Nasıl bir baba?

adiyeff

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2010
4.366
39
163
Konya
eşiniz bebeğiniz ile ilgili işlerde size yardımcı oluyormu.oluyorsa mesela neler yapar.altını değiştirirmi,yemeğini yedirir mi.siz iş yaparken,hatta sadece sizin keyif yapıp dinlenmeniz için onu oyalar mı.uyutabiliyormu.yoksa bütün işlerini sadece sizmi yapıyorsunuz

canım kocişim bir baba olsa eminim bu saydıklarınızı ve çok daha fazlasını yapacaktır.
Ama 7 aydır bir türlü muvaffak olamadık:59:
Ev içinde ve dışarda ki tüm işlerde bana fazlasıyla yardımcıdır,
o benim elim,kolum,en büyük desteğim.
Allah başımdan hiç eksik etmesin.
Ama bir çok erkek de konu evin içinde eşine destek vermek olunca,
kaytarmanın türlü yollarını buluyor malesef.
Konu çocuklar olunca sanırım o kadar katı değillerdir yardım konusunda.
Ama yine de vurdumduymazlarsa bence açık açık yardım istemekte,
hala umursamıyorlarsa da işi tartışma konusu haline getirmekte yarar var diye düşünüyorum:34:

canım kocişim bir baba olsa eminim bu saydıklarınızı ve çok daha fazlasını yapacaktır.
Ama 7 aydır bir türlü muvaffak olamadık:59:
Ev içinde ve dışarda ki tüm işlerde bana fazlasıyla yardımcıdır,
o benim elim,kolum,en büyük desteğim.
Allah başımdan hiç eksik etmesin.
Ama bir çok erkek de konu evin içinde eşine destek vermek olunca,
kaytarmanın türlü yollarını buluyor malesef.
Konu çocuklar olunca sanırım o kadar katı değillerdir yardım konusunda.
Ama yine de vurdumduymazlarsa bence açık açık yardım istemekte,
hala umursamıyorlarsa da işi tartışma konusu haline getirmekte yarar var diye düşünüyorum:34:
size birşey söyleyimmi,çocuk olmadan önce her pazar temizlik günümüzdü.eşimle beraber yapardıkcamları bile o silerdi.hala da temizlik konusunda yardımcıdır.çocuklara karşı da ilgilidir.bi misafir geldiğinde çocuğuyla sürekli ilgilenir oynardı.hatta arkadaşlar ne şanslısın çocuğunuz olsa hiçbir iş sana düşmez derlerdi. çocuk olunca öyle olmadı malesef.oyun falan oynattırabiliyor da uzun bir süre oyalayamıyor.çocuk huysuzluk falan ediyor.sabrı taşıyor.erkeklerin nasıl çocuk bakamadığını anladım şimdi.bence sende fazla güvenme.hele ev işlerinde yardımcı falan olmayan kocaları olanlar hiç güvenmesin.ben yinede acaba bunları yapanlar varmı diye merak ettim

:16:
size birşey söyleyimmi,çocuk olmadan önce her pazar temizlik günümüzdü.eşimle beraber yapardıkcamları bile o silerdi.hala da temizlik konusunda yardımcıdır.çocuklara karşı da ilgilidir.bi misafir geldiğinde çocuğuyla sürekli ilgilenir oynardı.hatta arkadaşlar ne şanslısın çocuğunuz olsa hiçbir iş sana düşmez derlerdi. çocuk olunca öyle olmadı malesef.oyun falan oynattırabiliyor da uzun bir süre oyalayamıyor.çocuk huysuzluk falan ediyor.sabrı taşıyor.erkeklerin nasıl çocuk bakamadığını anladım şimdi.bence sende fazla güvenme.hele ev işlerinde yardımcı falan olmayan kocaları olanlar hiç güvenmesin.ben yinede acaba bunları yapanlar varmı diye merak ettim

Neden güvenmeyim anlamadım,eşimi tanıyorum ve bir çocuğun karşılıklı sorumluluğunu alamayacak
yapıda olsak,asla bebek fikrine sıcak bakmazdım bu kadar.
Ama şöyle de bir durum var,siz eşinizden ne bekliyorsunuz ki?
Hatta daha fazla ne yapabilir acaba?
Temizliğe yardımcı oluyormuş,çocukla oynayıp ilgileniyormuş eee?
Yemeğini yedirip,altınıda alsa zaten size birşey kalmıycak gibi.
Doğası gereği bebek bakmaya programlı olan biz kadınlarız,
erkekler ancak bebeği oyalama ve eğlence kısmıyla ilgililerdir.
Hasta olur ilgilenirler,ancak anne kadar değildir ilginin boyutu,
ağlar mutlaka bakarlar,ama derdini anlamayabilirler,ki bu da çok doğal.
Bence bundan fazlasını beklemek asıl hayal kırıklığı olur.

