Nasıl basa çıkacağım?

kedilove

Tebessüm. Tebessüm.. İçten sıcacık Tebessüm..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2014
2.002
891
83
İzmir
Selam ben atama bekleyen( alımı sıkıntılı olan bir branş) öğretmen adayıyım. İkinci kez hazırlamaktayım sınava.. halam var bizde kalmakta bu aralar,benim sıkıntılı sürecte oldugumu biliyor buna yakından şahit ama bazı cümleleri bende yoğun şekilde alınganlık yaratıyor, mesela komsunun oğlu ingilizce bölümü mezunu olacak bu sene onu görüyor oglum sen hemen atanırsın maşallah. Dişçiye götürdüm dişçinin kızı da diş hekimi, yol boyunca aman inşallah benim torunlarda diş hekimi olsun.. gelinlerini arayıp kızları diş hekimliğine yönlendirin hediye araba alıcam diyor, diğer baska torunundan için amerikaya gönderecek babası mezun olur olmaz işi iyi olacak hemen (inş olsun), yemekteyiz tam telefonla geliniyle konusuyor benden için yazık naapsın iş– güç yok ders calısıyor zor diyor ,, ağladım hemde bayağı ağladım bu laflar kotu niyetli de olmasa battı bana, yani bunlar bir kerelik değil halamla her biraraya geldiğimizde durum bu şekilde oluyor.biliyor benim için zor süreç stresli sürec sizler olsanız bu durumda ne yapardınız..tesekkur ederim şimdiden.

Son düzenleme:
Sen hedefine odaklanacaksın
Kariyer basamaklarını tırmanırken herkes yara bere içinde emin ol kimse çiçekli yollardan geçmiyor
Benim babam bile bir ton laf söylüyordu ki bunlar onun lafları yanında iltifat kalır

Sen bölüm tercihi yaparken
Fersah fersah atama mı vardı bölümünden?

Senin tercihin, senin seçimin, senin gerçeğin.

Alınganlık yapmak için ıkınıyorsun sanki

Sen bölüm tercihi yaparken
Fersah fersah atama mı vardı bölümünden?

Senin tercihin, senin seçimin, senin gerçeğin.

Alınganlık yapmak için ıkınıyorsun sanki

Biraz kabaca olmuş yorumunuz.. benim o dönemde en azından imkanlarımı bilmeden bu.şekilde yorum hoş olmamıs. Tesekkur ederim. Allah kimseyi bu durumda bırakmasın diycem ama co gu bu durumda..

Biraz kabaca olmuş yorumunuz.. benim o dönemde en azından imkanlarımı bilmeden bu.şekilde yorum hoş olmamıs. Tesekkur ederim. Allah kimseyi bu durumda bırakmasın diycem ama co gu bu durumda..
O dönem dediğin allasen
10 senedir atama sıkıntısı var ing dışında
Yazarken tercihe araştırmadın mı?
Kabaca falan değil
Dan dan dan

Birileri gerçeği yazınca kaba oluyor burda

Bir
Şey
Değil
Yorumum
İçin
.

Kabaca.. Benim danıstıgm konu farklı yoksa oturup atama sıkıntılarını yazsam sayfalar tutar.. gercek dediğiniz seyin gayet farkındayım... sizin kaba yorumunuzla farketmedim.. uslup tarzınız bana göre hoş değil size göre normal olabilir..

Ya olay şu aslında 81 puan aldım.. muhtemel olamayacak yıprandıgımı farkettikleri halde.kaç gece ağladığımı bilirim ballandıra ballandıra bunların söylenmesi üzen şey takmayım diyorum bir olmuyor iki olmuyor haklısnız.. Tesekkur ederim

Okurken kv mi kimdir bunları söyleyen dedim Halan 100 kv gücünde kafa ütülüyor. Bunların hepsi aynı prototip derdin neyse bulup ordan vuruyorlar

Ya kötü niyeti yoktur belki ama hani o tür söylemlerinden kendimi daha bir kotu his ediyorum.. 81 almısım yetmiyor 85 olmalı bu seferde bunun için caba harcıyorum. Kac gece ağladığımı bilirim, gerçekten zor oluyor.. düşünsenize her seyi atanınca yaparım diyorsunuz.. takmayım diyorum lâkin şu dönemimde bu mümkün olmuyor.. bunun yolu onu da bulamadım

