Nası dizginlerim kv ve ailesini?

Doktor erken doğduğu için bünyesi hassas severken bile dikkat edin bırakın öpmeyi nefesinizden bile rahatsızlanabilir dedi diyebilirsin.. zaten doğru da.. hep bu yüzden hastalanıyo bebekler.. öpücük hastalığı diye bi şey var neticede.. Allahım halk olarak çocuk sevmeyi bile bilmiyoruz ya.. bende sohbet ortamında veya sosyal medyada habire ısırarak vururak sıkarak çocuğumu sevmeyin.. hem ağlatıyosunuz hem de seviyorum ağlama diye şiddeti sevgi olarak öğretiyosunuz.. bi de kıyaslamayın.. benim oğlum da her insan gibi kendine has.. kalbinizi durduk yere kırdırmayın bize falan derdim.. işe yarıyo dene bunların hepsini millet de ne derse desin hayat felsefem çok da fifi

Sosyal medyada oğlumun elini paylaşıp ''Beni öpme, beşiğimden sev'' falan yazıcam ya

Baktiniz olmadi hemen alin altini degistiriyim,acikmistir diyin uyutun bahane olur ben oyle yaptim bi kere direk kaptim bebegimi
Zaten emip uyuyo tüm gün uyur yeni doğan işte Ailemin yabancı tarafı geldi burdayken, beşiğinin yanında oturup baktılar, kimisi üç beş saniye kucağına alıp geri verdi, sözle sevdiler. Kv diyo çocuğa pek sevinmediler galiba. Dedim bizde çocuk böyle sevilir biliyolar öpülmemesi ısırılmaması gerektiğini. Kendi çocuklarını da ısırıyomuş doğduğunda deli mi ne ya

Sosyal medyada oğlumun elini paylaşıp ''Beni öpme, beşiğimden sev'' falan yazıcam ya
Sen direkt söyle anlamaz böyleleri :) bi de lohusalık 40 gün veya 52 gün derler ama kişiden kişiye değişen bi şey bence.. ilk deli hassaslığınız geçene kadar lohusasınız demektir

Sen direkt söyle anlamaz böyleleri :) bi de lohusalık 40 gün veya 52 gün derler ama kişiden kişiye değişen bi şey bence.. ilk deli hassaslığınız geçene kadar lohusasınız demektir
Ay iyi kırk mevlüdünde de lohusayım diye yaklaştırmam valla zaten lohusayım

Benim kvde de bize geldikçe kızını da arardı.. görümcem oğlum hasta gelmeyelim bebeğe de bulaşır bi de derdi.. kv aman nolcak bi şeycik olmaz derdi.. görümce safozu da çıkıp gelirdi. uyuzlar 2 aylıkken bronşit etmişlerdi çocuğumu.. cahillerle uğraşmak çok zor.. o yüzden elbette ki dikkat ediceksiniz.. kendini bilen insan gelmez zaten ama dangalak gibi bi şey olmaz diye sallanıp gelen olursa da tabiki uyarıcaksınız veya havalar güzel artık bebeğinizi alıp huoopp başka odaya

Buldumcuk diyorlar, tek çocuk sende mi var diyorlar , demelerinden çekindiğim ve açıkçası bu kadar opmenin önemli riskler tasidiginin farkında olamadığımdan, herkesi her zaman uyaramadım. Sonuç mu? 1 aydır egzama ile uğraşıyoruz en son kortizonlu krem kullandık geçti şimdilik ve çıkmasın tekrar diye gözünün içine bakıyorum ve eşimle hep kendimizi suçladık bize emanet ve koruyamadık diye...

Simdi mi ? Direkt opulmedigini söylüyoruz.Kendimiz de öpmüyoruz....

Ne gerek vardı bu kadar acıya, üzüntüye. Üzüleceğime uzseydim keşke. ..

