Narsist anne

Bu noktada izlediğiniz yol farklı olmalı demek ki. Anne seni arayacağım ama ayda bir kez arayacağım haberin olsun. Ben iyiyim, mutluyum, üzülmeni gerektirecek bir şey yok diyeceksiniz. Özel hayatınızı anlatmayacaksınız. Kavga, tartışmaya müsade etmeyeceksiniz. Başka yolu yok.
Birkaç kez bu şekilde yapıp sağlam durursanız zaten anneniz de bu durumu kabullenir.

Duygularınızı anlatmanın bir anlamı yok; bu insan gelişme çağında değil ki duyguları anlamayı ya da onları regüle etmeyi öğrensin ya da eleştirileri dikkate alıp kendini düzeltsin.
Haklısınız. Dediklerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim.

Annem narsist bir kişilikti çok çektirdi. Okudum mezun oldum sonra sevdiğim kişiyle evlenmek istedim ama annem izin vermedi. Duygularımın onun için hiçbir önemi olmadı, elalemin ne dediği onun için daha önemliydi. Zaten tüm hayatını elalemin dediğine göre yaşadı biz çocukları olarak da böyle olmamız için bizi zorladı. Ben böyle yaşamak istemediğimi söyledim. Tabi bana kızdı hakaret etti. Bana engel olmak için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Ben artık annemin bana yaptıklarına dayanamadım. Babam olanlara sesini çıkarmıyordu ona da kırgındım. Sevdiğim adam beni istemeye gelmek istediğini söyledi ama daha tanımadan olmaz dediler çünkü insanlar duysun istemediler. Adamcağız da bir geleyim tanıyın sonra yine reddedin ama tanımadan reddetmeyin diyordu. Ben bir şey yapacak gücü kendimde bulamıyordum. Artık ne olacaksa olsun dedim. Sevgilim tanışmak için geldi babamlar da görüşmeyi kabul etmek zorunda kaldı. Kimse bana bir şey demeden sevgilimi başka bir mahallede oturan amcamın evine götürdüler gizlice. Orda görüştüler onu çok beğendiler ve çok sevdiler ama yine de bu evlilik bizim geleneklerimize göre olmaz, aşirettekiler laf söz ederler dediler. Madem ki insanların ne dediği benim ne hissettiğimden daha önemli o zaman beni ben düşünmesem ailem bile bir şey yapmaz deyip kaçtım. Ve inanır mısınız gider gitmez kendimi o kadar hafif hissettim ki aanlatamam. Birkaç ay oldu geleli ve şuan çok mutluyum. Asıl konu ise annem beni çok özlüyormuş. Son günlerde bir tanıdığımız genç yaşta ailesinden uzakta vefat ettiği için annem bu durumdan çok etkilenmiş. Beni görmek istiyor beni eve davet ediyor ama bana yaşattıkları yüzünden onu görmek istemiyorum. Telefonla radığında bile cevap vermek istemiyorum beni kendisinden çok soğuttu. Düşününce bile ondan uzaklaşmak istiyorum. Oraya geri dönmek istemiyorum. Ben yaşadıklarımı daha yeni atlatıyorum. Şimdi gidip onun bana sözlerine bakışlarına maruz kalmak istemiyorum. Aynı zamanda onun için üzülüyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum.
Bana ailem tehlikeli geldi. Böyle bir çifti barışmak adı altında davet edip öldürmüşlerdi. Bence birkaç yıl gitmeyin. Sonra bakarsınız. Anneniz bahsettiğiniz gibi biri ise bence özlememiştie. Başka sebep vardır

Tam annenizin ne kotuluk yaptigini anlayamadim ama ben biraz duygusuz bakiyorim bu konulara daha dogrusu bencil. Ruhunu somuren kimse uzak durmak en dogrusu geliyor

