Nasıl dert bilemedim !

Hem kedimiz hemde köpegimiz var :) kopegimizde uysal ama kedimiz tam bir canavar anlasip gidiyorlar yine de.. sinirlerine hakim olamadigi bir gercek :/ bir yol care dusunecegim artik.. Mubarek fikir almak icin yazdim buraya ama millet beni dovuyor diye konusuyor tovbe Allahim yarabbim iyice sinir oluyorum
 

Ya ben sadece yazından okuduklarımı anladığım şeyleri söyledim. Küçücük bebeğe sussana lan diyen bir insanın hareketleri normal olamaz diye düşündüğüm için söyledim. Bu kadar küçük birşeye böyle tepki veriyor diye.
 
Sadece yazdıklarından öyle anlaşılıyor illa dövüyor diye söylemedim ben yanlış anlama.
Bence kedi de geriyor olabilir. Hepsi bi anda ağır gelmiş olabilir. Kedi diyorum çünkü benim kedilerimden biliyorum :) biraz nazlı oluyorlar ve ilgi istiyorlar onları ihmal ettikçe sanırım onlar da gerginlik yaratıyor. Ben hamile kaldığımdan beri ufak kedimin miyavlama sesine sinir oluyorum ama tepki vermiyorum tabi sadece ooff diyip iç çekiyorum :)))
Evcil hayvanlarla o mu ilgileniyor?
 
Adam ruh hastası. Sakın bebeğini yalnız bırakma. Allah korusun o sinirle vurur, yere atar. Uyku sersemliği de var zaten. Her pislik beklenir yani. Mama yaparken de beşiğinde falan yanına al çocuğu.
 
Tamam tatlim yanlis anlasilma olmuş düzeldi gitti.. Kendide dogru bulmuyor sadece hakim olamiyor kendine.. gece zaten en sonunda bende baya yuksek sesle ona bagirip cagirdim yeter diye.. yani bende sakin biriyimdir ama yavas yavas bana da cinnet geliyor :) eş katili olucam tövbe tövbe tövbe
 
Evet kedi baya kıskanıyor hem bayaa.. ki iki kere bebegin uzerine atladi besigin icine.. kabul edemedi hala.. bebis besikte olmadigi surece besikte o yatiyor battaniyesinin bi tanesini aldi sahiplendi vermiyor.. Sana diyecegim tek şey dikkatli olman.. inan benim kedi eşimden şuan daha tehlikeli :) hic huzur vermiyor.. sende bebisin olunca anlarsın tüyü falan cok dert oluyor bebek koltukta elini kolunu oynattikca atliyor hareketlere.. Allah simdiden sabir versin :)
 
Niye tuhaf geldi ki
Bebek aglamasina katlanamiyor olabilir
Herkes sevmek ve dayanacak gucte olmayabilir o aglama sesine hele uykudan kaldirilinca...tabi bu sekilde yansitmasi kirici...
Vhalla benim oglum agladigi zaman her yerim gerim geriliyor...kaskati kesiliyorum sinirden...bu onu sevmedigim anlamina gelmiyor ki!?
 
Bazı insan uykuda rahatsız edildi mi canavara dönüşür. Sabah hatırlamaz bile. Benim de uykum çok derindir, ne alarma uyanırım, ne kapı ziline ama bebek e dedi mi hemen ayaktayım. Uyku alışkanlıkları işte. Şu ana kadar bunu yaşamadığınız için belki eşinizin bu yönünü hiç görmediniz. Çözüm ıkınsa da sıkılsa da, lohusalık bitene kadar gitsin başka odada uyusun. Senin ve bebeğinin psikolojisini bozmaya hakkı yok. Sen de çok takma bu hallerini. Yalnızca net ol, odaları ayırın bir müddet.
 


Daha baba olmaya kendini tam alistiramamis, yada cok kucuk mu evlendiniz veya sabirsiz bir insan esin yada ne diyim kafa basmiyo. Stres oluyor olabilir bazen babalar anneler kadar sabirli sakin olmuyor. Ayrica bebegini susturma yontemlerini ogrenmeye calis canim mesela elektrik supurge sesi falan ac youtube da var bu bebekleri sakinlestiryior. Esinede anlat guzel davranmasi gerektirini, bazen erkekler pek anlamiyor. Bir derdi varki bu cocuk agliyor yoksa durduk yere hic bir bebek kendini yormaz. Ve stresi gerginligi hisseder.

Bebegin neden uyumuyor bir derdi olabilir sen anne olarak daha iyi bilirsin. En basitinden tirnak batmasi olabilir agri yapiyordur. Veya gizli reflusu vardir. Uyurken boslukta oldugu icin korkuyordur kundak ise yariyabilir. Emzik vermeye calis alistir, bebekleri sakinlestiiryor ben 1.5 ay kendim elimle tuttum oyle alisti. Senin kokun olan giyilmis bir kiyafet parcani ver atlet veya tisort gibi ne biliyim cesitli seyler dene. Supurge sesini ac veya fon makinesini.

Rabbim kolaylik ve sabir versin. Eger esin alisamicaksa ailenin yanina kus gitme normal yardim etmeleri icn git, birazcik sen ve bebeginiz birbirine alismaniz icin esinde sakinlesmesi icin esinle konus oyle git. Annem bana yardimci olur falan de biraz annemlerde kaliyimmi bebekle de uyumuyor bu cocuk falan diye yumusak yumusak konus.
 
