nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum..

ekinezyaaaa

Sallanırsa da yıkılmaz tahtım.
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2016
1.186
1.228
133
en başta belirteyim ki nişanlımla bu aralar her sebepten kavga ediyoruz..
bugün öğle yemeği için işten dışarı çıktım. dönerken nişanlımla telefonda konuşuyorduk. yol üstünde ufak bir büfeye uğrayıp soda aldım. bana oradan alışveriş yapmayı bırak içki satılıyor dedi. bende yolumun üstünde başka bir alternatif olmadığını söyledim. bana sesini yükselterek içkili yerden bir şey almak haram sen kapalı biri olarak nasıl öyle yerden bir şey alırsın diye bağırdı. şoka girdim. haram kavramına bu kadar dikkat ediyorsan bana dokuman da haram buna dikkat ederek davran dedim. vay efendim ben onun bana dokunmasından rahatsız oluyorsam neden açık açık söylemiyor muşum da bilmem neymiş. yaptığı şeylerle verdiği tepkiler artık katlanılmaz hal aldı. tamam haram olabilir ona dediğim bir şey yok ama işine gelen konularda haram göz etmiyor da bunun için bana bağırma hakkı var mı ki ? ben anlayamıyorum artık..

Nişanlılık dönemi çok gergin bir dönem. Oluyor öyle. Ama kavga ile bir yere varılmıyor. Tavsiyem önce aranızdaki bu tartışmayı çözün. Sonra da güzelce konuşun. Siz haklısınız ama "sen de bana dokunma" diyerek yangına körükle gitmişsiniz. Kırmayın birbirinizi güzel günler bunlar.

aslında bana dokunma diyerek falan tepki göstermedim ama kapalısın ne işin var falan diyince ben bu kadar kötü ne yaptım ki diye öyle bir tepki verdim..

Son derece haklısınız..
İşine geldiği gibi davranmış nişanlınız..

anlasa keşke..

sevgili konu sahibi ekinezyaaaa
bu zihniyetteki bir insanla hayat kurabileceginizden emin misiniz?
icki icmek mensup bulundugunuz din icin haram, evet. ancak icki satilan bufeden alisverisin haram olduguna dair dini bir emir oldugunu hic sanmiyorum.
ote yandan, mecburiyet halinde her sey helal.
diger taraftan bence cok dogru bir geri donus yapmissiniz. bir insan muhafazakar ise her konuda muhafazakardir. isine geldigi gibi bu kavrami yasayanlar sadece samimiyetsizdir.

Bi tek içki haram zaten. Kalp kırmak, günah almak, dedikodu falan yapmak hikaye. Onlardan hiç bahsedilmemiş kutsal kitapta zaten dimi?

Neyse bu konu dine girer kapanır.

Kalp kırmak kabeyi yıkmaktan daha beter derler ya bayılırım bu söze..
Bir de bir yerde okumuştum..
Tekkelerde iki soru sorulurmuş.
Bugün kalp kırdın mı diğeri de namazını kıldın mı?
eğer birinci soruya evet derse ikincisi sorulmazmış

işte beni rahatsız eden de bu. tamam ben kapalıyım ailem de dine bağlı ama nişanlım ve ailesi çok muhafazakar hoca olanlar falan var aile de. ama nişanlım nikah olmadığı halde elimi tutsun yanağımı öpsün bunda bir sakınca görmüyor ama böyle bir konu için bana durduk yere bağırması ileride nasıl olacak diye içimi kemiriyor artık..

Nişanlılık sevgililik döneminde ses yükseltmek azarlamak nedir ya. Daha şimdiden böyle olmamalı bence. Ben kendi adıma hassasım bu konularda ilikşilerde üslup ve ses tonu önemlidir. Tartışma olur elbet ama saygı çerçevesinde...

biz size geldiginiz noktadan sonrasi icin "bosver ilerleme bu adamla" diyemeyiz. ancak kendi adima onerim aileniz ile duygularinizi, kaygilarinizi paylasmaniz. belki es namzetinizin iki yuzlu hali onlarda bir isik uyandirir ve size farkli bir pencere acarlar yarinlar icin.

aslında bana dokunma diyerek falan tepki göstermedim ama kapalısın ne işin var falan diyince ben bu kadar kötü ne yaptım ki diye öyle bir tepki verdim..

