Nasıl bir anne olacağım ben ¿!

Ama iste yetistirmeyle bir yere kadar ilerleyebiliyorsun. Anasinin babasinin yuzune bakmadigi ,kimsesiz ama asiri uyumlu-basarili-yumusak mizacli cocuklar var. Hem de sayilari oldukca fazla. Yetistirme faktoru bir yerden sonra yetersiz kaliyor,bilim mutlaka bunun aciklamasini yapar gelecekte,bizde olmayan ama Avrupa-Amerika halklarinda var olan bir gen mi var artik her ne ise. ben kendi cocugumda cok goruyorum bunu, yetistirmeyse aha ben yetistiriyorum iste,ama eger oyle olsaydi ne versen onu alirdi bu cocuklar. Dogdugunun ertesi gunu eve getirdigimizde baslayan huysuzluk hala oldugu gibi duruyor. Bir seyi yapmamasini guzelce nedenleriyle acikliyorsun bana misin demiyor, inadina yapiyor. Kizmam,bagirmam,sebepleri aciklarim hep, 3,5 senedir yapiyorum bunu. Ve gercekten benimki gibi cocuk sayisi da oldukca var. Anne babanin caresiz kaldigi cok defa olmustur keske dogurmasaydim dedigim. Trajikomik bir durum

Seninkiyle benim kiz ayni demek ki , gerci bebekken bu kadar degildi benimki buyudukce huysuzlasiyor :)
Sana soyle diyim , senin cocugunun annesi sen olmasaydin , cahil ve dunyadan bihaber bi kadin olsaydi inan cocugun cok beter olurdu , egitim ve yaklasimla torpuleyebiliyoruz cocuklari , hicbir zaman uslu cocuklar gini olamiyorlar ama defisiyorlar
Dedim ya ben cok net gozlemleyebiliyorum cunku 5 aydir bakicimiz yok , kizimda baya bi degisim var o doneme gore , evet hala huysuz hala cok agliyor ama ben dik durdukca o da mecburen kurallara uymaya mecbur kaliyor ya da geri adim atiyor cunku ben atmiyorum
2 yasindaki veletle aramizda resmen guc savasi var , bakiciya yaptigi herseyi bana da deniyor ama yemiyorum , ha cok yiprandim bu surecte o ayri , ben o yuzden ilk mesajimda oglumu anlattim , o beni hic yormamisti , her kurala uyardi , gik demezdi cocuk yahu :)) ista karakter farki bu ama kizim da yola geliyot mecbur gelecek , baska caresi yok

Yaz tatilinde Alman bi aile gormustum :) cocuk kendini aglamak icin oyle bi zorluyor ki sesi kisilmistir bi sure sonra eminim ki.
Aileside dedigin gibi o kadar umursamazdi ki istiflerini bozmuyorlardi cidden. Bi sure sonra cocuk aglama sesi (ozellikle bogurmeceli olani) insana batiyor ve sert tepki veriyosun. Ailesi sakin sakin gunesliyodu cok sasirdim

Bunlarin hepsinde ayni yaramazlik geni var iste
Sakasi bir yana evet verilen karardan donmemek gerekiyor,sebebini acikladiktan sonra elbette. Sokaklarda aglayan tepinen cocuklardan benimki, insanlarin ters bakislarina hic aldirmadan sakin davranmaya devam ediyorum,bakalim ne kadar torpulenecek beyefendi

Anneme sorsan ayy senin babana cekmis bu cocuk derkonusup guluyoruz iste

Oğlum 31 gunluk. Kvalidem ve annem oğlum doğduğundan beri dönüşümlü kalıyorlar yanimda. Annem kontrolün Bende olusunu destekliyor ama kvalidem her ağladığında cocugu kucağımdan almaya çalışıyor mesela. Ona gore bebek hep ac ve onun sutu o kdr bolmus ki hep kıyafetlerine akarmış. Keşke basindan işime karistirmasaydim. Dogru bildiğinden asla sasma ve ilk zamanlar yardim alacaksan da kendi işine asla karıştırma. Kontrol sende olsun. 5 çocuk büyüttüm diye gerine gerine gezen kv bıraksam bi sürü yanlış sey yapacaktı mesela. Ilk günden mama ve biberonu dayamak su vermek bebegi cok sarmak vs uzar gider liste.

