Nasıl alistirirsan öyle gider??

Kişisel alan saygısı, çok önemli mevzu.
Katılıyorum, eşler arasında ayrı gayrı mı olur gibi görülebilir ama eşlerin ev işi konusunda birbirini suistimal etmesi kadar önemli bir konu aslında, lazım olursa telefonu kullanır ama alıp kurcalaması ya da cüzdanını ikide bir de kontrol etmesi hoş değil.
Benim bir yakınım eşi kadının tüm telefon konuşmalarını takip ederdi, aşırı derecede kıskançtı ailesiyle konuşmalarını bile bilmek isterdi, belki kadının annesi, kuzeni mahremini anlattı, adam her şeyi okuyup bilmek isterdi ya da adam uyurken tüm ceplerini kurcalayıp paralarını alan kadınlar var, çocuklarda ailelerinden görerek mahremiyet duygusu olmadan yetişiyor, kızımın cüzdanımı karıştırmasını istemem doğrusu izin alır ancak öyle.

Eşler çocuklar birbirine teşekkür etmeyi, özür dilemeleri gereken durumlarda özür dilemeyi de bilmeli.

Katılıyorum, eşler arasında ayrı gayrı mı olur gibi görülebilir ama eşlerin ev işi konusunda birbirini suistimal etmesi kadar önemli bir konu aslında, lazım olursa telefonu kullanır ama alıp kurcalaması ya da cüzdanını ikide bir de kontrol etmesi hoş değil.
Benim bir yakınım eşi kadının tüm telefon konuşmalarını takip ederdi, aşırı derecede kıskançtı ailesiyle konuşmalarını bile bilmek isterdi, belki kadının annesi, kuzeni mahremini anlattı, adam her şeyi okuyup bilmek isterdi ya da adam uyurken tüm ceplerini kurcalayıp paralarını alan kadınlar var, çocuklarda ailelerinden görerek mahremiyet duygusu olmadan yetişiyor, kızımın cüzdanımı karıştırmasını istemem doğrusu izin alır ancak öyle.

Eşler çocuklar birbirine teşekkür etmeyi, özür dilemeleri gereken durumlarda özür dilemeyi de bilmeli.
Bugün daha ‘anee bana çikolata ver’ diye ağlayan oğluma babası kızdı, ‘annenle öyle emir vererek konuşamazsın, bize olduğu gibi kimseye emir veremezsin, önce istemesini sonra teşekkürü bileceksin’ diye.

Önce eşler birbiri arasında bu dili oluşturursa, çocuk bunu görerek öğrenebilir zaten.
‘Çay getir’ diyen bir adama yapacaklarımı tahayyül edemiyorum ama maalesef bu ayılar her yerde.
Ve yine maalesef ki öğrenilmiş çaresizlik mi yoksa böyle gördüğü için boyun eğmekten midir nedir, birçok kadın bu ayıları ‘kendi eliyle’ yetiştiriyor.

Benim aklıma bu konuyu okuyunca yakın arkadaşım geldi oradan kadın olsun erkek olsun suıstımalliğe karşıyım dedim. Kendisinin eşi çok fazla ağır bir işte çalışırdı gece 11 lere kadar sonra gelip evi komple temizlerdi. Bizde aa ne güzel yardım ediyor vs derken yoo yaptırıyorum her şeyı ben anneme gidiyorum gezıyorum tozuyorum hizmetçi değilim yapsın işi ne falan derdi. Zaten en son eşi annesini bir yere bıraktı diye kadının evini basıp dövmüştü o arada boşandılar bir sene içinde 🤷🏼‍♀️
İnsan kendi evinin hizmetçisi değildir yeter ki eşim dediğin kişi seni öyle görüp muamele etmesin, eşim birçok ev işini yapar, bazen sitede oluyorum kendi kendime laf çarpıyorum ben oturuyorum adam ortalığı süpürüyor diye, böyle şeyler karşılıklı sevgiye hoşgörüye bakıyor, süpürüyor diye asla gocunmaz söylenmez de, bende ona gecenin 2'sinde 3'ünde canı kek çekti diye üşenmem kek yaparım, gocunmam, o istedi diye hiç üşenmem istediği bir pastane ürünü isterse kmlerce uzakta olsun gider bulur alırım, gerekirse ilçedeki tüm pastaneleri gezerim, anlatabiliyor muyum, sevgi saygı hoşgörü varsa erkek silip süpürmekten, kadın eşi için canının çektiği şeyi fizandan da olsa alıp gelmekten gocunmaz.

