Nasıl bir anne olacağım ben ¿!

Ben baskalarinin cocuklarini kucagima dahi almazdim sevemezdim yani ama insan kendi cocugunun derdini anlarmis baska bir hissiyat doguyir uyuyup uyanacagi saati bile kestiriyorsunuz o derece nirvanaya ulasiyorsunuz saglikli dogumlar

İnsan kendi çocuğunu bı kere kucağına aldimi dünyası değişiyor. Evet çocuk bakmak çok zor ama geçici bir süreç. İyi bir anne olacagina eminim. Birde yurt dışındaki çocuklar daha sakin demişsin. En basitinden şöyle bir örnek vereyim uyku eğitimi diye birşey var çocuğu yatağa bırakıyorsun ağlaya ağlaya en sonunda uyuyor. Benim görümcem yurt dışında yaşıyor doktor böyle tavsiye vermis 3 çocuğu var saat 20:00 da odaya bırakırım kapıyı kaparim uyurlar diyor. Daha bir kaç günlükken yapmış bunu ve çok rahat etmiş. Biz iki yaşındaki kızımizi hala kucaklarda uyuşturuz. Belki ondandır. Eğitim düzeyim yüksek yöntemin bilimselliği ne de inanıyorum ama yapamadım. Birkaç günlük yada aylık bebeği ağlatmayi içim bir türlü almadı. Sonuç ne oldu aylarca emzirerek aylarsa sallayarak ve hala kucakta dolaştırarak perişan perişan uyuşturucu ve yipraniyoruz. Ha yine olsa naparim ben yine aynısini yaparım. Bunun gibi birçok örnek var. Çocuk yetiştirme yöntemleri farklı. Ama bu ne onları iyi ebeveyn yapıyor ne de bizi kötü. Sen bol bol oku ve neticede kendi anneligini keşfet. Hiç bir tabip senin yarama merhem olmaz. Sen kendi evladının biricik ve tek annesisin. Bu senin hayatın senin deneyimin. Kendi yolunu kendin belirle...

Hayatında kucağına bebek almamış, bebek bezi biberon vs. görmemiş, bebekleri uzaktan seven, bebek ağlamasına tahammülü olmayan ben :) İkiz annesi oldum. Öyle bir bakıyorum ki bende şaşıyorum kendime. Sistemli saatli ve düzenli gidiyor çok şükür herşey. Yani merak etmeyin bebekler dili olmasada beklentilerini belli ediyor, sessiz bir iletişiminiz oluyor o doğrultuda gidiyorsunuz, onlar yönlendiriyor sizi. Sağlıkla gelsin bebeğiniz şu an tek önemli şey bu bence. Sonrasında süreç sizi su akar yolunu bulur misali götürüyor :))

Kuzum sen senelerdir hayvan besleyen birisin hayvan besledigimiz icin ,buradaki arkadaslar bana kizacaklar ama kopekler en azindan tuvaletlerini ogrenseler de tek baslarina gidip yapamiyorlar sen olmadan ,ne kadar zordur biliyorsun, emin ol sen cok cok iyi bir anne olacaksın
Çocuklarin simarik olmasi bizimkilerde yani türklerde biliyorsun agliyor cocuk aman aglamasinn diyip cocugun istedigini vermek e vermeyince cocuk yaptirana kadar herseyi yapiyor bir de yabancilar bizimkiler gibi temizlik konusunda cok hassas degiller diye biliyorum bizler sabahtan aksama temizlik yemek kaynanayi ziyaret vs gibi selerden cocukla ilgilenmeyebiliyoruz cocukta dikkat cekmek icin kuduruyor tabi :)
Cocugu tutma konusunda sanirim kafasindan tutcaksin bi elinle diger elinle de vucudundan kafasini Allah korusun geriye dogru atabilir daha cok körpe olcak boynu falan
Ulan boynunu yerim
6 aydan sonra oturtabiliyorsun kanepeye sirtini verebiliyor yani kendini tutabiliyor
Yurume meselesi de degisiyor ben 8 aylik yurumusum ama genel olarak 1 yasinda yuruyorlar
Agladigi zaman kucagina alcan ac mi degilmi acsa emzircen degilse gazi varmi diye gazini cikarmaya caliscan o donemler biraz zor oluyor diye biliyorum
Bide cocuga bi sure sonra uyku egitimi vercen yani senin yaninda yatmicak bazi cocuklar ac degil susuz degil alti pislenmis degil ama agliyorsa eger aileyi suistimal ediyor demekmis yalniz yattigi icin
E hatirla kopeklerde yavruyken yanimiza almayinca zirlamazlarmi sonra alisirlar kendi yataklarina kendi yerlerine
Ben bunlari biliyorum kuzum
Gorduklerimden
Alt degistirme olayida yatiriyorsun iste ama bazıları hic rahat durmuyir elini kolunu oynatiyor
Sen cok iyi bir anne olacaksin buna eminim ben hadi hayirlisi az kaldi Allah 'ın izniyle

