• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl bir nesil yetişiyor?

Geçenlerde benzer bir konu vardi orda da konusulmustu. Egitim ailede baslar okulda devam eder. Ama ben cok nadir boyle ailelerle karailasiyorum ki okulun konumu ailelerin sosyo-ekonomik düzeyi gayet iyi. Gel gor ki cocuguyla vakit geçirecek ne yaptin nasilsin demekten imtina eden veliler var. Gelip benim cocugumu nesrn arabayla evine birakmiyorsun diye hesap soracak kadar agzindan cikani kulagi duymayan veliler.. cocugu sevmek her dedigini yapmak ona itaat etmek degil. Ne yazik ki cocuklarin oyuncagi olmus veliler cogunlukta. Sonrasinda bas edilmeyen inatçı cocuklar ergenlikte iletisim dahi kurulamayan gençler .. buna karsin velilerin cocuklardan yüksek beklentisi gercek olmayan beklentiler diyelim.. surekli bir derse maruz birakma durumu. Cocuk ne dinleniyor ne ailesiyle vakit geçiriyor ne verimli calisabiliyor bunca seyin arasinda bogulup gidiyor. Sonu buhran ne yazik ki icinden çıkılmıyor.

Aynen öyle

Evet kiyamiyoruz:)) ama sunu yapiyorum bak: sabah okula giderken cantani al diyorum bana sen tasi diyor:) iyi o zaman ac kalirsin diyorum. Aliyo.. okuldan donuste cantani al diyorum arabadan almiyo. Alip yere koyuyorum.. ya alirsin ya da cantasiz kalirsin diyorum:)) gebe aliyo:) olacaklari ben soylesemde kizmadan bagrmadan isi hallediyorum sukur:)

Peki size bir şey soracağım ona çantanı al demek yerine alır mısınız deseniz yada şu size sen taşı diye emir kipi vermeye ne zaman başladı. Sen taşı sen yap gibi gibi

Sorumluluk bilinci olmayan ,herseyi Anne veya babasindan bekleyen, ortaya çıkan eksigin sorumlulugunu da Anne babaya yukleyen, ozguven adi altında her turlu simarikligi kendine hak goren bir nesil yetisiyor. Anne babalarin gozleri sadece kendi cocugunu goruyor.Cocuklarinin bir dedigi iki olmuyor. Ve sonuc ortada. Egitim can cekisiyor.

Bence en büyük etken teknolojide ki gösteriş havası ve çocuk yetiştirirken her ağızdan bişey çıkması çocuğa babaanne anneanne bakiosa konulması gereken kuralda çocuğu ya anne ya baba yada büyüklerden biri şımartıo ve malesef kararlı olunamio

Bu konu çok ban götürür.
Herkes kendi çocuğundan sorumludur.
Başkasının çocuğunu nasıl yetiştirdiği sizi ilgilendirmez.
Siz kendi çocuğunuzu daha iyi yetiştirirsiniz o zaman.
Bence anne-babaların çocuklarını nasıl yetiştirdiği en çok eğitimcileri ilgilendirir

Geçen yıl 1. Sınıfa giden oğlumu erken almam gerekti birgün tam sınıfa girerken öğretmen neredeyse ağlamaklı bir şekilde önüne kattığı 2 öğrenciyle sınıftan çıkıyor yüzü kıpkırmızı olmuş
O gün erken alacağımı biliyordu biraz beklermisiniz dedi yan taraftaki müd.yrd’sının odasına girdi durumu anlattı teneffüste bu iki öğrenci sınıfa çişlerini yapmışlar meğer

İlkokul 1.sınıfa kadar gelen bir çocuğa çişini nereye yapması gerektiğini kimin öğretmesi gerekiyor?

Son düzenleme:
Bence anne-babaların çocuklarını nasıl yetiştirdiği en çok eğitimcileri ilgilendirir

Geçen yılın 1. Sınıfa giden oğlumu erken almam gerekti birgün tam sınıfa girerken öğretmen neredeyse ağlamaklı bir şekilde önüne kattığı 2 öğrenciyle sınıftan çıkıyor yüzü kıpkırmızı olmuş
O gün erken alacağımı biliyordu biraz beklermisiniz dedi yan taraftaki müd.yrd’sının odasına girdi durumu anlattı teneffüste bu iki öğrenci sınıfa çişlerini yapmışlar meğer

İlkokul 1.sınıfa kadar gelen bir çocuğa çişini nereye yapması gerektiğini kimin öğretmesi gerekiyor?