Suistimalsiz menfaatsiz birlikteliklerde kadın erkek dengeyi bir şekilde sağlıyor, birbirinin yaptıklarını takdir ederken gönül almayı da biliyorlar.

Bugün daha ‘anee bana çikolata ver’ diye ağlayan oğluma babası kızdı, ‘annenle öyle emir vererek konuşamazsın, bize olduğu gibi kimseye emir veremezsin, önce istemesini sonra teşekkürü bileceksin’ diye.

Önce eşler birbiri arasında bu dili oluşturursa, çocuk bunu görerek öğrenebilir zaten.
‘Çay getir’ diyen bir adama yapacaklarımı tahayyül edemiyorum ama maalesef bu ayılar her yerde.
Ve yine maalesef ki öğrenilmiş çaresizlik mi yoksa böyle gördüğü için boyun eğmekten midir nedir, birçok kadın bu ayıları ‘kendi eliyle’ yetiştiriyor.
Aynen öyle, insanın çocuğu bile olsa emir vermesi hoş olmuyor, teşekkür etmek ve özür dilemeye çok önem veriyorum, ben talep etmediğim halde kızım çamaşır assa hemen teşekkür ediyorum ya da eşim bir iş yapınca teşekkür ediyorum, teşekkür etmenin insanları mutlu ettiği ve yaptığı işin takdir gördüğünü hissettirdiği kanısındayım, aynı zamanda saygı duymayı da sağlıyor bence, ki evlilikte, ebeveyn-çocuk ilişkisinde sevgi kadar önemlidir saygı.

Bu konuda eşimi anlatmazsam çatlarım.
Evliliğimizin beyni benim öncelikle bunu belirteyim.
Dürüstlük güven şefkat bu üç duyguyu damardan veriyorum .temel nokta bu.
Hitabet , mantık, ve zeka çerçevesinde konuşmak bunun peşinden geliyor .
Karşı taraf eş dahi olsa bence mesafe önemli eşle nasıl mesafe konulur hiç olur mu diyebilirsiniz ama olur. Telefon cüzdan başkaları ile olan konuşmalar gizlilik ilkesi yani asla ihlal edilmemeli bir şifre dahi yanında tuşlanmamali bu benim görüşüm.
Ortak yapılan şeyler yemek yemek çocuk yapmak(bakmak) cinsellik alışveriş ve masraflar aynı evde barinmak fiziksel anlamda içinde bulunduğumuz her durum karşılıklı sorumluluk gerektirir mesela yediği tabağı mutfağa götürmek en azından bu yani , çocuğun oyuncağına basıp geçmemek kaldırıp yerine koymak bunlara uyanmıyorsa uyandirilmali .
Maddi konularda fikir birliğine varılmayan hicbir şeye en ufak yatırım yapmamak .
Manevi konularda her zaman birbirine önceden haber vermek danışmak gerekir kimse kafasına göre hareket etmemeli.
Gerisi zaten kolay kendiliğinden geliyor bi öğün yemek yapmadın bile diyemez çünkü bilirki vardır mantıklı bir nedeni kalkıp kendisi yapabilmeli veya dışardan halledebilmeli.
Aklıma hızlıca bunlar geldi evlilik basit bir şey değil plansız yaşarsınız ama evlilik plansız yürümez. Yoksa çok yorucu pis bir hal alır.

