• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl Bir Konuşma Yapmalıyım?

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
123
47
Merhaba Hanımlar. Konuya direkt giriyorum. 10 haftalık hamileyim. Ama boş gebelik maalesef ve sonlandirilacak. Bütün doktor kontrollerime tek gidiyorum. Hastane iş yerimize çok yakın. Tek basıma da kolaylıkla hallediyorum islerimi ama kendimi yalnız hissediyorum. Eşim sadece iki gün önceki kontrolume gelmek istedi onda da doktor sonlandırma yöntemine karar veremeyince bugün için tekrar çağırdı. Şimdi yoldayım. Esimse aramış gittin mi diye soruyor ki gelmeyecek yani sonucu öğrenmek istiyor. Ben bu duruma bozuluyorum ama kendimi nasıl ifade etmeliyim bilmiyorum. Çünkü konusursam kırıcı olacağım.

Gelmek zorunda olduğunu söyle.
Çok üzgünüm ve durumda tek başıma savaşamam de..
Adama bak ya

bebeğiniz kesin olarak aldırcakmısınız üzüldm bu durama açıkcası keşke iyi korunsaydnız.korunupda hamile kaldıysanız soncta can gene bn aldırmak ıstmezdm ama bu sızın kısısel terchınız tabı bırsey dıyemem.eşiniz demekki bebek istemedği için sizinle berabr gelmek ıstemıyor ,onunla ılglı ultrsnda flan bırsey grmek ıstemıyor ama belkı gelse görse vazgecer .(

Çok üzüldüm, umarım tekrar hamile kalır sağlıkla doğurursunuz bebeğinizi.

Şimdi eşiniz tam olarak neden gelmiyor? Mesela çok üzüldüğü ve kaldıramadığı için mi, genel olarak ilgisiz ve umursamaz olduğu için mi, çok yoğun çalışıp izin alamadığı için mi? Veya başka bir neden mi var?

Esin neden gelemiyor? İsyerinden izin mi vermiyorlar? Eger oyleyse adama suc bulamam ama kendi istegiyle gelmiyorsa guzel bir dille ona bu sorunlu donemde ihtiyacin oldugunu soyleyebilirsin
Cok cok gecmis olsun,uzulme bebisin icin her iste bir hayir vardir canim

bebeğiniz kesin olarak aldırcakmısınız üzüldm bu durama açıkcası keşke iyi korunsaydnız.korunupda hamile kaldıysanız soncta can gene bn aldırmak ıstmezdm ama bu sızın kısısel terchınız tabı bırsey dıyemem.eşiniz demekki bebek istemedği için sizinle berabr gelmek ıstemıyor ,onunla ılglı ultrsnda flan bırsey grmek ıstemıyor ama belkı gelse görse vazgecer .(

konu sahibi boş gebelik yaşıyor. yani zaten bebek oluşmamış ne yazık ki.

Sen yanlış anladın heralde konuyu boş gebelikmiş tabıkı aldırcak :)

aa öylemi ben blmıyorum onu :D afedersin boş gebelık derken boşunaa gebelık anlamnda anladım aldırcağı için çok afedersn

Gelmek zorunda. Bu olaydan bende yasadim ve psikolojik olarak mahvolmustum. Esim her an yanimdaydi. Yalniz oldugumu dusunemiyorum bile.

Merhaba Hanımlar. Konuya direkt giriyorum. 10 haftalık hamileyim. Ama boş gebelik maalesef ve sonlandirilacak. Bütün doktor kontrollerime tek gidiyorum. Hastane iş yerimize çok yakın. Tek basıma da kolaylıkla hallediyorum islerimi ama kendimi yalnız hissediyorum. Eşim sadece iki gün önceki kontrolume gelmek istedi onda da doktor sonlandırma yöntemine karar veremeyince bugün için tekrar çağırdı. Şimdi yoldayım. Esimse aramış gittin mi diye soruyor ki gelmeyecek yani sonucu öğrenmek istiyor. Ben bu duruma bozuluyorum ama kendimi nasıl ifade etmeliyim bilmiyorum. Çünkü konusursam kırıcı olacağım.
valla esınızle konusun bu bebek ıkımızın bebegı olacaktı ama kısmet degılmıs olmadı ama su an manevı destege ve en cokta senın ılgıne ıhtıyacım var deyın, benım esım normalde vurdumduymaz rahat bır tıptır ama gebelıgın basından berı hep bırlıkte gıderız kontrollerıme-randevularımı akşam saatıne gore ayarlarım gelır benı ısten alır -bırlıkte gıder-muayeneye bırlıkte gırer-hastaneden bırlıkte cıkarız, hatta doktor ızın verırse doguma da gırecek...
es olmak boyle zamanlarda hep bırlıkte olmak demektır.

Rutin gebelik olsa ve sıradan kontroller olsa sorun yok tek git ne olacak derdim zaten 40 haftaya kadar her seferinde izin alıp gelemezdi
Ama gebelik sonlandırılacaksa tabi ki gelmesi lazım, hatta o gece hastanede yatarsın sanırım

Yalnız hissetmekte haklısın, çünkü yalnızsın! Böyle bir durumda insan eşini yalnız bırakmaz, eşi olarak yanında bulunur ve normali budur.
Zırt pırt her şeye gidilsin demiyorum, ama burada zor bir durum yaşıyorsun psikolojik olarak eşine en ihtiyacın olduğu an. böyle zamanda yanında olmayacaksa pardon da niye bu evlilik o zaman?

Kırıcı olmaktan korkma bence,
Böyle zor bir durum yaşıyorsun ve yalnızsın,
Bazen kırıcı olup şöyle bir silkelemek gerekiyor erkekleri ki daha sonra aynı şeyi yapmasınlar
Şu an psikolojim kötü kavga kaldıramam diyorsan bekle bir süre
Ama mutlaka silkele, adamdaki keyfiyete bak.
Hani iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta
Birlikte yaptığınız bebeğin kontrollerine bile yalnız gideceksen neden evledin ki

Doktor bile gittiğinizde eşinizi soracak emin olun! Ne kadar gamsız adammış! Kırıcı konuşmanın da vakti gelmiş geçiyo bile! Anestezi alınacak yaa.. psikolojisini geçtim fiziksel olarak da yanınızda olmasına ihtiyaç var! Çok ayıp etmiş! Pess!

Konuş içinden geleni söyle kalmasın. Böyle böyle de yani yanımda olmanı istiyorum de

bence eşiniz yanınızda olmalıydı normal süreçte olmayan bir gebelik bu ona nasıl hissediosanız oyle anlatın keşke yanımda olsaydın diyebilin ...

boş gebelik yazılmış dikkat ederseniz eğer, yani kese oluşumu var fakat içi BOŞ yani bu gebelik zehirlenmesine yani bir insanın hayatına mal olabilir keyfiyetle küretaja gitmiyor bu insan ( çok hassas olduğum bir konu bu)...

Ona bir aile oldugunuzu cocuk yapimindaki.katkilarindan dolayi onuda yaninizda gormek istediginizi zaten zor.bir surec olup yiprandiginizi birde bunlarla sizi uzmemesini tavsiye edin anlarsa...anlamazsa ya da gercekten isi varsa idraki icin beraber dua edelim.benim arkadasim.yasadi.normalde bos gebelik2.kez tekrarlama.ihtimali cok azmis ama ondan 2.kez tekrarladi cok yalniz hisaetigini soylemisti bana annemde yanimda degil.demisti bende ona Allah cc var ne yalnizligi ? dedim sizi var edeni hatirla
Yin imtihandr uzulmeyin Allah cc hayirli evlatlar nasip etsin ileride

Back
X