nasıl davranıyım benzer durumları yaşayanlar bana bir akıl versin lütfen

Amphitrite35

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
201
83
298
ekimde evlendik ve eşimin ailesi ile şu anda sorunlarımız daha beter oldu ve eşim benden daha beter şok olmuş durumda ailesinin yaşattıklarından . düğüne hazırlık sürecinde kayınpederim eşime hep söz verdi ben arkanızdayım ne gerekiyorsa yapıcam diye ben nişanda olanlardan sonra hiçbir şeylerine güvenmedim tabi ki o güveni kırmışlardı benim gözümde ama eşim çok mutlu oluyodu onların laflarından , sözde bizim için kredi çekti , ne üzerine düşüyorsa yapıcaktı ama oğluna bişey alınırken on lira verirken bile kırk kere düşünüyordu, adam sözde oğlu için kredi çekti ama pek bi faydasını göremedik :) o sıralarda eşim işsizdi ama o çalışırken biz çoğu şeyimizi aldık zaten sağolsun bizimkilerde eşyaların çoğunu aldılar pek bişeye ihtiycımız yoktu çeğizimde de herşeyim fazlasıyla çifter çifter vardı nerdeyse , biz düğün istemiyoduk babası düğün diye tutturdu gitti kendi kafasına göre kimseye danışmadan salon tuttu neymiş onlarda adetmiş herkes ayıplarmış yapmazlarsa, bizde tamam sen karşılayabiliyosan yap dedik oda yapıcam ben herşeyi merak etmeyin dedi yine, bide üstüne yemekli erkek kınası yaptılar :) içki ve yemek masrafı ile biz bir yıl geçinirdik. adam sanki hakkıymış gibi dügünde onlara emanet ettiğim takıları gidip düğün salonunda açmış içinden bütün paraları alıp bize hiçbişey söylemeden öylece bize vermiş. hem eşim çalışmıyo hem birsürü borcumuz varken bide böyle bir sorunla karşılaştık neymiş düğün salonu ve tüm masrafaların parasını ödemiş birsürü borcu varmış ,eşim ailesinin yaptıklarından çok utandı ve hiçbir zaman düzelmiyceğini söyluyor, eşimin onlara tavır koymasından dolayı sanki hiçbişey olmamış gibi ailesi neden aramıyosun sormuyosun onlar mı yapıyo seni böyle diye utanmadan benle ve ailemle uğraşıyolar hala , kayınpederimin en çok kafama taktığım lafı da şu oldu eşimi sürekli arayıp duruyolar bir gün açtı ve beni artık arayıp sormayın görüşmek istemiyorum anlamıyomusunuz dedi kayınpederde onların avukatlığını yapma bana dedi eşim sizin yüzünüden yeni evliliğimi yaşayamadım sorunlar yaşıyoruz bitme durumuna geldi dedi oda biterse bitsin çıkgel biz sana bakarız 25 yaşına kadar baktık demez mi , ozaman ne yapmaya çalıştıklarını anladım, şimdi düşünüyorum ben bunlarla nasıl mücadele edicem , oğlunun hakkı olan parayı çalan insanlara nasıl anne baba diycem , hiçbir şekilde bir araya gelmek istemiyorum bu mümkünmü sizce ????

Canım, eşinle hem fikirseniz sorun çok büyük değil bence. Resmi olursun ailesiyle. Olur da o çok isterse bayramdan bayrama gidersin eşinle. Sana laf çarpan olursa da, seviyeni bozmadan kayınpederin dediğini hatırlatırsın. Ben size baba dedim, siz ise biz yepyeni evliyken, oğlunuza onu bırakta gel dediniz. Bunu asla unutamayacağım; kime ne kadar güvenebilirim ben bundan sonra, dersin.

Mutlu bir yuva dilerim size

sağol Samsonn

ben resmi olurum ama onlar pek resmiyetden anlıycak insanlar değiller , düğünden sonra hiçbiriyle görüşmedim yeniden görüşürsem kötü şeyler olcakmış yine problemelere yol açıcaklarmış gibi geliyo, ben gitmek istemiyorum eşim isterse gidip görüşsün ama böyle nasıl olur bilmem ilerde ?

Görüşmek istememekte çok haklısın ama eşin de nadir gidicekse, onu yalnız bırakma yine de bence. Sonra sana karşı doldurmaya çalışmasınlar. En güzeli, gidelim tarzında mevzu açıldığında endişelerini eşine anlat; kırmadan güzel bir dille, hem onu yalnız bırakmak istemediğini, diğer yandan da görüşürseniz yeni sorunların doğmasından, aile huzurunuzun tekrar bozulmasından endişe ettiğini söylersin. Kararı bir çift olarak ortak alın. Ailesiyle görüşseniz bile, mesafeyi koruduğunuz sürece inşallah bir sorun olmayacaktır. Sinir bozucu birşey söylerse kaale bile almayın; polemiğe girmeyin. Siz onların cahil hallerini umursamazsanız, geçici bir duruma katlanıyorum nasılsa diye kafaya takmazsanız hem sinriniz bozulmaz, hem de kimseye size karşı kullanabilecekleri bir koz vermemiş olursunuz. Eşiniz de haklı tarafı kendi gözüyle görecektir zaten.

Son düzenleme:
eşin akl-ı selim bir insan, babasına çekmemesine sevindim. Allah kolaylık versin ne diyeyim...
en güzeli karışmamak eşine destek ol yanında ol, eşinin ailesi hep boş konuşup duracaklardır. Eşinin de bu duruma alışmasını sağla terslemesin, bu yaptıklarını da hayatının bir köşesine not edip koysun bir daha aynı hataya düşmesin. Siz ikiniz iyi olun gerisi mühim değil.

çok zoruma gidiyor ya bu kadar haksızlığa uğrayıp birde bayramda seyranda yanlarına gidip ellerini öpme düşüncesi çok gururuma dokunuyor. aile çok önemliymiş gerşekten ,evlenmeden önce derlerdi de inanmazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…