Aslında çok seviyorum annemi. Ama yıllardır çalışıyorum sürekli benden para istediler. Evde çalışan yok çünkü. Ama annemin tüm dünyası kanal 7 deki hint filmleri.Annen hiçbir masrafa elini sürmüyo ama herşeye burnunu sokuyo millete gösteriş yapcam diye. Eğer hevesin varsa kınayı evde yap, düğün içinde küçük bi salon tut. Hevesin yoksa nikahyap tamam işte. Çeyiz diye bi sürü seccade havlu patik dolduruyolar yine elaleme gösteriş yapmak için. Bende o kadar çokki bi ömür yeter. Hiç birinİ ben istemedim annem kvözeniyo diye oldu. Şimdilik 2-3 havlu bi seccade yeter. Zamanla alırsın. Kapalıysan çember eşarp falan zaten özel eşyaların yenisine gerek yokki, seninle gelcdk yeni eve. Anneni dinleme zaten pek aranız yok sanırım. Kaçış için evleniyorum demişsin umarım mutlu olursun
Bende diyorum anneme. Kınasız düğün olurmu diyor. Yok ne yapayım diyorum. Allah yardım eder diyor. Zamanında abimin borçları için kredi çektirdiler ödemediler. Maaşımı elimden aldıkları için bende ödeyemedim icralık olacaktım ki arkadaşım destek çıktı. Yavaş yavaş ödedim. Ondan dolayı kredide çıkmıyor. Yoksa çeker ihtiyaçlarımı yapardım.
Evlenmeyi kaçışım olarak gördüğüm için evleniyorum yoksa bende evlenmezdim açıkcası
İki ay sonra düğünüm var. Ve hiçbirşeyim yok. Asgari ücretle çalışıyorum. Nişanlımda öyle. Benim destekcim yok herşeyi tek başıma yapıyorum. 10 lira bile katkısı olmuyor ailemin. Zamanında mutfak eşyası falan aldım yanıma onlar kar oldu sadece. Her yerde artık kredi kartı ile veriyor. Kartımında limitini ailem sıfırladı. Kınam için salon halen daha tutulmadı. Yapmayayım diyorum annem kınasız düğün yapılmaz diyor. İki kez daha maaş alacaksın diyor da onun kuaförü kına elbisesi. Damat bohçası falan hepsi duruyor. Ne havlum var ne seccadem ne namaz örtüm.2 ayda hangisini yapayım.
Sizler nasıl yaptınız fikirlerinizi bekliyorum.
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Benide sizin gibi sömürdüler. Ayrı eve çıkayım başka şehire gideyim dedim izin vermediler. Çok zorbalar çünkü. Nişanlım şükür çok iyi biri. Seviyor değer veriyor. Ne desem yapıyor. Bazen sanki oda sömürüyor gibi düşünmüyor değilim.Yapma evlenmeyi kaçışın olarak görme nolur hayatının hatasını yaparsın..
Yaşamayan bilemez biliyorum ve seni anlıyorum.. Daha 8 ay önce ailem tarafından sömürülüyordum.. Maaşımı elimden alma yoktu da kredi çektirme, borç ödettirme, sürekli evin eksiklerini aldırma (eksik de hiç bitmezdi ) iliğim kemiğim sömürüldü... Ben de ciddi ciddi evlenmek mi çözüm yani diye düşünüyordum karşıma biri çıksa evlenirdim de ama evlenmedim çok şükür.
Şuan tayinle başka bi şehirdeyim her gün şükrediyorum. En azından kendi harcamalarım var hayat çok pahalı ucu ucuna yetiyor ama benim istediğim oldu diyorum ve gram pişman olmuyorum..
Bu düşünceyle evlenirsen pişman olursun gibi görünüyor.. Allah hayırlı kapılar açsın ve hayırlı insanlarla karşılaştırsın..
Söylediklerimi yanlış anlama nolur inan kendim için ne düşünüyorsam senin için de aynı şeyi düşünüyorum..
O herşey olacak elele verip borçları da ödeyeceğiz diyor. Ya çok gamsız yada ben çok takıntılıyımDurumumuz olmasına rağmen kınasız düğün yaptık o da aileler istiyor diye.
Ben bu kadar detayı angarya bulan biriyim.
Düğün öncesi kız arkadaşlarımla eğlence yaptık biz bize çok da güzel oldu.
İkinizin de durumu yoksa bunları minimuma çekin derim.
Havlu,seccade, tabak çanak vs yeteri kadar alın çeyiz diye evi bazaların altını her yeri doldurmaya gerek yok.
Evde az ve öz eşya olması büyük rahatlık.
Nişanlınız ne diyor ona danıştınız mı?
O herşey olacak elele verip borçları da ödeyeceğiz diyor. Ya çok gamsız yada ben çok takıntılıyım
Tayin işini söylesem benimkiler de istemezdi zorunlu oldu dedim ve son dakika söyledim gram pişman değilim :)Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Benide sizin gibi sömürdüler. Ayrı eve çıkayım başka şehire gideyim dedim izin vermediler. Çok zorbalar çünkü. Nişanlım şükür çok iyi biri. Seviyor değer veriyor. Ne desem yapıyor. Bazen sanki oda sömürüyor gibi düşünmüyor değilim.
İki ay sonra düğünüm var. Ve hiçbirşeyim yok. Asgari ücretle çalışıyorum. Nişanlımda öyle. Benim destekcim yok herşeyi tek başıma yapıyorum. 10 lira bile katkısı olmuyor ailemin. Zamanında mutfak eşyası falan aldım yanıma onlar kar oldu sadece. Her yerde artık kredi kartı ile veriyor. Kartımında limitini ailem sıfırladı. Kınam için salon halen daha tutulmadı. Yapmayayım diyorum annem kınasız düğün yapılmaz diyor. İki kez daha maaş alacaksın diyor da onun kuaförü kına elbisesi. Damat bohçası falan hepsi duruyor. Ne havlum var ne seccadem ne namaz örtüm.2 ayda hangisini yapayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?