Ben anladım seni. Haklısın da. Başka seçeneğin yoksa alışveriş için yapılabilecek başka birşey yok tabi. Nişanlın da seni uyarmış aslında. Biliyorsun hadis var satan sattıran alan aldıran satana ve alana destek olan diye. Ama uyarının dozunu kaçırmış fazlasıyla. Biz de nişanlımla sık sık yaşıyoruz benzer problemleri şu anda.

Ben senin yerinde olsam şöyle davranırdım. Öncelikle nişanlımla konuşur uyardığı için teşekkür eder sen haklıydın derdim. Düşünemediğimi ve o an nefsi karar verip karşı çıktığımı söylerdim. Ancak keşke daha güzel tepki verseydin hatamı daha tatlı dille anlatsaydın o zaman çok daha mutlu olurdum, ben de sana karşı çıkmak zorunda kalmazdım diye de araya sıkıştırırdım. Bunu da suçlayarak değil küçük bir uyarı gibi yapardım.

Kemirmekte haklısınız..
Çünkü harama helale dikkat eden biri bunu çok daha fazla önemserdi..
İmam nikahı isterdi sizinle görüşebilmek için mesela..
İşine geldiği gibi davranan adam her konuda bunu yapacak ve korkarım siz hep muhalefet yaşayacaksınız..
Adama haklılığınızı ispatlamakla geçecik ömrünüz..

aslında benim ailem tüm bu olanlardan ufak tartışmaların büyümesinden, gereksiz ve aşırı kıskançlıklardan dolayı benim evlenmemi istemiyorlar. çok iyi bir insan ama tahammülü çok zor biri. şimdiden bu şekilde yapması ilerisi için benim ailemi çok korkutuyor gerçekten ve düğün tarihimizi ertelediler bu sebepten...

maalesef hemen ses tonunu arşa yükseltiyor. ben çok sinirli bir insan olmama rağmen kavga esnasında sesimi asla yükseltmem çünkü ses yükselmesi kavganın seyrini çok değiştiriyor..

işin komik tarafı ben imam nikahı istedim bu konuda içim rahat olsun diye kendisi gerek görmedi..

kusura bakmada nisanlin biraz bagnaz mi yani bu yaptigi haraket cagimiza uygun degil.ve evlrndkten sonra hayatini zindan edeceginin sinyalini vermis.mantikli bisi soylese hakli .nisanlindir kocan olacak sozunu dinle derim ama bu olayda biraz paranoyakca davranmis.ha sonuc olarakta herkesin gunahi kendine.sana bunun icn bagirmasi anlamsiz

maalesef hemen ses tonunu arşa yükseltiyor. ben çok sinirli bir insan olmama rağmen kavga esnasında sesimi asla yükseltmem çünkü ses yükselmesi kavganın seyrini çok değiştiriyor..
Bu konuyu açıkça konuşup masaya yatırın derim uygun dille uyarın yok olmuyorsa bi kez daha gözden geçirin kararınızı yarın evlenince bu durum insanların içinde bağrış çağrışlara taşınabilir çünkü

işin komik tarafı ben imam nikahı istedim bu konuda içim rahat olsun diye kendisi gerek görmedi..

Çok enteresan..
Ailesi de çok muhafazakar diyorsunuz onlar da mı istemedi?
Bence siz biraz düşünün bu evliliği..
Net gelmiyor bana bu insanlar..
Yarın herşeyi haram diye kısıtlarlar size..
Kendileri her istediklerini yapabilirler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…