• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nasıl davranmalıyım kızlarr?

dedimki akşam çıkalım şöyle güzel bi hava alalım, ne zamandır takılmıyoruz, ama annem gelcek gidemeyiz dedi. Hmm öyle mi dedim, neden sesin düştü dedi,
sesim düşmedi ama keşke önce bana sorsaydın canım akşama müsait misin bi planın var mı annemi çağırayım mı diye. Dedi ki annemde gelir bizle ne var ki. Tamam dedim tabi gelir tabi ama bana haber vermeden çağırman doğru değil. O da anne babamı çağırınca da izin isteyecek değilim dedi,

İzin değil haber vermen lazım, dedim. öyle kapattım telefonu.
Seninki zaten alınacak yer arıyor baksana. Hiç bir şey diyemezsin sen. Sırf sesin düştü diye direk defansa geçmiş bozmaya başlamış. Hem kendi demiş gidemeyiz diye hem de annemle gideriz demiş. Sen dememişsin ki gidemeyiz diye. Biliyor senin rahatsız olduğunu yani ve senin bunu dile getirmeni bekliyor ağzına geleni saymak için. Bu durumda ben susar dayanırdım şahsen. Eşimle kötü olmayı göze alamıyorsam yani... Ki yeni evlisiniz, o bu kadar hassassa belki de senin alttan alman daha doğru olabilir. Bu sana sonra artı puan olarak gelir.
Ama eğer bir şey demeyip katlanmaya karar verirsen annesine hep güleryüzlü olup şikayet de etmemelisin. Çünkü hem yüzünü asıp hem şikayetlenince katlanmış olmanın onun gözünde bir değeri olmuyor. Sen boşuna çekmiş oluyorsun.
Bence bir daha temmuza kadar plan yapma onunla. Tut kendini. O bir yere gidelim derse memnuniyetle git, annemle gidelim derse de gitmek istediğin bir yerse git. Ama sen plan yapma. Bir şey demese de senin içinde bir şeyleri yıktığını anlayacaktır diye düşünüyorum. Ki inşallah öyle olur.
Of erkekler çok zor. Bazen de onlar bir şeylerin kıymetini anlasın diye uğraşıyoruz uğraşıyoruz sonuç....

herkesın hayata bakısı farklıdır
beklentileri, yaşam tarzı farklıdır
siz anneyi misafir olarak görmüyor olabilirsiniz
bir başkası görebilir
niçin saygı duyulmuyor ?
Bu ülkede kim kime saygı duyuyor ki? Hatta bazılarının kendilerine bile saygısı yok.Saygının ne demek olduğunu bilmeden saygısız evlat yetiştiren dolu ortalık.Çok vahim.

herkese merhaba,

Kızlar size birşey danışmak istiyorum. 8 aylık evliyim.
Kayınpederim iş sebebiyle aynı şehir içinde ama uzakta olan kendi evine taşındı. Kayınvalidemde çalıştığı için burda bir tanıdığın dayalı döşeli evinde yalnız kalmaya başladı. Haftasonları eşinin yanına gidiyor. Temmuz sonuna kadar böyle olacak, Temmuz sonunda kayınvalidem işi bırakıp kayınpederimin yanına temelli yerleşecek.

KV yaşı genç, çalışacak kadar dinç. Çağırmadan gelmez. Ama eşim sürekli bize çağırıyo, neden yalnız kalıyosun bize gel, kalma başka yerde vs.vs.. O da sağolsun ısrara gerek kalmadan gelir. Haftada 2-3 gün bizde. Tam bir plan yapıyorum eşimi arıyorum, diyor ki "ama gidemeyiz akşam annem bizde.." O an haberim oluyor yani.

Bir zararı yok, iyi insandır. Şimdiye kadar hiç tartışmamız olmadı çok şükür. Akşam erken yatar, sabahta kalkar işine gider.
Ama ben biraz rahatıma keyfime düşkün biriyim. Yatılı misafir sevmiyorum, bende hiçbiryerde yatıya kalmam. Nasıl gececek bu 4 ay çok daralıyorum ya? Moralimin bozulduğunu falan çaktırmamaya çalışıyorum, ama canım çok sıkılıyor.
Bence başkasında kalmak yerine sizde kalmalıydı. Anne sonuçta işine gücüne gidiyormuş sana da müdahale etmiyorsa bu durumu fırsata çevirebilirsin. Birlikte iyi vakit geçirip gülüp eğlenebilirsiniz. Bence kafana takma. Söz konusu senin annen de olabilirdi.

