Nasıl bir anne olacağım ben ¿!

Eh tabi ki, doga bahsetmis, cocugu kucagi aldiginda anne oluveriyorsun hemen. Doganin kanunu boyle.

nasıl yani?işten sonra bir pub a akıp bira içmeceler friyayler avrupada yalan mı yani?
ayrıca türk komşuların da çok güvenilir olduklarını düşünmüyorum
Cheryynin cevresinde yok , o hep bu konuda sikayetci ama mesela ben italyada yasadim orda herkes disari cikar , gecenin bi saati kapin calar komsun gelir bara gidiyoruz hadi gel der gecenin 11 inde kalkar bara gidersin , yada kapi calar elleri kollari dolu biz geldik der dalarlar iceri mutfaga girip yemek yapnaya baslarlar
Mesela su anda da kucuk bir avrupa ulkesindeyim burda da cok onemli komsuluk ve arkadaslik , is cikisi herkes cafede , oturacak yer bulamiyoruz

Sen almanyadan biran once cik kuzum , orasi sana gore degil , daha guneye gel

Her bebek kendine özgü davranışlar sergiler, bebeğinizle alıştıkça, tanıdıkça onu ne susturur ne ağlatır, neyi sever sevmez anlıyor olacaksınız. Başkasının bebeğinden sıkılabilirsiniz ama insanin kendi evladi oldi mu sıkılmak bile içinden gelmiyor. Elbette zorlukları var ama özellikle 4 -5 aylık olduğunda sizinle belirgin iletişim kurmaya başladığını gördüğünüzde ozellikle yüzünüze bakip güldüğünde bu herseye değer diyorsunuz.

Size tavsiyem, kimsenin kötü hikayelerini dinlemeyin,kimseyle de anneliginizi kıyaslamayın,herkes kendine göre iyi bir anne. Sağlikla kucağınıza alın.

ben de yaptığım seyahatlerde böyle gördüm.yunanistan, ispanya,fransa vs.
herhalde yaşanılan bölgelere göre değişiyor

Ben de gen konusunda seninle aynı fikirdeyim. Hatta daha önce başka bir konuda da yazmıştım. Bazı durumlar bizim çocuklarımızın genetiğine işlemiş.
Bak mesela benim eşim 6 yaşına kadar her istediğini ağlayarak yaptırmayı başarmış. Zaten annesinin yapmama gibi bir lüksü olmamış çünkü eşim halk arasında uğunma denilen durumu yaşıyormuş. Morarana kadar ağlamak yani.
Şimdi benim kızım da öyle. Kalple veya başka bir şeyle alakalı sanıp doktor doktor gezdim. Ama şükür ki hiçbir sağlık problemi yok.
Bizim çok yoruyor sonuç olarak. Sürekli her istediğinin olmaması için mücadele halindeyiz.
Şimdi ben bu çocuğu 3 aylıkken Avrupalı bakıcıya teslim etseydim farklı mı olacaktı?
Tahminimce o da illallah edecekti. Ne uyku ne yemek düzeni oturtamadan yuvarlanıp giderdi işte.

Yalniz değilsiniz. Bir tek ben oyle dusunuyorum saniyordum. Gerci ben hamile degilim. Hepimizin hakkinda her şeyin hayirlisi...

Merhaba canım. Seni öyle iyi anlıyorum ki evlat sahibi olmadan önceki beni anlatmışsın. Psikoloğa bile gittim ben onu sevmiycem, ben çocuk oyalamayı bile bilmiyorum eğer şımarık olursa sevmem falan diye. Şimdi gülüyorum bu düşüncelerime. 17 aylık kızım. Merak etme herşey spontane gelişiyor sen bile anlamıyorsun nasıl büyüttüğünü. Öyle oyunlar, öyle aktiviteler buluyorsun ki bazen gün yetmiyor. Kendi adıma söyleyim ben de çocuğum olursa sallamayacağım, paketli, şekerli gıdalar vermiycem, tv, tablet, telefon bağımlısı yapmıycam, herşeyi kendisinin yapması için teşvik edicem, ağlayınca her istediğini vermiycem demiştim ama kimselere değil kendim dedim bunları içimden. Çünkü insanlara söyleyince kendi yapamadıklarını başkalarının da yapamayacağına inanırlar ve seni de inandırırlar. 17 aylık kızım hiç sallamadım, uyku eğitimi kitapları ve sayfalarını hatmettim beşiğine koyup çıkıyorum kendi uyuyor maşallah. Hiç hazır, paketli, şekerli gıdaları tatmadı bilmiyor görse de istemez. TV tablet telefon hiç ilgisini çekmez tv açık olsun bakmaz. 6 Aydan itibaren mama sandalyesine oturttum önüne koydum kendi yemesini sağladım, şimdi yemeğini kendi yer, suyunu kendi içer 9 Aydan beri. Hiç biberon kullanmadı. Hala emziriyorum Hep okudum, araştırdım. Hepsini de uyguladım çok şükür o söyleyenlerin de yine bahaneleri çok e seninki kız şakın oluyor kızlar yanı millet hep bi bahane bulur. Sana İnstagramdan İrlandalı anneyi, Facebook’tan blw Türkiye, tuvalet iletişimi ve emzirme sanatı sayfalarını takibe almanı ve incelemeni tavsiye ederim. Zaten bebek bakımında en önemli 3 madde uyku, yemek,çiş. Bir de uyku için bebeğiniz uykuyu çok sevecek ve iyi uykular tatlı rüyalar kitaplarını da okursan tamamdır. Çünkü insan doğrusunu öğrenince bile bile yanlış yapmaya vicdanı el vermiyor sağlıkla büyür inşallah

