Nasil davranacagimi bilmiyorum artik

aslında bu ipleri eline verip vermemek değil. ciddi bir güvensizlik sorunu.
ilişki güven üzerine oturmalıdır. bazı insanlar yaşamlarındaki bazı sorunlardan dolayı güven problemi yaşayabiliyorlar. ancak bunu aşmak için kiminle selamlaştığınızı söylemek değildir. aşmak için birlikte bir kafa yorun. eğer olmuyorsa da çok yıpratıcı bir ilişki olur sizin için..

Ben anlatmiyorum diye bikac aydir sormuyordu ve ben de saniyorum ki heralde anladi artik yaptiginin sacma oldugunu o yuzden sormuyor zannediyorum.. Meger bana icten ice kziiyormus

Merhaba. Erkek arkadasimla iliskimizin basindan beri anlasamadigimiz bir problemimiz var.

İkimizde ayni sehirde universite okuyoruz okullarimiz farkli.

surekli okulda ne yaptigimi ogrenmek istiyor. Evet bunda ne var diyeceksiniz belki ama istedikleri o kadar sacma seyler ki..

Mesela gecen yil hazirlik okuyordum ve siniflarimiz 12-13 kisilik falan ve 2 ayda bir siniflarimiz degisiyor surekli ve ister istemez herkesi tanimis oluyorum. Birgun eski sinifimdan bi erkek o sabah gunaydin demisti ama eminim hicbir kotu niyeti yok sadece aniden karsilastik o da ne yapicagini bilemedi ve gunaydin deyiverdi. Ben de ayni sekilde cevap verdim..

Ben bunu aynen erkek arkadasima anlattim ve bana nasil boyle birseyin olabilecegini , demek ki o erkege bana gunaydin diyebilecek kadar yuz verdigimden falan bahsetti ..

Ama o kadar cok buyuk kavga ettik ki hala unitamiyor ve arada bunun lafini sokuyor bana..

Ya surekli benden biseyler anlatmami istiyor .. Ben de daha cok laf yeri geldigi zaman soylemeyi daha uygun buldugumu , hesap veriyormus gibi olmak istemedigimi anlatmaya calisiyorum..

Yine bugun laf arasinda ders arasinda bahceye cikiyoruz demistim. Bu neden ben ilk kez duyuyorum neden daha once soylemedin diye kiziyor ..

Ben artik gercekten ne yapacagimi sasirdim..

Bi akil verin lutfen

Bu davranışlar sna güvenmediğini gösteriyor.. Ne o dedektif gibi o.o herşeyi de bilmek zorunda değil.. Sende anlatmak zorunda değilsin... Böyle böyle seni yalana iter tecrübe ile sabit ;)

Ve mesela pek arkadasim da yoktur ..

Herhangi bisey yapmaya kalksam 2 gun biriyle takiliyosun hemen onun gibi oliyosun diyo..

O konuda da hic saygisi yok
işte ya saygi duyacak ya da bu is bir sekilde kopacak
ayril demiyorum ama bir insan sevgilisini esini nisanlisini neyse hayatinin merkezine koydugunda o olmadiginda bir hic olur
sen üniversite okuyan genc bir kizsin
Elbette arkadaşlarin olacak, sosyal hayatin olacak ileride is hayatin olacak
erkekler ocu değil ki onlar da biz gibi insan
Her karsi cinsten insana potansiyel.sapik gozuyle bakamayiz ya da merhaba gunaydin demekle flort etmek ayni seyler değil ama erkek arkadasin henuz bu ayrimi yapabilecek olgunlukta değil

Yarın öbür gün ayrılsanız yapayalnız kalacağının farkındasın değil mi? Dünyan yalnızca onun etrafında dönsün istiyor belli ki.
Kimseye selam bile vermemek,bir arkadaşınla takılınca ona benzedin falan ne demek yaa. Senin aklın fikrin yok muymuş ki.

Asiri guvensiz ve kompleksli biriyle berabersiniz. Insanin omrunu torpuler bunun gibileri. Daha cok gencsin anladigim kadariyla, ugrasmana degmez bence. Bu kiskancliklarini bu kadar hoyratca ortaya koymasi da "seven" bir adamin yapacagi seyler degil.

Gecen yil bunun gibi bir sebepten ayrilma karari aldim ve baya ayrilmistim falan neyse 2 gun sonra tekrar baristim ..