Bu adam düzelmez bence çünkü böyleleri doktora gitmeyi de kabul etmez en azından doktora gitse öfke kontrolü hakkında yardım alsa ise yarar ama senin kocadan bi halt olmaz oğlum var 1.5 yaşında ağlamalı günleriniz de olacak hem de coooook o zaman ne yapacaksınız
 

En çok da bundan korkuyorum. Bitanesi çok kıskanç :) diğeri çok uysal. Doğum yaklaştıkça ben ikisini de traş edicem başka çözümü yok.
Alıştırmak gerekiyormuş önceden öyle okudum birkaç yerde. amin :)
Allah sana da sabır versin canım bence sorun kedide :)))
 
Bu arada beni eşim de geceleri uyandı mı, huysuz olur. İlk evlendiğimde, Ben neşeli neşeli uyandırırdım, kızardı, bütün modum düşerdi. Demek ki beni sevmiyor derdim. Sonra birbirimizi öğrendik. Ben pek üzerine düşmeden uyandırıyorum. İlk dakikalarında pek ses etmiyorum, 10 dakika sonra zaten o neşeli bir müzik açmış, keyfi yerine gelmiş oluyor. Bence bebekle bir sorunu yok ama o da bir tür babalık lohusalığı yaşıyor olabilir :)
 

Senin mesajına özellikle teşekkür ederim.. çözüm odaklı ve mantıklı 10 yorumdan en iyisi bu.. 28 yasinda evledim suan 30 yasindayim.. esimde benden bir yas buyuk.. okumuş etmiş bilinçli olgun insanlarız.. sadece eşim bebek sesi duyunca kendini tutamıyor.. normalde de cocuk sesi sevmez ama kendi cocugumuzda sakin olur gibi gelmisti.. oda dayanabilirim sanmisti ama dayanamadi.. yazdiklarinizin hepsini denedim okudum uyguladim ezberledim.. alti temiz karni tok gazi yok zaten gaz icin damla kullaniyorum zorlanip ikindigi zamanlarda da sicak suya sokuyorum belden altini.. ama yinede baya gazli bir bebek.. uyumama sebebi yazdiklarinizdan biri olabilir.. ama aglamasi kucak ve meme istemekten.. ille o meme agzinda olacak.. uyurken uyandigi gibi tokken hep istiyor yalanci memeye 30 gundur deniyorum ama almiyor 6 tane emzik degistirdim.. benim gogsumu yalanci meme niyetine kullaniyor.. alt degistirmeyi bile beklemeden hemen araniyor aglayarak.. memeyi veriyorum susuyor ve saga sola cekip guluyor oynuyor onunla.. Kafam allak bullak gercekten :/
 
Esin doktorluk. Bu kadar sinir fazla degilmi. Insan dayanamaz neden agliyor bu bebek diye kalkar ilgilenir. Birde kucukkken bellidir kac saat sonra aciktigi. Ona gire alarm kur. Bebek uyanmadan mamasini yap uykuda ver hem sen rahat et hemde bebek uyumaya devam eder. Tekrar uyutma derdin olmaz
 
Onu da denedim canim agzini acmiyor uyurken dudaklarini yapistiriyor birbirine :) ama tekrar denerim tesekkur ederim
 
Onu da denedim canim agzini acmiyor uyurken dudaklarini yapistiriyor birbirine :) ama tekrar denerim tesekkur ederim
Hafif burnunu sik birak bir kac defa ve ayagini gidikla uykusu biraz acilirsa agzini da acar ama aglamadan doymus olur. Allah yardimcin olsun.
 
Canım daha bu bebek büyüyecek dağınıklığı ,koşturması, atlaması zıplaması olacak. Benim ufaklık 3 yaşında hala eski düzenimize dönemedik. Ne televizyon izleniyor ne iki laf ediliyor evde. Benim kardeşim de senin eşin gibi çocuğa tahammül edemiyordu psikiyatriste gitti sakinleştirici kullanıyor. İlacın çok faydası oldu oğluyla iletişimi düzeldi eskiden çocuk baba eve gelince odasına kaçardı.
 
eşin normal değil tıbbi destek alsın

lakin bebeği gece ağlatmamaya yavaş yavaş alış

ağlamayan bebek mi olur deme

alışıyorlar

yemek saati belli

sen o uyanmadan hazırlarsan ağlamaz

gece örneğin kaka yapmadı ise asla altını açma uykusunu bölme

ki zaten uyanmazsa kaka da yapmaz kısa süreli bir hastalık vs geçirmiyorsa

emzik olarak memeni kullansın bunda bir sıkıntı yok bence

hiç emzik vermedim oğluma ayy bu seni emzik etmiş emzik almadı mı dediler vermedim ki dedim deli mi ne dediler

oğlum 3,5 aylıkken işe döndüm hiç emziği olmadı ama mecburen biberonu oldu

biberon hiç sevmedi herkes küçük delikli uç alırken ben ayından büyüklerini aldım uyurken içti ancak

her çocuk farklı

bebek bu tabii ki de ağlayacak

eşin bunu bir kabul etsin

ama bu sinirinin sebebini de biraz düşünsün

çaresizlikten mi sarıyor

eşim bebek ağlayınca çok bozuluyordu bakamıyoruz hissi oluşuyordu vs vs

sonra alıştılar geçti
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…