• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Narsist eşin pençesinde 5 sene

Bir narsisistle evliydim. Boşandım. Çok şükür kendimi o çukurdan kurtardım. Değişmiyor boşuna beklemiş oluyorsunuz. Asla istediğiniz değer sevgi ve ilgiyi ondan göremezsiniz çünkü o kurbanını kendine bağımlı hale getirene kadar bu yemleri kullanır sonra maskesi düşer. Yani bunları kurbanına vermez. Kurban bağımlı hale geldiğinde artık korkunç günler başlar. Sizi ne söyleseniz ne isteseniz ne yorum yapsanız cezalandırır ( yok sayarak, küserek, şiddet uygulayarak vs.). Maalesef bu kişilerde vicdan ve merhamet olmuyor biz iki güzel huy görüp kendimizi iyi insan olduklarına inandırıp kalıyoruz ama gerçekler acı onlar iyi insan değil içi boş varlıklar. Kendinize değer verin oyunlarının kurbanı olmayın. Lakin bir süre sonra tüm benliğinizi kaybetmiş olarak kendinizi panik atak krizleri geçirerek bulabilirsiniz. Kurtarın kendinizi.

ilk baslarda daha da agirdi benim icin, bir anda sok oldum evlendikten sonra o yuzunu gordugum icin. Ve o gunleri hatirladikca resmen kalbim sizliyor, icim kararmisti nasi memnun edicegimi, neyi yanlis yaptigimi bilmiyodum. Hep diken ustundeydim, kizdirmayayim ,ustune gitmeyeyim diye. Kaybetme korkum da asiri fazlaydi cunku daha ilk aydan her kavgada bosanalim biz git sen diyodu. Ben de ciddiye aliyodum ama meger ciddi degilmis sadece tehditmis. Yada yazdiginiz gibi konusmuyodu benimle kusuyodu.
simdi ben alistim o da bosanma lafini etmiyo belkide biliyo o kadar bagimli olmadigimi. Ama asagilamalari hic degismedi o cirkin sozleri hala devam...
Dun icin biraz once detayli yazdim bana yaptigi konusmayi, stresten isten kaynakliymis, sorumluluklari cokmus bana ve ailesine yansitip incitebiliyomus ama bu buyuk bi sorun degil insanlarin ne sorunlari var biz oyle degiliz diyerek normallestirmeye calisti. Ama ben kabul etmedim buyuk bi sorun dedim.. terapi alicam belki ama terapist begenmemis iyi egitimli yokmus vs beklentisi hep cok yuksek.. yine almayacak bence laf olsun diye soyledi...

evet arada kaliyorum gercektende, dogru soyluyorsunuz..

Esim kisa bir is icin sehir disinda, bendeki mesafeyi (cok belli etmediysemde) farketti galiba beni cok sevdigini soyluyo hep, iyi davraniyo.
dun ufak bi konusma yapti ; seni de bunalttim dedi, is stresinden bahsetti cok stresliyim tum ailemin yuku bende evliyim senin de sorumlulugun bende, birsey olsa napicaz dedi. Yinede stresimi sizden cikarmamaliyim cozmeye calisicam falan dedi baya anlatti.
benden ailesinden beklentisi cok yuksekmis ve olmayinca sinirleniyomus?

Cok buyuk sorunumuzda yok zaten baskalari gibi, kavgalarimizda sebep bile yok dedi. ben de kufur ediyosun hakaret ediyosun saygisizsin bu buyuk bi sorun dedim, terapi al kendi kendine yapamadin 6 yil oldu dedim. Belki alicakmis ama ulkedeki terapistleri begenmemis pek egitimli yokmus vs ona boyle gay denk gelirse dinlemezmis yada sacma sapan biri olursa gitmezmis bi daha duzgun birini bulamamis daha falan. Dedim bak terapisttende beklentin cok yuksek, yapma allah askina ulkede dolu iyi psikologlar var herkes yardim aliyo..gidicekmis arastirip biraz isleri toparlayayim dedi. Ben de terapi ayda 2-3 saat alican bir kac seans o bisey degil dedim erteleme. Ama bence yine gitmeyecek.. daha once de bi kac kez boyle demisti gecistirdi sonra.

iste 10 tartismanin 7si ben abartiyorum 3 u sen usteliyosun dedi. Dogru dedim ama kizmak kavga etmekle kizinca kufur etmek asagilamak farkli seyler, kizalim tartisalim ama saygi siniri olmali dedim.

