• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

narsist eşiniz/sevgiliniz oldu mu?

Ay valla bacım bunu 1000 kere bile duymak için psikoloji okumaya gerek yok. Ben her gün 100 kere görüyorum.
Her bir bölümü okuyan o bölüme ait tanı koyabiliyor mu ya asfadafsgsg
sen de haklısın, son zamanlarda çokça arttı bu şekilde sorular. birçok kadın aynı durumdan şikayetçi veya her durumu narsizmle karıştırıyorlar

Ne yazıkki kültürümüz bir erkeğin narşist olması için çok elverişli. Neredeyse her gün bu tarz konular görüyoruz . İnsan hadi canım hepsi mi narşist diyor ama öyle bence. Dünya değiştikçe normal karşılanan davranışlar güncelleniyor ve bu adamların narşist oldukları ortaya çıkıyor. Önceden kıskanan erkek iyidir sahiplenir zart zurt denirdi, şimdi kıskanç erkekler baskıcı olarak görülüyor mesela.
Benşm bir tane tanıdığım erkek arkadaşım vardı ben o zamanlar bilmiyorum tabii narşist ne. Ama beni ağır ağır yetersiz hissettirmeye başlamıştı, istemsiz kıskançlıklara giriyordum . Çok politik ve sinsi oluyor bunlar. Fark etmiyorsun genelde, bir ay sonra bana ne olduğunu anlamaya başladım. Sonra da kurtuldum hemen.

Narsistlik günümüzün hastalığı. Her dönemin ayrı öne çıkan psikolojik sorunları oluyor.

Mesela, bir dönemin hastalığı da paranoyaydı. İnsanlar ve hayat daha stabildi. Bu düzene aykırı olanın, farklı olanın stigmatize edildiği ve ona karşı korkunun pompalandığı zamanlardı.

günümüzde sosyal medyadan, Her şeyin Show ve imaja dönüşmesinden kaynaklı narsistik duygular besleniyor devamlı. Ve zaten az biraz dengesiz tipler bu tip eğilimler gösteriyor.

İnternette verilen her bir özelliği tutsa bile, narsist değildir illa ki, narsistik eğilimleri vardır. Ve bu ikisi arasında kalın bir çizgi var.

kadınlar kulübünde Son sıralarda sayısız narsist konusu açıldı. Hepsinin de öyle olması mümkün değil. Aşırı bencillik ve empati yoksunluğu, narsizmle karıştırılıyor biraz da. Halbuki bunlardan çok başka bir şey. bunların çok ötesinde bir duygu yoksunluğu hastalığı. Bir yandan çok acınası, bir yandan çok tehlikeli.

Ben bir tanesinin ailesini nasıl darma duman ettiğini, hepsinin hayatını kararttığını ve nasıl etik ahlak diye bir kavramları olmadığını gördüm. Yaptıklarıyla Kendi evladına kıyıp, gözyaşı bile dökmediğini gördüm. O sebeple narsizmin bunların çok ötesinde bir bozukluk olduğunu düşünüyorum.

Aslında suc birazda bizde, kadınlarda.
Simdi zargana tipli adam cikiyor karsına ask bu ya, asık oluyorsun. O zargana dunyanın en yakısıklı erkegıymıs gibi geliyor ve baslıyorsun civciv sever gibi sevmeye. O da kendini bi sure sonra civciv sanıyor.

Anneden babadan gormemıs oyle sevgi, sasırıyor haliyle. Vayy be ben neymısım kafasına gecmesı bir kac ayı aliyor.
Ondan sonra iste basliyor seni ezmeye.

Anasından cok seviyorsun, hep arkasındasın.
Kadın sevince kolay kolay gitmiyor da...
Bu beni terkte edemiyor vayy dıyıp, her canı sıkıldığında gelip senden cıkarıyor sıkıntısını.

Su durumda kargaya kendını civciv sandıran bizken, bana cok kotu davrandı asagıladı deme hakkımızda pek yok.

Asagıladı mi, terk edersin ozaman.
Kotu mu davrandı, bak kapı orda dersin.
Demiyoruz habıre sans veriyoruz, sonra da boyle oluyor.
Bu kivama gelen biri iliskilerini hd kalitesinde yasayabilir.En buyuk degeri kendimize vermekle baslamamiz gerekirken biz tam tersten yapiyoruz:)

Hiç şaşırmıyorum artık bu insanlara egoist insanlar eşimde buna benzer kelimeler kullanıyordu makyajsız çirkinsin ayak bileklerin ne kadar kalın bacakların kalın kafan büyük daha sayamıyorum ama bozulduğumu hissettirince de eleştiriye gelemiyorsun ne aptalmışım ağzının payını vermemişim kendileri mükemmel sanki ki öyle sanıyor kendini

daha iki ay görüştüğün için hakaret kısmına geçmemişsindir belki canım hahahaha. benimki de bi kavga ettik onda da kendini övüp beni yerdi durdu zaten. arada bende tip yok vs derdi ben de gerçekten tipsiz olduğunu düşünüyor sanardım meğer ona yakışıklısın iyisin diye iltifat edeyim diyeymiş biraz stalk sonucu anladım onu da hahahaha. iyi yapmışsın bu insanlar yalnız ölmeye mahkum
Onları egolarıyla baş başa bırakmak en doğrusu. Takmaya gerek yok. Sal gitsin😃

