Nasıl Bir Yol İzlemeliyim?

ucanbalon12

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
61
1
16
İstanbul
Hanımlar ben yaklaşık 1,5 yıllık evliyim

Eşimin anne babası farklı bir şehirde, biz de İstanbul'dayız benim kendi ailem de İstanbul'da
Neyse bayram sabahı annem kahvaltıya çağırdı ben de olur dedim fakat eşim ben gitmek istemiyorum diyor, kendini tuhaf hissediyormuş, başka zaman gidelim desem gider sağ olsun kırmaz o konularda çok iyidir ama inanın bayram günleri nedense çok duygusallaşıyor sanırım kendi ailesinin uzakta olması koyuyor, İstanbul'da kimsesi yok kardeşleri falan hep memlekette, zoruna gidiyor hissediyorum, beni mazur gör diyor,ben de çok zorlamak istemiyorum ama anneme de mahcup olacağım, sizce ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim?

Ben de öyle düşünüyorum ama tek düşündüğüm anneme söz vermiş olmam, o da çok özeniyor çünkü

Mesela bu akşam ara anneni. De ki annecim davetine icabet etmeyi çok isteriz ama eşim çok üzülüyor çok mahzun oluyor ailesi olmadığı için ne olursun sen de mazur gör ayıplama onu de. Bence annen anlayışla karşılayacaktır.

ne güzel işte anneniz varmış,yanlız değilsiniz ki?
çok şükür hayattalar,tam tersi olsa üzülüyor anlayış göstermek gerekir diye
düşünürdüm ama bence eşinizin yaptığıda doğru değil.
sonuçta sizin annenizde onun annesi sayılır.
ayrıca bana göre madem söz verdiniz,eşinize bu bayramda gidelim.diğer bayramda çağırırsa ben hallederim dersiniz.

Eşime çok dil döktüm sanırım gelmeyecek
Ben tek başıma gitsem eşim sonradan gelse çok mu saçma olur sizce?

valla güzelim burda bir sürü konu açıldı...
kimse eşinin ailesinin yanına sabahtan hele ki ilk günden gitmek istemiyor! onlara gitmeyin o zaman dediğimiz gibi

şuanda sizede bencillik yapmayın diyeceğim.. anneniz öyle isteyebilir. ama hemen o istedi diye eşinizi de üzmeyin

bu ne kadınlar olarak bayram günlerinden nefreteder olduk....bizde bayramın ilkgünü kayınvaldede olcaz hemde arıyor bugün beni kızım erken gelin kahvaltıyı nburda yapalım diyor..ardından da ekliyor senin böreğin güzel olur börek yap,kurabiyenden yap ...hey Allahım ya başına tolayacak yine cümbür cemaat birde bağ evinde olacaklarmış ne alakaysa ufacık yer kim sığacaksa..dışarda otururuz artık bebeğimde var uyut uyutamazın...git annene ya kahvaltını eşinde kalsın kendi başına ..deli olcam ya ne kıymetli anaları var bunların bizim yok mu..aynı şehirde değiliz ama iki tarafada yakınız.bizimkiler amanyollar kalabalık olur dediler bayram sonu gelin dediler.bunlarda bayramın ilkgünü hem kahvaltıya çağrıyolar hemde ufacık bebekle uğraşmasın diyeceklerine sippariş veriyolar...bende oğlan durmuyo yapabilirsem yaparım dedim...evlenmeden önce bayramları severdim ama evlendikten sonra anladım ki sadece iş formaliteye dökülüyo sevemiyorum artık bayramları...
eşinin yaptığı gerçekten büyük ayıp..onun bunu anlamaını sağla..senin ailen uzakta olsa kayınvalden çağırsa kahvaltıya gitmeyecekmiydin sor bakalım eşine.sen gitmeseydin o ve annesi naıl karşılayacakmış....

Ben de şöyle düşünüyorum, şimdi seni kayınvaliden bu şekilde davranışlarıyla kendinden soğutmuş ya, ben de eşime aynı şekilde davranmıyayım diyorum, ama dediğin gibi eşimin empati yapmasını da beklerdim, ben onun durumunda olsam giderdim, gitmesem rahatsızlık duyardım..

O ne demek ya, çocuk mu avutuyorsunuz Allah aşkına. KOcaman adam, ailesinden uzaktaysa nolmuş yani. Sizin anneniz babanızda onun ailesi sayılır. Sakın ha annenize birşey demeyin, eşinizide alın gidin yemeğe

Böyle birşey söylenebilirmi ya.Söylenmesi çok ayıp olur

ben olsam kesinlikle esimi sikmam bu konuda insanin istemedigi bi yere zorla gitmesi kadar kotu bisey olamaz kendimden biliyorum
esiniz saolsun normal zamanda kirmazmis sizi gidermis istediginizde simdi de anlayisli olma sirasi sizde bence esinizin istedigi sekilde davranin bu seferde

Büyük ihtimalle gideceğiz zaten.
Bu akşam tekrar konuşayım eşimle ben çok ayıp olur filan diyeyim bari, belki anlar zor durumda kalacağımı

ne güzel işte hepi topu 2 ay var diğer bayrama hatta iş durumunuz uygunsa arifeden falan gidin ya da daha uzun kalın bir şekilde, buradan girerseniz konuya olur bu iş

Yok karşılıklı olarak severler birbirlerini dünürler, hem eşimle ailesi o kadar detaylı konuşmazlar sabah ne yapıyorsunuz falan diye
Eşim sıkıyor kendisini biraz

başka bişey gelmedi aklıma ne kadarlık evlisiniz yeniyseniz rahat edememekten korkuyordur dicem ama ha iki saat önce ha iki saat sonra gitmişsin ne fark eder, sordun mu peki hiç neden istemediğini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…