• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl düşüncesizlik bu?

İstediğini desin ben uyarmak istedim ne diyeceğini hiç düşünmeden çünkü videoyu görseniz gerçekten uyarmadan duramazsınız.
Çocuğun havuzda olan pozisyonu bile bir sapığı ciddi derecede tahrik edecek bir vaziyette. Sosyal medyadan alıp onu başka yerlerde de paylaşabilir internet ortamı öyle masum değil ki.
Ben o küçük kızın hakkını düşünerek uyardım ister dikkate alır ister almaz.
Arkadaşım duyarlılığını anlıyorum ama bir sapık nelerden tahrik olur çocuklarımızı o giysilerden fotoğraflardan ve pozisyonlardan uzak tutalım diye bir anlayış çok yanlış. Adam sapık işte; çocuğun çıplak fotoğrafını da görse eşofmanlı fotoğrafını da görse pis pis düşünecek. Bu canavarlar yavru kediye tecavüz ediyor giysi fotoğraf çıplaklık ya da giyiniklik bunları durduran ya da tetikleyen şeyler değil. Çocukları bunlardan korumanın yolu bence bu değil

Dün havuzda bir annecik oğlunu çırılçıplak soyundurdu ve fotograf çekti. Eminim aynı ailenin kızı olsa otururken bacağını kapat derdi.

Mahremiyet eğitiminin yanında o çocuğa nasıl bir mesaj gitti? “Sen bunu kendinde hak gör çocuğum senin pipin en değerli “

Enişte geberdi gırtlak kanserinden. O günden sonra bidaha görüşmedim yani bize geldiğini duydukça ben kaçtım eve girmedim. Zaten gündüz öğlen saatlerinde geliyordu anneannem evdeyken.
Anneanneme söyledim bana inanmamıştı. Yıllar sonra öğrendim ki kız kardeşime de aynılarını yapıyormuş ve bu pislik beyaz saçlı 60 yaşlarında bir amcaydı yani.
cok manidar olmus girtlak kanserinden ölmesi; obur tarafta geregini yapiyorlardir ona

Son düzenleme:
Çocuğumun çıplak olan ya da olmayan fotoğrafını paylaşmıyorum. Kişisel haklarına saygı duyduğum ve izni olmadan bunu yapmak istemediğim için. Sapıklığa gelince, benim çocukluğumda sosyal medya yoktu. Annem de çok dikkat ederdi, hatta baskı kurardı üzerimde. Tacize uğradım mı? Evet. Bir tanesi öldü gitti. Bir tanesi hala yaşıyor iki tane de çocuğu var. Kalabalık akraba ortamlarında çok nadir de olsa karşılaşıyoruz. Kendini dine adamış sürekli tövbe ediyormuş vs. Umurumda bile değil. Allah affeder mi tövbesini bilmem. Aradan 25 yıl geçmesine rağmen ben affedemedim. 5 yaşında bir kız çocuğunun ne yaşadığını bile bilmeden ondan kaçmasını yaradan affeder mi bilmiyorum. Ben çok hassas bir tip değilim. Etkilenmediğimi sanmıştım hatta. Ancak yıllar sonra ikili ilişkilerdeki başarısızlığıma bakıyorum da etkilenmişim demek ki.

Bende hoş bulmuyorum ama karışmazdım herhalde herkesin kendi fikri sonuçta kim neyi nasıl isterse yapmakta özgür. Mesela ben kızımın normal bir profil fotoğrafını bile paylaşmadım kızıyorlar hatta bana bir bebek sende var diye bazı şeyleri özel tutmak daha hoş geliyor bana aklıma sapıkları getirdiğim için değil ama böyle olmalı bazı şeyler göze sokulmamalı. Sapıklık olaylarına gelince de bence bu bir şeyleri kişilere söyleyerek azaltmaz kurumlara şikayetler yapılmalı devlet buna bir çözüm bulmalı yanı siz ben veya bir başkası fotoğraf kaldırtınca bazı şeylerin önüne geçemeyiz bu çok daha büyük bir sorun

benim cocugum yok cocugunun resimlerini sosyal medyada paylasmaları bence sacma amac nedir ki neden koyarsın hem de bu zamanda ben de sizi uyarıyorum dusunerek de koymayın herkesin cocugu kendine güzel baskası begenince ne oluyormus bir de kendini sevdrmeyince ama olur mu o bilmem kim amca bırak sevsin seni diyenlere uyuz oluyorum eğer bir cocuk kendini sevdirmezse sevdirmesin bu da baska türlü bir tacizdir