:16:

Neden güvenmeyim anlamadım,eşimi tanıyorum ve bir çocuğun karşılıklı sorumluluğunu alamayacak
yapıda olsak,asla bebek fikrine sıcak bakmazdım bu kadar.
Ama şöyle de bir durum var,siz eşinizden ne bekliyorsunuz ki?
Hatta daha fazla ne yapabilir acaba?
Temizliğe yardımcı oluyormuş,çocukla oynayıp ilgileniyormuş eee?
Yemeğini yedirip,altınıda alsa zaten size birşey kalmıycak gibi.
Doğası gereği bebek bakmaya programlı olan biz kadınlarız,
erkekler ancak bebeği oyalama ve eğlence kısmıyla ilgililerdir.
Hasta olur ilgilenirler,ancak anne kadar değildir ilginin boyutu,
ağlar mutlaka bakarlar,ama derdini anlamayabilirler,ki bu da çok doğal.
Bence bundan fazlasını beklemek asıl hayal kırıklığı olur.

aslında yanlış anlaşıldım galiba.sabahtan akşama kadar çocukla uğraşıyorumeşime sadece bir işim olduğunda bırakabiliyorum.işim bitince de yine çocuk.işim bitene kadar bile sabredemiyor.işimi ya yarım bırakıyorum yada alelacele bitiriyorum.böyle olunca sadece dinlenmek için eşime bırakmak gibi bir şansım yok.ama buna da ihtiyaç duyuyor insan.biraz dinleneyim keyif yapayım istiyorsunuz ama mümkün olmuyor.gece zaten emziriyorum sık sık ,hep bende.gündüzde böyle.zaten ayakta durarak kolumda sallayarak uyutuyorum oda ayrı yorucu.bazen böyle 1 saat sallıyorum.eşim sallasa onda uyumuyor.ben sadece acaba bu işlerin birazını eşi yapan,dinlenmek için çocuğu eşine bırakabilen var mı diye merak etmiştim.güvenme derken benim eşimde yardımcıydı hep bana,ama konu çocuk olunca erkekler böyle oluyor demek istemiştim

eşinde akşama kadar işte yorulduğu için sana sen dinlen ben çocukla ilgilenirim diyemiyordur belki sende akşama kadar hem bebekle ilgilenmekten hem evin işlerinden yoruluyorsundur ama onada hak ver yorgun oluyordur hem hiç ilgilenmiyorda değilmiş hiç ilgilenmese tamam haklısın ama sana temizlikte vb yardımcı oluyormuş bebekle ilgilenip oynatıyormuş bunuda şükür ben anne değilim o yüzden bebek bakmanın zorluklarını bilemem yanlış düşünüyorsam afola ama benim şuan bir bebeğim olsa 7 gün 24 saat uykusuz onun herşeyiyle tek başıma ilgilenmeye razıyım eşim sadece baba olarak ona sevgisini göstersin oynasın ben tüm sorumluluğa razıyım yeterki rabbim ol desin ve benimde bir bebeğim olsun:58::58:

eşinde akşama kadar işte yorulduğu için sana sen dinlen ben çocukla ilgilenirim diyemiyordur belki sende akşama kadar hem bebekle ilgilenmekten hem evin işlerinden yoruluyorsundur ama onada hak ver yorgun oluyordur hem hiç ilgilenmiyorda değilmiş hiç ilgilenmese tamam haklısın ama sana temizlikte vb yardımcı oluyormuş bebekle ilgilenip oynatıyormuş bunuda şükür ben anne değilim o yüzden bebek bakmanın zorluklarını bilemem yanlış düşünüyorsam afola ama benim şuan bir bebeğim olsa 7 gün 24 saat uykusuz onun herşeyiyle tek başıma ilgilenmeye razıyım eşim sadece baba olarak ona sevgisini göstersin oynasın ben tüm sorumluluğa razıyım yeterki rabbim ol desin ve benimde bir bebeğim olsun:58::58:
canım eşimde bende öğretmeniz.hatta ben günde ondan 1 saat fazla çalışıyorum.ama ben hiç dinlenmiyorum.o fazlasıyla dinleniyor.inanki benim de biraz dinlenmeye çok ihtiyacım oluyor.çocuklu insanın çalışması gerçekten zor.inşallah en kısa zamanda bir çocuk sahibi olursun.tabiki de çok güzel birşey allah herkese nasip etsin.yinede merak ettim işte eşler ne kadar yardımcı diye
i

ev hanımıyım 3 çocuğum oldu arka arkaya maalesef eşimden hiç yardım görmedim.onun iş yorgunluğu benim ev hanımı olmam eşimin evde tembel olması derken herşey bana kaldı.:31:
bırak uyutmak yemek yedirmek çocuğu avutmazdı bile sadece severdi o kadar çocuk ağayınca hemen bana verirdi.
şimdi biraz büyüdüler bu defa da ders ödev sorumluluğu hep bende:97:
eşleri yardımcı olan bayanlar çok şanslı bence:31:

canım eşimde bende öğretmeniz.hatta ben günde ondan 1 saat fazla çalışıyorum.ama ben hiç dinlenmiyorum.o fazlasıyla dinleniyor.inanki benim de biraz dinlenmeye çok ihtiyacım oluyor.çocuklu insanın çalışması gerçekten zor.inşallah en kısa zamanda bir çocuk sahibi olursun.tabiki de çok güzel birşey allah herkese nasip etsin.yinede merak ettim işte eşler ne kadar yardımcı diye
i