Buyuk sorun degil dedi hallederiz diyo, bazi kadinlarda varmis kufur eden onlar umursamazmis bunlari vs ben tepki verince normallestirmeye calisti biraz kendini aklamak icin cokta kotu degil falan diyim diye bekledi.
Maruz kalan benim ve buyuk bi sorun dedim sen soyleyen taraf oldugu icin sana cok bi sorun gibi gelebilir, bana normal gelmiyo sana yalan soyleyemicem dedim.

yani boyle bi konusma yapti ama sizce nasi geliyo kulaga?
Siz ona birakin küfürü salak aptal falan deseniz 10 gun konusmaz hakaret ettin diye. Zaten hep karsilarindaki usteler buyutur

gecmis olsun oncelikle hem yasadiginiz icin hem de bosanmissiniz.. yeni hayatinizda cok mutlu olursunuz insallah. Sanirim cocugunuz yok bahsetmemissiniz, oyleyse eger bir daha o kisiyle gorusmek zorunda da degilsiniz demektir.. umarim guzel gunler bekler sizi.

esimle benziyor anlattiklariniz ama boyle demin yazdigim gibi aciklamalari bahaneleri vs oluyor muydu? Bu yazdiklarimda isin Parcasimi?

asagilamanin ,kufurun ,hakaretin ,saygisizligin bir aciklamasi olmaz aslinda dimi...
Kendinize saygınız varda elbette olamaz. Ve evet yaptığı açıklamalar tamamen anı kurtarmak ve geçiştirmek için. Seni seviyorum deyip afedersiniz insan yerine koymuyorsa ne derece samimi? Ve hep aynı şey terkar ediyorsa?

ilk baslarda daha da agirdi benim icin, bir anda sok oldum evlendikten sonra o yuzunu gordugum icin. Ve o gunleri hatirladikca resmen kalbim sizliyor, icim kararmisti nasi memnun edicegimi, neyi yanlis yaptigimi bilmiyodum. Hep diken ustundeydim, kizdirmayayim ,ustune gitmeyeyim diye. Kaybetme korkum da asiri fazlaydi cunku daha ilk aydan her kavgada bosanalim biz git sen diyodu. Ben de ciddiye aliyodum ama meger ciddi degilmis sadece tehditmis. Yada yazdiginiz gibi konusmuyodu benimle kusuyodu.
simdi ben alistim o da bosanma lafini etmiyo belkide biliyo o kadar bagimli olmadigimi. Ama asagilamalari hic degismedi o cirkin sozleri hala devam...
Dun icin biraz once detayli yazdim bana yaptigi konusmayi, stresten isten kaynakliymis, sorumluluklari cokmus bana ve ailesine yansitip incitebiliyomus ama bu buyuk bi sorun degil insanlarin ne sorunlari var biz oyle degiliz diyerek normallestirmeye calisti. Ama ben kabul etmedim buyuk bi sorun dedim.. terapi alicam belki ama terapist begenmemis iyi egitimli yokmus vs beklentisi hep cok yuksek.. yine almayacak bence laf olsun diye soyledi...
Hep öyle derler hep birileri suçludur onlar sebep olmuştur ya siz ya ailesi ya işi. Banada bazen gelir böyle güzel güzel konuşmaya çalışırdı işler cok yogun vs. Halbuki hikaye aynı tas aynı hamam.

Hep öyle derler hep birileri suçludur onlar sebep olmuştur ya siz ya ailesi ya işi. Banada bazen gelir böyle güzel güzel konuşmaya çalışırdı işler cok yogun vs. Halbuki hikaye aynı tas aynı hamam.

😔
Insaniz inaniyoruz.
Aslinda bunlarin bahanesi olamaz, hadi oldu 1 kez olur 2 kez olur. Hep ayni olan birinin bahanesi ne olabilirki kendinden baska?
bir de cok onemli sorunlarimiz yok diyerek olayi normallestirmek istiyor hani ben cok kafama takip buyutmeyeyim diye. Hala sorumlulugunu tam alamiyor demek bu

