yazıları okudum. ameliyat öncesi cesaret iğnesi denilen şey anestezidir. sadece heyecanı yenmek için damardan az bir anestezik ilaç verilir, sedatif bir etki yaratmak amacıyla. böylece uyku haline geçersin. fakat anesteziyoloğuna sedasyon olmak istemediğini söylersen ameliyat öncesi sadece ameliyatta anestezi verilir. ameliyat öncesi yapılan iğnenin tek amacı ameliyathane kargaşasını görmeni engellemektir. yazılardan bir tanesinde boğaz ağrısı yazılmış bu uyutulduktan sonra boğaza yerleştirilen endotrakeal tüpten kaynaklanan ağrıdır ve bikaçgün içinde ortadan kaybolur. 8 defa çeşitli yerlerimden ameliyat oldum ve hiçbirinde ölmedim:) anestezi kiloya boya kan değerlerine vb.göre verilir. uzman kişiler tarafından yapıldığında hiçbir sorun olmaz. hayatta herşeyin bir güzel yanı vardır. bunuda öyle gör ve korkuna engel ol. ameliyat öncesi stresten uzak dur. internette ameliyat öncesi izlenilmemesi gereken videolardan kaçın,sinirini bozmaktan başka bir işe yaramaz.ha bana gelince ben hertürlü videoyu izledim merak ediyorsan bana sorabilirsin. Doktor değilim fakat bilinçli bir hasta olduğuma inanıyorum eh bunca ameliyat, endoskopiden sonra. Çok geçmiş olsun. Sağlık dilerim.
smokincat sen baya şey biliyorsun,baya da ameliyat olmuşsun bilgin çok,bize böyle yardımcı olursan bilgilerini paylaşırsan çok seviniriz valla :)
peki sen ameliyat korkunu nasıl yenmiştin?..yada ameliyat nasıl geçiyor,çok zor değil dimi?..yardımcı olursan sevinirim :))
smokincat verdiğin bilgiler ve ilgin için çok teşekkür ederimsenin ameliyatların eğlenceli geçmiş yani korkuyu yenip üstüne birde zevk almayı bile becermişsin helal olsun sana valla :)
ya benim de korkum ameliyat işte..normalde ben iğne olmaktan bile korkan biriydim biliyormusun :) yani normaldde böyle bir korkuk olmaması lazım ama fobi işte..bir ara üst üste iğne olmam gerekti bu sayede korkumu yendim ama hala biraz var..şimdi ameliyata gircem düşün artık korkumu
Bende iğne olmaktan, kan görmekten korkardım ama birgün moralim çok bozukken korkumu yenmek istedim ve bir sağlık memurundan kendi vücudundan kanını almak için rica ettim ve kabul etti. o an kanı alırken okadar mutluydumki sanki çok önemli birşey yapmışım gibi kendimle gurur duydum. ve üstüne aferin elin çok hafif bi dahaki sefere çok bilinçli kan alırsın dediğinde mutluluğuma diyecek yoktu. Kısaca korkumun üstesinden geldim üstüne üstüne gittim ve şuan kendime güveniyorum. sende korkunu yenmek için üstüne git emiin oll başarılı olcaksın. tekrar çok geçmiş olsun.
Bende iğne olmaktan, kan görmekten korkardım ama birgün moralim çok bozukken korkumu yenmek istedim ve bir sağlık memurundan kendi vücudundan kanını almak için rica ettim ve kabul etti. o an kanı alırken okadar mutluydumki sanki çok önemli birşey yapmışım gibi kendimle gurur duydum. ve üstüne aferin elin çok hafif bi dahaki sefere çok bilinçli kan alırsın dediğinde mutluluğuma diyecek yoktu. Kısaca korkumun üstesinden geldim üstüne üstüne gittim ve şuan kendime güveniyorum. sende korkunu yenmek için üstüne git emiin oll başarılı olcaksın. tekrar çok geçmiş olsun.
yarın sanırım bu saatelerde ben de narkozlu olucamm yorumları okudukça rahatlıyorum ama yine de stresime engel olamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?