Nasıl bir konuşma yapmam lazım???

Suntiger

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
218
17
98
Arkadaşlar benim derdim küçük kardeşim öncelikle onunla olan ilişkimizi anlatayım.

3kız kardeşiz biz ben ve büyük kardeşim tedaviler sonucu dünyaya gelmişiz ama küçüğümüz bildiğiniz kazayla denilen durum yani piyangodan çıktı canım benim :29: şu an 11 yaşında annem 48 yaşında o doğduğunda ben liseye başlamıştım hiç te sorun etmedim annem hamile diye o ağlıyordu bu yaştan sonra ben nasıl yapacam diye bende ona kızıyordum ben bakarım diye çocuk gelişiminde okuyorumya o zamanlar kendine güven tam :1::52::40:

Nitekim öyle oldu hemen hemen ben büyüttüm kardeşimi annemden çok beni dinler bana sorar vs ben 3buçuk yıl önce evlenince kardeşimde tam ergenlik çağında olunca kavga gürültü anlaşmaya başladılar artık zor bir durum olunca devreye ben giriyorum :31:

Zaten o kadar çok düşkünüm ki aileme özellikle küçük kardeşime canını ver deseler veririm o derece :16: evlendiğim ilk zamanlar rüyalarıma giriyordu yanında olmayınca sürekli annemi bunaltıyodum bende bak napıyo birşey olmasın diye ufak bi kaza atlatsa bana söylemiyorlar sonradan haberim oluyo korkuyorum çok diye yani anlayacağınız hayatımın merkezi gibi birşey o küçük diye ilk 2 sene bebek bile düşünmedim o kadar yani :27:

Şu anki sorunumuz okul ile ilgili bugün toplantısı vardı 6 sınıfta şu an bu güne kadar süperdi dersleri ama öğretmenimiz harikaydı belkide ondan kaynaklı neyse sayısal süper sözel nerdeyse sıfır okumaktan hoşlanmıyor neyse bu yılki sınıf öğretmeni konuşmuş annemle sayısal iyi ama sözel kısım zayıf ders yapmıyorlar hepsinde bi gerginlik bi kavga asilik küfür havası var falan demiş kardeşim in aynı zamanda yenemediği bi hırsı var rehberliğe yönlendirmem lazım demiş aynı zamandada yolunu yapıyo kulaklarını falan çekebilirim diye sakın izin vermeyin dedim anneme

Bundan öncesinde öğretmenimizde kardeşimin sınıfında ki öğrencilerde derece aldılar :nazar: bu okula kayıt olacakları zaman müdür ve yardımcısı istemedi okulun ortalaması düşermiş tam tersi olması gerekmezmi :44: nitekim çocuklar bir öğretmenden böyle fazla öğretmene geçince aynı ilgi alakayı görmeyince üstünede ergenlik gelince durum bu :37::37::37:

Şimdi ben kardeşime bu konuda nasıl yardımcı olabilirim aynı zamanda anneme tabii :16::16::16:

Kardeşiniz için en faydalı davranış öğretmeninin tavsiyelerini dinlemeniz olacaktır.Onu eğitimi konusunda en iyi gözlemleyen öğretmenidir.Çok ilgili bir öğretmenmiş size çocukla ilgili gerekli ipucu ve uyarılarda bulunmuş.Duygularınızdan sıyrılıp mantığınızla yaklaşmanızı öneririm ve öğretmeni sizi nasıl yönlendiriyorsa onun önerilerini dinleyin.Kardeşinizede öğretmenlerinin onun iyiliğini düşündüğü konusunda motive edin.Eğitimden soğumasın.

Kesinlikle öyle olacak zaten rehberlik diyorsa gidecek mutlaka :42: kardeşim konusunda duygularım ne kadar ön plana çıksada eğitimi ve her konuda iyiliği için mantığım ön plana çıkabiliyor bunun ayrımını yapmaktan memnunum aslında :46:

Demek istediğim yani derslerini çalışmasıyla ilgili yada öğretmenin bahsettiği bu hırs ile ilgili neler yapılabilir tabi önce sebebiniöğrenmek lazım değilmi oda var

Evdeki durum genel olarak normal ergenlik durumları dışında iyi gerçekten bu kadar bağlıyım diye objektif bakmadığımı düşünmeyin olaylara yani gözlemlediğim yaşıtları olan çocuklarla aynı davranışları sergiliyor düşünüyorum okulda ezik kaldığı kendini ifade edemediği durumlarmı var acaba diye işte bunları öğrenmek için ne yapmalıyım onunla nasıl konuşmalıyım:ssz:

Hassasiyetinizi anlıyorum size düşen görev uzmanın önerilerini yapmaktır.Hem çocukla görüşülecek hem velilerle ve çocuk için en uygun davranış şekilleri belirlenecektir.Keşke şu an bu yazdıklarınızı çocuk psikolojisi üzerine uzmanlaşmış bir arkadaşımız okusa ve size hemen öneride bulunabilse.Ancak bu öneride öngörü olacak yinede çocukla konuşması gerekecek diye düşünüyorum.