öncelikle iyi dilekleriniz için çok teşekkürler
sende çalışıyorsan o zaman daha çok yardımcı olması gerekiyor sana ama eğer böyle ve değişmez diyorsan o zaman ya bu yorucu hayata devam ediceksin yada işten çıkıcaksın başka çaresi yok sanırım çünkü sende çok yoruluyor olmalısın bu şekilde istemeden tartışıp birbirinizi yıpratabilirsiniz bence çocuğunuz biraz büyüyene kadar evde otursanız sizin açınızdan daha iyi olur

öncelikle iyi dilekleriniz için çok teşekkürler
sende çalışıyorsan o zaman daha çok yardımcı olması gerekiyor sana ama eğer böyle ve değişmez diyorsan o zaman ya bu yorucu hayata devam ediceksin yada işten çıkıcaksın başka çaresi yok sanırım çünkü sende çok yoruluyor olmalısın bu şekilde istemeden tartışıp birbirinizi yıpratabilirsiniz bence çocuğunuz biraz büyüyene kadar evde otursanız sizin açınızdan daha iyi olur

düşüncelerin için teşekkürler ama öğretmenim.yani öyle birkaç seneliğine işi bırakamam.bırakacaksan istifa edip ömür boyu ev hanımı olacaksın.üniversiteyi boşamı okudum sonuçta.üniversite bitiripte işini çocuk için bırakabilen kişilere hayret ediyorum.tabi çok önemli bir bahanesi olur bilemem.bence bunun çözümü iş bırakmak değil,eşlerin birlikte hareket etmesi.birbirine yardımcı olması.

benim ikizlerim var esim ve ben ikimizde calısıyoruz mesleklerimizde aynı
bebekliklerinde esimle beslenme alt degistirme oyalama ve uyutma islerini paylasarak yapıyorduk
cocukları oyalamada ve ders calıstırmakta benden daha basarılıdır

eşim çalışıyor ben çalışmıyorum,eve geldiğinde oynar sürekli kızımızla,sallama vs olmadığı için kendi kendine uyuyor sütünü o yada ben verip yatırırız,altını asla değiştirmiyor:)gece beslenmesi yok ama bazen huysuz olduğu dönemde uyanır mama süt hazırlar verir,haftasonları genelde o bakar gece ağlarsa yada sabah uyansa oynar mamasını verir,dışarı çıkacaksak kıyafetleri veririm eşime giydirir veya arabasını hazırlar,veya hazırladığım yemeği sen yedirirmisin dersem yedirir,veya 3-5 saat bırakıp haftasonu işlerimi halledebiliyorum bakar,zaten burda eşimden başka bırakacak kimsem de yok:)
yani yapabilecekleri bence bunlar zaten.

kızım 2 yaşında eşim sağolsun
çok yardımcıdır altınıda değiştirir
banyosunu beraber yaptırırız
bazen o giydirir
yemeğini yedirir
saçlarını tarar süsler onu :))
oyun oynar
sadece işim olduğu zaman değil
her zaman ilgilenir kızıyla
ilgilenmeside lazım
bence her babanın
biz bu çocukları tek başımıza yapmıyoruz
anne çalışsada çalışmasada ilgilenmeli
eşi dinlesin veya işlerini yapsın
diye değil çocuğuyla vakit geçirmek
için baba olduğu için..

benim eşim mükemmel dört dörtlük bir babadır.3 çocuğumuz var.en küçüğü 7 aylık ona bazen hatta sık sık bakar ben dışarı çıkarım ,dolaşırım.gerekirse altınıda değiştirir.ben iş yaparken onu kucağına alır.ikiz kızlarımız var 6yaşında onları küçüklüklerinden beri onlarla ilgilenir ben iş yapacağım zaman onları alır dışarı götürür ,gezdirir.ben gece uyumazsam sabah bakar ben yatarım.çocuklara kahvaltı yaptırır.banada hazırlar.yani herzaman yardımcıdır.allah razı olsun...

baya yardımcı olan babalar varmış.ne güzel işte.yazılanları okuyunca aklıma geldi.banyosunu beraber yaptırırız bizde.

Back
X