Öncelikle sağlıkla gelsin bebeğiniz. Bir kaç tavsiyede ben vereyim:)
1. Güvenli bağlanmayı abartmayın. Her saniye çocuğun yanında bulunmanız gerekmez, ihtiyacı olduğunda olmalısınız
2. 4 aylık olduğunda uyku eğitimi verin, ne kadar geç olursa o kadar zor olur.
3. 6 aylık olunca odasını ayırın ama odasi mümkünse doğduğunda hazır olsun. Tüm öğle uykularını doğumundan itibaren odasında uyusun.
4. Öyle sürekli koltuk tepelerinde gezdirmeyin 3 aylık olduğunda oyuncaklarını yere bırakıp onu da yere bırakın.
5. Ek gıdaya emiyor diye geç başlatmayın. En önemlisi doktorların söylediği gibi yağsız, tuzsuz, baharatsız, sarımsaksız yemekler yapmayın. 8. Aỵında sizinle aynı sofraya oturup aynı yemeği yesin. (Tuzunu az atın) Tabağı her zaman ayrı olsun. 1 yaşına doğru çatal kaşık da verin.

Ben bunları aynen yaptım ve bebeğim inanılmaz uslu ve huzurlu bir bebek. Yemeğini kendi yer, akşam 9 gibi uyur ertesi gün 9.30 10 gibi alırım odasından, ben duşa girerim o oturma odasında oynar vs.
Umarım okursunuz pek bi uzun oldu.Bir de probiyotik besleyin bebeğinizi. Facebook probiyotik mutfağa katılın harika bilgiler öğreneceksiniz beslenmesi için.

Su malum 20 yas disinin zamanla islevsiz hale gelmesi gibi,biz genlerimizi de bu sekilde evrimlestirmisiz sanirim. İrklarin da pozitif veya negatif pek cok ortak ozelligi var,İtalyan irki a ozelligini fazla tasiyor, Arap irki b ozelligini fazla tasiyor bunun gibi.

Yorumlarinda her sefer almanlari yerdigini görüyorum. Bu benim nezdimde hos birsey degil. Hani konu iyi/kötü yönü bile degil. Senin icin komple hepsi kötü. Diger taraftan Türk kültürü cok iyimis gibi gösteriyorsun. Yani haddime olmayabilir fakat madem bu kadar cok mutsuzsun, niye orada kaliyorsun? Kelime tam dogru degil, ama yaptigin nankörlük gibi geliyor bana.

Ben Almanyada degil ama avrupada yasiyorum ve insanlar evet evden ise, isten eve. Niye? Cogu insanlar calisiyor, sabah saat 6da kalkmak zorunda. Is cikisi cocugu kresten al, yemek yap,.. Eh tabiki hafta ici mecazlari kalmiyor. Hafta sonu ama hep disarda olunur, özelikle cocuk oldugunda, cocuk icin aktivitelere giderler. Aksam restoran yada yazin bir yerde oturup soguk bira, saraplarini icerler. Keyiflerini bilirler.

Ne var? Evet aile iliskileri o kadar sicak degil. Sadece Noël, paskalyada gibi özel günlerde bulusurlar. Ki buda bile cok kisisel birsey. Ayni Türk toplumu homojen olmadigi gibi, Avrupa toplumuda öyle degil.

Ben cocugumun iki kültürden birseylerin almasini isterim ve bu imkansiz degil.

Şok oldum suanda
Aynen benim düşüncelerimi yazmışsın
Ben de hiçbir zaman çocuk için ölüp biten biri değildim
Senle aynı düşünceleri paylaşıyorum
Yeğenim var 15 aylık çok seviyorum onu ama ben de senin gibiyim az ağlasa bunalıyorum
Kendi çocuğumdan sıkılmaktan ben de çok korkuyorum maLesef
Bu yasa kadar iş harici evde olduğum zamanlar hep keyif insani idim
canımız ister yemek yapardık istemezse tost makarna geçerdik eşimle
Kendimize ayırdığımız çok vaktimiz var
Bundan sonra hiçbiri olmayacak ama anne olunca bundan şikayet edilmiyormuş iste :)
Ben de sokakta bu yasıma kadar hiçbir çocuğu delire delire sevdiğimi bilmem
Algıma bile girmezlerdi
Ama bir evladım olsun çok istedim
Anne olmayi eşimle ortak bir yavrumuz olsun çok istedim
Biliyorsun bizim de tüp bebek hem de 5 sene snr gelen bir Bebek
Bazen düşündüm acaba olmamasında bir hayır mi var diye
Eşimle iyi anlaşırız acaba Bebek sorumluluğu aramızı bozar mı tahammülümüz azalır mi diye düşündüm
Ben de çok karışıgımm ama bence en iyi anneler bizim gibi endişe duyan annelerden çıkıyor