Amacim da zaten yaptiginin yanlis oldugunu anlamasiydi ama bana dedigi sey : " sen beni bi kez biraktin bi daha yapmayacagini nerden biliyim sana nasil guveniyim falan oldu "

Aylarca kavga etmistk donup donup bu konuyu aciyodu ..
Agzimizin tadi kalmamisti resmen.. İnanmazsiniz 2-3 gunde 1 nerdeyse 1 yil bu yizden kavga ediyodik

Hayattan bikmistim resmen

Eve

Evet ya aynen benim erkek arkadasim da tam bu kafadan.

Onunla birlikte olmadan once hic sevgilim olmamisti. Bu ilk ..

Ama siniftaki butun erkeklerle seviyeli bi sekilde samimiyetim vardi.

Ama o bu tarz seyleri namussuzluk olarak falan goruyor

Daha once ikimizde oyleydik gecmisine karisamam ama artk biseylerin farkinda olmamuz lazim.. vs diyor

Eskisi kadar rahat olamayiz artik diyor

Yani evet tamam saygi duyuyorum
Ve aynen dedigi gibi oldu da zaten su an hicbir sekilde bi erkekle samimiyetim yok kimseyle konusmuyorum.. İnsanlarin ne dusunduklerini de takmiyorum falan... Ama hala ve hala karismaya calisiyo
cok rahat olmana gerek yok zaten sen nerede nasil davranacagini biliyorsundur
Insanin hayatinds biri varsa ona bagli olmali, sadik kalmali elbette ama bu sevgilin harici çevren olmayacak demek degildir
Kendine güvenmiyor belki de baskasi aklını çeler diye korkuyor ve bu korkusunu yenmek yerine seni kisitlamak daha da isine geliyor
olgunlassin oyle gelsin annem

Asiri guvensiz ve kompleksli biriyle berabersiniz. Insanin omrunu torpuler bunun gibileri. Daha cok gencsin anladigim kadariyla, ugrasmana degmez bence. Bu kiskancliklarini bu kadar hoyratca ortaya koymasi da "seven" bir adamin yapacagi seyler degil.

Bazen de soyle dusunuyorum:

Ozellikle buraya aldatmadan dolayi vs yazan bir suru ablalar arkadaslar var ..

Hani ilerde aldatan bi erkektense kiskanc bi erkek daha iyi diye dusunup sabretmeye calisiyorum cogu zaman

Üniversiteden mezun olunca hiç bir arkadaşın olmıcak. Sevgilinle de ayrılıcaksın belki ve o zaman başını duvarlara vurursun. Bu güzel yılları böyle geçirdiğin için. Sevgililik aşk bu değil
Ahhhhh aaahhh ben bunu ona nasil anlatabilirim sizce ??? Nasil kabullenir bunu ???

Guzel guzel konusuyorum anlatiyorum yok yine de anlamiyor

Baska bir sorunumuz da olmuyor yani bitirmek falan istemiyorum sadece bu

Böyle hayat mı geçer

10 yıldır evli 16 yıldır aynı adamla evliyim bir gün de şuna selam verdim diye anlatmadım

Arkadaşımın arabasına da bindim evinde de kaldım hiç hesap sormadı

Aklıma geleni anlattım ama o sormadı

Sana günaydın diyecek kadar yüz vermişsin ne demek

Adam naber fıstık deyip yüzünüzden makas almamış medeni bir şekilde günaydın demiş

Insan yeri geliyor hayatta tek kez gördüğü kişiye bile günaydın diyor ne var bunda

Hani ilerde aldatan bi erkektense kiskanc bi erkek daha iyi diye dusunup sabretmeye calisiyorum cogu zaman
Her zaman soyledigim birseydir ve arkadaslarimla bile bu konuda tartışırim:
Bana göre kıskançlık bir guven eksikliğidir kişiya kendine ya karşısındakine güvenmiyordur
ha kimse sevgilisi baskasina baksin istemez ama bu yoksa gercekte, o zaman sorun kisinin guvensizligidir ;)

ben sabah otobüse binerken bile şöföre Günaydın diyorum Allaha Şükür hiçbir sığ düşünceli bu Günaydınımdan bi Mana çıkarmadı

Ay sacmalama lutfen.
Bu kadar gencken, uni ogrencisiyken, kotunun iyisine razi olmak zorunda degilsin.

Ne malum seni aldatmayacagi? Baksana aklini fikrini senin onu aldatabilme ihtimalinle bozmus birinden bahsediyorsun? Yani aldatilmak, aldatmak falan surekli kafasinda olan seyler. Tabi gunahini almak icin soylemiyorum. Ama yine de sen kotunun iyisine razi olmak zorunda olmadigini hatirla

Gecen yil bunun gibi bir sebepten ayrilma karari aldim ve baya ayrilmistim falan neyse 2 gun sonra tekrar baristim ..

