Nasıl bu isi yapacağim?

PamukMelek1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2020
28
27
3
30
kizlarr merhaba yeni kayit oldum buraya. Hepinize çok güzel bir hafta sonu diliyorum..
benim sorunum isle ilgili. Ise baslayali 3 ay oldu primli bir yerde çalisiyorum. Kimse işi öğretmek istemiyor. Norm kadro kurmuslar yeni girenleri sürekli cikaetiyorlar ocak ayindan beri 18 personel cikmis ve hepsi yeni. Isi ogreneyim diyorum kimse ogretmek istemiyor. Satis yapsam göze batiyorum. Yapmasam müdürden her gün bir ton azar istiyorum. Bazen satışım biraz yüksek oluyor. Ertesi gün müdür yoksa depocuya yardim et ediyolar. Mecburen yardim ediyorum. Müdür neden satis yapamiyorsun elinden satis mi aliyolar diyor hayir diyorum. Beni dpoya cokuyorlar diyemiyorum.
part bi kiz var 2. Senesi haftanin 3 gunu geliyor. Satislarimiz ayni. Ben bu isi seviyorum sartlari cok iyi maas olsun yemek karti olsun prim odemeleri felan baya iyi. Ama gel gelelim sanirim benide cikartacaklar. Bugün herkes 5bin satis yapti ben 2 bin. Tam musteriye bakcam arkamdaki calisan ilgileniyor. Dedigim gibi cikmazdayim. Evet belki bu bir dert değil ama calismak zorundayim pandemiden dolayi is bulmak neredeyse imkansiz. Ben uzun sure bi iste calisiyorum. Cikip girmek istemiyorum seviyorum da bu isi.
siz olsaydiniz napardiniz? Satis yapsam calisanlar surekli problem yapiyor. Yapmasam müdürümüz. Ise yeni giren bi cocuk varmis iyi satis yapiyormus isten isi ogrenmedin diye cikarmislar. Satis yapamayan bir kiz varmis müdür satisin düşük diyip cikarmis. Vallahi 2 arada 1 derede kaldim. Siz olsaydiniz napardiniz? Nasil bir yol izlerdiniz?

kizlarr merhaba yeni kayit oldum buraya. Hepinize çok güzel bir hafta sonu diliyorum..
benim sorunum isle ilgili. Ise baslayali 3 ay oldu primli bir yerde çalisiyorum. Kimse işi öğretmek istemiyor. Norm kadro kurmuslar yeni girenleri sürekli cikaetiyorlar ocak ayindan beri 18 personel cikmis ve hepsi yeni. Isi ogreneyim diyorum kimse ogretmek istemiyor. Satis yapsam göze batiyorum. Yapmasam müdürden her gün bir ton azar istiyorum. Bazen satışım biraz yüksek oluyor. Ertesi gün müdür yoksa depocuya yardim et ediyolar. Mecburen yardim ediyorum. Müdür neden satis yapamiyorsun elinden satis mi aliyolar diyor hayir diyorum. Beni dpoya cokuyorlar diyemiyorum.
part bi kiz var 2. Senesi haftanin 3 gunu geliyor. Satislarimiz ayni. Ben bu isi seviyorum sartlari cok iyi maas olsun yemek karti olsun prim odemeleri felan baya iyi. Ama gel gelelim sanirim benide cikartacaklar. Bugün herkes 5bin satis yapti ben 2 bin. Tam musteriye bakcam arkamdaki calisan ilgileniyor. Dedigim gibi cikmazdayim. Evet belki bu bir dert değil ama calismak zorundayim pandemiden dolayi is bulmak neredeyse imkansiz. Ben uzun sure bi iste calisiyorum. Cikip girmek istemiyorum seviyorum da bu isi.
siz olsaydiniz napardiniz? Satis yapsam calisanlar surekli problem yapiyor. Yapmasam müdürümüz. Ise yeni giren bi cocuk varmis iyi satis yapiyormus isten isi ogrenmedin diye cikarmislar. Satis yapamayan bir kiz varmis müdür satisin düşük diyip cikarmis. Vallahi 2 arada 1 derede kaldim. Siz olsaydiniz napardiniz? Nasil bir yol izlerdiniz?
Pozitif düşünün ve görünün. Arkadaşlarınızı umursamayın ama umursuyormuş gibi yapın.
siz orada bu iş için Varsınız tabiki satışınızı yüksek tutup hem fazla prim almaya hem de müdürünüzün gözüne girmeye bakın.

Ertesi gün müdür yoksa depocuya yardim et ediyolar. Mecburen yardim ediyorum. Müdür neden satis yapamiyorsun elinden satis mi aliyolar diyor hayir diyorum. Beni dpoya cokuyorlar diyemiyorum.
Özellikle de rekabetin bol olduğu yerde bu kadar pasif kalmamalısınız. Biraz dişli olun, patronunuza söylemekten çekinmeyin

Yuksek satis yapani niye isi ogrenemedin diye cikartmislar daha ne yapacakti?

Ayrica engel olunuyorsa engel olundugunu soyleyin niye soylemiyorsunuz sorulmuş size?
Ayrica onlar sizden eski diye her dediklerini yapmak, yolladiklari yere gitmek zorunda misiniz? Hepiniz ayni işi yapiyorsunuz sonucta ustunuz degiller anladigim kadariyla. Nasil bir ortam, ne satisi anlamadim ama...

Gerci mudurlerin eski eleman kayirma huylari da var.

