• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl davranmalıyım sizce

Şu konuyu kime anlatsan eşinin ailesine haksız der, dünürleri vefat etmiş cenazeye gitmeleri gerekirdi hadi cenazeye gidemediler diyelim yine de başsağlığı için ziyarete gelmeleri gerekirdi. Haklı olduğun konuda dimdik dur boşanırsanız da bu sebepten boşanmış olun en azından çevrenizdeki herkes eşinin ailesinin ne mal olduğunu görmüş olur herkes sana hak verir

Merhaba, kısaca eşim tarafından kız kardeşinin evine gitme konusunda zorluyor. Kısaca özetlemek gerekirse size evlendikten kısa süre sonra babamı kaybettim farklı bir şehirdeyim ve burada kimsem yok. Eşimin kız kardeşi çok uzak olmayan bir mesafede oturuyor o hafta planlanmış bir nikah vardı oraya gidip abisine yani eşime videolar atıyor fakat kendisinde numaram olmasına karşın bir mesaj atmaya baş sağlığı dilemek için evime gelmedi. (Şurada yanlış anlamanızı istemem planlanan şeyi benim için iptal etsin demiyorum ama oraya gidip bir baş sağlığı için destek olmak bu kadar zormu dedirtiyor) O yüzden bende mesafe koymak durumunda kaldım. Eşime söylediğimde kardeşi için patavatsız kötü niyetle yapmadı yarın gelmezsen ailemin karşısında ben küçük düşeceğim diyerek kendi yas sürecimi bana yapılan saygısızlığı yok saymamı istiyor. Ne yapmalıyım cevaplarınız için teşekkürler

Şöyle diyeyim eşimle Antalya’ya tatile gittik aynı gece yengemin - erkek kardeşimin eşi- babası vefat etti, sabah erken kalktık yola çıktık, izmirde cenazede bulunduk, sonra geri döndük. Tatilden de hiçbir şey paylaşmadım ayıp olmasın diye. Bazı şeyler önemlidir bence

12 Eylül 2025 konunuzdan

Konuyu şu an önceki konunuzdan farklı anlatıyorsunuz. Önceki konunuzda gayette görümcenizin eşinin kuzeninin düğününe gitmek yerine sizin evinize bir fatiha okumaya gelmesini beklediğinizi yazmıştınız. Görümceniz düğün sonrası sizi aradığında da telefonunu açmadığınızı yazmıştınız.

Ki eşinizin babası da sizin nikahınızdan önce yoğun bakıma girmiş ve aylarca hastanede yatmıştı. Görümceniz de duyguları olan kanlı, canlı bir insan. Kadın sizi aradığında telefonunu açmamayı tercih eden sizsiniz. Kadın hamile haliyle kendi babasının da üzüntüsü varken ne yapmalıydı sizce ?

Eşiniz sizin babanızın cenazesine gelmemişken, görümcenize bilenmeniz de tuhaf.
Kocası cenazeye gelmemiş konu sahibi hala görümce derdinde. Annem üzülür bilmem ne diye de kendine bahane buluyor. Babasinin Cenazesine gelmeyen adamı koca diye yanında tutar mi bir insan?

Konu sahibi hep eksik anlatıyorsun konuyu. Olaya da cok yanlış yerden bakıyorsun.

Şöyle diyeyim eşimle Antalya’ya tatile gittik aynı gece yengemin - erkek kardeşimin eşi- babası vefat etti, sabah erken kalktık yola çıktık, izmirde cenazede bulunduk, sonra geri döndük. Tatilden de hiçbir şey paylaşmadım ayıp olmasın diye. Bazı şeyler önemlidir bence
Benzer bi durumuda biz yaşadık eltimin dedesi vefat etti, bir hafta sonra da biz tatile gittik(önceden rezervasyonlar yapılmıştı yoksa iptal ederdik) ama kızın yası var görüp üzülmesin diye tatilden hiç resim paylaşmadım. Bi görümce yengesinin babası ölmüşken nasıl bu kadar duyarsız kalabilmiş şaşırdım

Kocası cenazeye gelmemiş konu sahibi hala görümce derdinde. Annem üzülür bilmem ne diye de kendine bahane buluyor. Babasinin Cenazesine gelmeyen adamı koca diye yanında tutar mi bir insan?

Konu sahibi hep eksik anlatıyorsun konuyu. Olaya da cok yanlış yerden bakıyorsun.
Konu sahibi -acisindan herhalde- konulari sacma sapan yerlerden aciyor bir tek kocasinda suc yok bosan denince annem uzulur bilmem ne. Gecenki konuda da kp oyle cok yiyor ki sanki hasta degilmis falan, gorumce dugune gitti fatiha okumadi vs sacma yerlerden aliyor konuyu.
BIraz once de yazdim yine yaziyorum kimse kocan nerde kizim diye cenazede sormadi mi? Anneniz bu durumu yadirgamadi da simdi mi sıkinti olacak? Bosan bosanma o senin bilecegin is ama sen zamaninda tepki gostermedigin icin herkes herseyin artik normale donmesini bekliyor kocan da ya normal ol ya git diyor secim sizin

Kocanız cenazeye gelmemişse bundan sonraki her şey normal olur zaten yahu.
Kardeşinin evine de götürmek ister, her seyi ister.
Görümceye gelene kadar yani ohoo.
Sizin kalkıp görümceye bir şey deme hakkınız yok, kocanız yok saymış babanızın vefatını. O kadar boş şeylere takılıyorsunuzki.