Bende acaba iyi bir anne olabilecek miyim diye soruyorum bazen kendime kendime,sonra yaparım allahin izniyle diyorum. En baştan ne kadar zor olduğunu bilerek bu yola girdik. Uykusuz kalacağız,bir birimize vakit ayiramicaz,eskisi kadar sık sinemaya gidemicez,düzenimizi daha çok bebeğe göre ayarlicaz,yorulucaz bunların Hepsini biliyorum pek hazır değilim bunlara ama olacak zamanla inşallah:) sağlıkla alalım kucağımıza inşallah.

Offf çok iyiymiş kız
Avrupa derken Batı Avrupayı kast etmiştim
Ben de İspanyaya gittim iş için teee Allam insanlar köpekler gibi hayatlarını yaşıyorlar her akşam dışardalar
Bana da bir iş bulun :)

Yerme değil bu, kötü insanlar değiller ama bana uymuyor
İşimi sevmeme, bırakmaya kıyamama sebep burdayım ama hayattan artık baydım.
Güney ülkelerinden birine doğru yol alıyorum bu yaz zaten taşıncam baydım :)
Bizim işyerinden biri hava sıcak diye Avustralyaya taşındı gayet mutlu. Başka 2 arkadaşım Amerika'ya taşındı gayet mutlu. Bu son 2si gayet eğlenceli tiplerdi burda baydılar.
Sosyal hayattan, eğlenceden beklentisi olmayan insanlar gayet mutlu ama bana uymuyor işte
Sıkıldıkça tatile gidiyorum zaten kazancımın yarısını uçak parasına vereceğime toptan taşınmaya karar verdim

Ayy iyiki açmışsınız konuyu takipteyim. Sizinle benzer haftalarda, benzer duygu ve düşüncelerdeyim. Ve hatta ben de artık Türkiye’de değilim ve burdakileri sürekli gözlemekteyim :)
Doğum sürecinde yalnız olacağım için korkuyordum ama, onun dahi olumlu yanlarını buldum yorumlarla. Yeterince bakım bilgisine sahip olur ve bebeği de okumayı öğrenirsek güzelce büyütebiliriz inşallah.

Yapılan yorumlara da çok teşekkür ederim! Hepsini ilgiyle not alarak okudum. Mükemmel olamayız aşikar ama, İnşallah biz de doğru düzgün ebeveynler olabiliriz.

Selamlar

Inşallah çok iyi bir ane olacaksınız.. benim Bebeğim 9 bucuk aylik cok sukur. Ilk zamanlar cok zor geciyor tecrubesizlik kötü bir şey.. annelik toz pembe, bebek de sürekli uyuyan yumos bir kedi değil. Yaşayarak bebeği tanıyarak öğreniyorsunuz. Ama asla başkasının bebeğini sevmek veya oyalamak gibi bir şey de degil. Insanın kendi evladına sabrı sonsuz oluyor garip ama gerçekten böyle.
Ben bebeğimi kimseden 1 kap çorba görmeden büyüttüm buyutuyorum. En çok mayo clinic bebeğinizin ilk yılı rehberi isimli kitaptan faydalandim. Mutlaka edinin alt bağlamadan banyosuna, uykudan hastalıklara.. . Kadar herşeyi çok güzel anlatan bir kitap. Bir de harika haftalar aadinda bebeklerde hafta atakları ve neler yapılacağını anlatan bir kitap var ondan çok faydalanıyorum. Biraz içten gelen duygular biraz da araştırma ve en önemlisi iyi bir baba herşeyi çözmenize yardımcı olacak rahat olun..

Sıkıntı yapma bende çocuklara pek yakınlık gösteremezdim. Ama kendi çocuğun bir başka oluyor. Kızımı bebekken sevdiğim bir videoyu ablama göndermiştim, o da yeğenlerime göstermiş. Yeğenlerim "aaa bu teyzem mi?" diye şaşırmışlar.
Bebek bakmayı da internetten öğrendim diyebilirim :) Aklıma gelen her soruyu google'a sordum. Bebek nasıl tutulur, gazı nasıl çıkartılır, altı nasıl değiştirilir, nasıl yıkanır vs vs. Korkma sende öğrenirsin.
Çocuğun durur mu durmaz mı, hareketli olur mu olmaz mı konusuna gelince, belki sizin çocuğunuzda uslu olacak belli olmaz. Her çocuğun farklı bir karakteri olduğunu düşünüyorum, onu değiştiremezsiniz. Ama biraz da sizin verdiğiniz eğitim de etkili olur.
Mesela çekmece karıştırma, koltuklarda zıplama vs. ilk yaptığında uyarırsanız bir daha yapmaz. Ama göz yumarsanız öyle devam eder.
İnsan merak ediyor tabi çocuğum nasıl olacak, nasıl bir Anne olacağım diye, İnşAllah her şey gönlünüzce olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…