- 8 Ağustos 2015
- 517
- 263
- 53
- 35
Evde yapsan olmaz mı herşeyi daha makul duruma getirsen daha iyi olacaktır.Uygun mekanlar var yada küçük bir mekanla da anlaşabilirsin.Kına kızı istersen arkadaşların yardımcı olsun.Yani sana ailen değilse arkadaşlarından manevi de olsa yardımcı olcak kimse yokmu?İki ay sonra düğünüm var. Ve hiçbirşeyim yok. Asgari ücretle çalışıyorum. Nişanlımda öyle. Benim destekcim yok herşeyi tek başıma yapıyorum. 10 lira bile katkısı olmuyor ailemin. Zamanında mutfak eşyası falan aldım yanıma onlar kar oldu sadece. Her yerde artık kredi kartı ile veriyor. Kartımında limitini ailem sıfırladı. Kınam için salon halen daha tutulmadı. Yapmayayım diyorum annem kınasız düğün yapılmaz diyor. İki kez daha maaş alacaksın diyor da onun kuaförü kına elbisesi. Damat bohçası falan hepsi duruyor. Ne havlum var ne seccadem ne namaz örtüm.2 ayda hangisini yapayım.
Sizler nasıl yaptınız fikirlerinizi bekliyorum.
Neden destek yok? Ailenizin durumumu yok yoksa istemiyor mu evlenmenizi?İki ay sonra düğünüm var. Ve hiçbirşeyim yok. Asgari ücretle çalışıyorum. Nişanlımda öyle. Benim destekcim yok herşeyi tek başıma yapıyorum. 10 lira bile katkısı olmuyor ailemin. Zamanında mutfak eşyası falan aldım yanıma onlar kar oldu sadece. Her yerde artık kredi kartı ile veriyor. Kartımında limitini ailem sıfırladı. Kınam için salon halen daha tutulmadı. Yapmayayım diyorum annem kınasız düğün yapılmaz diyor. İki kez daha maaş alacaksın diyor da onun kuaförü kına elbisesi. Damat bohçası falan hepsi duruyor. Ne havlum var ne seccadem ne namaz örtüm.2 ayda hangisini yapayım.
En onemli sey huzur, ne guzel demissiniz.Düğündu kınaydi hepsi boş biliyomusunz? Sonrasında ki huzur önemli çok güzel düğün ya da kına evlililteki huzura ölçüt değil böyle şeyleri toplum dikte ediyor işte yapmaynca insana kendini eksik hissettiriyolar durumunz destek cikaninz yoksa yapmayn annenizede aynen buraya yazdklarinzi söyleyin kına yapamayacağınizi evinzde arkadaşlarınızı çağırıp illa amaç kına yakmazsa kız kıza daha eğlenceli olur bence kinanizi yakın.
Bu zorlukta evlenmeyin bence bırakın kredi kartını senetle bile yapsalar yine siz ödeyeceksiniz geçim sıkıntısından birbirinize düşman olursunuz erteleyin birazİki ay sonra düğünüm var. Ve hiçbirşeyim yok. Asgari ücretle çalışıyorum. Nişanlımda öyle. Benim destekcim yok herşeyi tek başıma yapıyorum. 10 lira bile katkısı olmuyor ailemin. Zamanında mutfak eşyası falan aldım yanıma onlar kar oldu sadece. Her yerde artık kredi kartı ile veriyor. Kartımında limitini ailem sıfırladı. Kınam için salon halen daha tutulmadı. Yapmayayım diyorum annem kınasız düğün yapılmaz diyor. İki kez daha maaş alacaksın diyor da onun kuaförü kına elbisesi. Damat bohçası falan hepsi duruyor. Ne havlum var ne seccadem ne namaz örtüm.2 ayda hangisini yapayım.
Hiçbir hazırlığınız yokmuş. Kına da eksik kalsın. Biz 9 yıl önce evlendik. Kına yapacak durumumuz da vardı ama yapmadık. Düğünle birlikte kına da yakıldı, nikah da kıyıldı. Hepsi bir arada oldu. Hiç gerek yok kınaya bence. Ona vereceğiniz parayla bir eksiğinizi alırsınız.İki ay sonra düğünüm var. Ve hiçbirşeyim yok. Asgari ücretle çalışıyorum. Nişanlımda öyle. Benim destekcim yok herşeyi tek başıma yapıyorum. 10 lira bile katkısı olmuyor ailemin. Zamanında mutfak eşyası falan aldım yanıma onlar kar oldu sadece. Her yerde artık kredi kartı ile veriyor. Kartımında limitini ailem sıfırladı. Kınam için salon halen daha tutulmadı. Yapmayayım diyorum annem kınasız düğün yapılmaz diyor. İki kez daha maaş alacaksın diyor da onun kuaförü kına elbisesi. Damat bohçası falan hepsi duruyor. Ne havlum var ne seccadem ne namaz örtüm.2 ayda hangisini yapayım.
