hiç kimse ben çok kötüyüm onlar çok iyi kıymet bilmiyorum diyemez..
yani realitede yok böyle insanlar..
kötü olanların başkalarının iyi olduğunu anlamasına imkan yok.
iyi insanlar da zaten bunları yazana kadar çoktan kendilerini düzeltirdi.
velhasıl kelam konu bence uydurma.
birileri görümce vasfıyla gelininden ya da elti vasfıyla eltisinden çok dertli anlaşılan.
sanki diğer kişiymiş gibi yazarak rahatlamaya çalışıyormuş gibi geliyor..
yoksa böyle bir konuyu açmak için psikopat olmak gerekir.
Önümüz Bayram ziyartlerine gitmiyor musunuz.
Mutlaka bir araya gelinir.
İstedikten sonra bir yol bulunur.
Olmadı telefonla arayn
Önemli olan niyet, adım atmak
Karşınızdaki insanlar bunu bekliyorlar anlaşılan.
♥gözyaşı♥;32013291 .!.:Gurur dediğin nedir ki..
Oldum olası beceremedim ben gururlu olmayı..
Benim için sevmek ve insani değerler her şeyden önce gelir..
Ne olur ki gururun bir kere ezilsin?
Ki bu gururu ayaklar altına almak sayılmaz sadece insani bir erdem olarak görülür..
Hatta bazı durumlarda BÜYÜKLÜK bile sayılır..
Özür dilemek her kişinin kârı değildir arkadaşım, ER kişinin karıdır..
Bence çağırmasalar bile git düğüne gönüllerini al insanların, bak onlar hatalarını anlayıp telafi etmeye çalışmışlar,
Bu dünyada hatayı kim yapmaz ki, önemli olan değil midir ders çıkarmak ve affedici olmak..
Onlar seni affetmişler sonuçta sen diyorsun iki taraf hatalı diye..
Unutma şuan affetmediğin onlar değil kendinsin ve bu senin sırtında bir yük..
Bu yükü artık taşıma sırtında..
Affetmenin, özür dilemenin ve karşılığında affedilmenin ne büyük bir nimet olduğunun farkına varmalısın ve aynı onlar gibi sende hatalarını telafi etmeye çalışmalısın..
Yoksa çok geç olabilir bir gün ve o zaman kafanı taşlara vurursun..
bu bayram benim ailem de sıra..bir bayram onlarda bir bayram bizde...offf yaaa ne kadar zormuş..keşke zamanında bu ukalalıkları yapmasaydım..
bir de ben kayınvalidemle sadece bayramlarda konuşurum..hiç arayıp sormam..onlar arıyorlardı,ben önünü kestim işte...artık aramıyorlar..
bu bayram benim ailem de sıra..bir bayram onlarda bir bayram bizde...offf yaaa ne kadar zormuş..keşke zamanında bu ukalalıkları yapmasaydım..
bir de ben kayınvalidemle sadece bayramlarda konuşurum..hiç arayıp sormam..onlar arıyorlardı,ben önünü kestim işte...artık aramıyorlar..
İlk aklıma gelen şeyi yazıcam elti gelince eşinizin ailesi kıymete binmiş resmen kıskanmışsınız bu yüzden ne yapabilirim diye arayışa girmişsiniz kaynınızın nişanından önce böyle bir şey düşünmüşmüydünüz? Burda ne konular okuyorum ağzım açık kalıyor siz evet maalesef şımarıklık ediyorsunuz özür dilenen kimse gururlanmaz bence tam tersi aranızdaki buzlar erir onlarında hoşuna gider özür dilemek erdemdir, ben eşimin ailesinden yana çok şanslıyım Allah herkese öylelerini nasip etsin o kadar seviyorum ki 6 yıllık evliyim bir yıldır onların apartmanda yaşıyorum tamamen kendi isteğimle oldu uzun bir sürede ayrılmayı düşünmüyorum Allah onlardan bin kere razı olsun özellikle kayınvaldemden görümcemden anne kardeş onlar bana yeri geliyor bende hata yapıyorum dediğiniz gibi insan çok sevilince şımarıyor sonra farkına varıp gönüllerini alıyorum, adım atmaktan çekinmeyin bence düğünü beklemeyin o zaman herkes benim gibi düşünür eltisini kıskandı adım attı derler.