😔
Insaniz inaniyoruz.
Aslinda bunlarin bahanesi olamaz, hadi oldu 1 kez olur 2 kez olur. Hep ayni olan birinin bahanesi ne olabilirki kendinden baska?
bir de cok onemli sorunlarimiz yok diyerek olayi normallestirmek istiyor hani ben cok kafama takip buyutmeyeyim diye. Hala sorumlulugunu tam alamiyor demek bu
İnsanız evet zaaflarımız olabiliyor, inanmak istediğimiz için inanıyoruz. Ama biz inandıkça onlar aptal yerine koyup saygı duymamaya devam ediyor ne de olsa çantada keklik her dediklerine inanan yapan bir kadın var. Ben artık icraata geçmeyen yalanları dinlemeyi bıraktım. Sizede tavsiye ederim. İyi geliyor. Hele birde dışarıdan çıkıp ordan uzaklaşıp yaşadıklarınızı düşününce korkunç bir kabus içinde olduğunu anlıyor insan. İçindeyken anlayamıyor.

Cocuk olursa da surekli anneligini elestirecek, hem annelik hem ev hanimligi bekleyecek, oturdugu yerden talimat yagdirip duracak. Kadin kendini iyice yetersiz hissedecek. Cocukla da oyun disinda babalik iliskisi kuracagini sanmiyorum. Zaten bu tiplere öte git desen inadina yapmadiklari icin
bu inat etme durumu narsistlikle mi ilgili

İnsanız evet zaaflarımız olabiliyor, inanmak istediğimiz için inanıyoruz. Ama biz inandıkça onlar aptal yerine koyup saygı duymamaya devam ediyor ne de olsa çantada keklik her dediklerine inanan yapan bir kadın var. Ben artık icraata geçmeyen yalanları dinlemeyi bıraktım. Sizede tavsiye ederim. İyi geliyor. Hele birde dışarıdan çıkıp ordan uzaklaşıp yaşadıklarınızı düşününce korkunç bir kabus içinde olduğunu anlıyor insan. İçindeyken anlayamıyor.

ben de inanmiyorum artik, bu kacinci Ayni sozler. Kendisine de soyledim 5-6 senedir ayni seyleri konusuyoruz artik terapi al yada bisey yap. Sozle olmuyo yap artik.

ben de inanmiyorum artik, bu kacinci Ayni sozler. Kendisine de soyledim 5-6 senedir ayni seyleri konusuyoruz artik terapi al yada bisey yap. Sozle olmuyo yap artik.
5-6 senede yapmayan adam üzgünüm ama ileridede yapmayacaktır. Kişilik yapısı öyle demekki. Ya olduğu gibi kabul edip, ses çıkarmayacaksınız. Yada yolunuza bakacaksınız en azından varlığınız belli olur.

Eşim yönetici mobbinginin olduğu, ayda sekiz nöbet tuttuğu bir işte çalışıyor. Genelde çok gergin ve stresli bir işi var. Ama ne bana, ne çevresine küfretmez. Bunlar işin bahanesi. Bir hafta yapmaz ikinci hafta yapar.
Üstelik stresle sizi aşağılaması ne alaka? Sizi küçük görüyor, daha zeki daha işe yarar görüyor. Bunu söylemesiyle stresin alakası yok.
Kendinizi kandıracak buna devam edeceksiniz belli.
dilerim bu muameleleri sindirecek hale gelirsiniz

Böyle bir eşten neden çocuk yapılır? Ben çok çektim azıcık da çocuk çeksin de yüküm azalsın diye mi? Neden siz bu kadar perişanken bir canlıyı da aynı şeyleri yaşaması için dünyaya getirmek istiyorsunuz? İyi baba olur mu diyeceksiniz? Evet Eminim olur. Böyle konulara çok kızıyorum. Zavallı bir çocuğu bilerek isteyerek cehennemin içine doğurmak isteyenlere
Alkışlamak istedim

Eşim yönetici mobbinginin olduğu, ayda sekiz nöbet tuttuğu bir işte çalışıyor. Genelde çok gergin ve stresli bir işi var. Ama ne bana, ne çevresine küfretmez. Bunlar işin bahanesi. Bir hafta yapmaz ikinci hafta yapar.
Üstelik stresle sizi aşağılaması ne alaka? Sizi küçük görüyor, daha zeki daha işe yarar görüyor. Bunu söylemesiyle stresin alakası yok.
Kendinizi kandıracak buna devam edeceksiniz belli.
dilerim bu muameleleri sindirecek hale gelirsiniz

asil sebebi isi, stresi olamaz zaten, kendi sebep bu diyor ama belkide farkinda degil asil sebebinin kendisinin oldugunun.
evlendigimizden beri is stresi, borc stresi var, yalan degil var. Ama asagilamasinin, sozlerinin sebebi olamaz bu, cok sacma. dunyada herkesin bir isi var, stresli oldugu donemler var, herkes birbirine kufur mu ediyor sanki.