Ailenizin durumu kötü mü?İki ay sonra düğünüm var. Ve hiçbirşeyim yok. Asgari ücretle çalışıyorum. Nişanlımda öyle. Benim destekcim yok herşeyi tek başıma yapıyorum. 10 lira bile katkısı olmuyor ailemin. Zamanında mutfak eşyası falan aldım yanıma onlar kar oldu sadece. Her yerde artık kredi kartı ile veriyor. Kartımında limitini ailem sıfırladı. Kınam için salon halen daha tutulmadı. Yapmayayım diyorum annem kınasız düğün yapılmaz diyor. İki kez daha maaş alacaksın diyor da onun kuaförü kına elbisesi. Damat bohçası falan hepsi duruyor. Ne havlum var ne seccadem ne namaz örtüm.2 ayda hangisini yapayım.
Çok iyi olduğu zamanlarda yapalım alalım dedim engel oldu.zamanı gelsin yapılır modası geçer sonra diye diye yaptırmadı. Sonra erkek kardeşim senet imzalamış ev araba ne varsa satıldı. Onun borçlarına gitti. Daha öncede isteyenlerim oldu ama durumumuz yok diye kabul etmedim. Baktım ben elimde avucumda ne var eve veriyorum erkek kardeşim çalışmıyor yatıyor. Nişanlıma evet dedim.Ailenizin durumu kötü mü?
Annenizin bunları çoktan halletmesi lazımdı.
Ailen de belli ki maddi bunalımda. .Düğün sırasında da kınanızi yakabilirler. Bu alternatifi de düşünün. Bir çok düğünde gördüm bunu..Çok iyi olduğu zamanlarda yapalım alalım dedim engel oldu.zamanı gelsin yapılır modası geçer sonra diye diye yaptırmadı. Sonra erkek kardeşim senet imzalamış ev araba ne varsa satıldı. Onun borçlarına gitti. Daha öncede isteyenlerim oldu ama durumumuz yok diye kabul etmedim. Baktım ben elimde avucumda ne var eve veriyorum erkek kardeşim çalışmıyor yatıyor. Nişanlıma evet dedim.
Gücünüz neye yetiyorsa o kadarını yapın. Bohça yapamiyorsanjz yapmayın.İki ay sonra düğünüm var. Ve hiçbirşeyim yok. Asgari ücretle çalışıyorum. Nişanlımda öyle. Benim destekcim yok herşeyi tek başıma yapıyorum. 10 lira bile katkısı olmuyor ailemin. Zamanında mutfak eşyası falan aldım yanıma onlar kar oldu sadece. Her yerde artık kredi kartı ile veriyor. Kartımında limitini ailem sıfırladı. Kınam için salon halen daha tutulmadı. Yapmayayım diyorum annem kınasız düğün yapılmaz diyor. İki kez daha maaş alacaksın diyor da onun kuaförü kına elbisesi. Damat bohçası falan hepsi duruyor. Ne havlum var ne seccadem ne namaz örtüm.2 ayda hangisini yapayım.
böyle anneye babaya sirf onlari delirtmek icin nisani atacagim derdim. sizin yüzünüzden kurmadan yuvami bozucam ne destek oldunuz nede kendi parami bana biraktiniz bende evlenmiyorum vaz gectim der ikisinide strese sokardimTeşekkür ederim. Bende ondan yanayım da annem psikolojik şiddet uyguluyor resmen bana
Yapma.... Düğün yapmak zorunda değilsin. Kınayı da annen istiyor madem o yapsın. Ayrıca salon niye tutuluyor. Kına baba evinde geçen son gece için yakılır. Dışarıda ne işin var. Kinanin anlamına ters. O damat takimi, g3lin hocası denen zırvalar zaten bence azalarak değil aniden bitsin ve hatta kanunla yasaklansın ama ille yapmak istiyorsan çok çok ucuzlari var. Kalanı da kârı koca yaparsınız. Kimseye minnet etme. Elinde ne varsa onunla yetin.İki ay sonra düğünüm var. Ve hiçbirşeyim yok. Asgari ücretle çalışıyorum. Nişanlımda öyle. Benim destekcim yok herşeyi tek başıma yapıyorum. 10 lira bile katkısı olmuyor ailemin. Zamanında mutfak eşyası falan aldım yanıma onlar kar oldu sadece. Her yerde artık kredi kartı ile veriyor. Kartımında limitini ailem sıfırladı. Kınam için salon halen daha tutulmadı. Yapmayayım diyorum annem kınasız düğün yapılmaz diyor. İki kez daha maaş alacaksın diyor da onun kuaförü kına elbisesi. Damat bohçası falan hepsi duruyor. Ne havlum var ne seccadem ne namaz örtüm.2 ayda hangisini yapayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?