Not: o kadar seviyorsan eşinin ailesini neden önceden taşınmadın apartmana diyenlere, 4 yıl gurbetteydik sonra tayin isteyip geldik apar topar ev bulup girdik bir yıl oturduktan sonra şimdi oturduğum evin içi yapılı değildi onu yaptırdık biz ödüyoruz masraflarını kayınpederimin evi.
çok haklısın böyle düşünmekle..ama dedim ya ben yediğim kazıkların da acısıyla aslında insanı karşılıkksız seven sadece ailesiymiş diye düşünmeye başladım..
tabiki eltimle tanışmak isterdim..orada olmayı isterdim..ama gururum engel oldu...
Bu hayatta kazık yemeyen yok ki ona bakarsak kimse kimseye güvenmemeli gurur kibir hoş değil adım atarak nefsinizi ezmeniz lazım, bakın yakın zamanda yaşadığım bir olayı yazayım görümcem eşi ve ailesiyle ciddi sıkıntılar yaşadı bir kaç kere boşanmadan döndüler ve kaynanası kocası bana iftira attılar ben dolduruyormuşum benim yüzümden olmuş ben çok fenaymışım ki Allah biliyor yok öyle bir şey ben ablamım eşimin ve ailesinin hatırı için sustum ve kocası olacak adam arayı düzeltmek için bize çaya gelmek istedi Allah biliyor hiç istemedim eşimde ablasıda aileside biliyor onun benim evime gelmesini istemediğimi ama adam ısrar ediyormuş ablam dedi canım biliyorum çokta haklısın ama istiyor bir şans ver dediniz bende o yüzden ılımlı olmaya çalışıyorum yine yok dersen söylerim gelmeyiz dedi bende abla istemiyorum ama senin hatırın için huzurunun kaçmaması için kabul ediyorum dedim o adamla hiç yüz yüze gelmedim hoş geldin demedim hazırlık yapmam bile ona çoktu bu durum nefsime çok ağır geldi ama benim gururum başkasını huzursuz edebilirdi o yüzden razı oldum.
cok degisik geldi konunuz bana cünkü hani pismanlik duyuyor gibisiniz ama arada yasanmisliklarda var diyorsunuz anlayabiliyorum sizi insan unutamiyor esinizn tutumuda hos denge diyoruzya o dengeyi cok güzel kurmus arada ama simdi eger istiyorsaniz ilk adimi siz atin en azindan rahatlarsiniz hem belki esiniz tamam zorlamiyor ama illaki üzülüyordur yani hemde esinizin ailesindende iyi diye bahsetmissiniz bence daha fazla uztmayin cünkü ne kadarda karismiyorlar esim karismiyor desenizde bakin siz ic dünyanizda huzursuzsunuz
hem de çok huzursuzum...eşim çok üzülüyor..resmen saçlarına beyazlar düştü..ama benim eşim çok dillendirmekten hoşlanmaz..bir şeyi bir kez söyler..sonrasını bana bırakır..o aile fotoğrafında herkes eşiyle çocuğuyla dururken eşim yanlızdı..bu da çok koydu bana..eşim bunları asla haketmiyor..
Ailede yeni yapılanmalar olurken sen dışarda kalıcaksın.Seni kendine güvensiz,insan ilişkilerinde başarısız,geçimsiz biri olarak
değerlendirecekler.Şu zamana kadar çok kibirli davranmışsın.Ama artık elti giriyor devreye.Çok üzülürsün.Onlar eşinin ailesi.
