nasıl davranmalıyım.

hayatcokzorr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2020
18
1
36
30
Arkadaşlar İyi Akşamlar.
benim ablamın 2 küçük çocuğu var büyük olanı 3.5 yaşında diğeri ise 11 aylık . ablam sürekli beni yanına çağırıp çocuklara bak ben dışarıdaki işlerimi yapıp geliyim diyor ama bu haftanın 4 günü felan tekrarlanıyor. bu durumdan çok sıkılıyorum bazen tepki gösteriyorum ama pek bir işe yaramıyor. banyo yaptığında çağırıyor . akşama doğru pazara gittiğinde bile çağırıyor. kocası pek ev işlerine karışmıyor. sadece çalışıp akşam eve geliyor. o kadar sizce çok mu abartıyorum anlamadım ki haklılık payım var mı tabi illaki çocukları büyüyecek ama kendisi diyor ki bi çocuk daha doğurucam gözümü çok korkutuyor.

Size güvenerek mi çocuk doğurmuş. Tamam ihtiyacı olduğu zamanlar tabi ki olabilir ama daha 2sine bakamazken 3.yü düşünmesi iyi niyetli değil. Kendinizi çekin haftada 2 gün yardım yeterli. Bir gün temizliğini yapsın diğer gün dışarda işini halletsin yeter

sizden başka destek verecek biri yoksa mecbur kalıyodur ama sizin de bi hayatınız olduğunu unutmuş sanırım. 2 çocuğa bakamıyoken tek başına 3.yü istemek de ilginç. Destek önemli ama fazlası da sizi kullanmaya girio. 4 kere gidiyosanız 2sinde bahane bulun

Arada sırada kadın nefes alsın diye yegeninize bakmanız çok normal, ama haftanın 4 günü çağırması normal değil bence. Babasının bakmadığı çocuğa siz bakmak zorunda değilsiniz, önce kocasına baba olduğunu hatırlarsın. Gitmek zorunda da değilsiniz, gelemem, benim de işlerim var, gelmek istemiyorum deyin olsun bitsin

Dışarıda ne işi var bu kadar

Virüs öncesi tek çocuğu da bırakıyor muydu

Banyo yapacağım diye birisini çağırmak makul değil uyuttuktan sonra yıkansın uyurken babaları baksın ya da uyanıkken oynatırken vs

Hastaneye vs giderse tabii bakılır da sanki size güvenip her an sizi çağırıyor gibi geldi

Aslında insanın yeğenleriyle ilgilenmesi çok güzel ama sanırım ablanız bunu suistimal ediyor. İki ablamın da çocukları var. Bekarken ikisine de yardıma giderdim ama birine severek giderken diğerine hiç gitmek istemezdim çünkü ablamın biri çocuklara bakan var diye saatlerce çarşıdan gelmez bakan var diye gayet rahat davranır üstelik çocuklara en ufak ses yükselmesini bile istemez. Diğeri öyle değil anlayışlıdır.
Ablanız siz varsınız diye kendini salmış rahatsız olduğunuzu belli edin her çağırdığında gitmeyin

şöyle söyleyim bir gün 1 saatlik işi oluyor dışarıda ertesi günü 2 saatlik işi oluyor ben bakarım sıkıntı değil ama sürekli böyle olması beni kötü etkiliyor kırmak da istemiyorum ne yapacağımı bilmiyorum

Bence temizlik için de çağırmamalı

Yani büyük temizlik olur boya badana vs o zaman olur da olağan temizliğine her zaman desteğe ihtiyacı varsa 2. hele 3. yapmasın

Nedir o dışarı işleri

Hepsi neden farklı günlerde

Cidden nedir o işleri söylüyor mu

Ablada olsa ben bukadar kabul etmezdim açıkcası kendime de vakit ayırmam lazım sonuçta sürekli çocuk bakmazdım böyle kendileri yaptılar sorumluluğunuda alsınlar yani kendide eşide

Siz varsınız diye kendine iş mi buluyor sırf bakan var aman ben de biraz dinleneyim diye yoksa gerçekten bakacak kimsesi yok dışarı çıkması gerekiyor da çaresiz kalıp sizi mi arıyor. Bu önemli

Her hafta düzenli olarak 4 gün aşırı fazla.
Haftada 1 bilemedin 2, çok normal hatta sizi kardeşlikte nirvanaya taşır ama pazara gideceğim gel demesi çok enteresan.
Pazara da gitmeyiversin, kocası alsın.

Mesela ne o işler, sürekli sürekli 1,2 saatlik icat edilen iş nedir yani
Haftada 1 gün sabahtan gidin, ablanız çıksın tüm işini yapsın akşama kadar, bitti gitti.

O kadar haklısın ki ben de abimin çocuklarıyla çok uğraştım. Yengem neredeyse her gün çoğu zaman gerekçe bile göstermeden 5 6 saat ilgilenmem için beni çağırıyordu, işi de yok ha ev hanımı, okul desen bize 100 mt. Ben bıkmıştım açıkcası. Açık açık söyleseydim keşke o kadar bunalacağıma, şimdi taşındılar da rahat ettim. Her şeyin bir sınırı var.

Benim ablamda böyleydi. Ben bekar iken sürekli bize gel banyo yapcam kuaföre gitcem derdi ben arada carlardım. Seninde zamanın gelecek görürsün felan derdi. Bende asla kimseyi çağırmam derdim. Sonuç olarak bende anne oldum. Çağırdım mı aslaaa. D. D
Amaa dogum yaptım ameliyatla haftalarca bana kendi evinde baktı. Yedirdi, içirdi. O eşi cocukları pervane oldular
Onun dısında da basıma bişey gelince hep koştular. Sonra o günlerde ona kızdıgım için çok utamdım. D

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…