Amacim da zaten yaptiginin yanlis oldugunu anlamasiydi ama bana dedigi sey : " sen beni bi kez biraktin bi daha yapmayacagini nerden biliyim sana nasil guveniyim falan oldu "

Aylarca kavga etmistk donup donup bu konuyu aciyodu ..
Agzimizin tadi kalmamisti resmen.. İnanmazsiniz 2-3 gunde 1 nerdeyse 1 yil bu yizden kavga ediyodik

Hayattan bikmistim resmen

Tatlim sen bu adama mecbur musun? Kocan mi? Ne diye tahammul ediyorsun? Ciddi psikolojik sorunlari var. Tamam terkedilmek herkeste bir guvensizlik yaratir ama terk edilme sebeplerine bakmali, ve bunlari onarip onarmadigin tartisilmali. Yoksa biseyleri cozmedikce, ayril baris hic bi anlam ifade etmez. Anca cocuk oyuncagina doner iliskin.

Hic kendini mecbur hissetme. Daha senin karsina kimlerrrr cikar. Huzursuz bi iliskiye razi olduktan sonar, elini sallasan ellisi

Kendisi surekli namuslu biri oldugundan siniftaki hicbir kizla iletisimi olmadigindan bu tarz seyleri yanlis buldugundan falann bahsediyo. Yani o konuda guveniyorum ama cok boguluyorum bazen..

Sonucta 3 yili bitirdik bunca zaman taniyamadin mi beni diyorum anlatiyorum sacma oldugunu...

Sana gore sacma olabilir bana gore sacma degil diyor

Üniversitede en yakın kız arkadaşımın da sevgilisi böyleydi
Kız kimseyle konuşmaz hatta selamlasmazdi bile
O çocuk yüzünden herkesten kopuk asosyal bir şekilde yaşadı arkadaşım

Sonra ne mi oldu?
Okul bitti ve o çok namuslu takılan kişi, arkadasimi aldatti ve sonuna kadar da inkar etti
Sonra gitti aldattığı kızla da evlendi

Lütfen bu kadar kısıtlamalara musade etmeyin
Herkesin özel alanı olmalı.
Evlenseniz bile bu böyle olmalı her zaman..

Iste o kendi kurallarinda yasiyor bu güzel ama seni onun kurallari ile yasamaya zorlayamaz saygi duymayi ogrensin
Kadin ruhlu bir erkekle berabersin demek ki ya da yasi küçük olduğu için henüz mantıklı davranamiyor
Her anını anlatmak zorunda değilsin neden anlatmadin deme hakki yok

Kesinlikle , katılıyorum ...

Merhaba. Erkek arkadasimla iliskimizin basindan beri anlasamadigimiz bir problemimiz var.

İkimizde ayni sehirde universite okuyoruz okullarimiz farkli.

surekli okulda ne yaptigimi ogrenmek istiyor. Evet bunda ne var diyeceksiniz belki ama istedikleri o kadar sacma seyler ki..

Mesela gecen yil hazirlik okuyordum ve siniflarimiz 12-13 kisilik falan ve 2 ayda bir siniflarimiz degisiyor surekli ve ister istemez herkesi tanimis oluyorum. Birgun eski sinifimdan bi erkek o sabah gunaydin demisti ama eminim hicbir kotu niyeti yok sadece aniden karsilastik o da ne yapicagini bilemedi ve gunaydin deyiverdi. Ben de ayni sekilde cevap verdim..

Ben bunu aynen erkek arkadasima anlattim ve bana nasil boyle birseyin olabilecegini , demek ki o erkege bana gunaydin diyebilecek kadar yuz verdigimden falan bahsetti ..

Ama o kadar cok buyuk kavga ettik ki hala unitamiyor ve arada bunun lafini sokuyor bana..

Ya surekli benden biseyler anlatmami istiyor .. Ben de daha cok laf yeri geldigi zaman soylemeyi daha uygun buldugumu , hesap veriyormus gibi olmak istemedigimi anlatmaya calisiyorum..

Yine bugun laf arasinda ders arasinda bahceye cikiyoruz demistim. Bu neden ben ilk kez duyuyorum neden daha once soylemedin diye kiziyor ..

Ben artik gercekten ne yapacagimi sasirdim..

