• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl bir yol izlemeliyim?

Yaşım 33 olmak üzere..
27de evlenip 28de anne oldum..
Bu yaşına kadar ben baktım..
haftada 4 saat çalıştım sadece..

Artık haftada 3 yarim gün krese gidiyor..
Daha fazla gitmesini tercih etmiyorum.. kalan 4 gün kızım için çok güzel geçiyor..

Kendime zaman ayırmaya başladığım bi döneme girdim uzun zaman sonra.. kendimi toparladım..

Hamileligimde yarım bıraktığım tezim kenarda beni bekliyor hala..
İş hayatıma dönmek de istiyorum ama aşırı bir istek de duymuyorum.. maddi olarak tabiki iyi olur..
Doktora yapmak istiyorum hem de çok..

Vermem gereken 20 kg bırakmam gereken sigara var.. sağlığım ve hamilelik düşüncem sebebiyle..

2. Cocugumuzun olmasını çoook istiyoruz.. kızım da kardes istiyor..
Yine ben bakacağım bu kesin..

Aklımda 2 fikir catisip duruyor bu ara..

"Tam oh dedin. yeter 1 çocuk. doktorani düşün. is hayatına dön. Kızının gelecegine yatırım yap.. Kilo ver sigarayı bırak hamilelik derken 35. Kreş zamanı gelene kadar 38. Yapma etme."

"Maddi olarak yeteriz.. calismam yine.. kizim da 5 tam gun gitmez krese.. duzenimiz bozulmaz.. doktora vs 2 küçük çocukla 35 sonrası da olur dimi.. Bu yil kilo versem sigarayı biraksam.. Eşim kızım da çok istiyor.. zor olur ama yaparım dimi"

Siz ne dersiniz? Nasıl bi yol nasıl bi sıra ailemiz için en uygunu gibi görünüyor?
Bende eğitime ara vermiştim sonra iki yüksek yaptım biri bitti diğeri tez döneminde
Ara verince ilk başta dönmek zor gelıyor ama istek olunca kısa sürede adapte oluyorsun

Benimle aynı bölümde bir abla var 38 yaşında iki tane çocuğu var biri ilokula gidiyor diğeri kreşe doktora yapıyor şuanda çokda başarılı

İkisini beraber yürüten çok var sen neden yapamayasın ki

Bende eğitime ara vermiştim sonra iki yüksek yaptım biri bitti diğeri tez döneminde
Ara verince ilk başta dönmek zor gelıyor ama istek olunca kısa sürede adapte oluyorsun

Benimle aynı bölümde bir abla var 38 yaşında iki tane çocuğu var biri ilokula gidiyor diğeri kreşe doktora yapıyor şuanda çokda başarılı

İkisini beraber yürüten çok var sen neden yapamayasın ki

İkisi de okula gittiğinde evet yaparım diyorum ama biri kreş diğeri Yenidoğanken:) sefil ederim onları gibi geliyor sanırım.. sanırım is ve doktora kısmı 38 sonrasına kalacak.. kalırsa da kalsın napalım :)

İkisi de okula gittiğinde evet yaparım diyorum ama biri kreş diğeri Yenidoğanken:) sefil ederim onları gibi geliyor sanırım.. sanırım is ve doktora kısmı 38 sonrasına kalacak.. kalırsa da kalsın napalım :)
Şimdi ilk iş iyi bir danışman bulmak sonra tezini yaz yükseği bitir doktorayı ertelersin

Şimdi ilk iş iyi bir danışman bulmak sonra tezini yaz yükseği bitir doktorayı ertelersin

Başka bölümden bir hoca bulup ikna etmeliyim sanırım.. islerin cok agir ve kotu ilerledigi bir uni.deyim su an.. 3 ay surer o is en az.. doktora için zaten farklı bir uni. Olacak o Kisma var daha evet..

Başka bölümden bir hoca bulup ikna etmeliyim sanırım.. islerin cok agir ve kotu ilerledigi bir uni.deyim su an.. 3 ay surer o is en az.. doktora için zaten farklı bir uni. Olacak o Kisma var daha evet..
Alanın ne birde hangi şehirdesin

Ya çocuk ya kariyer bence ikisi çok yoruyor insanı. Birinden biri öncelikli olacak evet ama buna siz karar verin içinizden gelen sesi dinleyin.

Canım tabikide becerirsin :)
Benim kimsem yok gidicem tee uzak memleketlere (Karsa) daha üni okuycam bitcek sonra kpss sonra yuksek falan filan kimsemde yok nolcek bana :@
Ama bak en azindan sen birini buyutmussun 2.nin o kadar buyumesjni bekleme canım sende 2 3 yasina gelince krese yollarsin yada bakıcı tutarsın maddi sıkıntı olsada olmasada bence hem erkek hemde kadın ikiside çalışmalı. Ben öyle dusunuyorum. Suan kocamın kazandigi parayj kendime harcayasim gelmiyo mesela gönül rahatlıgıyla kullanamiyorum :D
40 olurum o zaman iş biraz zor olur sanki 12 yık ara verince :)
Akademisyen arkadaşım çok.. çocukla devam ediyorlar ama maddi manevi destekcileri var ben kucagimda bebek elimde çocuk sirtimda laptop becerebilir miyim bilemiyorum :)
İnşallah sizin de istediğiniz gibi olsun hersey..

Canım tabikide becerirsin :)
Benim kimsem yok gidicem tee uzak memleketlere (Karsa) daha üni okuycam bitcek sonra kpss sonra yuksek falan filan kimsemde yok nolcek bana :mad:
Ama bak en azindan sen birini buyutmussun 2.nin o kadar buyumesjni bekleme canım sende 2 3 yasina gelince krese yollarsin yada bakıcı tutarsın maddi sıkıntı olsada olmasada bence hem erkek hemde kadın ikiside çalışmalı. Ben öyle dusunuyorum. Suan kocamın kazandigi parayj kendime harcayasim gelmiyo mesela gönül rahatlıgıyla kullanamiyorum :KK70:

Eşimin parası olarak görmüyorum ben de ufak çapta da olsa çalışıyorum ortak hesap var.. kim ne kazanıyorsa o evin parasidir.. ev ve içinde yaşayan herkesin.. kötü hissetme kendini..

2 çocuk okula giderken mecburen çalışmam gerekecek ama o yaşta iş bulmam da zor.. şimdi çalışsam da başka şeyler zor.. hayat her türlü zor :)

Eşimin parası olarak görmüyorum ben de ufak çapta da olsa çalışıyorum ortak hesap var.. kim ne kazanıyorsa o evin parasidir.. ev ve içinde yaşayan herkesin.. kötü hissetme kendini..

2 çocuk okula giderken mecburen çalışmam gerekecek ama o yaşta iş bulmam da zor.. şimdi çalışsam da başka şeyler zor.. hayat her türlü zor :)
Önceden bu konularda ufak çapli konular geçti. Sonra o çoktan unuttu tabi ama benim içime yer etti onlar. KENDI PARAM. Olacak illaki :)
Tabi evde para kazanan o ama biz bir aileyiz.. tabiki ortak.. ama benim içimde acısı var :/

Zaten bu dünyada hayat kadımlara 2 katı zor...

Çok tatlisiniz vericem o 20 yi..
10 verdim kaldı o 20 :)
2. Çocuğumu çok istiyorum allah nasip ederse..
istiyorsanız olsun bence
ilk kızımı 24 yaşında ikinciyi 33,5 yaşımda doğurdum
aralarında 9,5 yaş var şimdilerde iyiki diyorum daha da geçe bırakmamışım
hayırlısı herşeyin :)

Back
X