• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl aşarım ben kendimdeki bu durumu..

Canım benim kendine bir söz ver. (Düşünmeyeceğim gibisinden) Aynanın karşısına geçip gözlerinin içine bakıp kendinle konuş. "Ben kendimi çok seviyorum, sevilecek birisiyim herkes beni seviyor" gibi gibi telkinler yap kendi kendine. Zamanla buna kendini inandırcaksın. Ve kurtulcaksın bu kafanı yoran düşüncelerden. Ayrıca bu düşünceler geldiğinde hemen bilinçli olarak sözünü hatırlayıp baska seylere odaklanmayı dene. İnşallah kurtulursun. Ve psikolog iyi bir çözüm olacaktır. Sevgiyle. :61:

üniversteye ilk basladigim zamanlarda-önceki yasadigim onca büyük hayalkirikliklarindan-eser kalan, baska insanlara karsi nefretim ve güvensizligim vardi...sanki herkez beni kullanicak, kandiricak, herkez bana yalan söylüyor gibime geliyordu..o kadar cok kazik yemistim ki, arkadas ve akrabalarimdan, artik güven duygumu tamamen yitirmistim...bu durum birsürü ruhsal bozukluklara yol acti...keske önceden tedavi olsaydim...örnegin kendine jiletle zarar verme, yasam sevincimi yitirme, korku ve obsesif kompulsif bozukluklar...valla su an allahasükür düzeldim...piskologsuz, cünki dinimize daha cok yöneldim, iyi ve kötü insanlarin olabilecegini ve her insanin kötü olmadigina inandim...arkadas cevresi edindim..tabi pat diye gelmedi güven duygusu ama zamanla geldi..sen gerekeni yap, ve fazla düsünmemeye bak durumunu. yani bence piskologa git ki daha cabuk düzelesin, bendeki gibi senelerce sürmesin...ve cok ta dert etme-unutma ki sakindigin göze cöp batar. cok kafayi takma bence

Son düzenleme:
Böyle Takıntıların Olduğu Sürece Hayatının Hiç Bir Evresinde Başarılı Olamazsın..Bunu Unutmadığın Sürece Bu Durumunu Atlatacağına İnanıyorum.

canım, bence karşındaki insanı sevip, değer ver ki; oda seni sevsin ,değer versin...(YARATILANI SEVERİM , YARATANDAN ÖTÜRÜ)
her insanın sevmeye layık bir yanı vardır unutma...onu bulup Allah rızası için sevmeye çalış.
empati kurmaya çalış yada.ne biliyim farklı bir açıdan düşün mesela ...belki arkadaşının moralini başka şeye bozuk , canı sıkkın . o yüzden öyle bakışlar atıyor.olumsuz düşünme kısaca .yoksa hayatın boyunca yalnız ve mutsuz olursun.unutma hatasız dost arayan dostsuz kalır...bak sende farkındasın herkesi düşünmekten kendimi düşünemiyorum diyorsun.otur uzun uzuuunn düşün ...nerede hata yapıyorum.niye yapıyorum?bu yaptıklarımın bana faydası ne? zararları ne ? pekiii istediğm gibi olması için ne yapmam gerekir? vs. vs. vs. bunlara cevap bulursan eminim ki baş edebilirsin ...

canım bence sen herkes seni sevmek zorundaymış gibi düşünüyorsun oysa bu çok yanlış bir beklentidir...dünyadaki hiç kimse birbiriyle aynı değildir...bu yüzden fikir ayrılıkları ortaya çıkar.bu fikir ayrılıklarının sayısı da çok fazlaysa karşındaki insandan hoşlanmayabilirsin o da senden..bu gayet normal bir durumdur...ama sırf bu yüzden karşındaki insan senden nefret etmez.ediyorsa bile senin aynı tepkiyi vermen gerekmez...baktın ki güvenilmez biri merhaba merhabanı yapar sonra karakteri sana daha yakı birileriyle uzun muhabbetlere girersin..üstelik insanların çoğu çıkarlarına uymayan kısımlarda gizli kalması şartıyla anlattığın şeyleri ortaya döküp saçacak kadar çamurlaşabiliyor..bu yüzden biraz gizemli ol..hem de gizemli olduğun için daha çok dikkat çekersin insanlar seni çözmeye çalıştıkça muhabbetiniz artar belki..ama herşeyin öncesinde kendini çok sev..sen sevilmeyecek biri olmadığına inandığında şu beni seviyormu sevmiyor mu diye düşünmektense neden sevmesin ki?ben bir şey yapmadım?diyerek rahatlayabilirsin...