İnsani boyutu olanlar sizin gibi takdir edilesi insanlar işte

12 Eylül 2025 konunuzdan

Konuyu şu an önceki konunuzdan farklı anlatıyorsunuz. Önceki konunuzda gayette görümcenizin eşinin kuzeninin düğününe gitmek yerine sizin evinize bir fatiha okumaya gelmesini beklediğinizi yazmıştınız. Görümceniz düğün sonrası sizi aradığında da telefonunu açmadığınızı yazmıştınız.

Ki eşinizin babası da sizin nikahınızdan önce yoğun bakıma girmiş ve aylarca hastanede yatmıştı. Görümceniz de duyguları olan kanlı, canlı bir insan. Kadın sizi aradığında telefonunu açmamayı tercih eden sizsiniz. Kadın hamile haliyle kendi babasının da üzüntüsü varken ne yapmalıydı sizce ?

Eşiniz sizin babanızın cenazesine gelmemişken, görümcenize bilenmeniz de tuhaf.
Konunun diğer yerlerini de okursanız verilen cevaplari daha net anlarsınız babası çoktan yoğun bakımdan çıkmış ve sağlığına kavuşmuştu. Önceki cevaplarımda da belirttim planını benim için iptal etmeyebilir ama gelemeyecek uzaklıktada değildi ayrıca konu her ne olursa olsun bu benim tolerans göstermem gereken bir konu değil kaybınız olsa anlardınız yoksunluk hissiyatında yalnız bilmediğiniz bir şehirde kalmayı. Bu durumda tolerans gösterilen taraf olmalıydım. Ben eş konusunda da iyi memnunum demiyorumki kız kardeşinden tut ailesinin tüm ferdine kadar duyarsızlar.

Öncelikle başınız sağolsun. Babanız nur içinde uyusun.

Görümceden önce size saygı duyması gereken eşiniz. Eşiniz saygı duysaydı görümceniz de mecbur duyardı. Giderseniz saygısızlıkları katlanarak artacak ve siz asla siz olduğunuz için kabul görmeyeceksiniz.

Babanız giderken bile size bir fırsat sunmuş. Bundan daha kuvvetli bir gerekçe olmaz. Herkese hatta eşinize bile sınır koymak için bundan daha iyi bir sebep bulamazsınız. Babanız ölmüş, kediniz köpeğiniz ölmüş gibi muamele etmelerine izin vermeyin. Cinnetse cinnet, öfkeyse öfkeke sınırlarınızı belirleyin. Çok üstünüze gelinirse de oturup ağlayın, bana acımı yaşatmadınız diye de delirip onu suçlu hissettirin. Azıcık yerine göre siz de manipülatif olun canım.
Allah razı olsun çok teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız

Sizin kalkıp görümceye bir şey deme hakkınız yok, kocanız yok saymış babanızın vefatını. O kadar boş şeylere takılıyorsunuzki.
Babam memleketimizde defnedildi ama ne olursa olsun gelmeliydi ailece tüm fertleri fiyasko ne diyeyim Allah bana dayanma gücü versin ve kurtarsın

Babam memleketimizde defnedildi ama ne olursa olsun gelmeliydi ailece tüm fertleri fiyasko ne diyeyim Allah bana dayanma gücü versin ve tur
Konu sahibi -acisindan herhalde- konulari sacma sapan yerlerden aciyor bir tek kocasinda suc yok bosan denince annem uzulur bilmem ne. Gecenki konuda da kp oyle cok yiyor ki sanki hasta degilmis falan, gorumce dugune gitti fatiha okumadi vs sacma yerlerden aliyor konuyu.
BIraz once de yazdim yine yaziyorum kimse kocan nerde kizim diye cenazede sormadi mi? Anneniz bu durumu yadirgamadi da simdi mi sıkinti olacak? Bosan bosanma o senin bilecegin is ama sen zamaninda tepki gostermedigin icin herkes herseyin artik normale donmesini bekliyor kocan da ya normal ol ya git diyor secim sizin
Şöyle babası yoğun bakımda olduğu için akrabalardan kimseye söylemedik aile içinde yaptık babasıda düzelince akrabalar arası küçük bir şey yaparız dedik ama o zamana gelene kadar babam aniden vefat etti. Önceki konuda acımla yazmış olduğum şey için saçma yerlere takılıyorsun demeniz kırıcı. Ben yeryüzünde tek anlaştığım canımı kanımı kaybetmişim orada saçmalasam nolur kaybınız varmi bilmiyorum ama sevdiğiniz kişiyi kaybedince herşey insana fazla geliyor dünya bile yinede teşekkürler ailemi düşünmek zorundayım şuan bi de bana üzülsünler istemem