Hiç şaşırmıyorum artık bu insanlara egoist insanlar eşimde buna benzer kelimeler kullanıyordu makyajsız çirkinsin ayak bileklerin ne kadar kalın bacakların kalın kafan büyük daha sayamıyorum ama bozulduğumu hissettirince de eleştiriye gelemiyorsun ne aptalmışım ağzının payını vermemişim kendileri mükemmel sanki ki öyle sanıyor kendini
Eşin mi hala o kişi ayrıldın mı ypksa?

Sevgililik rüya gibiydi nisanliligin sonuna dogru sıkıntılar basladi simdi anlatsam neden evlendin dersiniz o derece yazilarin fazlasi var eksigi yok bide paraci ve benim maasim yuksektir kendime bir elbise bile zor alirdim 20 gunluk bebegim var 5 aydir ayriyiz ben çok aşıktım gozum bisryi gormedi son kavga(siddet yasadim) ailem hic bisiyi bilmiyodu ona tavir almasinlar diye hep guldum mutlu gibi yaptim anlatsam oooo kac sayfa yazi cikar 😅
Hepsinin ortak özelliği paracı olması

benim görüştüğüm kişi de hafiften göz rengime laf eder gibi olmuştu.. ben kendi göz rengimle zaten güzelim senin beğenmemiş olman çirkin olduğum anlamına gelmez demiştim. hatta beğenmiyorsan kapı orda buyur demiştim tabi o zamanlar geri vites yapmıştı.. ben de narsistliğe dair şüphelenmeye başlamıştım ama bu kadar kesin diyemiyordum en sonunda bi patlama noktası oldu o an kesin teşhisi koydum her karakteri ile tipik bir narsist. eşinizle durumu halledebildiniz mi diye soracaktım hemen altındaki yorumunuzu gördüm.. sizin için hem üzgünüm hem sevinçliyim. üzgünüm çünkü size evlilikte büyük sıkıntılar yaşatmış. ama daha çok sevinçliyim çünkü artık size layık olmayan huzursuzluğa yol açan bi etkiden kurtuldunuz. her şey gönlünüzce olsun..

Narsist mi bilmiyorum sürekli kendini yerden göğe sığdıramayan bir görüştüğüm vardı bir tartışmada ilişkiyi bitirdi.
kendini öven insanlara direkt narsist diyemeyiz ama narsistler de sürekli kendisini över. daha fazla tanıma fırsatınız olmadan bitmesi sizin için hayırlı olmuş narsist değilse bile egoist bir insandan kurtuldunuz. narsistlerde her şeyde suçu karşısındakinde bilme durumu vardır. siz bir şey yapın veya o yapsın fark etmez suçlu hep sizsinizdir. kendisi hep haklıdır.siz doğru yapsanız bile yanlış anlar sizi suçlar açıklarsanız dinlemez, ama kendisi yanlış yapsa hatta aldatsa bile bahanesi hazırdır suç yine sizdedir. kendisi hep mükemmeldir siz hep kusurlusunuzdur. bu insanlarda kontrol hastalığı vardır her şeyi kontrol etme her şeyde söz sahibi olma isteği ve takıntısı. mesela arabayı kendi kullanmıyorsa binmez. bu ilişkisine de yansır. sevgilisini/eşini mal gibi görür ve arabayı nasıl kontrol ediyorsa onu da kendi malı gibi kontrol etmek ister. asla ilişkide söz beyan etme hakkınız yoktur, şundan rahatsızım dediğiniz an tartışma çıkarır kıyameti koparır halbuki bişey dememişsinizdir. hep kendisi anlatır onu dinleyin övün ister ama sizi dinlemez.. birçoğunda saldırganlık, bıçakla saldırma geçmişi fazlaca mevcut.. daha çok var da şimdilik bu kadarını yazabildim

Bu aralar her konu acan da partnerine narsist teshisi koyuyor!
Ben anlatilanlardan narsistten ziyade saygısız biri olduğunu düşündüm.
Ayrica uzmanlarin ne dediği değil sizin o kisi hakkinda ne düşündüğünüz önemli.
Ya susar katlanırsiniz ama sikayet de etmeyiniz lütfen ya da basarsiniz tekmeyi ben senin gibi biriyle uğraşamam yallah dersiniz.
Ayrıca bu kadar da alingan olmayin. Elbette kırılmış olabilirsiniz demek ki ona karşı yoğun duygular hissetmissiniz ama cok da üzerinde durmasaniz mi?
Sonucta saygısızlıklari akliniza geldikçe sogumaniz lazim.
Ben saygiya önem veren bir insanım sizin gibi hassasim.yani, saygı sınırı aşıldı gibi hissediyorsam uyaririm baktim düzelmiyor net bir sekilde senin saygısızlıklarinla ugrasamam der silerim. Ki yaptım da hala arkadas olalim.diye peşinde kosmustu ama bir yandan da hakaret etmekten geri kalmıyordu nasil "seviyorsa" artik! Direkt silip engelledim üstüne "bir daha rahatsız edersen seni savcılığa şikayet ederim" dedim korkusundan geri adim.atti :) tavsiye ederim.