Hepinize çok çok çok teşekkür ederim . Şu saat oldu işten yeni geldim ölüm çıktı diyebilirim . Çocuk doğacak , çocuğumu 6 aylıkken kreşe vermek zorundayım o 6 aylık süreçte de sık sık işe gitmek zorundayım . Sanırım hepsi çok fazla geldiği için kendimi boğuluyor gibi hissediyorum .ayaklarımı hissetmiyorum şu anda , oturdum , kızımda hareketlenmeye başladı kıpır kıpır .. bu bile yüzümü güldürmeye yetiyor
Yazılanları tek tek okuyorum şu anda. Hepsi birbirinden değerli çok önemli bilgiler benim için ! Kitaplarım zaten hazır , vakit buldukça (gerçi maalesef çok nadir ama ) okumaya çalışıyorum ama bu şey teoride başka pratikte başka anladığım kadarıyla
Savaşa savaşa öğreneceğim sanırım ...

Hepinize teşekkürler

Tam nasil söyleyecegimi bilmiyorum fakat tasinmam hosuma gitti. Sadece söylenmemen ve cidden birseylerin pesinde kusman cok iyi. Ben o kadar maceraci degilim, ki olsam tam tersi, norvec, isvec gibi ülkelere göc ederdim. Soguktan nefret etmeme ragmen :) Adamlarin medeniyetine, insanlik anlayisina hayranim ama.

Canim annelik zaten hamilelikten itibaren baslayan ve evlat sahibi olduktan sonra hep devam eden bi endise, korku, heyecan, mutluluk vs karisik bi hal işte :)
Ama bence sen cok tatli bi anne olucaksin

Çocuk oyalamayı ben de beceremem daralırım. Oğlum da kendi kendine saatlerce oynayan Bi çocuk oldu. Bebek bakımını kimse doğuştan bilmiyor yaşsyarak öğreniyorsun deneyimliyorsun kendi yöntemlerin oluşuyor bunu dert etme başkasının çocuğuna tahammül edememen normal ama kendi çocuğuna karşı inanılmaz bir sevgi tahammül oluşuyor yoksa kimse bakamaz zaten. Bunlar için maya clinic kitaplarını öneririm ben çok faydalandım. Onun dışında çocuğu nasıl yetiştirirken öyle olur bu tamamen senin elinde. 3.5 yaşındaki oğlum masayı toplar kurar bulaşıkları yerleştirir ya da boşaltır evi süpürür siler cam siler balkon yıkar çamaşır serer makinaya atar yani her işte yardım eder 3 günlük olduğundan beri dışarıdayım karda kışta gece gündüz her şekilde gezdim. Yemeğini kendisi yer yemezse de aç kalır seçim onun. Bi yere gittiğimde asla peşinde koşmam bişey olmadığı sürece kendine oyalanacak bişey bulur. Yani bu çocuklar böyle doğmuyor tamam karakteri var ama senden ne görürse babadan ne görürse bak ne söylersen değil sizi taklit edecek sonuçta. Emin ol doğduktan sonra sen bile hayret edeceksin nasıl bakıyorum diye. Hiç böyle düşünme tadını çıkar hamileliğin millet hep konuşuyor tıka kulaklarını. Aynı bedende Yaşadığınız anların tadını çıkar.

Sadece size cevap yazmak için giriş yaptım.:)) Bence havası ülkemizin farklı. Yabancı bir komşum var. Davet ettim yalnız kalmasın diye. Geldi sağolsun. Aynı yaşta bebemiz var. Neyse benimkini gördü. Aaa Türk çocuklar şöyle böyle bayağı eleştirdi. Ama nasıl. Gerçekten çocuk annesinin yanından kımıldamıyor. Benim oğlan tabi duvarda.

Aradan biraz zaman geçti. Bize geldi. Benim oğlan yanında pürü pek kaldı. Kadın çıldırıyor ama. Hatta iki tane de patlattı. Yüzü kıpkırmızı oldu.