Aklımda ayrılmak var zaten şuan babamı yeni kaybettim ailem psikolojik olarak iyi durumda değil ani beklenmeyen bir şeydi bi de bunu söylersem bi üzüntü daha eklemek istemiyorum. Düşünün istanbul'da 7 yıl çalıştığım işimi ailemi arkadaşlarımı her şeyi bıraktım koca bir hiç içinmiş iyiyken gerçekten herkes iyi kız kardeşi bile ama babam vefat edince gerçek duyarsızlıklarını görebildim.
Boşanın ama söylemeyin. Babanız hasta iken gittiniz diye boşanma lafı eden adam siz hasta olsanız sizi boşar. Vicdansız

Babam memleketimizde defnedildi ama ne olursa olsun gelmeliydi ailece tüm fertleri fiyasko ne diyeyim Allah bana dayanma gücü versin ve tur

Şöyle babası yoğun bakımda olduğu için akrabalardan kimseye söylemedik aile içinde yaptık babasıda düzelince akrabalar arası küçük bir şey yaparız dedik ama o zamana gelene kadar babam aniden vefat etti. Önceki konuda acımla yazmış olduğum şey için saçma yerlere takılıyorsun demeniz kırıcı. Ben yeryüzünde tek anlaştığım canımı kanımı kaybetmişim orada saçmalasam nolur kaybınız varmi bilmiyorum ama sevdiğiniz kişiyi kaybedince herşey insana fazla geliyor dünya bile yinede teşekkürler ailemi düşünmek zorundayım şuan bi de bana üzülsünler istemem
İyi de üye doğru yazmış. Kocanız gelmemiş cenazeyr. Bundan ötesi var mı? Bırakın nikaha gitmediniz diye boşarsa boşasın.

Babam memleketimizde defnedildi ama ne olursa olsun gelmeliydi ailece tüm fertleri fiyasko ne diyeyim Allah bana dayanma gücü versin ve kurtarsın
Nerede defnedilirse edilsin. Adam olan eşini yalnız bırakmaz böyle bir durumda.
Eşinizin tavrı, ailesinin sizi ne kadar ciddiye alacağını bile belirler.
Aileniz de eşinizin ne nal olduğunu anlamıştır zaten merak etmeyin.

Nerede defnedilirse edilsin. Adam olan eşini yalnız bırakmaz böyle bir durumda.
Eşinizin tavrı, ailesinin sizi ne kadar ciddiye alacağını bile belirler.
Aileniz de eşinizin ne nal olduğunu anlamıştır zaten merak etmeyin.
Anlamışlardır haklısınız bunu anlayamamak için onlar gibi duyarsız olabilmek gerek sağolun

Konunun diğer yerlerini de okursanız verilen cevaplari daha net anlarsınız babası çoktan yoğun bakımdan çıkmış ve sağlığına kavuşmuştu. Önceki cevaplarımda da belirttim planını benim için iptal etmeyebilir ama gelemeyecek uzaklıktada değildi ayrıca konu her ne olursa olsun bu benim tolerans göstermem gereken bir konu değil kaybınız olsa anlardınız yoksunluk hissiyatında yalnız bilmediğiniz bir şehirde kalmayı. Bu durumda tolerans gösterilen taraf olmalıydım. Ben eş konusunda da iyi memnunum demiyorumki kız kardeşinden tut ailesinin tüm ferdine kadar duyarsızlar.
Eşiniz size duyarsız. Ama kardeşine duyarlı. Ödü patlıyor nikahta siz olmazsanız ne diyecek diye.

Evet kaybim var ayni donemde babalarimizi kaybetmisiz ben de size ates dustugu yeri yakar demisim cunku neden kp yiyor gorumce geziyor demissiniz konunun basinda. Ama esim cenazeme gelmedi ailesi destek olmadi deseydiniz o zaman baska seyler yazardim konuyu burdan alinca saglikli dusunemiyorsunuz uzgunum. Yine soruyorum anneniz dayiniz halaniz kocan nerde cenazeye niye gelmedi demedi mi

Evet kaybim var ayni donemde babalarimizi kaybetmisiz ben de size ates dustugu yeri yakar demisim cunku neden kp yiyor gorumce geziyor demissiniz konunun basinda. Ama esim cenazeme gelmedi ailesi destek olmadi deseydiniz o zaman baska seyler yazardim konuyu burdan alinca saglikli dusunemiyorsunuz uzgunum. Yine soruyorum anneniz dayiniz halaniz kocan nerde cenazeye niye gelmedi demedi mi
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun babanızında. İnanın sordularsa bile o acımızla kimseye birşey diyemedik zaten kimsede böyle soru sormadı duymadım açıkçası işte duyarsızlar ne diyeyim sonuç ayrılık olacak zaten babam vefat etmese hiç sorun yoktu çok iyilerdi ama işte böyle zamanlar insanların gerçek yüzleri çıkıyor sağlıklı düşünecek beynim kalmadı haklısınız babam vefat etmese bunları yaşamazdım arkamda olurdu ne diyeyim Allah yardımcım olsun

Back
X