Nasıl birikim yapacağım konusunda çok kararsızım…

Fon aldım bir süre grafiklere bakıyorum yıllık % şu kadar kazandırmış diyor ben fon aldıktan sonra asla o kadar kazandırmıyor kesin bende var bir uğursuzluk borsaya girdim borsa battı ben çıktım şu aralar toparlıyor

Uzun süredir bankadan gram Altın almıyorum eskiden almış satış farkı en az olan Kuveyt Türk idi şimdi hangisi acaba bilginiz var mı?
Ben maaşımın yattığı özel bankadan alıyorum devlet bankalarından da haberim yok açıkçası.. Ama arkadaşım Kuveyttürk'ten hala alıyor diye biliyorum.. O da alış satış farkının az olduğunu söylüyordu..

2 3 günlük kar zor ya amerikan borsasına bakıp al sat yapmak lazım o da zor. Altında düşüyor çıkıyor beraber almıştım hem altın hem fon bakınca fon daha fazla arttı ama altın daha güvenli tabii sabit elbet artıyor sepet yapın diyorlar hep zaten

Fon hesabı aç. İlk etapta Altın ve gümüş olabilir. Şu anki paranın hepsini bu ikisine yatır. Eline para geçtikçe yatırıma devam edersin.

Hatta durumun uygunsa en az 50 bin ihtiyaç kredisi çekip bunun tamamını yatırıma koyabilirsin. Çünkü yüksek miktarın karı daha fazla oluyor. Bu yatırıma en az 3 yıl dokunma, koyduğun para nasıl değerlenecek, bak gör. Ytd.

Ben 2019-20 de hep aldım trendyoldan. Hiç sorun çıkmadı.
Bireysel emeklilikte yatırdığım miktarı yükseltip yüksek riskli olarak seçtim yatırımı.
Borsada biraz vardı ama yatırım fonu daha az verse de daha garanti. Az az ona yatırabilirsiniz.
Ziraatin sanal altınından aldım ama eski kafa işte yok dedim yine dışarı çıktıkça kuyumcudan aldım sonra. Bıraktım sanal almayı. Rus bir arkadaşım, bizde el koymuşlardı bi sabah uyandığımızda her şeye deyince etkilenmiştim sanırım. Ama devir kötü. Hırsız dolu etraf. Sanal daha güvenli geliyor artık.

Ben birazına altın alıyorum yakın zamanda kullanacaksam faize yatırıyorum serbest hesaplı ama istediğim zaman bozdurabilmek için

Fiziki gram altın alıyorum. İşçiliği en az olan gramajı farketmeksizin külçe altındır. Çeyrek olsun, bilezik olsun ekstra işçilik parası ödersiniz.
Kuyumcumuz var kapalıçarşıda.
Kesme altın alıyoruz bazen, işçilik ücreti olmuyor. Ama artık alım satımına izin yok malesef, biz tanıdık olduğu için almaya devam ediyoruz.

Fizikide muhafaza sorunu var. Bankada kasa kiralayabilirsiniz orada senelik kasa ücreti verirsiniz.

Bankadan hisseli altın almaya gelince daha pahalıya geliyor. (Yıl veya miktar bazında bankada kasa maliyeti ile kafa kafaya da gidebilirler hesabını bilmiyorum).
Ve ben zeminin kaypak olduğu şu alacakaranlık kuşağında tamamen sisteme bağlı hiçbir şeye gözüm kapalı güvenemiyorum. İkisininde eksi ve artıları var. Karar sizin.

Döviz yerine altın daha iyi. Geçen sene amatör bir hesap yapmıştım aklımda kalan son on yıl içinde altın dövize göre %26 gibi, son iki yıl içindede %37-38 gibi bir oranda artmış.
Gümüşte düşünebilirsiniz. Şuan alışı altına gore çok uygun ancak oda değerlenecek. Yıllardır konuşuluyor ama vatandaşın alışına uygun değildi. Şimdi külçe halinde her yerde satılıyor. Tabi fiziki tercih ettiğim için külçe yazıyorum ben.

Son düzenleme:
En iyisi fiziki altın almak.
Ben birikimimi ajda bilezik olarak yapıyorum. Hem de takıyorum

Merhaba bebeğinizi güle güle büyütün

Yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte
Benim birikim tercihim güvenilir bir kuyumcudan fiziki altın almak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…