İsterseniz kalabalık olunca krem sürün ya da sürdüm deyip kırmadan halledebilirsiniz. Sağlıkla büyütün

Son düzenleme:
İnsanlar bebek sevmenin sapur supur öpmek olduğunu zannediyorlar ya deli oluyorum
Benim yegenim 15 aylık oldu hala opmedim öyle doyasıya
Sadece koklarim kuzumu

Allah korusun bebeginiz hasta olsa geceler günler boyu siz bekleyeceksiniz uzuleceksiniz

Arkadaşımın bebeği 3 aylıkken bir hastalandı, çocuk bir buçuk yaşında hala hasta yavrum
Doktor eve gelen birinden bir virüs bulaşmış demiş
Normal.bir yetişkinin vücudunda hiçbir duruma neden olmayan virus bebeğin bagisikligini cokertmis
1 aya yakın hastanede yattı minicik yavru
Bir suru serumlar verdiler
Kendi annesi babası bile maskeyle seviyordu bebeği

Yegenim kış bebeği olduğu için bizde ilk aylarda maskesiz yaklaşmadik ne olur ne olmaz diye

Esinizde size destekse daha kolay olur uzak tutmaniz

Sağlıkla buyutun yavrunuzu

missburc hic o kirilacak bu alinacak diye dusunme evladinin sagligi soz konusu.erken dogdugu icin bagisiklik sistemi zayif ve doktorum annesi babasi dahil opmemizi kucaga almamizi bile yasakladi dersin..ha biri aldi kucagina altini alacaktim emzirecektim bahanesiyle al hemen..aslinda eskiler der 40 i cikmayan bebek ailesi disinda pek kimseye gosterilmez diye nazar olur birde goz perdeleri acik olurmus gordugu insanlardan korkabilirmis.odadan cikarma mevlit gunu..annem benden once soylerdi bebeklerin ellerinden opulur yuzunden opulup durulmaz der hep..
benimde derdim disarida gezerken ozellikle marketlerde hic tanimadigim insanlar sapir supur opuyorlar sinir oluyorum.aniden olunca oyle bakakaliyorum.opmeyin istemiyorum ya.

Miss, benim bebegim zamaninda dogsa bile, etli butlu ele gelen bir bebek olsa bile opturmem! Ki kilosu dusuk kuvezde kalmis bir bebekten bahsediyoruz. Her ne pahasina olursa olsun izin verme. Laf soyleyen soylesin, Allah korusun bebek hastalansa bir tek yavrun acisini cekecek, yine sen uzuleceksin. O cocuk seninse herkes senin kurallarina uymak zorunda.

Ben de bugunlerde "beni opme" yazili sapka, bere, onluk vs. ariyorum. Cunku benim akrabalarda da var dis izi birakmadan cocuk sevemeyen manyaklar.

Illa opucem diyenlere cisli kakali totosunu acicam al buradan op diye Ay dusundum de orayi bile opturmem yaa...

Ben hamile olduğumu öğrenir öğrenmez başladm milletin yanında söylenmeye. Çocuğum doğsun kimsenin kucağına vermem, bi de bebekleri öpüyolar fln ne kdr iğrenç, lohusalık döneminde anneler biraz deli olurmuş vs vs. Bana da zehir dilli derler sana güveniyorm missburc herkesin hakkından gelirsin Anneler günün de kutlu olsun

Vermesem mi kucaklarına ben de?
Verme tabii
Hatta herkesi kabul bile etme evine. Gelmesinler. Biz oyle yapiyoruz. Sadece esimin teyzesi ve amcasi sevebiliyor. Geri kalanlara gostermiyoruz cunku aynen senin dedigin gibi hayvanlar gibi seviyorlar cocuklari. İgreniyorum midem bulaniyor.

esinde senden yanaymis daha ne istiyon be guzelim. gerekirse kimse oglundan kiymetli degil openi azarla bir sey olsa swnin icin yanar onlarin degil

Ne düşüncesiz insanlar var ya... Gerçek sevgi bu değil, sevdiğini incitmemeye çalışır insan. Ben olsam asla öptürmezdim. Uçuk falan varsa birinde çocukta ölümcül enfeksiyon oluşabilir. Başka bin bir türlü mikrop var üstelik. İleride benim bebegimi biri öyle haşin sevsinler hele bir, annem babam olsa acımam basarım yaygarayı

Kuzenimin bebeğini de anlattığınız gibi hırpalaya hırpalaya seviyorlardı daha 20 günlük bebek yanakları dökmüş opulmekten. Fark ettim annesi de canı gidiyor ama kırılacaklar diye bir şey söylemiyor. En son ben dayanamayıp aldım beşiğine götürdüm bebek öyle mi sevilirmiş illa sevecekseniz alın sakin sakin koklayın yanakları kızarmış çocuğun bir sürü de laf saydım odadakilere. Canım kuzenim gelip tanti sağol dedi. Ortamdakiler de senin çocuğun olsa herkesin kalbini kırarsın görmemiş gibi dediler ama gerekirse kırarım net.