kendini öven insanlara direkt narsist diyemeyiz ama narsistler de sürekli kendisini över. daha fazla tanıma fırsatınız olmadan bitmesi sizin için hayırlı olmuş narsist değilse bile egoist bir insandan kurtuldunuz. narsistlerde her şeyde suçu karşısındakinde bilme durumu vardır. siz bir şey yapın veya o yapsın fark etmez suçlu hep sizsinizdir. kendisi hep haklıdır.siz doğru yapsanız bile yanlış anlar sizi suçlar açıklarsanız dinlemez, ama kendisi yanlış yapsa hatta aldatsa bile bahanesi hazırdır suç yine sizdedir. kendisi hep mükemmeldir siz hep kusurlusunuzdur. bu insanlarda kontrol hastalığı vardır her şeyi kontrol etme her şeyde söz sahibi olma isteği ve takıntısı. mesela arabayı kendi kullanmıyorsa binmez. bu ilişkisine de yansır. sevgilisini/eşini mal gibi görür ve arabayı nasıl kontrol ediyorsa onu da kendi malı gibi kontrol etmek ister. asla ilişkide söz beyan etme hakkınız yoktur, şundan rahatsızım dediğiniz an tartışma çıkarır kıyameti koparır halbuki bişey dememişsinizdir. hep kendisi anlatır onu dinleyin övün ister ama sizi dinlemez.. birçoğunda saldırganlık, bıçakla saldırma geçmişi fazlaca mevcut.. daha çok var da şimdilik bu kadarını yazabildim
Bir üstte anlattığım kisi bu yazdiklarinizin çoğunu tasiyordu ama.narsist değil diye düşünüyorum çünkü ezik ve korkakti, daha cok özgüvensiz ve şımarık biri benim anlattığım kisi. Ama bir narsist taniyorum hatta narsist olduğu kanisina narsizmle ilgili yazılar okudukça vardim. Gercekten psikolojik destek almasi gerekiyor ama kendini o kadar üstün görüyor ki bunu zayiflik olarak düşünür ben o kadar zayif degilim.der. Narsistlerde rezil.olma.korkusu var mıdır? Mesela psikologa gidersem insanlar ne der, rezil.olurum.gibi?
Psikolog adayi olduğunuzu sonraki yorumlarda okudum diger yorumum direkt konudaki ilk.mesaja göreydi.

Bu aralar her konu acan da partnerine narsist teshisi koyuyor!
Ben anlatilanlardan narsistten ziyade saygısız biri olduğunu düşündüm.
Ayrica uzmanlarin ne dediği değil sizin o kisi hakkinda ne düşündüğünüz önemli.
Ya susar katlanırsiniz ama sikayet de etmeyiniz lütfen ya da basarsiniz tekmeyi ben senin gibi biriyle uğraşamam yallah dersiniz.
Ayrıca bu kadar da alingan olmayin. Elbette kırılmış olabilirsiniz demek ki ona karşı yoğun duygular hissetmissiniz ama cok da üzerinde durmasaniz mi?
Sonucta saygısızlıklari akliniza geldikçe sogumaniz lazim.
Ben saygiya önem veren bir insanım sizin gibi hassasim.yani, saygı sınırı aşıldı gibi hissediyorsam uyaririm baktim düzelmiyor net bir sekilde senin saygısızlıklarinla ugrasamam der silerim. Ki yaptım da hala arkadas olalim.diye peşinde kosmustu ama bir yandan da hakaret etmekten geri kalmıyordu nasil "seviyorsa" artik! Direkt silip engelledim üstüne "bir daha rahatsız edersen seni savcılığa şikayet ederim" dedim korkusundan geri adim.atti :) tavsiye ederim.
bn keyfi olarak bu teşhisi koymadım buraya daha yazmadığım birçok klinik tablo var ve bunların her birisi benim bahsettiğim kişide mevcuttu klinikte benim anlattıklarımı işiten her psikolog/psikiyatrist narsist der. ben zaten bitirdim çoktan tekmeyi bastım hiçbir şey gururumdan öz saygımdan önemli olamaz. ama duygusal yıpranma yaşadım bunu en kısa sürede sağlıklı atlatabilmek için benim durumumda olan başkası var mı neler yapmışlar kısaca tavsiye için açmıştım konuyu. ben de artık bir şey hissetmiyorum açıkçası soğudum ama minik bi travma kaldı sanki üzerimde tam tarif edemiyorum. eğer benle iletişim kurmaya kalkışırsa aynısını yapacağım çok teşekkürler

Back
X