Otorite diye buna derim.
Ve emin olun o çocuk o ağlamasında istediğini elde etseydi bunu her zaman ailesine,annesine kullanacaktı,ağlayarak yaptırmaya çalışacaktı. Bende olması gereken bu. Biz çok yüz veriyoruz çocuklara :)

Benim kiz da kayinvalideme cekmis yani esim oyle diyor :)
Cok feci cidden yasamayan anlamaz bu delilerle ugrasmanin zorlugunu ama duzelecekler , buyudukce geciyor hepsi

Iste bu da anne ve babayla olacak is degil .
Calisan anneler kendi ebeveynlerinden yardim aliyor. E onlarda simartiyorlar. Sistemi oturtmak birazdan zor bu yuzden. Onuda gectim otobus yolculugunda bogure bogure aglayan cocuguna hadi gelde mudahale etme :) cevredekiler isyana baslayacak . E cocukta farkinda durumun istediginin yapilacagini biliyor susturulmasi icin

Bir yönden sizde haklısınız tabiki.
Ama otorite sağlanmış bir çocuğun otobüste yana takıla ağlayacağını sanmıyorum ben.
Dediğiniz gibi biraz yetiştirmekle ilgili,biraz çevresel faktörlerle. Keşke herkes kendi çocuğunu dilediği gibi büyütse anneanne babaanneler bu işe karışmasa.

O yabancı çocuk Türk çocuğu ayırdımını can alıcı şekilde gözlemleyenlerden biri de benim,bizzat kızımla:/
Olay hem rahatlık hem de yeni doğduğu zamanlardan başlayarak bebeğe de anneye de kendi başına zaman geçirmesini sağlamak(15 dk olur 20 dk olur yeter ki olsun yani). Bir de paniklemeyen, bebeğe kendisi bakabilen bir baba. Bu yazdıklarımın tam tersi,aşırı pimpirikli bir eşe sahip olduğum için benim geçen 2 yılım 20 yaş yaşlanmama sebep oldu
Bebek bakımı konusunda paniklemeyin, biçok anne kendi bebeğiyle öğreniyor.
Katlanma,tahammül seviyesi de kendi bebeğin olunca inanılmaz derecede yükseliyor. Ben de hiç ilgilenmezdim bebeklerle, bebeğim olmadan önce. Ama eğer ki bu konuda kendinizde tehlike çanları sesi duyarsanız hemen önlem alın, yardımcı bir kadın,saatlik bir abla falan..tahammülsüzlüğe maruz kalmış birkaç çocuk tanıyorum yakından,onlar için çok büyük bir zulüm gerçekten. Onları biz istedik ve her türlü sıkıntısına bir şekilde göğüs germek zorundayız. Sağlıkla kucağınıza alıp, güle güle huzurla büyütün inşallah

nasıl yani?işten sonra bir pub a akıp bira içmeceler friyayler avrupada yalan mı yani?
ayrıca türk komşuların da çok güvenilir olduklarını düşünmüyorum

nasıl yani?işten sonra bir pub a akıp bira içmeceler friyayler avrupada yalan mı yani?
Neden öyle düşünüyorsunuz ki? Benim bikaç komşum var sağolsunlar çok güzel ilgileniyorlar kızımla. Benim yaşadığım bölge de insani olarak çok sıkıntılı bir yer ama yine de bikaç tane de olsa güzel insan çıkabiliyor her yerde.

Yengenç, ben senin yorumlarını hep çok beğeniyorum. Çok isabetli ve ince detaylı gözlemler yapıyorsun. Birçok anne altını çizdiğin konuyu gerçekten ya gözardı ediyor ya da haz alıyor bahsettiğin gibi.