Bence gelip kalmasında bir sakınca yok da ...Bir plan yaptıysanız anne yabancı değil takılsın evde siz çıkın dışarı...Annesi gelecek diye her akşam evde olmak sorunda değilsiniz...

Aynını diyecekyim. duygularıma tercüman olmuşsunuz. madem anne misafir değil siz de pekala onu bırakıp
dısarı cıkabilirsiniz.

Size yük olduğunu sanmıyorum fazla abartıyorsunuz. Aynı durumda senin annen olsa yatılı bir misafir mi diyecektin? Sıkılacakmıydın?

Bence başkasında kalmak yerine sizde kalmalıydı. Anne sonuçta işine gücüne gidiyormuş sana da müdahale etmiyorsa bu durumu fırsata çevirebilirsin. Birlikte iyi vakit geçirip gülüp eğlenebilirsiniz. Bence kafana takma. Söz konusu senin annen de olabilirdi.

Kaldığı evde yalnız yaşıyor.
Sözkonusu benim annem olsaydı, kalacak yeri varken eminim bende kalmazdı, yani kız anneleri daha düşüncelidir genelde sizde bilirsiniz bunu. Bir de eşim ne zaman çağırsa hiç demiyor karın müsait mi yada bi arıyıp ona da söyliyim falan direk çıkıp geliyor. Düşüncesiz davranılması üzüyor beni.

hepimiz keyfimize düşkünüzdür konu sahibi
kv iyi bir insanmış gelsin gitsin tabi de
eşinizle konuşun daha önce hbr versin size
plan yaptıysanız annesini hiç çağırmasın
onun dışında istediği kadar gelsin gitsin
zaten temmuz da gidiyormuş
ya evi kapatıp size yerleşseydi?

Sözkonusu benim annem olsaydı, kalacak yeri varken eminim bende kalmazdı, yani kız anneleri daha düşüncelidir genelde sizde bilirsiniz bunu. Bir de eşim ne zaman çağırsa hiç demiyor karın müsait mi yada bi arıyıp ona da söyliyim falan direk çıkıp geliyor. Düşüncesiz davranılması üzüyor beni.
yani burda da var bi düşüncesizlik ama bu kadar düşünceli olsalar zaten adı kaynana olmazdı
siz bence yine de dua edin neleri var temmuza kadar orda yalnız mı kalacağım deyip sizin yanınıza yerleşebilirdi ,
ya da eşiniz efelik yapıp anam garip anaaam yapıp annesini getirebilirdi
bence orda yinede tek başına kalması bile bir anlayış göstergesi neleri var okuyoruz
şahsen ben kendi kaynanamı düşünsem ayılır bayılır yerlere yatar, benim burda yalnız oldugumu görüp evlerine almıyorlar diye
kesinlikle söz konusu olmaz başka yerde kalması gelir yani
siz yine şanslısınız bence
ve geçici süreymiş zaten , eşinizle keyfinizi kaçırdığınıza değmez bence bunun için

Anladım canım ama sen böyle yaparsan sadece eşinle Aranı bozmuş olursun. Ve eşin bu konuda hassaslaşır ilerde bunun gibi bi sorunla karşılaşırsanız sorun büyür. Sen de biraz strateji yap. Kafanı kullan. Sen bilirsin de genellikle ama tatlılıkla da dediğini yaptır. şunu unutma ki erkekleri idare etme becerisine ne kadar sahipsek o kadar Mutlu olabiliyoruz. Ben de bi evlilik yaptım senin gibi davranıyordum ama erkekler aileleri konusunda özellikle eşlerine karşı hassaslaşanikiyorlar. Ve evlilik zor bi süreç karşılıklı anlayış hoşgörü çok önemli bir de sabır. Sadece sevmek aşık olmak yetmiyor. Eşini tanıyorsan onun hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak davran. Umarım Mutlu olursun

Bende sevmem yatılı misafiri. Bide kv başbasa Kalınca bile kasıyorum kendimi ister istemez . Lafi sözü yoksa ,tek başınaysa evi didik didik edip karıştırmıyorsa, bence bi mahsuru yok 4 ay nolcak sanki . Ama neden esine yakin bir iş bulup gitmiyor çok saçma buldum ayrı kalmalarını.

