Nasıl birikim yapacağım konusunda çok kararsızım…

scarlett O hara

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2024
204
136
23
Merhaba hanımlar,
Şu an bebeğim çok küçük olduğu için evden çıkamıyorum ve param bankada durmuyor sürekli harcıyorum .ama içim hiç rahat değil. Param pul olup gidecek diye çok tedirginim açıkçası…
Birikim yapmak istiyorum

Altın mı alsam, döviz mi?
Trendyol’dan küçük küçük yatırım altını almak mantıklı mı?
Yoksa altın hesabıyla mı alayım?
Sürekli araştırıyorum ama her yerde farklı şey söyleniyor. Siz ne yapıyorsunuz böyle durumlarda? Evden çıkmadan birikimini değerlendiren var mı aranızda? tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Banka hesabımda maaştan elime kalan küçük büyük ne varsa gram altın alarak yapıyorum.. Daha önce birkaç defa hırsızlık olayı yaşadığımdan fiziki altın bulundurmaya korkuyorum açıkçası..

Altın hesabı sıkıntılı, ilerde bankalar ne olur o hesaplarda ki sözde altın birikimi nereye gider bilinmez,en doğrusu fiziki altın......

pahalıya geliyor niye öyle alıyorsunuz ki :)
Süreklilik anlamında her ay bir miktar alsam fena olmaz. Ama kuyumcuya gidemiyorum her ay. Bide para harcıyorum ya karttan alıp sonra karta borçlu kalırsam birikim yapabilirim diye düşündüm açıkçası. Çok mu pahalıya geliyor öyle

Asla tavsiye değil, sadece kendi tecrübem paylaşıyorum.

Ben, fiziki altın alanlardanım. Ama az ama çok, fiziki altın.
"Adet arttırın" tavsiyesini kıymetli buluyorum. Yani üstüne, aynı cinsten ekleye ekleye gitmek.
Bir de, kartın kontrolünü kaybetmemek şartıyla, kredi kartına 3 taksitle 22 ayar yatırımlık bilezik alıyorum.

Böyle böyle, ev peşinatı yaptım.

Biriktirmeye br alışınca, her fuzuli harcamanız gözünüze havaya uçacak gramlar gibi geliyor zaten, kıyamıyorsunuz.

Güle güle büyütün bebeğinizi.

Tabiki pahali oluyor.
Taksitle alacaksan en fazla 3 taksitle alabiyorsun ama yine de pahali.
Gram hesabi acin devlet bankasindan alin.
Ben de gumusu o sekilde aliyorum.

Fiziki altını düzenli alamıyorsanız altına endeksli bireysel emeklilik tavsiye ederim ben de .Her ay otomatik kaç liralık altın isterseniz kendisi çekip atıyor sizin hesaba altın yükseldikçe o da yükseliyor bir yandan da para eklemiş oluyorsunuz 10 yıl kalırsanız devlet katkısını da tam alıyorsunuz ama ihtiyaç olursa da bozup kullanabiliyorsunuz paranızı .

Ben bizzat Kapalıçarşı’ya gidip alıyorum çünkü her an her şey olabilir ve bankalara el koyabilir devlet. O yüzden maddi olarak elimin altında olması daha çok güven veriyor. Gram gram alıyoruz eşimle diğer türlü makas arası falan fazla oluyor. Alırken 22 değil 24 ayar olmasına da dikkat edin. Bankalar altın hesabı olarak açınca direkt size par everiyor altın olmuyor öyle de bir anlamı olmuyor.

Fonlara bakabilirsin yatırım tavsiyesi değil ama daha kolay ve altından daha fazla kazandırıyor bu bankaya güven yok lafı da beni sinir ediyor öyle bir ortamda elindeki altın şak diye bozuk para olur satılmaz. Ayrıca evde altın saklamak çok güvenli değil. Bi deprem yangın hırsızlık olsa pufff

Uzun süredir bankadan gram Altın almıyorum eskiden almış satış farkı en az olan Kuveyt Türk idi şimdi hangisi acaba bilginiz var mı?

Evde saklıyorsanız hırsız girmesi ve çalınma ihtimali devletin bankaya el koymasından daha fazla değil mi eşimin kuzeninin evine girdiler ne var ne yok gitti kadının yazık..

Aynı kafada olmamız şaşırtmadı beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…