İnsan zaman zaman kendi annesine bile kızıyor.Hep mükemmel olamazlar.Ama anladığım kadarıyla görüşülmeyecek insanlar değil.
Yeni gelin tüm dengeleri alt üst eder.Sen yok sayılırsın.Çünkü bu zamana kadar yok saymışsın.Özür dilemek istemiyorsan,ilişkileri yumuşat.Çünkü senden alamadıkları pozitif tavrı diğer gelinlerinden alırlarsa,ona yaklaşımları,fedakarlıkları,anne babalıkları çok başka olur.
kesinlikle haklısın..yok sayarsam yok sayılmayı da hak ederim...özür dilemek istemiyorum..çünkü onlar da hatalıydılar ama benden direkt olarak özür dilemediler...bende öyle bişeyler yapmak istiyorum..
merhaba arkadaşlar..forumu uzun zamandır takip ediyorum..çok düşündüm yazıp yazmamayı..çünkü bazı insanlar yardımcı olmak yerine sadece eleştirip işi farklı boyutlara sürüklüyor..
ben her eleştiriye açığım ama yardım da istiyorum..
kısaca en başından anlatayım..10 yıllık evliyim..mükemmel bir eşe sahibim bana ve kızımıza tapan bir eş..
sorun kayınvalimle benim istenme dönemimde tamamen onun hatası olan,sonra 2 günlük evliyken de birazda benim hatam olan çirkin şeyler yaşandı..kayınvalidem çok ama çokkk pişman olup hatasını telafi için çokkkk şey yaptı...eşim arada ki dengeyi çok güzel kurdu..ne onların bana laf söylemsine izin verdi ne benim söylememe izin verdi..sen ayrısın onlar ayrı dedi..beni hiçbirşeye zorlamadı..diyorum ya beni asla üzmedi..peki sorun ne diyeceksiniz??
sorun benim onları affedememem ve hep soğuk davranmalarım.hamile oldum günde 2 kez aramaya başladılar..artık aramayın yaaa dedim..terbiyesizlik ettim..onlarda artık beni çok ta umursamamaya başladılar..kızım ilk ve tek torun onların tarafta..resmen tapıyorlar...ölüyorlar..hepsi...en son 4 yıl önce büyük kayınım ile bu geçmiş olayları konuşurken bana hakaret etti..aslında çok ta kötü bir şey değildi..ama tabi eşim ve ben çok sert tepki koyduk..ben o günden beri konuşmuyorum..aslında o eşimden özzür diledi..ağzımdan kaçtı öyle demek istemedim dedi...fakat ben hani soğuk tutcam ya arayı bunu resmen kullandım..hata benim ,çok uzattım....şimdide kaynım nişanlandı..ben gitmedim..farklı bir şehirdeler..kayınbabam çok rica etti aradı..kızım ailemiz bölünmesin dedi ama ben inatlık ettim..ne ölüsüne ne dirisine dedim...eşim gitti..beni asla zorlamadı..
şimdi de nişan fotoğraflarında olmayınca ben ne yapıyorum diyorum..aslında asla kötü insan değiller..ama çok sevilmek te insanı böyle şımartıyor işte...çok ama çok önemsiyorlar aslında..böyle yapmamalıydım ...bir kaç ay sonra düğün olacak..kendimi artık iyice dışlanmış hissediyorum...beni çağırırlar mı bilmiyorum...normalde ayrıca çağrılmaz ama durumumuzu anlattım..
bir görümcem vardı...kardeşten öte....ama değerlerini bilemdim işte..
şimdi sizden istediğim bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim..onlar benden adım bekliyoırlar biliyorum..yani ben bir adım atsam eskisi gibi olmasa da onlar da düzelecek..o kadar iyi insanlar...offfff...sizden yol gösternizi bekliyorum..ama gururumu ayaklar altına almadan nasıl yapablirim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?