21 yaşıma daha girmemiştim anne olduğumda.Hayatın en zor ama en güzel tecrübesi.O kadar zor o kadar emek vererek büyüttüm ki.Ama bence bu hayatta yaptığım en güzel şey anne olmak.Bence sizde çok güzel bi anne olacaksınız.İnsanın kendi çocuğuna olan sevgisi bence hiç birşeyle kıyaslanamaz.Sağlıkla alın kucağınıza.

Bu önceden tecrübe edilen birşey değil.
Yaşadıkça öğreniyorsun
Ve rabbim içinize öyle bir sevgi, öyle bir merhamet öyle bir sabır veriyor ki, kimseye davranmadiginiz kadar özenli davranıyorsunuz bebeğe..

Akışına bırakın.

Size çok kısa birşey söyleyeceğim. "Annelik doğuştan gelir, babalık sonradan öğrenilir" derler inanın bu öğreneceğiniz bir şey değil içinizde bir yerde saklı ve bebeğiniz doğduğunda gün yüzüne çıkacak. Sağlıklı alın kucağınıza inşallah

Çocuklar için çok ana hatlarda hayati bilgiler var. İlk yıl inek sütü verilmez, 6 ay sadece emzirilir, çocuğa vurulmaz, 2 yaşına kadar televizyon-telefon-tablet verilmez gibi. Bunların dışında her türlü bilgiye sahip olun, kitaplar okuyun. Ama... Her bilginin bir aması olduğunu bilin.

Çocukların kullanım kılavuzu yok. Gerekiyorsa sallayacaksınız, gerekiyorsa 7-24 kucakta taşıyacaksınız, gerekiyorsa uyumayacaksınız, uyusun-yesin-konuşsun-mutlu olsun diye her şeyi yapacaksınız.

Siz bebeğinize odaklanın doğduğunda. Huyunu, suyunu, isteklerini anlamaya çalışın. Hep aynı cümleyi söylüyorum; çocuğu okuyun. Talebi neyse ona göre davranın. Şunu yapmam, bunu yapmam demeyin gerçekten. Adamı tersten okutuyorlar çünkü.

Ben de ikiz tüp bebek annesiyim artık 6 yaşına gireceğiz.Ben çalışıyorum 1 yıldan sonra çalışmama devam ettim.İşteyken pc den sürekli montessorie uygulamalarını araştırır minik elleri için uygulamalar yaptırırdım.Bebeklerken hergün yıkardım %80 diyebilirim bazen 3 kez yıkadığımı biliyorum :) oyuncak bebek gibi bi birini yıkar masajlar yapar sonra diğerini aynı şekilde.Çok güzel baktım yardımcım akşam eşimdi gündüz ben ilgilendim kv yemeklerimi yapar çok minik oldukları için dokunamazdı :) Ben sevgiyle büyüttüm umarım sen de öyle olucaksın isteyerek hamile kaldığın için şanslı bir annesin hiç korkma .Umarım zamanında kucağına alırsın en önemlisi sağlıklı olmasını istemen yoksa iyi bir anne olurmuyum düşüncesi çok iyi bir anne olacağının da göstergesi bence.Kalbini ferah tut ve içinden geldiği gibi doğal yaşama devam.Bir de bol bol uyu :)

kizim dogdugunda 24 yasindaydim ailenin en kucuk simarik kiziydim her zaman.ilk gunden beri kizima yalniz baktim kimseden yardim istemedim.zorlandigim pes etmek istedigim cok zaman oldu ama basardim sanirim.kizim 3 yasinda ve gayet saglikli mutlu bi cocuk

Ingiltere Irlanda'da var onlar , bir de Amerika'da. Valla afterwork drink olayini burda hic gormedim Cuma eglencesi falan da yok herkes iyi tatiller dileyip evine gidiyor. @Gulo_86 sen miydin kiz spordan sonra herkes cikip gidiyor takilmaca yok diyen? Aynen oyle, aktiviteyi yapiyorsun, sonra soyunma odasinda hic konusmadan evlere dagiliyorsun. Mallik ornegi yani

Istanbul Ankara olmasa da diger sehirlerde komsuluk var gibime geliyor. Arkadasim Bursali, basbayagi mahallede komsuluk var ve ozlemisti bana dert yaniyordu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…