asagilamasi ise kendini ustun gordugunden, bana degil sadece kardeslerine , anne babasina da yapiyor bunu.
en yakini ben oldugum icin en cok ben maruz kaliyorum tabi.

yani dun soylediklerinin pek bi anlami yok, cunku gercegi yansitmiyor bence. bos konusma diyebiliriz.. daha once cok kez konustuk bunlari.
agzinin bozuk oldugunu kabul etti, agzi bozuk biriyim dogru dedi. yapim bu , tamamen degisemem ama cozmeye calisicam cok buyuk sorunlarimiz yok sonucta dedi. aslinda var

5-6 senede yapmayan adam üzgünüm ama ileridede yapmayacaktır. Kişilik yapısı öyle demekki. Ya olduğu gibi kabul edip, ses çıkarmayacaksınız. Yada yolunuza bakacaksınız en azından varlığınız belli olur.

aynen oyle, geriye baska bi yontem kalmadi
terapi icinde ciddi oldugunu dusunmuyorum

evet arada kaliyorum gercektende, dogru soyluyorsunuz..

Esim kisa bir is icin sehir disinda, bendeki mesafeyi (cok belli etmediysemde) farketti galiba beni cok sevdigini soyluyo hep, iyi davraniyo.
dun ufak bi konusma yapti ; seni de bunalttim dedi, is stresinden bahsetti cok stresliyim tum ailemin yuku bende evliyim senin de sorumlulugun bende, birsey olsa napicaz dedi. Yinede stresimi sizden cikarmamaliyim cozmeye calisicam falan dedi baya anlatti.
benden ailesinden beklentisi cok yuksekmis ve olmayinca sinirleniyomus?

Cok buyuk sorunumuzda yok zaten baskalari gibi, kavgalarimizda sebep bile yok dedi. ben de kufur ediyosun hakaret ediyosun saygisizsin bu buyuk bi sorun dedim, terapi al kendi kendine yapamadin 6 yil oldu dedim. Belki alicakmis ama ulkedeki terapistleri begenmemis pek egitimli yokmus vs ona boyle gay denk gelirse dinlemezmis yada sacma sapan biri olursa gitmezmis bi daha duzgun birini bulamamis daha falan. Dedim bak terapisttende beklentin cok yuksek, yapma allah askina ulkede dolu iyi psikologlar var herkes yardim aliyo..gidicekmis arastirip biraz isleri toparlayayim dedi. Ben de terapi ayda 2-3 saat alican bir kac seans o bisey degil dedim erteleme. Ama bence yine gitmeyecek.. daha once de bi kac kez boyle demisti gecistirdi sonra.

iste 10 tartismanin 7si ben abartiyorum 3 u sen usteliyosun dedi. Dogru dedim ama kizmak kavga etmekle kizinca kufur etmek asagilamak farkli seyler, kizalim tartisalim ama saygi siniri olmali dedim.

Buyuk sorun degil dedi hallederiz diyo, bazi kadinlarda varmis kufur eden onlar umursamazmis bunlari vs ben tepki verince normallestirmeye calisti biraz kendini aklamak icin cokta kotu degil falan diyim diye bekledi.
Maruz kalan benim ve buyuk bi sorun dedim sen soyleyen taraf oldugu icin sana cok bi sorun gibi gelebilir, bana normal gelmiyo sana yalan soyleyemicem dedim.

yani boyle bi konusma yapti ama sizce nasi geliyo kulaga?
Benimki de psikoloğa gidip bir adamın önünde konuşsak ne olacak, derdi. Hep aynı bahaneler, bir insan düzelmek istemezse ne yapılabilir ki.. Son anda bile ailesini ikna etmeye çalıştım. Doktora götürelim, yardım edin, dedim. Gördüm ki hicbir çare yok...Bir insan ben kör kuyulara gireceğim derse kim çıkarabilir onu oradan? Doktorum bana dedi ki, onu iyilestirebilecegini nereden çıkardın? Gücün yetmez, sevgi, ask, vicdan hicbir şey işlemez . Narsist bir adam ancak seni sömürür. Kendileri doktora gitmez , kurbanları doktora taşınır. Nitekim çok önceleri bak ben doktora gittim. Sen de git, dediğimde gerine gerine "iyi yapmışsın" dediydi. Çünkü beni hasta olduğuma hatta kötü olduğuma inandırmıştı. Durup durup sen kötüsün derdi. Hani insan hastalanınca ay çok kötüyüm der ya., o da şakayla karışık, evet ama merak etme, kötüye bir şey olmaz, derdi. Neyse kurtuldum gitti. Şimdi yaşasın kendi çukurunda...