Ne kadar dramatikleştirilmiş yahu. Kadının sanki kalacak yeri yok da sokağa atmışlar.

Eşinizin önce size haber vermesi gerekir tabi ki. Karar alıp bildirmesi yanlış. Sonuçta ikinizin evi.

Ben anlamıyorum evlenince sanki orduya mı katılıyoruz? Belli kurallar var herkes uymak zorunda gibi davranılıyor. Her evin düzeni farklı, herkesin hayatı yaşayışı farklı. Yargılamamak gerek bu kadar.

Bir de şu var. Evlenince hanede kimler varsa ev sahibi onlardır. Ailenin diğer üyeleri de misafirdir.

Ben sanmıyorum ki buradaki insanlar kayınvalidelerinin evlerinde kendi evinde gibi hissetsin.

E kayınvalide de hissetmiyordur zaten. Ne kadar "kendi evin gibi gör" desen de öyle davransan da olmaz.

Bir insan işten gelip ayaklarını uzatmak isteyebilir, laptopun karşısında pineklemek ya da geç saatte eve dönmek, o gün yemek yapmamak, yüksek sesle müzik dinlemek bir sürü özel zevki olabilir insanların. Takdir edersiniz ki 4 ay boyunca haftada 3 gün bunlardan fedakarlık yapmak mühim bir şey.

Yine aynı şekilde misafir olanın da kendi özel zevkleri vardır. Oğlunun/kızının evi de olsa illa ki bir misafirlik hissi olacak. Geziyoruz, eğleniyoruz, tatile gidiyoruz sonra eve dönüp "oh insanın evi gibi yok" diyoruz.

herkese merhaba,

Kızlar size birşey danışmak istiyorum. 8 aylık evliyim.
Kayınpederim iş sebebiyle aynı şehir içinde ama uzakta olan kendi evine taşındı. Kayınvalidemde çalıştığı için burda bir tanıdığın dayalı döşeli evinde yalnız kalmaya başladı. Haftasonları eşinin yanına gidiyor. Temmuz sonuna kadar böyle olacak, Temmuz sonunda kayınvalidem işi bırakıp kayınpederimin yanına temelli yerleşecek.

KV yaşı genç, çalışacak kadar dinç. Çağırmadan gelmez. Ama eşim sürekli bize çağırıyo, neden yalnız kalıyosun bize gel, kalma başka yerde vs.vs.. O da sağolsun ısrara gerek kalmadan gelir. Haftada 2-3 gün bizde. Tam bir plan yapıyorum eşimi arıyorum, diyor ki "ama gidemeyiz akşam annem bizde.." O an haberim oluyor yani.

Bir zararı yok, iyi insandır. Şimdiye kadar hiç tartışmamız olmadı çok şükür. Akşam erken yatar, sabahta kalkar işine gider.
Ama ben biraz rahatıma keyfime düşkün biriyim. Yatılı misafir sevmiyorum, bende hiçbiryerde yatıya kalmam. Nasıl gececek bu 4 ay çok daralıyorum ya? Moralimin bozulduğunu falan çaktırmamaya çalışıyorum, ama canım çok sıkılıyor.
idare etmelisin.. 3 yıl değil 3 ay için kalp kırmaya değer mi?

Ne kadar dramatikleştirilmiş yahu. Kadının sanki kalacak yeri yok da sokağa atmışlar.

Eşinizin önce size haber vermesi gerekir tabi ki. Karar alıp bildirmesi yanlış. Sonuçta ikinizin evi.

Ben anlamıyorum evlenince sanki orduya mı katılıyoruz? Belli kurallar var herkes uymak zorunda gibi davranılıyor. Her evin düzeni farklı, herkesin hayatı yaşayışı farklı. Yargılamamak gerek bu kadar.

Bir de şu var. Evlenince hanede kimler varsa ev sahibi onlardır. Ailenin diğer üyeleri de misafirdir.

Ben sanmıyorum ki buradaki insanlar kayınvalidelerinin evlerinde kendi evinde gibi hissetsin.

E kayınvalide de hissetmiyordur zaten. Ne kadar "kendi evin gibi gör" desen de öyle davransan da olmaz.