Eğitim ailede başlar çocuğun okul hayatına atılması ile öğretmen destekler. Ama ebeveynler bazen öyle çocuklar yetiştiriyor ki şaka yaptık düşüncesi ile şımarıklığın son demlerini yansıtıyorlar

Eğitim ailede başlar çocuğun okul hayatına atılması ile öğretmen destekler. Ama ebeveynler bazen öyle çocuklar yetiştiriyor ki şaka yaptık düşüncesi ile şımarıklığın son demlerini yansıtıyorlar
“Biz çocuğumuzla arkadaş gibiyiz” olayını çok abarttık çok

Geçen yılın 1. Sınıfa giden oğlumu erken almam gerekti birgün tam sınıfa girerken öğretmen neredeyse ağlamaklı bir şekilde önüne kattığı 2 öğrenciyle sınıftan çıkıyor yüzü kıpkırmızı olmuş

Tartıştığımız konu bu değil.

Başkasının çocuğunu nasıl yetiştirdiği sizi ilgilendirmez demişsiniz ya

Çocuğunuzu saatlerce emanet ettiğiniz öğretmenleri pekala ilgilendirir ki

Konu sahibi bir öğretmen
Sonraki sonralarda açıklamamı yaptım.
Biz burada çocuğun çiş kaka eğitiminden bahsetmiyoruz,onu zaten ailenin vermesi gerekiyor.
Konu çiş kaka değil,buldumcuk yetiştirilme tarzı.

Bu konu çok ban götürür.
Herkes kendi çocuğundan sorumludur.
Başkasının çocuğunu nasıl yetiştirdiği sizi ilgilendirmez.
Siz kendi çocuğunuzu daha iyi yetiştirirsiniz o zaman.
Asko profili değiştirdikce bu kim ya cok guzel yazmis diyorum bi bakiyorum mia elle :) yerim seni

Öncelikle herkese merhaba bayanlar ve özellikle sevgili anneler

Ben bir öğretmenim. Malum okullar yeni açıldı. Okulların da açılması değil aslında yeni yetişen nesili yetiştiren biz anneler (şuan burda olmasa da babalar) sizlere bir sorum bir sorunum var benim.

Bir çok konu okudum burada yıllardır. Çocuğum şöyle, çocuğum şöyle, çocuğumun okulu, çocuğumun kursu, çocuğumun öğretmeni, çocuğumun .............. diye devam eden. Kendi çocukluğumuzu düşünüyorum da bizler bu kadar el üstünde büyümedik. Elbette ki anne babalarımız severdi bizleri ama bizlerden sonra gelen kuşak yani bizim çocuklarımızı bizler şımartıyoruz.

Katıldığım bir seminer de ünlü bir konuşmacı demişti ki eğitim sırasında "O üşümeden giydirilen, acıkmadan yedirilen, o düşünmeden onun adına düşünülen bir nesil yetişiyor". Gerçekten de öyle olduğunu görüyorum. Çocuklarımızı düşünmek adı altında sıkmaya başlıyoruz sanki. Onunla ilgili bir durumda ondan fazla çaba sarf ediyoruz. O çabayı çocuklar sarf etmeli bizler değil. Yarın öbür gün kaybımızı yaşadıklarında hayatla baş etmeyi öğrenmeliler. Yani kısacası onları düşünelim ama bunun bir sınırı olsun istiyorum .

Yani diyorum ki onlar acıkmadan yedirmeyin bırakın acıksınlar açım desinler farına varsınlar. Üşüdüklerini bilsinler. Düşünmeyi öğrensinler.

