nasıl başaracağım???

hatalıysan ara bence
bunda ezilip büzülecek bir şey yok,
dargınlıkları bir kenara bırakmak istiyorum
herkes hatalar yaptı zamanında artık unutalım. bir arada olalım
gibi herkesi kucaklayıcı bir balkon konuşması yaparsan problem hallolur gibi geldi bana :)
eşin ve ailesi bunu anlayabilecek ve kabullenecek olgunlukta görünüyorlar.

özel bir organizasyon yapmana gerek yok.
eşinin gideceği bir zaman peşine takılırsın ziyaret edersin olur biter..

Hala neyin inadını yapıp kinini güdüyosunuz gerçkten çok sinirlendim size? Burda binlerce insan eşinin ve ailesinin ilgisizliğinden ve sevgisizliğinden bahserderken siz gerçkten bulmuşsunuz da buluyosunuz.Elinizdiklerin kıymetini bilmediğinz farkında mısınız? Hal da özür dilememek için inat yapıyosunuz.Geçmişte hata yapmışlar ama telafide etmişler.Kayınbabanız sizi arayıp ricada bulunmuş ve eşiniz de zaten hep arkanızda.Dilerim bunların farkına varırsınız.Elinizden gittikten sonra herşey için çoooook geç olur.Bu anlamsız gururunuzu bir yana bırakın ve arayın insanları gönüllerini alın.Ortamı yumuşatın.

Cevabın sorunda zaten
Niye boş yere hem kendini hem o insanları üzüyosun. Aile gibisi var mı?
Evlendikten sonra eşinin ailesi senin ailen oluyor bir bakıma. Sevdiğin adamın canları ya düşün
Benim eşime babam neler etti evlenene kadar. E şimdi o da unutmasın hem onlara çektirsin hem bana
Sen zaten kendini dışlamışsın herkesten. Kusura bakma da millet de dolaşmaz bu kadar arkanda.
Onlar da bir zaman sonra 'yeter.' deyip çekilcekler kenara. O zaman tek başına kalırsın artık
Silkelen ve kendine gel. Bundan sonra sana kalmış herşey.

kusura bakma arkadaşım ama konunu okuyunca sinirlerim bozuldu.Allahın adaletinden sorgu sual olmaz ama kimisi hak etmediği eziyet ve kötülükleri görürken bir damla sevgiye,ilgiye aç yaşıyor,kimisi de(sizin gibi)herşey dört dörtlük bi vaziyette,böyle iyi bir ailenin ve eşin sefasını sürüyorsunuz.Allah bozmasın tabi ama siz böyle yaptığınız şımarıklıkları yazınca insan ister istemez sorguluyor adaletin bu mu dünya diye...hayır tamam hatayı kabul ediyorsunuz güya ama hala burnunuzdan kıl aldırmıyor,gurur yapıyorsunuz.neyin gururu bu?buna kibir derler..ya da bir çeşit kompleks bilemedim.bence sizin şimdi aklınızı başınıza getiren asıl şey aileye yeni bir gelinin girmesi.onun ilgi ve sevgiyi üzerine çekecek olması,belki onunla kıyaslanacağınızı düşünmek ve dışlanacak olmanız.belki de kıskandınız bilmiyorum.ama merak etmeyin böyle iyi insanların size bir zararı dokunmaz.burç ne_?aslan mı?

Madem ki oturup vidan muhasebesi yapmışsın,kendi payına düşeni de anlamışsın.Bundan sonra güzel adımlar atabilmek te senin elinde.
Öncelikle bize yazdıgın gibi ama daha kısa ben artık aileyle iyi geçinmek istiyorum diye anlat hislerini eşine bakalım o ne diyecek.

Ailesine önden eşim sizinle arayı düzeltmek istiyor ama tekrar kötü şeyler yaşanır diye korkuları var,
ne olur birbirimizi artık kırmayalım diye girizgah yapsın.

Öncelikle sen bir araya geldiginiz vakitlerde küçük olarak içinden geldigi kadar sevgi ve muhakkak saygılı davran.

Düğün ,bayram,kandil gibi özel günlerde yanlarında olmaya gayret edin,olamazsanız telefon edip kısaca hal hatır sorup kutlayıp kapatırsın.

Evlerinde ne çok rahat ,ne de çok yabancı davran.

Durumun tükürdügünü yalamak gibi olur korkun var diye böyle yazdım.

Hemencik yelkenleri suya verir çok samimi olursan sonradan yalnıs anlaşılabilir ve yine birbirinizi üzebilirsiniz.

Geçilen yol,yapılan hatalar hep aynı,tek fark size destek çıkan bir eş...

AMA ŞU VAR Kİ SEN BİLE FAZLADAN MESAFE KOYDUM
BÜYÜTTÜM ,DURUMU KULLANDIM DİYE KABUL EDERKEN EŞİNİN DE AİLESİ YÖNÜNDE SENİ ELEŞTİREBİLMESİ GEREKLİYDİ...

Her daim Sezar 'ın hakkı Sezar'a...

Adalaet herkes için uygulanıyorsa adalettir.Yoksa sadece adam kayırmaya girer!

sorunları çözmeye ilk adımı atarak başlamalısınız

önce gidin eşinizin ailesini ziyaret edin,kaynınızı tebrik edin zaten sonra gerisi gelir zaten üzmeyin kendinizi

hatasız kul olmaz unutmayın.