Bana ailem tehlikeli geldi. Böyle bir çifti barışmak adı altında davet edip öldürmüşlerdi. Bence birkaç yıl gitmeyin. Sonra bakarsınız. Anneniz bahsettiğiniz gibi biri ise bence özlememiştie. Başka sebep vardır
Kayınvalidem de belki tuzak olabilir diyor ama bizimkilerin birini öldürebileceği ihtimali aklıma gelmiyor. Babam çok dindar ve merhametli biridir. Ay ama yine de ne olacağı hiç belli olmaz Allah korusun olabilir de. Artık her şeye ihtimal veriyorum. Beklemek en iyisi. Zaten daha hazır değiller. Daha geçen gün annemle görüntülü konuşurken babam kameraya görünmeyi reddetti. Bekleyeceğim babam da ararsa birkaç ay da geçsin öyle belki giderim.

Tam annenizin ne kotuluk yaptigini anlayamadim ama ben biraz duygusuz bakiyorim bu konulara daha dogrusu bencil. Ruhunu somuren kimse uzak durmak en dogrusu geliyor
Duygusuzluk değil ki. Bence olması gereken de budur. Kendisini seven, kendisine saygı duyan ve değer veren herkesin yapmak istediği bir şey. Ama ben annemi üzmeden kendimi korumak istiyorum bu da mümkün görünmüyor.

Bende yukarda ki üye gibi tehlikeli olabilir diye düşünüyorum. Aşiret diyorsunuz ya zarar verirlerse kaçtığınız için. Bekleyin biraz

Bende yukarda ki üye gibi tehlikeli olabilir diye düşünüyorum. Aşiret diyorsunuz ya zarar verirlerse kaçtığınız için. Bekleyin biraz
Beni korkuttunuz. Annem babam bana böyle bir şey yapmaz desem de diğerlerinin işi belli olmaz. Riske atmayıp beklemek en iyisi. Aradan biraz zaman geçsin bakalım.

Beni korkuttunuz. Annem babam bana böyle bir şey yapmaz desem de diğerlerinin işi belli olmaz. Riske atmayıp beklemek en iyisi. Aradan biraz zaman geçsin bakalım.
Bir tanıdığımı ailesi öldürmek için baya aradı, sonra olmadı şükür. Ama çokta güvenmeyin aşiretler ve doğudakiler kaçma işine sakin tepki vermez

Siz akıllı ve olgun birisiniz, yazım dilinizden anlaşılıyor.
Ve bu kararları verebilecek yetişkin yaşınızdasınız da.
Ben aşiret töre vs kültürleri bilmiyorum, ürkütücü de geliyor açıkçası ama siz bu konuda en doğru zamanlayı da öngörmüşsünüz.
Bence de babanıza göre hareket edin.
Ona daha çok güveniyorsunuz anlaşılan.
İnşallah hem barışırsınız hem de annenizin artık sizi etkilemeyeceği mesafeli ama küslük olmayan bir ilişkiniz olur.

Siz akıllı ve olgun birisiniz, yazım dilinizden anlaşılıyor.
Ve bu kararları verebilecek yetişkin yaşınızdasınız da.
Ben aşiret töre vs kültürleri bilmiyorum, ürkütücü de geliyor açıkçası ama siz bu konuda en doğru zamanlayı da öngörmüşsünüz.
Bence de babanıza göre hareket edin.
Ona daha çok güveniyorsunuz anlaşılan.
İnşallah hem barışırsınız hem de annenizin artık sizi etkilemeyeceği mesafeli ama küslük olmayan bir ilişkiniz olur.
Evet babama daha çok güveniyorum. Kimseye zarar veremez, karıncayı bile incitmekten çekinir ama yine de dikkatli davranmakta fayda var. Diğerleri gelip bir şey yapmak istese babam engel olamayabilir. İnsan öldürmek, bir öfke anı ve 2 saniyeye bakar.
Zamanla anlarız. Arayıp gerçekten beni özledikleri için gitmemi istediklerini anlarsam gider bir gün kalır geri dönerim.

Back
X