asil sebebi isi, stresi olamaz zaten, kendi sebep bu diyor ama belkide farkinda degil asil sebebinin kendisinin oldugunun.
evlendigimizden beri is stresi, borc stresi var, yalan degil var. Ama asagilamasinin, sozlerinin sebebi olamaz bu, cok sacma. dunyada herkesin bir isi var, stresli oldugu donemler var, herkes birbirine kufur mu ediyor sanki.

asagilamasi ise kendini ustun gordugunden, bana degil sadece kardeslerine , anne babasina da yapiyor bunu.
en yakini ben oldugum icin en cok ben maruz kaliyorum tabi.

yani dun soylediklerinin pek bi anlami yok, cunku gercegi yansitmiyor bence. bos konusma diyebiliriz.. daha once cok kez konustuk bunlari.
agzinin bozuk oldugunu kabul etti, agzi bozuk biriyim dogru dedi. yapim bu , tamamen degisemem ama cozmeye calisicam cok buyuk sorunlarimiz yok sonucta dedi. aslinda var

Terapi de mucizeler yaratmayacak çözmek istemedği sürece. Hala çok sorunumuz yok dediğine göre de çözemez.
Ya kabul edip bu hayatı yaşayacaksınız yada yolunuza bakacaksınız. Başka çözüm yok.
Sizin kolayınıza gelen de devam etmek olduğuna göre kendinizi yıpratmayıp buna alışacaksınız.

Narsist bir adamdan çocuk yapmak istemek neden ?
Bence önce kendi hayatınızı düşene koyun derim.

Çok arada kalmışsınız ve aşırı duygusal bakıyorsunuz olaya, çok belli. Hani diyorsunuz ya bazen iyi oluyor, seni seviyorum diyor vs. diye isterse 7/24 seni seviyorum desin, ayaklarınızın altını öpsün, ne fayda... Bir insan en başta "güzel sevmeyi" bilmeli, laf olsun diye değil gerçekten sevdiği, saydığı için o sevgiyi hissettirmeli.
Sürekli sizi yeren, hatayı kendisinde bulmayan, karşıdakini üzer miyim diye düşünmeden ağzına geleni söyleyen, sizi hor gören birine daha fazla katlanmayın lütfen. Acımayın da. Çünkü o size acımıyor, maalesef ki yürekten sevmiyor sizi. Sevse kıyamaz. Bir damla göz yaşınız dert olurdu ona ama olmamış,hiçbir zaman da olmayacak.
Suç kendisinde olduğu halde de sizi yerebiliyor, nasıl evlilik bu? Anlaşma, dayanışma, uzlaşma sıfır. O kadar belli ki aşırı egoist olduğu. Bu tip insanlar asla değişmez. Belki düzelir, belki şöyle olur diye beklemeyin istediğiniz olmayacak üzgünüm. 5 yıldır evlisiniz ve bebek yok. En büyük şansınız bence bu. Belki de hayırlısı olmamasıydı. Çocuk dünyaya getirip de onu da kendi kavgalarınızla mutsuz etmeyin. Yazık olur. Duygusallığı bırakın. Kendinize odaklanın.
Kaybettiğiniz özgüveni de geri alın.
Umarım hayırlısına karar verirsiniz. Allah yardımcınız olsun inşallah.
Benim oğlum kavga görmedi. Ayrılınca bile şaşırdı, ben sizi mutlu sanıyordum, dedi. Düşünün bendeki de peygamber sabriymis😂😂

Benim oğlum kavga görmedi. Ayrılınca bile şaşırdı, ben sizi mutlu sanıyordum, dedi. Düşünün bendeki de peygamber sabriymis😂😂 Ayrılmadan önce şahit oldu ve dedi ki, anne ayrıl, ofke ve nefret dolu bir adam, birak yapayalnız yaşasın. Ondan sonra olanlar oldu, yoksa ben onu yine alır getirirdim, çıkarırdım kuyusundan. Uzun uzadıya anlatmıştım daha önce.. Allaha havale ettim .

Back
X