Bi akil verin lutfen
Sen kime günaydın kime iyi aksamlar dedigine kadar anlatirsan adam hakli olarak niye bahçeye çıkarken haber vermedin diye sorar. Sen herseyi anlattikca o hesap sorma hakkını kendinde bulacaktır tabi de. Eşin bile olsa herseyi hesap vermek zorunda olmamalisin

Her yaptığını sevgiline anlatırsan daha çok söylenir. Nasıl düşüncedir o öyle. Allahın selamı nolmuş yani. Uzaklaş böyle insandan evlendiğinde seni evden dışarı çıkartmaz. Hapis hayatı yaşatır.

Her yaptığını sevgiline anlatırsan daha çok söylenir. Nasıl düşüncedir o öyle. Allahın selamı nolmuş yani. Uzaklaş böyle insandan evlendiğinde seni evden dışarı çıkartmaz. Hapis hayatı yaşatır.
Sen kime günaydın kime iyi aksamlar dedigine kadar anlatirsan adam hakli olarak niye bahçeye çıkarken haber vermedin diye sorar. Sen herseyi anlattikca o hesap sorma hakkını kendinde bulacaktır tabi de. Eşin bile olsa herseyi hesap vermek zorunda olmamalisin

Yani evet haklisiniz da ben zaten gunaydin olayini sirf o biseyler anlatmami istiyor diye
Guvenini kazanmak icin anlatmistim
Bak anlatiyorum haniii senden gizlim saklim yok manasinda ...

Yani nasil anlatiyim bi yerden sonra o kadar dogal geliyo ki ..
Ben de normalde cok fazla asiri kiskanc bi insan olmadigimi dusunurdum.. Ama alisiyosun galiba bir yerden sonra ve artik direkt " evet sunu yapmamaliyim , su dogru degil " gibi bir psikoloji olusuyo... Zamanla , sen fark edemeden..

Bi bakmissin onun tutsagi oluvermisim falan ...

Bi yandan da dusunuyorum yillarin getirdigi bir aliskanlik var , 4. Yilimiza girecegiz .. Bu saatten sonra birine alismak, yeniden baslamak o kadar kolay gozukmuyo .. Bi baskasini hic yanimda dusunemedim ben hayalini kuramadim .. Bunu yapabilmek o kadar kolay olmasa gerek..Belki de kendimle celisiyorum ama cok karisigim iste .. :(

Bir de su konu cok aklima takiliyo .. Affiniza siginarak onu da anlatmak istiyorum..

İliskimizin ilk baslarinda bana surekli facebooka girme kapatalim onu falan diyodu.
Ama daha cok basinda oldugumuz icin kesin tavrini koyamadi ben de koydurtmadim zaten. (Biraz da ergenligin verdigi psikolojiyle )
Kapattirmadim facebooku sadece dondurtmustuk ..

Sifresini falan verdim ona..

Arada girip bakiyodum canim cok sikildiginda falan..

Hicbir sey de yaptigimdan degil yani uni sinavina hazirlandigimiz icin arkadaslarla gorusemiyordum ders calisicam diye kim napmis falan diye bakiyordum..

Tam ygs den bir gun once ben yine facebooka girmek istedim ama sifremi degistirmis..

Ben de biraz kizdim bana sormadan nasil sifremi degistirrsin falan diye.

O da bana biraz kizdi sonra yattik uyuduk..

Benim telim sessizde kalmis gece aramis beni bir kez gormedim ben..

Neyse herkes sinavina girdi .. Benim sinavim cok iyi gecti .. (Cok sukur derece yapmistim )
Onun sinavi da aksine cok kotu gecmis..

Ve bana surekli senin yuzunden boyle oldu ygs den bir gun once ciftler birbirlerinin moralini yuksek tutmaya calisir sen benimle kavga ettin..

Senin yuzunden boyle oldu falan dedi. Nolursa olsun sana hakkimi helal etmiycem falan dedi..

Ben de aslinda oyle dusunmedigim halde empati kurmaya calistim ve haklisin deyip defalarca ozur diledim ..

surekli aslinda sinav cok kolaydi sen kendini yukseklerde gorme havalanma vs vs demeye falan baslamisti.

En ufak bi ters dustugumuzde her seferinde havalandin bilmem ne demeye baslamisti..

Yine alttan aldim hep alttan aldim..

Ama su an okulun yaptigi konferanslar vs var bazilarina cidden gitmek istiyorum ama gitmemi istemiyor galiba kendimi bisey sanmiyim diye bilmiyorum neden..

Back
X