Kızım bu sene anasınıfına gitti ve ben takıntılıyımdır etek elbise giysirsem altına şort giydiririm zaten öyle hergün elbise etek de giydirmem rahat haraket edeceği şekilde giydiririm
Bi arkadaş çekti beni kenara etek tarzı şeyler giydirme biley yapan olur ortalık sapık dolu dedi çok kızdım zaten erkek görevli filan da ýok yani okulda neyse canım niyeti bozuk olan kıyafeti çıkarmaya mı üşencek hem ne yani etek giyene mi sarkıntılık ediyolar dedim çok kızdım bida konuşmadım çünkü bazı kişiler gibi eteğin tahrik unsuru görüyo ve etek giymek suç gibi gösteriyo diye ama 2ay geçmedi sürekli kızını elbise ve etekle getiriyo ve kızı kreyş gurubunda kendini toplayamıyo ve amnnesinin de şort giydirme adeti yok çamaşırın kenarından kilotlu çorap bile olsa görünüyomuş görevli var sürekli düzeltiyorum ve annesini uyarıyorum ben böyle bi konuda sorumluluk alamam dedi kızdım yani başkası giyince sorun oluyo onun kızı giyince olmuyodu ve watsapta instada kızının fotoğrafını paylaşıyodu dikkatimi çekti bazılarında özel bölgeleri görünüyo ama uyarmadım çünkü o eleştiriye açık değil gördüm diye ben sapık olurdum
İnsanlarımızın bazıları malesef duyarlı gözükse de dikkat etmiyolar sadece eleştirmekle yetiniyolar

Maalesf çocuğunu paylaşıp reklam aldıkları için, para için, bedava ürünler için hesabını kaç bin kişiye açıp çıplak fotoğraflarını paylaşıyorlar çocukların. Bize imkansız geliyor biz o pis duyguları hissetmediğimiz için ama maalesef o minicik çocuklara şehvet duyanlar var.. Allah akıl fikir versin hepsine

Allah o enişteyi kahretsin pislik sapıklar, midem bulandı vallahi. kahroluyorum ya, içim almıyor bu iğrençlikleri. şu aşağılıklar yüzünden bir çocuğu sevmeye korkuyorum ki ben normalde gördüğüm her bebeğe agucuk yapan bir insanım, çok seviyorum ama bunlar yüzünden onu da yapamıyorum. aslında kız erkek farketmez çocuğun çıplak fotoğrafları koyulmasın.

Sapıkların var olup olmamasıyla alakası yok bence bu durumun. Herkesin mahremi var, çocukların da... Çocuğun mahremini korumak ailenin görevidir. Bazı aileler çocuğunun bir birey olduğunun farkında değil. Çocuklarını kendi malları sanıyorlar sanırım.
Yolda sevimli bulduğumuz yetişkin insanları gidip öpmüyorsak başkalarının çocuklarını da öpmemeliyiz ve kendimiz çıplak gezmiyorsak çocuğu da gezdirmemeliyiz. Bunun bilincinde olmayan insanlar üremese keşke.

Ya bu sosyal medyaya çocuklarının hemde kız çocukların çıplak resimlerini koyanlar var. Benim aklım almıyor nasıl yapıyorlar bunu? Yapmayın gözünüzü seveyim onca sapık var etrafta. Bir arkadaşım kızının videosunu çekip 2 yaşında ki kız çocuğunun havuzda oynarken çıplak videosunu koymuş. Uyardım uyarmasına ama benim ciddi anlamda aklım almıyor nasıl böyle birşey yapabildiğini hele ki hergün bir sapık haberi çıkıyor.
Aranızda yapan varsa yapmayın,atmayın küçücük çocukların çıplak resimlerini. Ya resmen içime öküz oturdu. Sabah sabah sinirlerim bozuldu.
Ben kendi kızımın resimlerini atarken bile düşünerek atıyorum ki llistemde de çok erkek yoktur.
Ben küçükken eniştem tarafından taciz edildim dilini ağzıma sokup duruyordu. 4 5 yaşlarında onu sevgi zannediyordum 6 yaşıma gelene kadar tacize devam etti ve bunu ben 6 yaşımdayken yanlış birşey olduğunu kendim fark edip birdaha gitmedim onun kucağına. Allahından bulsun hatırladıkça tiksiniyorum.
Yani ne amca ne dayı ne kimseye güven olmaz. o yüzden çocuklarınızı koruyun,kollayın.
çok güzel birşey yapmışsınız tepkisiz kalmayışınız benim için örnek alınacak hal.
babaneci olmak dogru birşey degil netten altı başka bir vucut üst de başka bir kafa ile bir insan şekli oluşturup videoları çeşitlendiririldigini duymayan kalmadı artık.
anne/eş/aşçı/modalist/sitilist karakterlerimizi paylaşmazsak bizi nasıl tanıyacaklar evlarlarımızın yedigi/içtigi sürünme/yürüme kısacası hayatımızın özetini göstermeden yaşamın anlamı kalmayacak düzeye gelenler var

