Nasıl bu isi yapacağim?

kizlarr merhaba yeni kayit oldum buraya. Hepinize çok güzel bir hafta sonu diliyorum..
benim sorunum isle ilgili. Ise baslayali 3 ay oldu primli bir yerde çalisiyorum. Kimse işi öğretmek istemiyor. Norm kadro kurmuslar yeni girenleri sürekli cikaetiyorlar ocak ayindan beri 18 personel cikmis ve hepsi yeni. Isi ogreneyim diyorum kimse ogretmek istemiyor. Satis yapsam göze batiyorum. Yapmasam müdürden her gün bir ton azar istiyorum. Bazen satışım biraz yüksek oluyor. Ertesi gün müdür yoksa depocuya yardim et ediyolar. Mecburen yardim ediyorum. Müdür neden satis yapamiyorsun elinden satis mi aliyolar diyor hayir diyorum. Beni dpoya cokuyorlar diyemiyorum.
part bi kiz var 2. Senesi haftanin 3 gunu geliyor. Satislarimiz ayni. Ben bu isi seviyorum sartlari cok iyi maas olsun yemek karti olsun prim odemeleri felan baya iyi. Ama gel gelelim sanirim benide cikartacaklar. Bugün herkes 5bin satis yapti ben 2 bin. Tam musteriye bakcam arkamdaki calisan ilgileniyor. Dedigim gibi cikmazdayim. Evet belki bu bir dert değil ama calismak zorundayim pandemiden dolayi is bulmak neredeyse imkansiz. Ben uzun sure bi iste calisiyorum. Cikip girmek istemiyorum seviyorum da bu isi.
siz olsaydiniz napardiniz? Satis yapsam calisanlar surekli problem yapiyor. Yapmasam müdürümüz. Ise yeni giren bi cocuk varmis iyi satis yapiyormus isten isi ogrenmedin diye cikarmislar. Satis yapamayan bir kiz varmis müdür satisin düşük diyip cikarmis. Vallahi 2 arada 1 derede kaldim. Siz olsaydiniz napardiniz? Nasil bir yol izlerdiniz?
Siz işinizi yapın .Müşterının yanında size bişey dıyemezler.

Arkadas dedigin kisiler arkadas degil. Is yerinde zaten gercek dost olmaz, ki zaten onlar da sadece kendi menfaatini dusunuyor. Sen onlarin onune gectikce seni arka plana aliyorlar. Bu durumu mudure soylemelisin. Sen onlari koruyum derken bu kisiler seni satacak haberin olsun. Pazarlama bolumunde acıma yoktur. Senin arkandan mudure gidip kimbilir ne yalanlar soyluyorlardir. Mudurun gercekleri bilmeye hakki var, o bu is icin orada.
Buraya satis icin geldim ama satislarim yuksek oldugunda depoya gonderiliyorum diyebilmelisin. Arkadas dedigin kisiler cok entrikaci, dikkat et.

kizlarr merhaba yeni kayit oldum buraya. Hepinize çok güzel bir hafta sonu diliyorum..
benim sorunum isle ilgili. Ise baslayali 3 ay oldu primli bir yerde çalisiyorum. Kimse işi öğretmek istemiyor. Norm kadro kurmuslar yeni girenleri sürekli cikaetiyorlar ocak ayindan beri 18 personel cikmis ve hepsi yeni. Isi ogreneyim diyorum kimse ogretmek istemiyor. Satis yapsam göze batiyorum. Yapmasam müdürden her gün bir ton azar istiyorum. Bazen satışım biraz yüksek oluyor. Ertesi gün müdür yoksa depocuya yardim et ediyolar. Mecburen yardim ediyorum. Müdür neden satis yapamiyorsun elinden satis mi aliyolar diyor hayir diyorum. Beni dpoya cokuyorlar diyemiyorum.
part bi kiz var 2. Senesi haftanin 3 gunu geliyor. Satislarimiz ayni. Ben bu isi seviyorum sartlari cok iyi maas olsun yemek karti olsun prim odemeleri felan baya iyi. Ama gel gelelim sanirim benide cikartacaklar. Bugün herkes 5bin satis yapti ben 2 bin. Tam musteriye bakcam arkamdaki calisan ilgileniyor. Dedigim gibi cikmazdayim. Evet belki bu bir dert değil ama calismak zorundayim pandemiden dolayi is bulmak neredeyse imkansiz. Ben uzun sure bi iste calisiyorum. Cikip girmek istemiyorum seviyorum da bu isi.
siz olsaydiniz napardiniz? Satis yapsam calisanlar surekli problem yapiyor. Yapmasam müdürümüz. Ise yeni giren bi cocuk varmis iyi satis yapiyormus isten isi ogrenmedin diye cikarmislar. Satis yapamayan bir kiz varmis müdür satisin düşük diyip cikarmis. Vallahi 2 arada 1 derede kaldim. Siz olsaydiniz napardiniz? Nasil bir yol izlerdiniz?
Nefret ediyorum böyle insanlar dan 3 ay önce part time bir işe girdim yanımdaki kız işten attırdı beni Allahından bulsun böyle insanlar keşke hiç olmasa benimki de satış işiydi 3 gün çalılabildim ve benim manevi olarak işe çok ihtiyacım vardı. Hatta konu açtım burda ama bazı densizler beni haksız çıkar dı

