Nasıl bir tutum sergilemeliyim ?

perigunlugu

..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2012
6.379
10.803
298
Herkese selamlar bayanlar, özet geçeyim derken destan yazmam inşallah, şimdiden kusura bakmayın.
2 aydır birlikteyiz, bana inanılmaz değer veriyor, hasta olsam ilaç içtim diye benden çok takip eder sorar o derece, bakışından dahi sevgisini fazlasıyla hissedebiliyorum ve bazen şaşırıyorum bile böyle bir insan nasıl olur böyle erkek var mıymış hala derim kendi kendime. Şimdiden ailesinden bir çok kişi bilir beni. İş arkadaşlarından da önceden tanıdıklarım vardı onların dahi haberi var.

Kendisi bir sınava hazırlanması gerekiyor mart ayında girecek ve şuan aile başka şehirde yaşıyor, kendisi ise uzun yıllardır benimle aynı şehirde teyzeleri ile kalıyor. Akşam yemeği konusunda aile geleneği sanırım illa ki akşam herkes sofrada bulunur. Buna ilk başta alışamamıştım ama saygı duyuyorum her ailenin tarzı farklıdır elbette.

Üniversite hayatında teyzelerinin desteği çok olmuş hatta onlar sayesinde olmuş diyebilirim. Şuan ise çalışmasına rağmen (maddi olarak fazla olmadığı için) eve katkısı maddi olarak yok. Ancak yemek, temizlik vb. konularda sonuna kadar yapar evde olduğu zamanlarda hep. Hatta bana dahi ütüyle bulaşık sevmem ama diğer konularda yardım ederim der durur (tabii yaşamadan bilemem)

Ancak gel gelelimki biraz çekingenlik var, bazen bazı konularda ben dahi ona kızarım diye çekiniyor. Çok zaman geçmedende bir şekilde söylüyor bana ve kızacağımdan korktuğunu belirtiyor. Ama bu mevzular ufak tefek şeyler oluyor zamanla bunları konuşarak aşıyoruz baya gelişmeler mevcut.

Ama en büyük problemimiz ise görüşme konusunda. Teyzeleri haliyle yaşları büyük ve biri biraz hasta. Görüşebileceğimiz günler daha az akşam yemek konusundan ötürü ve görüşeceğimiz bir günde teyzesinin evle alakalı işleri olduğu için haliyle sevgilime iş yapacaklarını söylemiş. Tabii benimki de kalkıp sevgilimle görüşücem vb. şeyler söyleyemiyor, kırmak istemiyor ya vefadan ötürü yada bilemiyorum yani.

Ama bu konuda geçen gün bu mevzu olduğu için patladım bende. Bunca gün varken neden illaki buluşacağımız zaman oluyor zaten görüşebilecek zamanımız az, neden söylemiyorsun diye kızdım.

Ben bunları söylememe rağmen kendisi özür diliyor, onun için çok önemli ve kıymetli olduğumu, onun bir parçası olduğumu, benimle evlenmeyi düşündüğünü ve bu zor günlerinde geçeceğini, biraz anlayış istediğini söyledi. Ama tabii benim birazda reglin vermiş olduğu hassasiyetle uzatmaya, deyim yerindeyse trip atmaya devam ettim. Ama onun yaptığı tek şey özür dilemek ve onun için ne kadar önemli olduğumu dile getirmek oldu. Daha sonrada gelememe sebebini oldukça detaylı bir şekilde anlatmak oldu.

Ben mi abartıyorum diye sormaya çekiniyorum şuan :))))))

Dipnot: Kendisi bir sınava hazırlanıyor ve uzun zamandır geçemediği bir sınav ve kendi iş hayatı için gerçekten çok ama çok önemli, çünkü şuanki kazancı maalesef ev geçindirmesine yeterli değil. Teyzelerinin söylediği şey ise şu, bugüne dek biz vardık ama kendi ayaklarının üzerinde durmalısın ve bunu yapmalısın diyerek söylüyorlar.

Son düzenleme:
Şuan teyzelerinde kaldığındığından onlara karşı bir sorumluluk hissediyor ve tersi bir durum yaptığında ayıp olacağını düşünüyor
Size ise nazının geçtiğinden anlayacağınızı düşünüyor.

Tamam aileye bağlı olmak güzel de evlendiğiniz zaman da sana vakit ayırmak yerine onlarla olması gerektiğini düşünürse?
Ben demiyorum ki her gece sabahlayın beraber,ama haftada bir,iki akşam yemek,kahve bu kadar zorsa senin de işin kolay değil bence.