Sizlerin yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler

Hocam çok doğru bir konuya değinmişsiniz eklemek istediğim birşey var evet şu an ki nesil dediginiz gibi. Bir sonraki nesil daha fena olacak ben bunu düşünüyorum şimdi baby showerlar özel konsept doğum günleri yapılan çocukları çok değil 4 - 5 sene sonra okul sıralarında göreceğiz. Çok değişik bir nesil geliyor karşımıza

Benimde kizim var 14 aylik ayrica tup bebek yontemiyle hamile kaldim ama hic oyle bir derdim olmadi..bende kiziyorum simdiki nesile onlar cocuklarina iyilik degil kotuluk yapiyorlar farkinda degiller..herkezin çocugu kiymetli ama bu yetiştirme tarzi bence cok yanlis.
Bizde cocuk olduk ama biz boyle degildik yaik simdiki nesile gercekten aciyorum

Bizim ogretmenlerimiz de bizi ve bizim ailelerimizi elestirirdi.
"nasil cocuk yetistirmisiniz" diye ailelerimize, "yeni nesilde hic edep, haya kalmamis, saygısız, arsiz bir nesil geliyor" diye bize yuklenirlerdi.
Eminim onlari da onlarin buyukleri ayni sekilde elestiriyordu.
Yani sorun yeni nesilde degil, bizim gecmisi unutmamizda.
Hani diyorlar ya liselerde neler donuyor diye, bizim zamanimizda da okul cikisi biralarini alip parkta yiyisen, skor yaristiran tipler vardi, su anda da var, bundan sonra da olacak.
Ya da ilkokulda 1 yil boyunca bahcede cocugunu bekleyen veli vardi benim sinifimda..

Not: 36 yasindayim ;)

Bizim ogretmenlerimiz de bizi ve bizim ailelerimizi elestirirdi.
"nasil cocuk yetistirmisiniz" diye ailelerimize, "yeni nesilde hic edep, haya kalmamis, saygısız, arsiz bir nesil geliyor" diye bize yuklenirlerdi.
Eminim onlari da onlarin buyukleri ayni sekilde elestiriyordu.
Yani sorun yeni nesilde degil, bizim gecmisi unutmamizda.
Hani diyorlar ya liselerde neler donuyor diye, bizim zamanimizda da okul cikisi biralarini alip parkta yiyisen, skor yaristiran tipler vardi, su anda da var, bundan sonra da olacak.
Ya da ilkokulda 1 yil boyunca bahcede cocugunu bekleyen veli vardi benim sinifimda..

Not: 36 yasindayim :KK66:
Bence de bu nesil muhabbeti hep vardı bizim ortaokul berbatti mesela ders islenmezdi.Bugun veli toplantısında bizim öğretmen de diyor ki çocuklar çok konuşuyor.Bizim başımız konuşmayan düşünmeyen nesilden yanmadi mi bırak konuşsunlar sorgulasinlar...

Oooo öğretmen hanım sizde kendinizce haklısınız elbette,ama her ebeveynin zihniyeti,karakteri,farklı oluyor. Benim instagramda takip ettigim bir kadın var. 37 yaşında. 2.cocugunu doğurdu gecenlerde. Hastaneye bütün sosyete geldi,kadın ünlü falan degil bu arada. Kocasi da normal bir is adami benim kocam gibi.(bunu belirtmemin sebebi benim kocam bu sekilde davranmama zannedersem karşı çıkar. )
Kadin dogum yaptiktan 4 gun sonra dogumgunu partisine gitti tam makyaj giyim kusam 10 numara sekliyle. Zaten cok şık bir kadın. Cocuga bakıcı bakıyor sanırım. Bir de kızı var 2 yaşında. Onunla tatile gittiler 2 bucuk ay önce tahminimce bakıcı elinden tutup yürütüyordu oda snap cekiyordu sonra havuza girdi 2 3 foto attı altina masallahlar bilmemneler. Kadin rahat 10 numara bence cocuk annesini aksamdan aksama görüyor sanırım. Cunku kadın surekli dernek yemeklerinde partilerde avmde falan :) çalışan bi kadin değil :) mesela bende bu sekilde isterim ben ve bakıcı ama benim koca evde yabanci biri olmasindan rahatsiz olur mesela,yarin temizlik var kadin buldum miymiylanmaya basladi gorende evde define sakliyor zannedecek :)
Bu kadinin cocugu 1 yasindayken de cips yiyordu kadin yurtdışında tatildeydi kocisiyle . Simdi mesela bi cok insan 1 yasindaki cocuga cips vermez ama o kadınin umrunda degil. Bide dogumdan çıktı sigara kahve snapi attı. Sigara hamileykende iciyordu sanırım fotolarda paket oluyordu masada. Her anne baska yani :) dogal olarak her cocukta baska

Back
X