Nasıl davranmalı eşim

255karya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2015
690
237
53
39
Merhaba arkadaşlar hepinizin yapacağı yorumlar için şimdiden teşekkür ederim. Buraya içimi dökmeyi seviyorum. Çünkü en azından arkamdan dedikodu yapılması gibi bir ihtimal yok. Başlıkta da belirttiğim gibi konu eşim... Görünüşe bakılırsa şu an sorunsuz bir evlilik gibi... Ama bunun nedeni aldığım psikolog desteği sayesinde kendimi huzursuz etmemeye çalışıyorum. Üç yıllık evliyim eşim çok az iltifat eder mesela. Çok az konuşur.. Konuştuğumun çoğunu duymaz sürekli telefon elindedir mesela.. Bazen özellikle iltifat ettirmeye çalışırım. Çevremdeki bayan arkadaşlarımın karakter olarak da fiziksel olarakta beğendiği bir insanım. Bunu bazen söylerim beyefendi ağzını bile açmaz. Benle ne bir tatil planı ne başka bişey.. Denize gitmeyi sevmiyormuş.. Henüz iki yaşında bir oğlum var o dışarda pek rahat durmadığı için dışarı çıkma işinide bırakıyor. İnsan özel hiç mi bişey ayarlamaz o kadar mı eskidi evliliğim.takdir etmez. Psikolog desteğinden önce çok tartışırdım. Şimdi tartışmıyorum kendimi huzursuz etmemek adına... Bunun yanında beyefendi dışarda hiç susmaz evde konuşmayan adam. Eve gelir şu kişiyle tanıştım der bakarım herşey konuşmuş. Diğer taraftan herşeyimize ama herşeyimize bir zamanlar karışan annesini acayip destekler. Konuştuğum zamanda ne alakası var yok öyle yok böyle sen yanımda durmuyorsun mutfakta iş yapıyorsun. Oysa yanında otursam tv izler ya da telefonla oynar. İltifat etmiyorsun dediğimde de beğwnmwseydim evlenmez dim der. Ya da hiç mi etmedim der. Psikolog bana çok zeki bir kadınsın dedi dedim. İyi gaz vermiş dedi mesela. Artık imrenir oldum arkadaşlarımın canlı görünen evliliklerine. Azcık da olsa yorum yapıp rahatırsanız sevinirim

ha eşiniz ha yoldan geçen biri
bu evliliği bir arada tutan sadece aradaki nikah galiba
sorunsuz bir evlilik gibi geliyor cunku konuştuğunu paylaştığınız bir şey yok ki sorun çıksın yoldan geçen sıradan biriyle de sorununuz yoktur değil mi burada da durum aynı öyle

şöyle ki eşinizin yapısı bu kıZmayın ama kalas :) yani eminim sizi beğeniyor beğenmese evlilik yapılmaz yapılsa da sürdürülmez sadece romantik değil takılmayın siz kendinizi biliyorsunuz bırakın o da demesin

Benim eşim de öyledir hemen hemen ama dışarı çıkınca da konuşmaz arada iltifat ettiği oluyor onu da toplum içinde utandırarak mesela kaynanamın yanında felan güleriz bizde. Eve gelince elinde tel 101 oynar clash oynar face de dolanır ben de iki laf edelim derim 5 dk konuşuruz alıştım artık bu sefer cok konusunca da başım çekmiyor bide morali bozukken Canım cok sıkkın der öyle konuşuruz alışıyor insan :KK11:

Uyumsuz bir çiftsiniz. Bu uyumsuzluğunuzun üstüne daha birbirinize alışamadan çocuk gelmiş. Normal evliliğinizin bu yola girmesi bence. Ne yapılır, nasıl düzelir hiç bir fikrim yok. Bazı şeylerin düzelmediğini düşünüyorum ben. Eşiniz değişmeyecek, siz ona katlanmayı öğrenecek ya da yolunuzu ayıracaksınız.

Son düzenleme:
Psikolog ne der bilemem de (şu anlattığınız çerçevede) tartışmasız-çatışmasız evlilik ne kadar sağlıklı olabilir?
Çok suni değil mi sizin artık tepkilerinizi kısmanız, ses çıkarmıyor olmanız?
Öyle de böyle de bir düzen oturtmuşsunuz, belki defalarca çözüme kavuşmayan kavgaların-tartışmaların ardından farklı bir yöntem deniyorsunuz. Ama bu gerçekten siz misiniz? Olduğunuz kişi misiniz?

Üstünü örtüyorsunuz... Üzgünüm ama bir yerden daha ağır bir şekilde patlak verecektir katlanma çabanız.

Psikolog ne der bilemem de (şu anlattığınız çerçevede) tartışmasız-çatışmasız evlilik ne kadar sağlıklı olabilir?
Çok suni değil mi sizin artık tepkilerinizi kısmanız, ses çıkarmıyor olmanız?
Öyle de böyle de bir düzen oturtmuşsunuz, belki defalarca çözüme kavuşmayan kavgaların-tartışmaların ardından farklı bir yöntem deniyorsunuz. Ama bu gerçekten siz misiniz? Olduğunuz kişi misiniz?