Haklısınız keşke bu mesleği yapan bi arkadaşımız okusa tabi problemin kaynağı önemli neyse bakalım rehberlik öğretmeni ne diyecek umarım basit bir ergenliktir teşekkür ederim size:46:

Rica ederim..keşke daha fazla faydam olabilse...şimdiki çocuklar gerçekten daha hassaslar ,iletişim araçlarından ,çevre faktörlerinden çok etkileniyorlar..İnanın bu durumu yaşayan çok aile var.Çevremdende gözlemliyorum.Eminim uzmanlar yardımcı olacaktır.Keşke her aile sizin kadar duyarlı olabilse de gelecek nesiller daha sağlıklı yetişip toplumu daha yaşanılır bir hale getirebilse

Evet gerçekten öyle herseyden o kadar çok etkileniyorlarki özellikle kötü olanlardan :20: mesela annemden izinsiz bi kaç defa parasını almıştı annem bizden böyle birşey görmediği için şokta çok üstüne gitmişti bunada müdahale etmem gerekti önce annemle konuştum sakin ol diye daha sonra kardeşime bi ders verdim bu konuyla ilgili etkilide oldu sebebini sorunca bi akrabamızın kızının ona ait olan bişeyi çaldığını söyledi tam idrak edemiyorlar sanırım ona yapılan kötü geliyo ama kendide yapıyo aynı şeyi ki günlük belirli harçlığı vardır ondan sonra bidaha olmadı böyle şeyler şükür inşallah bunuda çözebiliriz :31:

Canım ya biz de 3 kardeşiz ama ben en büyüğüm,
annem ileri yaş gebeliği yaşadı, tıpkı senin gibi
6. sınıfa giden bir kardeşim var ve ben de senin gibi
çok düşkünüm ona. ( ama hiç çaktırmam )

Bizim kız geçen sene matematikle ilgili sorun yaşadı ki normalde
matematiği ona bir önceki yıl ben çalıştırdığım için kabiliyetini
biliyorum az çok. Tek nedeni cesaretsizlik ve ön yargıydı bana
göre ve ona durumu izah ettim. Potansiyeli olduğunu, çalıştırdığım
zamanlarda çözdüğü karmaşık soruları falan arada hatırlattım. Ben
hatırlattıkça kendine güveni geldi ve öğretmenin yaptığı sınavlarda
da çok iyi dereceler alınca sorun kalmadı. Artık kendine güveniyor
matematik konusunda.

Sonra tarihe ilgisini Hürrem sayesinde çektim. :9::9::9: ben biraz fazla
meraklıyımdır. Her konu ile ilgili birşeyler öğrenmeye çalışırım. Bu dizinin
etkisiyle bana sorular falan sordu Hürrem'le ilgili. Ben ona Hürrem'den
başlayıp Osmanlı ile ilgili bildiğim entrikaları anlattım. Ertesi hafta bizim
zıpır üye olduğu kütüphaneden hiç çıkmadı :9: hep tarihi kitap ve dergileri
karıştırmış. Bir de ona tarihi maddeler halinde değil, hikaye gibi okuyup
öğrenmesini öğütledim. Önemli olan o kitaptaki cümle değil senin okuyunca
anladığın dedim ve artık öyle uzun uzun özetler çıkarmadan da çalışabileceğini
idrak ettiği için tarihe ilgisi biraz arttı ama bu ilginin devamlılığı öğretmenlerin
elinde... Çocuklara kendi cümlelerini sevdirirlerse ezberci zihniyet biter.

Bir de kitap okuma sorunumuz vardı. Normalde sınııfta en çok kitap okuyan
öğrenci kendisi ama kitap okuma oranları yerlerde... Şeker Portakalı mı
dersin Küçük Prens mi Çocuk Kalbi mi??? Hiç biri ilgiyle okunmadı maalesef...
Ama bu yıl Türkçe öğretmenleri imkansızı başardı bizim kızda. 1 haftada
bitirdi 'Bir Genç Kızın Gizli Defteri' ni... Hiç bana çekmemiş, ben de hiç sevmemiştim
o kitabı. Şimdi İpek Ongun serileri ile kitaba bağlı tutmaya çalışıyoruz. Umarım
bitmez bu ilgi.

Yani bizimkide tam tersi matematik full ilkokul öğretmeni sağolsunlar ben onun gibi öğretmen ne duydum ne gördüm Allah razı olsun ondan 5sınıfa kadar getirdi bitti şu an bile bırakmıyor takip ediyo hepsini :46: ödev varmı deyince çok az diyodu ne diye sorunca bilmem kaç yüz soru işte bana fazla geliyordu ama o alışmıştı matematik nazar değmesi süper ama naptıysak okumak istemiyo benim eşimde öylemiş oda sayısalcı şu anda bile sevmez onun gibi olmasında :1: hayırlısı artık derslerini mutlaka biraz gayretle düzeltir ama öğretmenin anlatmak istediği o hırs neyse onun çözülmesi lazım ben böyle bu durumu farkettmediğim için sadece okulda olan bi durummu onu Merak ediyorum onuda rehberlik çözecek bakalım:31:

Merhaba....
Ogrencilerin zaman zaman ders başarılarında düşüş yaşanabilir.
Kardeşiniz size bütün problemlerini anlatamiyabilir.
Onun için okuldaki psikolojik danışmandan yardım isteyebilirsiniz.
O sizi yonlendirecektir.

Evet zaten öğretmenininde tavsiyesi ile rehberlik öğretmeni ile görüşecek dediğim gibi ders başarısı halledilebilir biraz gayretle yapamayacak bir çocuk değil çünkü ama öğretmenin gördüğü bizim farketmediğimiz o hırs daha büyük bir problem eğer öğretmenin dediği gibiyse önce onun çözülmesi lazım daha fazla büyümeden inşallah basit ergenliktir diyelim :44:

Back
X