- 18 Mayıs 2016
- 1.186
- 1.228
- 133
- Konu Sahibi ekinezyaaaa
-
Nişanlılık dönemi çok gergin bir dönem. Oluyor öyle. Ama kavga ile bir yere varılmıyor. Tavsiyem önce aranızdaki bu tartışmayı çözün. Sonra da güzelce konuşun. Siz haklısınız ama "sen de bana dokunma" diyerek yangına körükle gitmişsiniz. Kırmayın birbirinizi güzel günler bunlar.
Son derece haklısınız..
İşine geldiği gibi davranmış nişanlınız..
Bi tek içki haram zaten. Kalp kırmak, günah almak, dedikodu falan yapmak hikaye. Onlardan hiç bahsedilmemiş kutsal kitapta zaten dimi?
Neyse bu konu dine girer kapanır.
sevgili konu sahibiekinezyaaaa
bu zihniyetteki bir insanla hayat kurabileceginizden emin misiniz?
icki icmek mensup bulundugunuz din icin haram, evet. ancak icki satilan bufeden alisverisin haram olduguna dair dini bir emir oldugunu hic sanmiyorum.
ote yandan, mecburiyet halinde her sey helal.
diger taraftan bence cok dogru bir geri donus yapmissiniz. bir insan muhafazakar ise her konuda muhafazakardir. isine geldigi gibi bu kavrami yasayanlar sadece samimiyetsizdir.
işte beni rahatsız eden de bu. tamam ben kapalıyım ailem de dine bağlı ama nişanlım ve ailesi çok muhafazakar hoca olanlar falan var aile de. ama nişanlım nikah olmadığı halde elimi tutsun yanağımı öpsün bunda bir sakınca görmüyor ama böyle bir konu için bana durduk yere bağırması ileride nasıl olacak diye içimi kemiriyor artık..
aslında bana dokunma diyerek falan tepki göstermedim ama kapalısın ne işin var falan diyince ben bu kadar kötü ne yaptım ki diye öyle bir tepki verdim..
işte beni rahatsız eden de bu. tamam ben kapalıyım ailem de dine bağlı ama nişanlım ve ailesi çok muhafazakar hoca olanlar falan var aile de. ama nişanlım nikah olmadığı halde elimi tutsun yanağımı öpsün bunda bir sakınca görmüyor ama böyle bir konu için bana durduk yere bağırması ileride nasıl olacak diye içimi kemiriyor artık..
biz size geldiginiz noktadan sonrasi icin "bosver ilerleme bu adamla" diyemeyiz. ancak kendi adima onerim aileniz ile duygularinizi, kaygilarinizi paylasmaniz. belki es namzetinizin iki yuzlu hali onlarda bir isik uyandirir ve size farkli bir pencere acarlar yarinlar icin.
Nişanlılık sevgililik döneminde ses yükseltmek azarlamak nedir ya. Daha şimdiden böyle olmamalı bence. Ben kendi adıma hassasım bu konularda ilikşilerde üslup ve ses tonu önemlidir. Tartışma olur elbet ama saygı çerçevesinde...
Kemirmekte haklısınız..
Çünkü harama helale dikkat eden biri bunu çok daha fazla önemserdi..
İmam nikahı isterdi sizinle görüşebilmek için mesela..
İşine geldiği gibi davranan adam her konuda bunu yapacak ve korkarım siz hep muhalefet yaşayacaksınız..
Adama haklılığınızı ispatlamakla geçecik ömrünüz..
Bu konuyu açıkça konuşup masaya yatırın derim uygun dille uyarın yok olmuyorsa bi kez daha gözden geçirin kararınızı yarın evlenince bu durum insanların içinde bağrış çağrışlara taşınabilir çünkümaalesef hemen ses tonunu arşa yükseltiyor. ben çok sinirli bir insan olmama rağmen kavga esnasında sesimi asla yükseltmem çünkü ses yükselmesi kavganın seyrini çok değiştiriyor..
işin komik tarafı ben imam nikahı istedim bu konuda içim rahat olsun diye kendisi gerek görmedi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?