Üstünü örtüyorsunuz... Üzgünüm ama bu bir yerden daha ağır bir şekilde patlak verecektir bu katlanma çabanız.
Galiba haklısın

İlişki çok monotonlaşmış size verebileceğim bir tavsiye yok çünkü bilinçlisiniz eşinizin de terapiye ihtiyacı var

Bence sizle vakit gecirmeyi sevmiyor.

Galiba haklısın

Eşinizin karakteri bu, bir çeşit huyu... Ve bunu tek başınıza değiştirmeniz neredeyse imkansıza yakın.
Onu değiştiremediğiniz için kendinizi değiştirme yolundasınız şu an psikologunuzla beraber.
Belki aynı danışma için eşinizi ikna edebilirseniz, onun açısından da bir değişime kapı açmış olursunuz.

Biz buna 'ruhsuz öküz psikolojisi ' diyoruz kadınlar arasında :işsiz:
Sen tartışsanda o an o durumu kurtarmak adına sana 2 söz eder sonra devam bildiğini okumaya..

Yani senin zorunla yapsa da hoşuna gidecek mi ? Benim gitmezdi...:ukala::ukala:
Ya bu devieyi güdersin , ya bu diyardan gidersin mantığı bence artık sendeki .. Ya olduğu gibi yürüt yada .....:sus:

Biz buna 'ruhsuz öküz psikolojisi ' diyoruz kadınlar arasında :işsiz:
Sen tartışsanda o an o durumu kurtarmak adına sana 2 söz eder sonra devam bildiğini okumaya..

Yani senin zorunla yapsa da hoşuna gidecek mi ? Benim gitmezdi...:ukala::ukala:
Ya bu devieyi güdersin , ya bu diyardan gidersin mantığı bence artık sendeki .. Ya olduğu gibi yürüt yada .....:sus:
Durumu kurtarma adına söz söylese yine mutlu olacağım sadece savunma ve beni suçlama

Burda yorum yapanlara şaşırıyorum ya ne kadar meraklı insanlar insanları ayirmaya! Sizin bu zihniyetiniz yüzünden boşanmalar evliliklerden daha çok. Her insanın olumsuz yanları da vardır olumlu yanları da konu sahibi eminim sizin de olumsuz yaniniz vardır eşinize göre böyle dusunmelisiniz. Kimse 4 4 lük değildir. Eşinizin iyi yönlerini görmeye çalışın başka biriyle olsaydiniz onun da farklı bir olumsuz yani olacaktı doğal olarak ve ona takacaktiniz bu şekilde düşünün hep mutlu olursunuz.

Esinizin sadece sizinle paylasimi yok yani sizle zaman geçirmeyi sevmiyor.direkt bosan diyemem ama once ortak noktalar arayin. İkinizinde hoslanacagi hobiler, filmler

bende iltifatı sevmiyorum . oda etmeyi sevmiyor demekki. ama iltifatın dışında da hiç konuşamıyorsanız ozaman ciddi sorun var demektir.belki de birlikte psikoloğa gitmelisiniz ,daha faydalı olabilir

Siz plan yapsanız mesela tatil ayarlayıp ödemenin bir kısmını bile yapsanız eşlik etmez mi? Gitmeyelim diye paranın yanmasına müsaade mi eder?

Bence bazı şeyler öğretilebilir. Gezmek, sürprizler yapmak tüm bunlardan keyif almak ögretilebilir..

O yapmıyor ve hevesinizi kırıyor diye siz de bir şey yapmıyor musunuz?

Yoksa denediniz ama elleriniz boş mu kaldı?

Bu çok önemli bir ayrıntı bana göre .

psikoloğa ne için gidiyorsunuz
bence siz gayet sorunsuz birisiniz
tam tersi eşiniz gitmeli
çocukla arası nasıl
ilgilenir mi
belli bir oyun saatleri var mı
mesela siz kendinize vakit ayırıp bir iki saat çocuğu ona biraksaniz çocuk bu durumdan sıkılır mi mutlu mu olur
diğer konuları da biliyorum
görünen o ki sizin es hep aynı hiç değişeyim diye bir çaba yok

psikoloğa ne için gidiyorsunuz
bence siz gayet sorunsuz birisiniz
tam tersi eşiniz gitmeli
çocukla arası nasıl
ilgilenir mi
belli bir oyun saatleri var mı
mesela siz kendinize vakit ayırıp bir iki saat çocuğu ona biraksaniz çocuk bu durumdan sıkılır mi mutlu mu olur
diğer konuları da biliyorum
görünen o ki sizin es hep aynı hiç değişeyim diye bir çaba yok
İşte bu problemler yüzünden gidiyorum. Çocukla vakit geçiriyor o konuda sıkıntı yok.

Back
X