Eşin madem bukadar iyi biri bu anlattıklarını eşine anlat arayı düzeltmek istediğini ama büyük konuştupun için çekindiğini söyle o ailesini tanır ve sana nasıl bir yol izleyeceğini söyler. ve iyi nyetin hoşuna gider. geçmişi geride bırakmak gerek bazen. bidaha hiç takılmamak yoksa hep mutsuz oluruz

Hayalimsi düşünmek yapmanın yarısıdır demişler,sende yolu yarılamış sayılırsın:) Sana haklısın haksızsın diyemem,karşındaki insanlar sana hatalar yapmış olabilir,sende görüşmeme kararı almış olabilirsin ve şu an bu durumdan hoşnut olmadığın için görüşmek istiyorum ama özür dilemek onları havaya sokmak istemiyorum demeni anlayabilirim.Çünkü bazı insanlar önce vurup sonra öpte geçsine o kadar alışmışki,sen araya 5 sene koyup sonra hadi neyse geçmişi bırakıp görüşelim dediğin an hopp aynı şeyi yapmaya devam edebiliyor.Hee sizinkiler yaparmı onu en iyi sen bilirsin ama bunu sana düşündürdükleri bariz.

Ben senin yerinde olsam ne yapardım? Madem özür dilerim lafını söylemek istemiyorum,söylemiş gibi yapardım.Mesela yeni gelinin face davetini kabul eder önce bir tanışır konuşurdum.Sonra laf arasına düğün üzeri bir ihtiyacınız varmı,yapabileceğimiz bir şey varmı diye sorup eklerdim.Bir isteğiniz varsa bayramda babamlarda buluşunca getireyim yada (diyelimki onlar başka gün gidecekmiş) ben paketi babamlara bırakırım siz gidince alırsınız gibi.Gelin bunu kaynına söyler emin ol.Sende akşam bunu eşinede aynen böyle anlat -bugün bizim gelinle konuştum falanca ihtiyacı varmış bana unutturma babamlara giderken götürelim gibi..Hem eşin bayramda babasına gitmek istediğini haliyle annesiyle görüşeceğini, hem kardeşinin ihtiyacıyla ilgilenmenden onu affedip düğüne gideceğini anlar.Özüre falan gerek yok bak:))

inan şu an dolaşmayı bırakmış halleri bu...yani çok ama çok öenmösiyorlardı..arayıp sorarlar,her yıl koli koli kışlık yapar gönderirler..evet buldum ve bunadım..

için de bulunduğum durumu öyle bir özetlemişsin ki..çok teşekkür ederim...fikrin gerçekten çok akla yatkın..bayram da görüşemeyeceğim çünkü benim memleketime gidicez...ama hediye alıp gönderebilirim..sonuçta benim kızla problemim yok..ve özürsüz bir adım olur..çok teşekkür ederim:)))

aslında böyle düşünmen normal..sonuçta yazdıklarımdan bu da anlaşılabilir ama benden sonra başka gelinleri daha oldu..maddi olarak elimizden geleni yaptık..asla kıskanmadım..ki onla daha yakınlar..
beni bu kadar pişmanlık noktasına getiren şey,o fotoğrafta eşim yanlızdı,haketmediği halde..kayınvalidem kayınbabamın beni soran insanlara karşı yaşadığı mahcubiyetti..yine de beni ele vermeyip,rahatsızlığı var yola çıkmadı diye beni savunmuş olmaları beni mahcup etti..yani dediğin gibi kıskançlık değil..

çok haklısın istikrar önemli..çok mantıklı yazmışsın..ben de canciğer olmak istemiyorum zaten..dediğin gibi uçlarda gezmenin alemi yok..

anladım canım o zaman eşin için at bundan sonraki adımlarını çünkü eşinin durumu gerçekten kötü olmuş bir daha onu böyle bir duruma sokmamaya çalış yani o düğüne mutlaka git çağırsalarda çağırmasalarda sonuçta eşin gidecek onu yalnız bırakma mutluluklar diliyorum size..

Merhaba,
"yine de beni ele vermeyip,rahatsızlığı var yola çıkmadı diye beni savunmuş olmaları" cümlesi aslında karakterlerini belli etmiş diye düşünüyorum.Üzerinizi çizmiş olsalar böyle bir açıklama yapmak zorunda kalmazlardı.(Tabi ki doğru olanı yapmışlar ama burada ne konular okuyoruz o yüzden bu şekilde davranmaları erdemli bir davranış geldi bana)O yüzden ben size karşı çok soğuk duracaklarını kabul etmeyeceklerini sanmıyorum.Telefon etmekle başlayabilirsiniz eşinizin anne ve babasına.Hatırlarını sorun ara sıra doğumgünlerinde çiçek yollayabilirsiniz eşinizle beraber.Nişana gitmemeniz çok kötü olmuş o kadar ısrara rağmen.Eşinizin kardeşini "Yadım edilecek birşey var mı" veya diğer gelinin adı ne bilmiyorum x olsun " X in herhangi bir yardıma ihtiyacı var mı" diye telefonla arayabilirsiniz ya da eşiniz sizin adınıza bu şekilde yardımcı olabileceğinizi olmak istediğinizi söyleyebilir.Şimdilik aklıma bunlar geldi sayfaların hepsini okuyamadım ama konunuzu okuyunca bunlar geldi aklıma nacizane.Sevgiler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…