Giyim sektorü diyeyim :)
Arkadaşlar dişimi göstersem problemli olan kişi olacağım. Şuan da işten cikarma yasak evet. Ama ben daha sözleşmeliyim ve 6 aya kadar isteseler suan cikartirlar benle giren bi abi vardi. Sen bu isi yapamiyorsun satisin yok dediler sözleşme yenilenmeden cikardilar.
Herkesin fatura sayisi 150 benim 90 :)
Bir gün fazla bi satis yaptim tüm personel düsman kesildi.
Satisin var cekil artik diyolar müdürle bile konusmuslar bu konuyu müdür bana arkadaşlarınla iyi gecin diyor. Nasil bir cikmaz bu ya

satış satış valla ben de onu merak ettim bak
Ceycey o kadar benzer bi durumu yaşadım ki konu sahibiyle. Bi gsm şubesinde çalıştım. Aksesuar telefon filan satıyoruz diğer hizmetlerin yanı sıra. Kapıda 10 kişi bekliyoruz müşterinin üstüne atlıyoruz filan. Neyse ben cücük kadar insanım. Gelen beni görmüyodu bile. Arkada manken gibi bi çocuk vardı 1.90 sarışın mavi gözlü filan ona gidiyolardı. 🤦🏻‍♀️ Çocukta bir de davudi bi ses var hoş geldiniz diyodu. Benim altta grlen hışgildiniz sesim zaten duyulmuyodu. Ancak halime acır da abla bi bakar mısın derse ben müşteriyi alıyodum.

Sonra ne mi oldu?
İşten çıkarıldım 1 ay dolunca. :KK70:

Müdüre bununla ilgili 1 kez sòyledim depoya yardim ediyorum diye. Bana diyorki sen hem satis yapip hem operasyonel islerde calismak zorundassin diyor. Ya sıkıntı bende diyelim :) ocak ayindan beri herkes mi problemdi onu anlamadim

Ceycey o kadar benzer bi durumu yaşadım ki konu sahibiyle. Bi gsm şubesinde çalıştım. Aksesuar telefon filan satıyoruz diğer hizmetlerin yanı sıra. Kapıda 10 kişi bekliyoruz müşterinin üstüne atlıyoruz filan. Neyse ben cücük kadar insanım. Gelen beni görmüyodu bile. Arkada manken gibi bi çocuk vardı 1.90 sarışın mavi gözlü filan ona gidiyolardı. 🤦🏻‍♀️ Çocukta bir de davudi bi ses var hoş geldiniz diyodu. Benim altta grlen hışgildiniz sesim zaten duyulmuyodu. Ancak halime acır da abla bi bakar mısın derse ben müşteriyi alıyodum.

Sonra ne mi oldu?
İşten çıkarıldım 1 ay dolunca. :KK70:
saçalrını maviye pembeye falan boyasaydın marjinal giyinseydin üst forma dışında .ben seviyorum hemen o tiplere yöneliyorum mağazalarda :KK53:

saçalrını maviye pembeye falan boyasaydın marjinal giyinseydin üst forma dışında .ben seviyorum hemen o tiplere yöneliyorum mağazalarda :KK53:
Tesettürlüyüm ya. Aslında tesettürlüsü bol bi şehirdi baa gelmeliydiler. Yüzümden nur akmadımıydı noolduydu bilmem. :KK70:

Bu arada ben de dediğin gibi marjinallere yönelirim. :KK70:

Bu tür durumlarla bende karşılaştım
Arkadaşların da dediği gibi, dişli olmak zorundasınız
Sanırım bilinen bir marka mağazasında çalışıyorsunuz
Çok iyi satış yapan personeli kimse işten çıkarmaz
Siz sadece müşterilere odaklanın
Bırakın Ayşe'yi Fatma'yı depoyu :KK45:

Tesettürlüyüm ya. Aslında tesettürlüsü bol bi şehirdi baa gelmeliydiler. Yüzümden nur akmadımıydı noolduydu bilmem. :KK70:

Bu arada ben de dediğin gibi marjinallere yönelirim. :KK70:
tesettüründe marjinali var .benim görümce kızları da tesettürlü ama pop star gibi giyiniyorlar valla benden dikkat çekiciler .ben de bir jean bir tişört bir sneaker sıfır makyaj tabi ki onlara bakarlar renkli renklilerr :KK70:

Baştan yenilgiyi kabullenerek başlamışsın.
ne demek müdüre beni depoya çektiler diyememel.
diyeceksin tabiki. Bir işte tutunmak istiyorsan tabiki müdüre yakın duracaksın... kendi yanlışın da olsa herşeyi açık bir şekilde söyleyeceksin. Ancak öyle kendini sevdirirsin.
Satış yapma işini de dengelemen gerek. 2 senelik Stajer ile aynı satış rakamı tutunman kötü birşey değil iyi birşey bence. Sen 3 ay o 2 yıl.
ezdirme kimseye kendini. Eleman ihtiyaçları var ki oradasın. Sen gitsen başkası gelip tutunursa yıllarca üzülürsün

tesettüründe marjinali var .benim görümce kızları da tesettürlü ama pop star gibi giyiniyorlar valla benden dikkat çekiciler .ben de bir jean bir tişört bir sneaker sıfır makyaj tabi ki onlara bakarlar renkli renklilerr :KK70:
Dümdük insanım ceycey. Neyse konu dağıtttık. Çıkıyom ben. 😘

siz işinize odaklanın işyerinden arkadaş edinmeyin şimdilik samimi olmayın kimseyle.satışı çok olanı hiçbir müdür kovmaz karekteri çok rahatsızlık vermiyorsa elemanın.sizin iş hayatında yeni olduğunuzu anlamışlar üstünüze gidiyorlar izin vermeyin sert ve mesafeli olun

Back
X