Nasıl başımdan savabilirim?

Ya geliceklerse de erken gelip sana yardım etsinler en azından herşeyi sana yüklemek çok saçma hamilesinn ustelik . Ben olsam erken gelince yardım edin derdim o kadar kişiye o halinle yetisemezsin

Yok artık 7 çocuk anne babaları 15 kişi olur.Ay hastayım diyin o zaman.Bi büyük yok mu ailede sizi anlayacak ona söyleyin o desin sık sık gitmeyin diye.

Yarın ilk iş eşimle konuşmak olacak. Yeter artık ben kimseyi incitmeyecek diye hamile halimle stresi bana kalıyor. Eşim dahil ailesi kendi keyiflerini düşünüyor beni düşünen yok malesef

Ya geliceklerse de erken gelip sana yardım etsinler en azından herşeyi sana yüklemek çok saçma hamilesinn ustelik . Ben olsam erken gelince yardım edin derdim o kadar kişiye o halinle yetisemezsin

Uzak yoldan gelecekler 3 saat yine benden beklerler. Tek başına yetişmek mümkün değil. Hamile halimle çay için ayakta dönsem bile zor. Hiç bir şey yapmasan da kafa yorgunluğu yeter

Niye kırmadan izah edecekmissiniz anlamadım? Hepsinden önce bunların sizin değil eşinizin düsünmesi lazım.
Yorgunsunuz, çalışıyorsunuz üstüne üstlük hamilesiniz birde temcit pilavi gibi toplanıp iyice yük olacaklar. Bu durumu eşiniz idrak edemiyorsa kafasına vura vura ettireceksiniz artık.

Siz onların geldiği yere gidin en iyisi.. Aa bu nedir ya? İnsanlardaki düşüncesizlik maşallahhh. Kendi kendilerine ağırlansın izzetlensinler. 23 kişi nedir? Ay hemde yatılı. Bir yorumda yazılmış corona olduğunuzu söyleyin, yorgunum hastayım diyin. Kabul etmek zorunda değilsiniz ki zaten iftar yemeği vermişsiniz hatrınızı fazlasıyla yapmışsınız

Hafta sonu mesaım var deyın

Hamilelikten dolayı kendimi iyi hissetmediğimi misafirler gelince dışarıdan yemek söyleyeceğimi, bütçem yetmezse bana destek çıkmasını isterdim. O kadar misafire dışarıdan söylemek maddi açıdan zorlayacağı için kendisi konuşur belki ailesiyle. Hee konuşmaz da gelecek olurlarsa yatağa girer başıma yazma bağlar yatarım. Onlar pişirir ben yerim,hiç kusura bakmasınlar

Eşinize ve ailesine hasta olduğunuzu söyleyin, baktınız kurtulamıyorsunuz onlar gelince iki seksen yatın herşeyi eşinize ve kv 'ye yaptırın daha da toplaşıp gelmezler, siz onlar gelmeden aniden sancılanın bakalım nolacak

Bir de yabancılar için "oğlunun kızının evine bile telefon açmadan sormadan gidemiyorlar ne kadar sevgisiz soğuk insanlar" denir.

Lütfen biri bana izah etsin, 23 kişi için en az 5 araba lazım. Gidiş geliş 6 saatlik yol için yakıt alınacak. Bu insanların hiçbirinde akıl mantık yok mu? 7 çocuk demek çocuk parkı demek. Kimse ne konuştuğundan ne sohbetten bir şey anlamaz. Kadınlar saatlerce mutfakta, adamlar yine saatlerce salonda, orta yerde de 7 çocuk. Herkes aynı anda yiyemez kimin evinde 23 kişilik masa sandalye var? Yemekten sonra yine kadınlar mutfakta bulaşık çay tatlı servisi, adamlar yine salonda baş köşede çocuklar da uykusu gelen yerde koltukta boş bulduğu yerde uyuyor. Bundan farklı bir senaryo varsa anlatın lütfen. Ne kendim dahil olırum böyle kabile gibi yollara düşen guruba, ne de çocuğumu dahil ederim.

İlle oğlumuzun evine gidilecek deniyorsa teker teker gelin. Ya da bu sene gelmeyin gelin hamile diye. Aynı şehirde olsan kolay, gelir yemeğini yer sohbet eder akşam dönersin evine. Herkesin gönlü olur. Ben bu iftar ve orucun tamamen kontrolden çıktığına inanıyorum. Nefsini terbiye etmek değil mi bunun amacı? Tamam iftar kalabalıkta güzel ama günümüz şartlarında maddi manevi herkesin imkanı yok artık. Ya eskiden zeytin hurma çorba iki çeşit yemekle iftar açıp dinleniyordu insanlar bir köşede. Şimdi Ramazan ayı iç turizme dönmüş durumda.

Eşiniz sizin yorulup kırılacağınızı düşünmüyor da siz neden söylemeye çekiniyorsunuz hala? Sanki çok düşünceli bir adam da incitmek istemiyorsunuz. Ben olsam direkt reddederim. Eşime söylerim, o bulsun ailesine nasıl söyleyeceğini. Bu tarz şeylerde hiçbir zaman kırılır mı gücenir mi diye düşünmem. Böyle böyle eğittim biraz benimkini ahsjsjjss

Sizi dusunmeyeni siz hiç düşünmeyin bende şuan altı aylık hamileyim iki kişilik yemeği zor yapıyorum . İleriki zamanlar için de bu kadar kalabalık topluluğu evinizde ağırlamaya alistirmayin. Şuan hamile ve calisiyorken reddedemiyorsaniz doğumdan sonra halinizi düşünemiyorum eviniz yol geçer hanına döner.

Eşiniz laftan anlayacak biri değil sanırım burada yazmanız onu gösteriyor . Neyine kırılacak sanki o ağırlayacak . Onlar gelmeden önce gidin acile serum taktirin birde foto çekin öyle ohh mis doktor dinlen dedi sonra gelirsiniz dersin bitti gitti . Şimdi böyle gelen çocuk doğunca da gelir . Tam dayaklık insanlar ya hiç mi yol yordam görmemişler.

Değil demek ki... Sanki keyfimden eşimden evimden uzakta hamile halimle tatil yapıyormuşum gibi davranıyorlar. Eşim en başından izin vermicekti. Tasası bana kaldı. Yarın iş var uyuyamıyorum bile (((
Biz kadınlar neden bu Kadar naifiz ya
Eşiniz sizi düşünmüyor
Sizi ve bebeği umursamıyor
Ne kadar yorulacağınız umurunda değil
Belki corona kapıp bebeği riske atacaksınız ama eşiniz için önemli değil
Siz ise diyorsunuz ki eşimi kırmadan nasıl çözerim

Böyle adamın kalbi de kırılır kafası da kırılır.

Aileme gitmem gerekiyor der o hafta sonu için müsait olmadığımı söyler çıkar giderim..ya da "siz zahmet etmeyin beni görmek için 30 kişi yollara düşmeyin ben tek gelirim " diyin siz tek gidin.Bu kadar insan nerede yatar ,nerede yemek yer,nerede tuvalete girer düşünmüyorlar o günü geçirecek yer arıyorlar ..zaten fikirsizler,incelikli insanlar değiller.. ne deseniz kırılmazlar diye düşünüyorum.

Kendinizi iyi hissetmediginizi söyleyin anlamaları lazım bu nedir çoluk çocuk dolacaklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…