Burda aynı yazdığınız gibi anlatmalısınız müdürünüze. Tabi bu anlatma işi size fazladan ancak 1 ay kazandırır ama daha fazla değil. Çünkü müdürler uyumsuz çalışma arkadaşlarını da işte tutmazlar. Çözüm depoya git ama hep bi bahane bul gel satışa. Hem satışların düşmez hem de depoda da arada görünmüş olursun. Çalışan diğer kızlar değil ama erkeklere belki paraya ihtiyacın olduğunu söyleyip sana acıma ve sempati duymalarını sağlayabilirsen bi şansın olabilir. İyi şanslar 🍀

Arkadaşlarının yaptıklarını anlatsan da bişe kaybetmezsin ki işten çıkartılırsın anlatmazsan da çıkartılıcaksın bu gidişle. Haddini bildir ordakilerin.

Çalışanlarla biraz mesafeli olup sadece müdürün dediğine odaklanip sana farklı iş yaptirdiklarinda durumu müdüre bildirsen seni istedikleri gibi yonlendiremeyeceklerini anlayacaklar.Orasi iş yeri amac para kazanmak arkadaş kazanmak degil ki.Basta gicik olup sonra bir sekilde saygi duyup işlerine bakarlar.Ekmek aslanin midesinde isinizden olmayin.

Rekabete tahammülü olmayanların sizi aşağıya çekmesine izin vermeyin, müşteri mi geldi siz atılın önce depoya git mi dediler sen sabahtan beri işsiz işsiz dolanıyorsun sen gitsene diye çıkışın. Cırlayın azıcık, sessiz kalırsanız sizi de alaşağı ederler. Müdür sorduğunda da söyleyin benim performansım aslında bu kadar değil, daha fazlasını yaparım ama izin vermiyorlar diye de bilgilendirin. Neden çekiniyorsunuz onu anlamadım. Orada tutunmak isteyen adam gibi çalışsın o zaman totoyu devirip anca onun bunun hakkına gireceklerine. Gıcık oldum bak şimdi. Ben sizin yerinizde olsam daha da hırslanır engel olmaya çalışanlara fırsat vermezdim. Bu devirde iş bulmak kolay mı, nasıl bir kalpsizliktir her şeye kulp bulup işten çıkarmak

Doğru yoldasin. Kim ne derse desin onlara ağzının payını bildirmek sana kazanim vermeyecek. Cin olmadan adam carpmaya benzer. Ilk birşey sormak istediğinde bu srfer hic kimse yardım edip yol göstermez. Daha çıkmaza girersin. Bir süre sadece bir sure daha işinin her detayını ogrenene kadar ne şiş yansın ne kebap hesabı. Hem müdürü hem is arkadaşlarınızi bu şekilde götürün. Ne zaman işi öğrendiniz DUR diyin karşınızdakine

Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar icin, onerileriniz icin cok teşekkür ederim dün sakin kafayla düşündüm oyle yada boyle isten cikartilacam zaten :) bari cikartilana kadar satis yapayim cebime 3kurus fazla girsin :)
Ben martta form verdim bu magazaya. Ağustosta girebildim pandemiden. Istediğim bi işti :)
Ama nasip değilmiş sanirim. Ocak ayından beri kac tane personel değişmiş (: ben tutunacak degildim ya.
Bunlar eski personel istemiyor daha. Getir götür isleri yaptiralim diye hep yeni girsin istiyolar. Müdür desen onlara ayak uydurmus. Garip bir ortam anlayamadım