Ay bu bana profesyonel evlilik hayatı gibi geldi. İçtenlikten uzak

Evet...
Sıfre konusu esımın sıfresını bılmıyordum sormazdım..kullanıcaksam sorardım kaydetmezdım..bana aıt degıl sonucta..sınırsızca harcama luksumde yok işin ucu bana dokunur:)

Aynen öyle, insanın çocuğu bile olsa emir vermesi hoş olmuyor, teşekkür etmek ve özür dilemeye çok önem veriyorum, ben talep etmediğim halde kızım çamaşır assa hemen teşekkür ediyorum ya da eşim bir iş yapınca teşekkür ediyorum, teşekkür etmenin insanları mutlu ettiği ve yaptığı işin takdir gördüğünü hissettirdiği kanısındayım, aynı zamanda saygı duymayı da sağlıyor bence, ki evlilikte, ebeveyn-çocuk ilişkisinde sevgi kadar önemlidir saygı.
Benım oglum dersını yapıncada tesekkur etmemı beklıyor:)bende edıyorum munecım

bence bu karekter meselesi ,

ruhu öküzse hiçbirşey yaptıramazsın ,

kadınlarımız çalışmayınca erkekler zaten bütün gün evdesine çeviriyorlar lafı ,

Az önce bir konuda gördüm . Evli bir çift, kadın kocası için herşeyi yapıyor. Adam evde hiçbir şey yapmıyor. Bir yorum gelmiş nasıl alistirirsan öyle gider diye. Ben de sormak istiyorum nasıl alistirmaliyiz. Neler erkeklerin neler kadınların görevi olmalı?

Mesela ben çalışmıyorum iş arıyorum ev kadınıyım şuan için yani. Sosyal çevremde yok bu şehirde tanıdığım kimse yok hem zaten coronadan dolayı da hic evden çıkmıyorum. Evdeki iş bölümü nasıl olmalı.? Ben kendimden çok sizlerin hayatından örnekler merak ediyorum ki karşılaştırma yapabileyim. Bizim evde annem çalışan kadındı. O yüzden kendi evliliğimle aileminkini pek kiyaslayamiyorum çok farklı.
Sorumluluklar ortak olmalı bence. Kadın çalışmıyor erkek çalışıyor diye kadın erkeğe hizmet etmeli gibi bir algı oluyor genelde. O erkek de evde neyin yeri nerde buzdolabında kilerde dolapta ne var ne yok bilmeden yaşayıp gidiyor. Bir erkek de bir kadın gibi eve dair her türlü şeye en azından genel hatlarıyla tanıdık olmalı. Siz yemek yapıyosanız bulaşığa yardım etmeli mesela. Kendi salonda ayaklarını uzatıp oyun oynarken kadın çay getirirse o erkek öyle alışır. Sonra hasta olursunuz bir ıhlamur bir çorba bile yapamaz, yapmaz.

Az önce bir konuda gördüm . Evli bir çift, kadın kocası için herşeyi yapıyor. Adam evde hiçbir şey yapmıyor. Bir yorum gelmiş nasıl alistirirsan öyle gider diye. Ben de sormak istiyorum nasıl alistirmaliyiz. Neler erkeklerin neler kadınların görevi olmalı?

Mesela ben çalışmıyorum iş arıyorum ev kadınıyım şuan için yani. Sosyal çevremde yok bu şehirde tanıdığım kimse yok hem zaten coronadan dolayı da hic evden çıkmıyorum. Evdeki iş bölümü nasıl olmalı.? Ben kendimden çok sizlerin hayatından örnekler merak ediyorum ki karşılaştırma yapabileyim. Bizim evde annem çalışan kadındı. O yüzden kendi evliliğimle aileminkini pek kiyaslayamiyorum çok farklı.
Ben kişisel olan işleri yapmıyorum prensip olarak
Mesela banyoyu dagıttı toplamam.
Ben camasır (buna da yardım alıyorum arada) yemek ve genel temizlik yapıyorum.
Mesela ayagı üşüdüysen gidip çorabını kendi giyiyor.
Evi çekip çeviriyorum ana hizmet etmiyorum. İnsan insana hizmet etmekle mükellef olamaz bunu arada şımarmak için yapabilir gönüllü ama buna mecbursun gibi bakıs acısı olamaz bence.
Cocukken abine su ver dediklerinde de vermezdim. Abimin eli varsa kendi alsın almalı. Ancak kibarca rica ederse verirdim. Kalk mecbursun derse kessen yapmam.
Eşim zaten hizmet beklemiyor beklese cok kavga cıkarsı heralde