Psikolog derken devlete gidince malum 5 dk dinleyip ilaç veriyor. Psikoterapi görmem lazım benim farkındayım 2 senedir böyleyim ve geçmiyor. Ama özellere para yetiştirilmez maddi yönden sıkıntı benim için. Devlette veya ücretsiz terapi varmı sanmıyorum ama ????

Bana kalırsa bunun nedeni insanları fazlaca ciddiye alman.Nihayetinde hepimiz aynı varlıklarız farklılıklarımıza rağmen.Dolayısıyla sana yapılan davranışları kişiselleştirmemeni tavsiye ederim.

Sanırım yapılan haksızlıklara,olumsuz tavırlara bakarak kendine olan güvenini kaybediyorsun.Ama şunu akıldan çıkarmamak gerekir ki çoğu zaman bize gösterilen davranışlar bizimle ilgili değildir.Herkes heybesinde ne varsa onu verir.Bırak ne verirlerse versinler.Önemli olan senin ne verdiğin.

Ayrıca kendini karşıdan izleme ve aşırı irdeleme sorunu da olabilir.Önce kendine anlayış göstermek ve kendini olduğun gibi kabullenmek bu kilidin anahtarı olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
aynı ben :(

dine yönelmeyi düşünüyorum açıkçası tek çare bu gibi geliyor . sizce kızlar ?

Ben de öyleyim. Sosyak fobimin bir parçası. Bu yüzden dünyayı kendime dar ediyorum, en mutlu anlarımı bile doya doya yaşayamıyorum. Tedavi olmaktayım şu an. 5 yılda olduğu gibi hala ümitle bekliyorum düzelmeyi.

Şuan yanlızım. Fakat sevgilim varken anladım kendimdeki bu durumu daha çok çünkü herşey iyiyken bile hep kuruntu yapıyordum resmen zindan ettim hayatı kendime mide ağrıları mı dersiniz hapları mı dersiniz.. sürekli kötüyü düşünüyor beyin engel olamıyorsunuz allah kimsenin başına vermesin çok kötü bir durum. Sırf bu yüzden karsımdaki insanı sevmeme rağmen ondan soğuttum kendimi haberi bile yoktu içimdeki fırtınalardan ve tartıştığımız birgün gittim resmen terk ettim. İçim acıdı evet ama daha cok vicdan azabıydı. Düşünün artık bu durum aşk acısını bile siliyor çünkü kuruntuların acısı daha büyük geliyor ve ayrılınca hafiflik hissettim ama bu normal değil :S Bu durumda evlenemez bile insan yada boşanır :(( of offf dine yönelmek bir nevi çözüm ama tam analamıyla değil arkadaşlar denedim çünkü. Rahatlıyor insan ama geçmiyor bu durumum. Çok takıntılı kuruntulu hep mutsuz ve yanlız imaj bu oluyor sonuç olarak :S

Bu yüzden soruyorum ücretsiz terapi nasıl alırım sigortam yok ??

dine yönelmekte bir tedavi tabi... o huzur hiçbir şeyde yok...
evet ilaçla olmaz canım seni dinleyecek yönlendirecek değerli olduğunu anlamanı sağlayacak biri lazım... sen yine de bir devlet hastanesine git, ilaç yazmaya kalktı mı söyle ben ilaç kullanmak istemiyorum diye... ha illa ki yazarsa da almazsın olur biter canım

din bi çok konuda insanı iyiye yönlendirir. ama bu sorunu sadece onunla çözemessin. öncelikle bunu konuşabilmen çok önemli. sonrasındada bi psikolog yada psikiyatr ile görüşmende fayda var ..

sadece pisikolojik kendinin doktoru olcaksin,bir yaknimda boyleydi pisikologa gitti ve kendine konusa konusa tedavi etti suan cok iyi.Allah yardimcin olsun...

Back
X