Elletmeyin bebeğinizi siz söyleyemezseniz bir yakınınızı uyarın o söylesin. Ya da üzerinde beni öpme yazan tulum önlük alın çok iyi olur.

missburc 4 sayfa boyunca arkadaşlar söylemişler, kimseyi üzmeyeceğim kırmayacağım diye uğraşma. Söz konusu senin bebeğin, kim ne derse desin, yarın bir gün Allah korusun bi ayarsızın salyası yüzünden hastalanacak olursa, sıkıntısını sadece ana-babası çeker, yavrucak hırpalanır. Diğerlerinin şeyinde olmaz.

Baktın her yolu denedin yine de öpeceğiz-ısıracağız diye uğraşıyorlar, tokat gibi indiriver cümlelerini.

Kusura bakmayın da, söz konusu savunmasız bebişler olunca (bir de kendi bebeğin ise) içimde şirret bi kadın olduğunu hissediyorum. Daha benim 3 buçuk ay filan var doğuma. Geçtiğimiz günlerde annemlerle oturuyoruz, bir sürü şey almış torun hevesine, teyzemler filan da vardı. Şöyle severiz, böyle severiz konuşuyorlar: "Şimdiden söyleyeyim, yakın çevre harici öyle sirk maymunu gibi herkese göstermem çocuğu, çekerim odasının kapısını. Kucaktan kucağa da gezdirmem, hele öyle öpmeye yeltenen olursa uyardığım halde, o ağzını yırtarım" dedim, annemler kala kaldı.

Benzerlerini eşime de söyledim az önce senin konunu görüp, okuttum da bazı yorumları: "Şimdiden kendini hazırla, sizin tarafın kulağına sok, biliyorsun beni, kendi annem olsa tanımam, akıllı olsunlar" dedim.

Yeni doğan bebek bırak ısırılmayı, öpülmez bile; cibinliğinden aralayıp bakarsın, çok yakın akrabalar da ancak koklayarak sever. Bu kadar bitti. Benim kuzenlerin de, arkadaşların da bebeleri oldu, bir tanesini bile değil öpmek, kucağıma bile almadım aylarca ve anneleri teklif etmedikçe görmek için odalarının kapısını tırmalamadım. Bunun envaiçeşit hastalığı var bilmem nesi var. Köpek gibi sağlıklı da olsam kucağıma almadım ya incitirim diye korkup, ama millet maşallah oyun hamuru gibi evirip çeviriyor bebeleri...

Neyse çok uzattım; sonuç olarak takma, kim ne derse desin, ister buldumcuk desinler ister bi senin mi çocuğun var desinler... Kendileri söyleyip kendileri dinlesinler.
Hatta yaşasam bunları, ters anıma gelirse itina ile tek tek kalplerini kırarım, hiç çekinmem.

Biz kirki cikana kadar hic misafir kabul etmeyecegimizi bastan soyledik. Sonrasinda da akraba es dost kim olursa olsun sadece el ve ayaklarini sevebileceklerini soyledik asla opmelerine musaade etmedik. Sadece babasi ve ben opuyoruz o da saclarindan. Kirilanlar oldu tabi ama kucuk bir bebegin sagligindan daha onemli degil. Sonucta her cocuk anne ve babasina bir emanet. Onu en iyi sekilde korumak buyutmek gorevimiz.
Bir de bebek sevmeye gelen kucuk cocuklara da dikkat etmek lazim varsa. Sevmek isterken hirpalayabiliyorlar.
Saglikla, mutlulukla buyutun insallah evladinizi.

Bende benzer seyler yasadm k p ve amcasu tarafindan ve yirmi gunlukke
m bebegm

enfeksiyon kapti ve hastaneye

el kadar bebisimi aralik ayinda buzlu suyla yikamak zorunda kalmistm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…