Ben mi abartıyorum diye sormaya çekiniyorum şuan :))))))

bence de abartıyorsunuz sanki :)))))))

insanları akrabalarına vakit ayırmasından kaynaklı yargılamam ama siz güzel güzel konuşun bir kere de bana da vakit ayır diye olur bence bir şekilde üzülmeyin böyle şeyler için :))))

Akşam yemeği durumu bizde de vardır bildim bileli 2aylık ilişkinz daha biraz daha zaman geçmeli

Saçma geldi bana kocaman adamın isteklerini söyleyememesi. O teyzeler yönetmeye alışmış bence evlenince birden fazla kayınvalideniz olacak.
Hem ne olacak sizinle bir akşam yemeğe çıksa çocuk değilki bu. Benim bugün planım var diyebilmeli.

Ben ne yorum yapacağımı bilemedim.
Vefa da bir yere kadar olmalı bence.
Benim eşimde böyleydi malesef, netice: ailesine bağımlı eş.

Hakkınızda hayırlısı olsun, gözlemlemeniz gerek.
Zaman gerek birşeyleri çözebilmeniz için, insan karşısındakini yaşadığı bir kaç durum ile anlayamıyor malesef.
Tamamen zaman gerekiyor...

+1 bu yoruma ayrıca katılıyorum!

Peri neden kendine dünyayı dar ediyorsun hayatım.her ilişkide muhakkak sorunlar olur,olacak sende bunu sevgilin için hoş gör..
Bulmuşsun bulama Allah aşkına

Otoriter teyzeler, yönetilen sevgili.
Kolay gelsin zor.

Muhtemelen, bazen bende öyle düşünüyorum.
Aile yapılarımız farklı olduğu için bu konuda herhangi bir talepte bulunmuyorum çünkü bunu bana defalarca açıkladı. Örneğin o şehir dışına çıkmak zorunda olduğu dönemler bazen benimde gelmemi istiyor ancak bende mesela bu konuda yapamayacağımı ailemin izin vermeyeceğini ve yalan söyleyemeyeceğimi söylüyorum. O da bu konuda bana saygı duyuyor. Bu konuda belki ona normal gelmiyordur ama saygı duyuyor.
Normalde hep vakit ayırır sabaha karşı işi bittiğinde gidip uyumak yerine benimle buluştuğu zamanlarda oldu çokca :)
Akşam yemeği durumu bizde de vardır bildim bileli 2aylık ilişkinz daha biraz daha zaman geçmeli
Peki siz nasıl tepki verdiniz akşam yemeği durumu konusunda ? Aile yapısı diye düşünerek ben çok birşey demiyorum.
Bende bu konuda söyledim zaten. Önyargım var artık teyzelerine karşı belki de bizi hiç isteyemeyecekler izin vermeyecekler şimdiden böyleyse durum dedim. Hayır asla böyle birşey olamaz sırf ben ders çalışayım ve sınavı geçeyim diye baskı yapıyorlar yoksa asla gezmeme yada sevgilim olmasına karşı değiller dedi.

Sanırım bu durum zamanla aşılabilecek

perigunlugu inşallah dediğiniz gibi zaman ile aşarsınız.
Benim aşmam evlendikten sonra 4 senemi aldı.
Ama yine birşeyler değişmedi.
Yıpratıyor insanı zamanla.
Bunu bilerek hareket edin derim.

Hayır asla böyle birşey olamaz sırf ben ders çalışayım ve sınavı geçeyim diye baskı yapıyorlar
Bunu demesi bile garip değil mi? Ben mi abartıyorum ya bilemedim. Üniversite sınavına hazırlansa tamamda belli yaşa gelmiş insanlar böyle baskılara gelemez. Normal olanı ben sorumluluklarımı biliyorum demesi değil mi?

Şimdi ailesine çok bağlı ne yapmalıyım diye konu açtın, evlenince ailesinden kopamadı, ben artık dayanamıyorum diye konu açarsın.
Erkek dediğin hatta birey dediğin, tek başına bi hakimiyet olmalı.

Bütün gün herkes farklı yerlerde bi akşam yemeğinde buluşuyor olabilirler

Peri neden kendine dünyayı dar ediyorsun hayatım.her ilişkide muhakkak sorunlar olur,olacak sende bunu sevgilin için hoş gör..
Bulmuşsun bulama Allah aşkına
Tamda senden beklediğim mesaj
perigunlugu inşallah dediğiniz gibi zaman ile aşarsınız.
Benim aşmam evlendikten sonra 4 senemi aldı.
Ama yine birşeyler değişmedi.
Yıpratıyor insanı zamanla.
Bunu bilerek hareket edin derim.
Kesinlikle haklısınız, ama bugüne dek bir çok konuda kendinde değişiklikler oldu.
o zaman Allah bana da böyle beni seven birini nasip etsin, sizi de hiiç ayırmasın inşallah :)))
Aminn çok teşekkür ederim
Bahsettiği sınav kendi işi için çok önemli maddi anlamda çünkü şuanda kazancı ile ev geçindirebilmesi imkansız ve bu bahsettikleri sınava bir kaç kez girip başarılı olamamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…