Kısaca Türkiye 'nin havası çarptı

Ayy ben çılgınlar gibi bağlı bi anneyim,fazlasıyla düşkünüm desem yalan olmaz,istediği zaman emdi memede uyudu evi mok götürdü yine umursamadım,kızıma da çok düşkünüm o da bana. Sadece yatağımda yatırmadım eşimle ilişkimiz bozulmasın diye,onun dışında birbirimize doyduk, şefkat sevgi ilgi hiç şunu da yapsaydım dediğim birşey olmadı. Bu doğuracağım velete de aynısını yapmayı düşünüyorum.

Bu arada şımarık olmadı,sorumluluk sahibi güzel bi çocuk oldu,çocuklar sevgiden hoşgörüden ilgiden şımarmazlar,tutarsızlıktan dengesizlikten ebeveynler arası olmayan fikir birliğinden şımarık olurlar.

rabbim sağlıcakla kavuştursun inşallah yavrunu. Ne kadar iyi bir anne olacağınız daha yolun yarısındayken onun için düşüncelerinizden belli.

Çocukları pek sevmem. Yani ben de yanak sıkma ayyy çok tatlı bu falan diyen biri değilimdir. Hatta ilk kez görümcemin kızını kucakladım bide şuan oğlumu.

Ayni sizin gibiydim ağlayan bağıran çocuk gördükçe çocuklardan soğuyordum. Insan neden bunu çekmek ister ki derdim.

Şimdi o düşüncelerimden utanıyorum. Yavrum şuan 4.5 aylık ve her saniye onun varlığına şükrediyorum.
Inanin ben de bilmiyordum ama annelik öyle bir içgüdü ki doğduğu andan itibaren sanki yıllarca çocuk bakmış gibi bilgili olacaksınız.

Yavrunuza kavuşun sağ saglim gerisinin üstesinden allahın izniyle kalkarsınız.

Sakin ol ve akışına bırak canım çok sakınma panik olma soğuk kanlı ol su belgesel kanalı var ya t.. oradaki bebekli ailelerin programlarını bı izle farkı görürsün ne kadar relax sakin panik olmadan büyütüyorlar çocukları

Tovbe bismillah hic iyi gelmemis gercekten
Uzuldum ya cocuga,yazik.

Havaya suya bisey mi karistiriyorlar bu bizim diyarlarda bilemedim ki

Bende öleydim hatta ben çocuk sevmezdim.
Uykuya manyak düşkün , deli gibi susasam su içmeye üşenirdim tembel bişeydim.
Gürültüden nefret ederdim.
Hiç bir çocuğu böyle deli gibi sevmezdim.
Hamile kalmayıda eşim çocukları çok seviyor die istedim.
Ama şimdiii.....
2.yi ben istiyorum.
Kızıma aşığım , bir an olsun ayrılmıyorum.
Kereviz,siyah turp,karabuğday unu, avokado....bunlarla ilk defa tanıştım ,okadar hayattan bi haberdim.
Şimdi sürekli araştırıyorum ne faydalı ne değil.
Ceviziydi pekmeziydi derken derken bi baktım ben bildiğin anne olmuşum şükür.
Kimse anne karnında öğrenmiyor.
Hani o doğduğu anda omzunuza yatırıyorlar ya , işte o anda siz bambaşka biri oluyorsunuz.
Bu mucizeyi ben mi doğurdum diye kendinize sordugunuz anda siz zaten artık olmuşsunuz demektir ,gerisi kendiliğinden geliyor , hatta annenizin anneliğini beğenmiyorsunuz ve annenize şunu şöyle yap bunu böyle yap aman şunu yapma sakın gibi direktifler veriyorsunuz.
Sadece akışına bırakın.
Çocugunuz size herşeyi öğretecek.
Ağlama tonundan ne istediğini anlayacaksınız çünkü O SİZİN BEBEĞİNİZ...