Doğru yoldasin. Kim ne derse desin onlara ağzının payını bildirmek sana kazanim vermeyecek. Cin olmadan adam carpmaya benzer. Ilk birşey sormak istediğinde bu srfer hic kimse yardım edip yol göstermez. Daha çıkmaza girersin. Bir süre sadece bir sure daha işinin her detayını ogrenene kadar ne şiş yansın ne kebap hesabı. Hem müdürü hem is arkadaşlarınızi bu şekilde götürün. Ne zaman işi öğrendiniz DUR diyin karşınızdakine
Kesinlikle böyle düşünüyorum bende

böyle ortamlarda personeli satışlarınla dövmezsen tutunamazsın birde senden sonra bir eleman daha girecek ki sende onlardan olacaksın ☺️

çıkacağım işten demişsiniz çıkma ortam oyle cokta gordugun gibi degil.
sadece satışına odaklan ve sakın hoşgeldiniz diyip ilgilendigin musterini birakma.
bu ortam bana ba... ile baslayan bir magazaymis gibi geldi ☺️

Dişini göstermekten korkma. Senin ekmek parandan daha mı önemli ?? Dişini göster adam sormuş sana neden beni depoya yolladılar demıyorsun ??

Müdüre neden açık açık konuşmuyorsunuz. Siz söylemeden kimse biseyi öğrenemez. Belli ki iş hayatında daha fazla deneyime ihtiyacınız var.
Çalıştığım yerde bir yıl birini sırtımda taşıdım sürekli uyardım baktım olmuyo sefimle konuştum benden önce de başkaları konuşmuş ama düzelme olmamış . Baktım şef çözüm değil gittim bölüm müdürüyle konuştum çünkü artık psikolojim yipranmisti. Dedim ben artık bu arkadaşla çalışamıyorum beni başka departmana gönderin gonderemem derseniz kovun beni çünkü artık çalışamıyorum. Ertesi hafta başka departmana gönderdiler o kişiyi inanılmaz hafiflemistim.

ağlamayana meme yok maalesef bizde de durum aynı. bıktım gari bu yaşımda ağlayarak işe gidiyorum

şimdi giyim demişsiniz 5000 2000 gibi rakamlardan söz ediyorsunuz

cidden nerede yapılıyor bu satışlar

ülkede cepte para yok da kim gelip binlerle mal alıyor hem de her çalışandan ayrı ayrı

5 kişi çalışsanız, 1 TL ye çorap satsanız oraya günde 25.000 kişi mi girip çıkıyor

25000 ürün satılıyorsa depocu vs yetmez

toptansa bu rakamlar o zaman başka da müşteriye birebir satış gibi anlatıyorsunuz cidden merak ettim nerede bu kadar çok bir şeyler alabilen insanlar

ülkede cepte para yok da kim gelip binlerle mal alıyor hem de her çalışandan ayrı ayrı

5 kişi çalışsanız, 1 TL ye çorap satsanız oraya günde 25.000 kişi mi girip çıkıyor

toptansa bu rakamlar o zaman başka da müşteriye birebir satış gibi anlatıyorsunuz cidden merak ettim nerede bu kadar çok bir şeyler alabilen insanlar
Bir gömleğin 400 tl bir montun bin liradan fazla olduğu bir giyim mağazası:))

Çorap 1 tl degil tanesi 12 tl :)

Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar icin, onerileriniz icin cok teşekkür ederim dün sakin kafayla düşündüm oyle yada boyle isten cikartilacam zaten :) bari cikartilana kadar satis yapayim cebime 3kurus fazla girsin :)
Ben martta form verdim bu magazaya. Ağustosta girebildim pandemiden. Istediğim bi işti :)
Ama nasip değilmiş sanirim. Ocak ayından beri kac tane personel değişmiş :-) ben tutunacak degildim ya.
Bunlar eski personel istemiyor daha. Getir götür isleri yaptiralim diye hep yeni girsin istiyolar. Müdür desen onlara ayak uydurmus. Garip bir ortam anlayamadım
Mudur kotuyse ne yapsan kar etmez. Aynısınin benzeri basima geldi ki anlattığına gore ben senden disliyim. Bana senin gibi davranamazdi ama etliye sutluye karismazdi. Sonuc olarak ben istifa ettim. Çıkma dediler ama adam kayirmaya, sessizlige,eski yeni ayrımına , ket vurmaya, tas koyamaya, kullanilmaya gelemem.

Back
X