Nasıl düğün yaptınız

Evde yapsan olmaz mı herşeyi daha makul duruma getirsen daha iyi olacaktır.Uygun mekanlar var yada küçük bir mekanla da anlaşabilirsin.Kına kızı istersen arkadaşların yardımcı olsun.Yani sana ailen değilse arkadaşlarından manevi de olsa yardımcı olcak kimse yokmu?

Neden destek yok? Ailenizin durumumu yok yoksa istemiyor mu evlenmenizi?

Acele etmedik,
Yillarca (evet yillarca) para biriktirdik, evlenirken de önce temel ihtiyaclarimizi aldik, bir dunya da hediye geliyor zaten, aldiklarinizin cogu gereksiz oluyor, zaten minimalist bir insanim gereksiz incik boncuk hiçbir şey sokmadim evime, boyle olunca evlendigimizde birikimimizin yaklasik 3 te 1 i de hala cebimizdeydi, evlenir evlenmez araba aldik :)
Ozetle gereksiz hicbir seye para harcamamak ve maddi olarak hazir olmayi beklemekten baska çözüm yok.

Önce şu çeyiz meselesini halledin derim. Sadece kaç tane bohça yapacaksanız o kadar havlu ve yazma alın, birer patik, lif tamamdır. Nişan bohçası olarak da küçük boy bir valizin içine hazırlayın sadece kullanacağı eşyalardan alarak. Ben hiç öylee süslü kutular falan almamıştım. Metresi iki liradan renkli tül alıp içine eşyaları koyup kurdele ile başlamış valize koymuştum. Şimdi valizi seyahatlerde kullanıyoruz.

Kına için de bazı derneklerin mekanları var 300-400 lira gibi bir ücrete kiralıyorlar. Siz de ses sistemi için bilgisayar ve hoparlör ayarlarsınız tamamdır.

Yaşadığınız şehirde kına malzemeleri satan yerlerden pazarlık yaparak her şeyinizi alabilirsiniz.

Mutfak eşyanız zaten varmış onlar çok masraflı oluyor en azından o kalem olmayacak. Çok stres yapmayın, ne kadar liste de yapıp dört dörtlük ayarlasanız muhakkak bir eksik çıkıyor.

Aileler yardım etmiyorsa nişanlınızla konuşup şu bohça işini tamamen yok saymak en güzeli olur. Aileler o adete önem veriyorsa kendileri de üstüne düşeni yapmalı sonuçta. Siz anlaşıp sorun yapmadıktan sonra formalitelerde boğulmayın.

Bu arada ben eşimle ayrı şehirlerde olduğum için kendi memleketimdeki düğünde önce gelinlik giydim, daha sonra kınalık.

Şayet tek düğün yapılacaksa siz de davetiyeye kına ve düğün bir arada yapılacaktır diye not düşerek ayrı masraftan kurtulabilirsiniz. Salon da yemekli olmazsa masraf minimum olur. Fazladan birer paket kuruyemiş iş görür kına için. Onu da arkadaşlarınızla falan üç dört gün önceden kendiniz paketleyebilirsiniz.

En onemli sey huzur, ne guzel demissiniz.

Bu zorlukta evlenmeyin bence bırakın kredi kartını senetle bile yapsalar yine siz ödeyeceksiniz geçim sıkıntısından birbirinize düşman olursunuz erteleyin biraz

Hiçbir hazırlığınız yokmuş. Kına da eksik kalsın. Biz 9 yıl önce evlendik. Kına yapacak durumumuz da vardı ama yapmadık. Düğünle birlikte kına da yakıldı, nikah da kıyıldı. Hepsi bir arada oldu. Hiç gerek yok kınaya bence. Ona vereceğiniz parayla bir eksiğinizi alırsınız.

Bu durumda olsam kesinlikle kına yapmazdım. Ama ilerde içimde kalmasın diye evde yakın arkadaşlarımla kına organizasyonu yapabilirdim.

Eşya içinde bence çok kafaya takmayın. Evlendikten sonra evin içine girince ihtiyacın oldukça alırsın.

Kıyafetler konusunda da ikinci el siteleri var 1 kere giyip satıyorlar. Mesela ben gelinliğimi, kına gecesi elbisemi, dış çekim elbisemi orada sattım. İnan çok güzel şeyler oluyor.

Allah yardımcınız olsun..

Ailenizin durumu kötü mü?
Annenizin bunları çoktan halletmesi lazımdı.

Ailenizin durumu kötü mü?
Annenizin bunları çoktan halletmesi lazımdı.
Çok iyi olduğu zamanlarda yapalım alalım dedim engel oldu.zamanı gelsin yapılır modası geçer sonra diye diye yaptırmadı. Sonra erkek kardeşim senet imzalamış ev araba ne varsa satıldı. Onun borçlarına gitti. Daha öncede isteyenlerim oldu ama durumumuz yok diye kabul etmedim. Baktım ben elimde avucumda ne var eve veriyorum erkek kardeşim çalışmıyor yatıyor. Nişanlıma evet dedim.

Canım asgari ücretle olacak iş değil ki,bir düğün salonu kina saloni herneyse hic hic bise olmasın ölüsü 5 bin 6 bin. Bence düğünü erteleyin,ya da ailen elini taşın altına koysun. Zor yani. Mutfak eşyasıyla bitse keske.
Kina yapcan bindallı giymicen mi? Kuafor,dagitilcak hediyelik,ayakkabısı osu busu.. damada bohcayi bosver. Evlenince de alınır o tip seyler.
Annen o denli milletle kiyasliyorsa eger kendisi yapsın ayıp ediyor bence
Biz de evlendik gectik bu yollardan. Ben nişanı yaptım babam yaptı. Esimin de birikmisi vardı kınayı düğünü yaptı. Pek cok esyayi da o aldı. Nisanlinin hic mi yok birikimi?

Ailen de belli ki maddi bunalımda. .Düğün sırasında da kınanızi yakabilirler. Bu alternatifi de düşünün. Bir çok düğünde gördüm bunu..

Sade nikaha da müsade etmezler gibi..Hayırlısı olsun artık.

Gücünüz neye yetiyorsa o kadarını yapın. Bohça yapamiyorsanjz yapmayın.

Bence elinizden geldiği kadar düğün ve ev için alışveriş vs. yapın eğer elinizde kalırsa veya destek olan çıkarsa kına veya kızkıza eğlence gibi şeyler düzenlersiniz. Kolay gelsin

Teşekkür ederim. Bende ondan yanayım da annem psikolojik şiddet uyguluyor resmen bana
böyle anneye babaya sirf onlari delirtmek icin nisani atacagim derdim. sizin yüzünüzden kurmadan yuvami bozucam ne destek oldunuz nede kendi parami bana biraktiniz bende evlenmiyorum vaz gectim der ikisinide strese sokardim

Yapma.... Düğün yapmak zorunda değilsin. Kınayı da annen istiyor madem o yapsın. Ayrıca salon niye tutuluyor. Kına baba evinde geçen son gece için yakılır. Dışarıda ne işin var. Kinanin anlamına ters. O damat takimi, g3lin hocası denen zırvalar zaten bence azalarak değil aniden bitsin ve hatta kanunla yasaklansın ama ille yapmak istiyorsan çok çok ucuzlari var. Kalanı da kârı koca yaparsınız. Kimseye minnet etme. Elinde ne varsa onunla yetin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…