Çocuktan once evde oldugumdan esime pek is kalmiyodu, ama cocuktan sonra yeri geldi evi supurup sildi yeri geldi cam sildi camasir asti, ben sadece hafta sonu temizlik yapmamiz lazim dedim hic yok demedi ama ailesinden de boyle gormus esim.

muhtemelen uzun süre yalnız yaşamış bir erkek evlenince ev işleri konusunda daha az sorun çıkarıyor.
ama o erkek hep ailenin yanında yaşadıysa, annesi vs hep önüne hazır ettiyse, ekmek elden su gölden yaşayıp çamaşır bulaşık dokunmadıysa aynı şeyleri evlilikte de eşinden bekliyor.

ne alaka? ne güzel işte evlendiler diye birbirlerinin tapulu malı olmamışlar.
bir şifre paylaşmadı, mahmut'la olan özel konuşmasını göremedik, cüzdanında ne kadar bozuk para var bunları bilemedik diye evilikteki içtenlik gidiyorsa bence en başından o ilişki sorgulanmalı.
uzmanlar da söyler hep, evliliklerde herkesin kendine ait bir alanı olmalı diye.
bunu insanın kendine ait alanı olarak kabul edebilirsiniz.
yani bir insanın eşine olan güveni şifreyle, cüzdanla, başkasıyla olan özel konuşma ile sarsılacak kadar azsa o kişiler evlenmemeli. ki bunlar yüzünden kavga eden çok insan var.
biri diğerinin başının etini yiyor telefona neden şifre koydun diye.
ibrahim sana whatsapptan ne yolladı diye kıyameti koparan kadınlar çok.
bekarım ama evlenirsem benim de telefonum şifreli olur ve kimse bilmez zira içinde işle ilgili çok önemli bilgiler, mail yazışmaları, sosyal medya hesapları var. pelinsu ile ne konuştuğumdan çok daha önemli şeyler bunlar.
cüzdan deseniz yıllarca çalışmışım ailem maaşımı bile bilmez, eşim cüzdanımı bilecek değil. para lazımsa zaten karşılarız sorun değil.
içtenlik bunlarla olmaz, bunlar kişisel alana duyulan saygının bir göstergesidir.

ben ev hanımıyım iş yükünün çoğu bende haliyle eşimde yoğun çalışıyor ama mesela ben cam silmem eşim siler, banyo tuvaleti eşim yıkar, eğer yapamıyorsam evi süpürür veya daha geniş temizlikse ben süpürürüm o siler beraber yaparız, pazar kahvaltılarını bazen ona atarım. Bunları yaparken bunlar senin görevin gibi değil tatlı dille olursa sorunsuz yapılıyor. Çalışan kadın daha fazlasını ister tabi ama bunları yapması benim için yeterli oluyor

Neden öyle geldi onu da belirtseydiniz ya .

Evlilik diyosunuz bi de konu başlığı evlilikte nasıl baslanmali diye soruluyor siz okuduğunuzu bütün evliliğim böyleymiş gibi algılıyorsunuz bu forumun genel sıkıntısı bu ya okuduğunu başlıktan çok koparmak oluyor. Bense başlık dışına çıkmadan yazmaya özen gosteriyorum .

Evliliğim burdaki satır aralığına sığacak kadar samimiyetsiz değil emin olabilirsiniz.
Şimdi yazdigimi bu notla baştan okuyun ve bir daha düşünün konu başlıgi ne benim yorum ne soruya denk gelen cevap budur benim görüş çerçevemde budur sizin görüşünüz farklı olabilir.

Herkes aynı mantık görüş altında toplanacak aynı şeyleri yazacaksa bu forumun ne anlamı var o zaman basın medya bi anket yapsın ona göre yasayalım hepimiz .
tek doğru tek düşünce diyelim.
seninki yanlış benimki doğru diyelim
senin kaka benimki cici diye de saygi duymayalım birbirimize bu olur mu .

