Nasıl başarıyorsunuz?

Prometteur

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2015
1.969
13.249
208
Aile sorunlarını okurken "takma, boşver hiç sallama" tarzı yorumlar okuyorum.
Eskiden stres problem değildi ama bu yıl hatta sanırım birkaç ay içinde uçuk virüsü aldım. Stres üzüntü yapmamam lazım. O yüzden bu tarz olumsuz durumlarda nasıl telkin ediyosunuz kendinizi merak ediyorum.
Çoooo....k zor ama stres ve üzüntüyü minimuma indirmem gerek. Nasıl yapıcam hiç bilemiyorum...

Var mı işe yarayan yöntemler :KK64:

Ben çogu seyi takmamaya calisiyorum.
Hatta mutlu olmamin sebebi de bu diye dusunuyorum.
Cunku ben kendimi üzmeyi sevmiyorum. Eşimle bile bazi konularda tartisinca "manyak bunun icin kendini niye uzuyorsun" derim kendime sonra duzelirim. :deli:
Kotu olan herseyi hemen unutmaya calisirim.
Sanirim kendimi sevdigim icin üzülmeme izin vermiyorum.

Ben çogu seyi takmamaya calisiyorum.
Hatta mutlu olmamin sebebi de bu diye dusunuyorum.
Cunku ben kendimi üzmeyi sevmiyorum. Eşimle bile bazi konularda tartisinca "manyak bunun icin kendini niye uzuyorsun" derim kendime sonra duzelirim. :deli:
Kotu olan herseyi hemen unutmaya calisirim.
Sanirim kendimi sevdigim icin üzülmeme izin vermiyorum.

Hep böyle miydin?

Hep böyle miydin?
Düşündüm de önceden de herseyi kafaya takmamaya calisirdim
Eşimle evlendikten sonra daha bi takmaz oldum cunku evlilikte bir sürü ufak tefek tartismalar oluyor hepsini kafaya takmaya kalkarsam varya.
Mesela kaynanamlarla da cok iyiyimdir ama bazi bana ufak gorunen şeyleri cok buyutecek insanlar da vardir eminim. Ben sanirim bazi hatirlamak istemedigim olaylari cok iyi unutabiliyorum. Bunu yapabilmek zaman aldi ama gercekten çok işe yariyor.

Konu eşim degilse, amaaan dengin mi onlar senin pelin, cahil insanlar iste diyorum. Hatta daha daha asagiliyorum kendi icimde, o zaman soyledikleri ya da yaptiklari cok tirt geliyor. He he diyip geçiyorum.

Düşündüm de önceden de herseyi kafaya takmamaya calisirdim
Eşimle evlendikten sonra daha bi takmaz oldum cunku evlililikte bir sürü ufak tefek tartismalar oluyor hepsini kafaya takmaya kalkarsam varya.
Mesela kaynanamlarla da cok iyiyimdir ama bazi bana ufak gorunen şeyleri cok buyutecek insanlar da vardir eminim. Ben sanirim bazi hatirlamak istemedigim olaylari cok iyi unutabiliyorum. Bunu yapabilmek zaman aldi ama gercekten çok işe yariyor.

O anlarda neler yaptın peki? Ne yapmak sana unutturdu?

Konu eşim degilse, amaaan dengin mi onlar senin pelin, cahil insanlar iste diyorum. Hatta daha daha asagiliyorum kendi icimde, o zaman soyledikleri ya da yaptiklari cok tirt geliyor. He he diyip geçiyorum.

Güzel bir yöntem bence bende de işe yarar...

Olumlu düşünmek çok önemli.. birşeyden ne kadar çok korkarsan o başına gelir. o yüzden olabildiğince pozitif olmaya çalış. farkı göreceksin;)

O anlarda neler yaptın peki? Ne yapmak sana unutturdu?

Valla iyi şeyler düşünmeye çalisiyorum.
Ben aslinda hayatta herseyi kafaya takilacak kadar sorun yapmiyorum. Hayat kisa ve surekli aglamak uzulmek sorun yapmak bana iyi gelmeyecek diyorum.
Benim icin onemli olan kendi mutlulugum ve bir olay hoşuma gitmezse kendimle konusurum kafana taksan ne olur takmasan ne olur diye. Sonra sonunda ben üzüleceğim biliyorum. Kafamdaki düşüncelerin kendimi üzmesine izin vermiyorum.
Bunu çok büyük sorunlar için yapmak çok daha zor oluyor evet. Ama hani olur ya bazen herseyi buyuturuz o konularda kendime hakim olmaya calisiyorum.
Kaynanam bunu dedi görümcem şunu dedi falan diyorlar ya ben çok daha aza indirdim bu olaylari mesela. O anda bitirip ardini aramiyorum artik. Yada cevde iliskilerinde de böyle. Sanirim evlilik çocuk derken daha degisiyor insan.

Yaşadıklarınla paralel olarak duyarsızlık seviyen artar ne yazık ki...

Neler yapıyosun mesela?

Düşünmemeye çalışıyorum..
Ben çok cevap veririm insanlara şak diye, düşün cvp verdiğim halde düşünmeye devam ederdim içimi boşaltsam da yetmezdi, düşün babam düşün yeni cevaplar falan üretirdim..
Şimdi aman olduysa oldu diyorum unutturuyorum kendime o şeyi.
Bi de alıngandım ben çok, sorgulardım şimdi pollyannacılık oynuyorum.

insanlardan beklenti içine girmiyorum, bu yüzden pek fazla üzülmüyorum

kendimi gurur vs diyerek geri çekmiyorum. birisi beni eleştirdiğinde ya da yanlış bi şey yaptığımda rezil olduğumu düşünmüyorum. insanlık halidir olabilir diyip geçiyorum

birisinden bi şey istedim ama kabul etmediyse kendime kızmak yerine o yapmak zorunda değildi diyerek unutuyorum

birisi beni sevmediyse sevmek zorunda değildi, davet etmediyse etmek zorunda değil diyorum. bunu çok kolay kabul edebiliyorum çünkü kendimden biliyorum. birilerini sevmemek, her zaman çok kibar ve iyi davranamamak normal şeyler. bunu biliyorum

dobra dobra konuşuyorum, kendime gereksiz yere asla karıştırtmıyorum. düşüncelerimi açık açık söylediğim zaman içimde hiçbir şey kalmıyor.

değerimi biliyorum ve birisi hadsizlik yaparsa hayatımdan silebileceğimi de biliyorum. haddini aşan insanları hayatımda tutmuyorum

samimiyetsiz kişilerle görüşmüyorum. dedikoducularla iletişimimi kesiyorum

bu saydıklarımı bu zamana kadar sadece eski sevgilime yapamadım, beni en çok da o üzdü. o yüzden bu yöntemlerimi denenmiş ve onaylanmış sayıyorum :)

Back
X