Kırılmayın ama bir öğretmen adayı olarak nasıl böyle düşük cümleler kullandınız.
İki kez okudum hala vakıf değilim konuya.
Sorun bende mi

Kırılmayın ama bir öğretmen adayı olarak nasıl böyle düşük cümleler kullandınız.
İki kez okudum hala vakıf değilim konuya.
Sorun bende mi

Ay düzenleyeyim ya 300 sorudan sonra nasıl cümle kurdum bakmadım bile kusura bakmayın

Üzülmenizi ve incinmenizi anlıyorum. Kim olsa böyle hissederdi. Ama önemli olan bu duygulara esir olmamanız. Şuna inanın ki hepimizin bir yolu/ kaderi var ve herkesin yolu çok değerli ve özel. Hiçbiri diğerinden üstün ya da aşağıda değil. Sonuca değil sürece odaklanın yani yolunuza odaklanın. Bazen önemli tek bir şey vardır: sonucu ne olursa olsun kendi yolunda cesurca yürümek. Bir emek veriyorsunuz ve mücadele ediyorsunuz, bundan daha değerli bir şey yok. Ayrıca şunu bilin ki kimin ne olacağı da hiç belli olmaz, rahat olun ve kendi yolunuza güvenin.

Estağfurullah.
Valla zor oldu,kim kime ne demiş anlamadım hiç.

*kim kime ne demişse demiş,kimse için ağlamayın

Yaa cok tatlısınız sagolun düzelttim, okumadan aklıma geldiği gibi yazınca whu bayağı karışık olmus.. cok sagolun

Yaa o kadar güzel ve anlamlı ki yorumunuz cok tesekkur ediyorum..

Yaa cok tatlısınız sagolun düzelttim, okumadan aklıma geldiği gibi yazınca whu bayağı karışık olmus.. cok sagolun
Şimdi anlamış olarak yorumlamak isterim.
Aynı fikirdeyim.
Sakın halanızın laflarına alınmayın,ağlamayın.
Cahilce geldi bana tavırlar.
Hani herşeyi bildiğini zanneden ama bişeyden anlamayan teyzeler vardır ya,sanki öyle.
"Onun yeğeni şuraya atanmış,bunun kaynı doktor çıkmış,bizim kız mühendis bulmuş "vs vs gibi sağa sola saran tipmiş gibi.

Cahilliğine verin,duymayın.

Size de hayırlı bir kapı açılacaktır,umut kesmeyin.
Allah gönlünüze göre versin,emekleriniz yerini bulsun inşallah.

Allah bin kez razı olsun.. ben meslek lisesi bitirdim ailem zorladı gönderdi mesleğe dair en ufak yetenegım yoktu zorla gittim.. 12 puanım kesildi yarım puan dahil binlerce kişi oynatırken alan dışı sectiğim için puanım bayağı kesildi öğretmenlikti hayalim hep o yüzden okudum.. bu sürecler cok zor masa basında psikolojın saglam yürümek hele ataması sıkıntılı ise.. çalışıyorum Rabbime sıgındım ama bu kadar hava atmak gibi gelen sözler , yanımda başkasına ballandıra ballandıra bölümün iyi hemen atanırsın falan demesi cok üzdü.. belki kötü değildir niyeti..ama şu sürecte bunu ayırt edemiyorum ki..Allah razı olsun..sagolun kibar güzel yorumunuz için

Şunu da ekleyeyim
Belki hiç atanamayacaksın ama bambaşka bir kapı açılacak,gerçekten mutlu ve başarılı olacaksın.
Kim bilir?

Yani neden olmasın
O kadar yanlış seçim,puan kırılmalarına rağmen bu azimle okumanın mükafatını elbet alacaksın kedilove.
Sığındım dedin ya...İşte o Yaradan açsın sana tüm kapıları,seni muvaffak etsin.

Gecenin bu saatinde bu da sana duamdır
İyi geceler dilerim

Ben kulak asmamay gayret ederim. Ikinci defa hazirlandiginiz icin biraz hassassiniz galiba. Benim ailemde doktorlar cok. Onun yaninda Ekonomist olmak hicbirsey bazilarinin gözünde. Ama ne yapalim. Bir cogu benim ne is yaptigimi bilmiyordu bile Siz rahat bir nefes alin. Önemli olan kafanizin rahat olmasi. Gerisi laf kalabaligi sadece..size basarilar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…