Farklı görüşlere acın farklı karakterlere açın kendinizi bu kadar koyunvari gidilmez kendinize saygınız kriterleriniz olsun

Yarın obur gün bi pürüz çıktığında ilk olarak gizlilik ihlal ediliyor boşanma konularını acın okuyun birbirinin özeline saygı duymayan eşlerle dolu .

Bu konuda eşimi anlatmazsam çatlarım.
Evliliğimizin beyni benim öncelikle bunu belirteyim.
Dürüstlük güven şefkat bu üç duyguyu damardan veriyorum .temel nokta bu.
Hitabet , mantık, ve zeka çerçevesinde konuşmak bunun peşinden geliyor .
Karşı taraf eş dahi olsa bence mesafe önemli eşle nasıl mesafe konulur hiç olur mu diyebilirsiniz ama olur. Telefon cüzdan başkaları ile olan konuşmalar gizlilik ilkesi yani asla ihlal edilmemeli bir şifre dahi yanında tuşlanmamali bu benim görüşüm.
Ortak yapılan şeyler yemek yemek çocuk yapmak(bakmak) cinsellik alışveriş ve masraflar aynı evde barinmak fiziksel anlamda içinde bulunduğumuz her durum karşılıklı sorumluluk gerektirir mesela yediği tabağı mutfağa götürmek en azından bu yani , çocuğun oyuncağına basıp geçmemek kaldırıp yerine koymak bunlara uyanmıyorsa uyandirilmali .
Maddi konularda fikir birliğine varılmayan hicbir şeye en ufak yatırım yapmamak .
Manevi konularda her zaman birbirine önceden haber vermek danışmak gerekir kimse kafasına göre hareket etmemeli.
Gerisi zaten kolay kendiliğinden geliyor bi öğün yemek yapmadın bile diyemez çünkü bilirki vardır mantıklı bir nedeni kalkıp kendisi yapabilmeli veya dışardan halledebilmeli.
Aklıma hızlıca bunlar geldi evlilik basit bir şey değil plansız yaşarsınız ama evlilik plansız yürümez. Yoksa çok yorucu pis bir hal alır.

Mesela yemek yediniz, hesap ödenecek, şifre girerken öte yana bak mi diyorsunuz birbirinize? Sadece meraktan soruyorum ya ben her seyi o kadar alenen yasiyorum ki her gün kahve aldigim yerdeki cocuk bile sifremi bilir 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Planli olmak tabi ki guzel. Ama cok planli olmak da hayatin büyüsünü bozuyor bence.

Mesela yemek yediniz, hesap ödenecek, şifre girerken öte yana bak mi diyorsunuz birbirinize? Sadece meraktan soruyorum ya ben her seyi o kadar alenen yasiyorum ki her gün kahve aldigim yerdeki cocuk bile sifremi bilir 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Planli olmak tabi ki guzel. Ama cok planli olmak da hayatin büyüsünü bozuyor bence.
Plânsız yaşanır ama plansız evlilik olmaz dedim hayat planlıdır demedim bu yazdıklarım konu başlığının cevabı evliliğimin tamamı değil siz o noktadan uzaklasiyorsunuz konu basligi evlilik olsa başka bir şey yazardım ama baştan yapılması gerekenler nelerdir diye sorulmuş evlilik nedir diye sorulmamış aynı şeyden bahsetmiyoruz sizinle.

Plânsız yaşanır ama plansız evlilik olmaz dedim hayat planlıdır demedim bu yazdıklarım konu başlığının cevabı evliliğimin tamamı değil siz o noktadan uzaklasiyorsunuz konu basligi evlilik olsa başka bir şey yazardım ama baştan yapılması gerekenler nelerdir diye sorulmuş evlilik nedir diye sorulmamış aynı şeyden bahsetmiyoruz sizinle.

Evet siz kesinlikle sordugumdan baska biseyden bahsediyorsunuz.

Benim evliliginizin tamami bu gibi bi iddiam olmadi sadece kafamda oturtamadigim bir seyi sordum 🤷‍♀️

Back
X