Derdiniz bunlar olsun, tüm bu düşünceler çok normal, annelik demek ne kadar soğukkanlı olsanız da yavrunuzun her anı için endişelenmek demek.. zamanla aşılıyor bunlar merak etmeyin.
Yaşınız 30 üzeriyse ve evliliğiniz çok yeni değilse çokta kolay kıvırırsınız,
Şahsen.. 34 yaşında tüp bebek tedavisiyle kızımı aldım kucağıma, kızım 27 aylık ve ben yine hamileyim, üstelik oğlum organik :) hiçbir zaman “doğuştan anne” olmadım, çocuklara bayılmadım da ama evlat başka elbette .. kusursuz diyemem tabi ama işten de ayrılarak tüm zamanımı kızıma verdim ve çok şükür sağlam bir bebeklik temeli var.. bilinçli, kurallı, elbette sınırsız sevgi dolu..
Ansızın hamile kalınca ilk aklıma gelen yine kızım oldu ama ya onu istemeden ihmal edersem duygusu çok fena.. bunu da aşmaya çalışıyorum bir yardımcı ile.. herşeyin çözümü var, siz iyi olun, pozitif düşünün..
bu arada kızımı hiç sallamadım uyutmak için, 25 ay meme emdi ve şimdi Yanyana uyuyoruz desteksiz.. isterseniz olur, çok bilenlere itibar etmeyin, o sizin çocuğunuz, sizin oyun hamurunuz tabiri caiZse.. tabi kendi tercihleri olacak ama bunlara yön vermekte sizin elinizde.. sezgilerinize güvenin, bir miktar da doğru kaynakları araştırırsanız herşey çok kolay olacaktır, hangi ayda neler yaşanır neler normaldir nasıl başedilir gibi..

Bekarken bende pek cocuklu ortamdan haz etmezdim.sevdigimide hek nadir bilirim onlarda bebekti ozaman kuzenler.

Sonra ilk oglum oldu.ya arkadas bu nasıl psikopat bir sevgi.sanki hayatta kimseyi boyle sevmemistim.
Cooooook agliyordu.surekli emziriyordum oyle ki bacaklarim uyuşuyordu.
Agliyordum yetemiyorum diye.
Yatsada bir rahat etsem isime bsksam diyordum
Bu sefer yatincada basinda ina bakil bakip ağlıyordum.
Yetemedim sana nasil buyutucem seni. Oyke zorsun ki ,uyurken bile gozlerime bakmasini ozlerdim.
Onun icin isi gucu bıraktım.
Zor yillardi.
Sukur 13 yadina girdi.
Buyugum 7 sindeyken bir oglum daha oldu
Neyse iste onuda buyuttum şükür
.rutin hayat takma kafaya

İyi ebeveyn olmak bebeklerle/çocuklarla iyi anlaşmakla sınırlı değil kesinlikle. Hatta aman aman çocuk sevmemenin kendi avantajları olabilir annelik konusunda. Mesela çocuğunuzun büyüdüğünü hep sizin bebeğiniz olarak kalmadığını daha çabuk kabullenip, sınırlarına daha çok saygı duyabilirsiniz. Sorumluluklarının daha bilincinde, özgürlük anlayışı daha gelişmiş bir çocuğunuz olabilir böylece. Tersi kötüdür demek için söylemiyorum ama her ebeveynin kendi tarzı var ve bu tarzın her çocuk için avantajlarıyla dezavantajları var.

Buarada şu Türk anneleri çok hede hödö yabancı çocuklar ne kadar uslu muhabbetinin, İngiliz versiyonu var bir de. Onlarda da Fransız ebeveynliğini övme ekolü var. Fransız çocuklarını daha uslu, damak tadı daha gelişmiş, daha yetişkinvari vs. buluyorlar. Kendi ebeveynliklerinin de çocuğu şımartmaya yönelik olduğunu düşünüyorlar. Hatta bir ton popüler ebeveyn el kitapları var 'Nasıl Fransız stili çocuk yetiştirilir?' tarzı. Ama bu konuda bir araştırma İngiliz çocuklarının ilerleyen yıllarda empati duygusunun daha yüksek ve daha az bireyci olduklarını gösteriyor Fransız yaştaşlarına göre.

Bence bizde de durum böyle. Türk çocuklarının ergenliği kesinlikle yaşıtı Amerikalı, Avrupalı çocuklardan daha kolay geçiyor. Aile bağları sıkı olduğu için akran baskısını daha az hissediyorlar ve gelecek kaygısı daha fazla olmasına, sosyal imkanlar az olmasına rağmen daha mutlular. Hatta bildiğim kadarıyla ergen intihar oranları çoğu Avrupa ülkesinden ve Abd'den Kanada'dan vs. Daha düşük Türkiye'de. Yani bebeler iki ağlıyor diye o kadar gömmeye gerek yok ebeveynliğimizi.

Sanki esimden bahsetmişsiniz yaa şaşkınlıkla okudum
Masallah degisim bu galiba supersiniz

kahkaha attım yorumunuza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…