Bir insan işten gelip ayaklarını uzatmak isteyebilir, laptopun karşısında pineklemek ya da geç saatte eve dönmek, o gün yemek yapmamak, yüksek sesle müzik dinlemek bir sürü özel zevki olabilir insanların. Takdir edersiniz ki 4 ay boyunca haftada 3 gün bunlardan fedakarlık yapmak mühim bir şey.

Yine aynı şekilde misafir olanın da kendi özel zevkleri vardır. Oğlunun/kızının evi de olsa illa ki bir misafirlik hissi olacak. Geziyoruz, eğleniyoruz, tatile gidiyoruz sonra eve dönüp "oh insanın evi gibi yok" diyoruz.

iştee eşim de sanki annesi sokakta kalmış gibi davranıyo bu ara, anlayamıyorum

yani burda da var bi düşüncesizlik ama bu kadar düşünceli olsalar zaten adı kaynana olmazdı
siz bence yine de dua edin neleri var temmuza kadar orda yalnız mı kalacağım deyip sizin yanınıza yerleşebilirdi ,
ya da eşiniz efelik yapıp anam garip anaaam yapıp annesini getirebilirdi
bence orda yinede tek başına kalması bile bir anlayış göstergesi neleri var okuyoruz
şahsen ben kendi kaynanamı düşünsem ayılır bayılır yerlere yatar, benim burda yalnız oldugumu görüp evlerine almıyorlar diye
kesinlikle söz konusu olmaz başka yerde kalması gelir yani
siz yine şanslısınız bence
ve geçici süreymiş zaten , eşinizle keyfinizi kaçırdığınıza değmez bence bunun için

Tabi en basta kocam bi agzimi aradi, hep bizde kalsin diye. Ama iyiyken kötu olmayalim dedim üstelemedi.

Empati yap.Kendi evim varken ben annemin baskasinin evinde kalmasini istemezdim.Ha diyorsan ki ben kendi annemi de istemem o ayri.Zaten geciciymis

Sen anne-baba olarak doğur, büyüt, gözünden sakın, okut, eğit, maddi manevi her türlü destek ol, evlenilecek çağa kadar getir yabancının biri gelsin onu senden alsın o yabancının keyfi istemiyor diye evladının evinde bir süre de olsa kalama, yük ol, en önemlisi de "misafir" ol ...

Kv hemen size yerleşmemiş, başka bir evde kalıyormuş eşiniz gel demiş de gelmiş. Yani hemen "O süre zarfında oğlumun evinde kalcam" diye düşüncesizce damlamamış. Bir de iyi bir insan diyorsunuz. Yani zor olur rahat edemezsiniz tabi ama idare edilir gibi.

Sen anne-baba olarak doğur, büyüt, gözünden sakın, okut, eğit, maddi manevi her türlü destek ol, evlenilecek çağa kadar getir yabancının biri gelsin onu senden alsın o yabancının keyfi istemiyor diye evladının evinde bir süre de olsa kalama, yük ol, en önemlisi de "misafir" ol ...

Bakis acisi herkesin farklidir ama benim icin bu evin disindaki herkes misafir.annem de olsa.

Bakis acisi herkesin farklidir ama benim icin bu evin disindaki herkes misafir.annem de olsa.
Fikrinize saygı duyuyorum ama birşey de sormak istiyorum. Anneniz evdeyken ve herhangi tanıdığınız biri size müsait misin gibisinden birşey sorsa misafirim var mı dersiniz anneniz için ?

Fikrinize saygı duyuyorum ama birşey de sormak istiyorum. Anneniz evdeyken ve herhangi tanıdığınız biri size müsait misin gibisinden birşey sorsa misafirim var mı dersiniz anneniz için ?

Misafir derken kayinvalidem veya annem veya baska bir misafir geldgi zaman evim tertemiz olsun yemek, hazirlik yapiyim, cay, kahve,meyve vs. Her sekilde eksiksz agirliyayim. Ben kendim giyim kusam olarak ozenli oluyum seklindeyim. O yuzden hazrliksiz yakalanmak canimi sikiyor. Annemde gelince haberli geliyo ve kendimi ona gore ayarliuorum. Habersz ve sık sık gelisler oldugu vakit kendmi iyi hissetmiyorum

Back
X