Ben bebeğimin fotoğraflarını paylaşmıyorum diye uzaylı muamelesi görmüştüm,bi komşu oturmasında...
"Doğduğundan beri kızımın fotolarını koyuyorum hiç de bişey olmadı "dedi birisi..Zorundaymışım gibi dışlayıcı ayıplayıcı cümleler kurdu.
Bir şeyi herkesin yapıyor olması,o şeyin doğru olduğunu göstermez.Ama maalesef günümüzde, tuvaletine kadar paşlaşma hastalığı olanlar paylaşmayanları anormal görüyor.

Enişte geberdi gırtlak kanserinden. O günden sonra bidaha görüşmedim yani bize geldiğini duydukça ben kaçtım eve girmedim. Zaten gündüz öğlen saatlerinde geliyordu anneannem evdeyken.
Anneanneme söyledim bana inanmamıştı. Yıllar sonra öğrendim ki kız kardeşime de aynılarını yapıyormuş ve bu pislik beyaz saçlı 60 yaşlarında bir amcaydı yani.

Yilanlar kemiriyordur o dili insallah... pislik igrenc insan... aci ceke ceke gebermis olmasi tek tesellim oldu...

Ben bebeğimin fotoğraflarını paylaşmıyorum diye uzaylı muamelesi görmüştüm,bi komşu oturmasında...
"Doğduğundan beri kızımın fotolarını koyuyorum hiç de bişey olmadı "dedi birisi..Zorundaymışım gibi dışlayıcı ayıplayıcı cümleler kurdu.
Bir şeyi herkesin yapıyor olması,o şeyin doğru olduğunu göstermez.Ama maalesef günümüzde, tuvaletine kadar paşlaşma hastalığı olanlar paylaşmayanları anormal görüyor.
Sanki her sey aninda etkisini gosteriyo gibi:) simdi koydun ne malum sapigin biri seneye gorup senaryo yazacak insallah olmazda tabi bole birsey.. 10 yildir sigara iciyorum ama kanser filan olmadim diyen gibi.. olmadin ama olma ihtimalin yuksek!

Ya bu sosyal medyaya çocuklarının hemde kız çocukların çıplak resimlerini koyanlar var. Benim aklım almıyor nasıl yapıyorlar bunu? Yapmayın gözünüzü seveyim onca sapık var etrafta. Bir arkadaşım kızının videosunu çekip 2 yaşında ki kız çocuğunun havuzda oynarken çıplak videosunu koymuş. Uyardım uyarmasına ama benim ciddi anlamda aklım almıyor nasıl böyle birşey yapabildiğini hele ki hergün bir sapık haberi çıkıyor.
Aranızda yapan varsa yapmayın,atmayın küçücük çocukların çıplak resimlerini. Ya resmen içime öküz oturdu. Sabah sabah sinirlerim bozuldu.
Ben kendi kızımın resimlerini atarken bile düşünerek atıyorum ki llistemde de çok erkek yoktur.
Ben küçükken eniştem tarafından taciz edildim dilini ağzıma sokup duruyordu. 4 5 yaşlarında onu sevgi zannediyordum 6 yaşıma gelene kadar tacize devam etti ve bunu ben 6 yaşımdayken yanlış birşey olduğunu kendim fark edip birdaha gitmedim onun kucağına. Allahından bulsun hatırladıkça tiksiniyorum.
Yani ne amca ne dayı ne kimseye güven olmaz. o yüzden çocuklarınızı koruyun,kollayın.
Sevgili hanimlar cok haklisiniz cocuklarimiza dikkat etmeliyiz.Onlari disarida oldugu gibi sosyal medyada da korumayiz.Yalniz sorunun kokune inelim.O sapiklari yetistirenler de birer anne baba.Lutfen ozellikle erkek cocuklarimizi kiz cocuklarimizdan ayirmaliyim.Kizlarimizdan ustun olduklarini dusunmesinler.Temelinde bu yatiyor.Ben erkegim her seye hakkim var dusuncesine giriyolar.
Kizlar icin de gecerli tabi.Cocuklariniza soylediklerinizi iyi secin.Cocuklarin beyni taze sizi dinlemediklerini dusundugunuz zamanlarda bile sizi dinlerler.Aslan oglum, kizlari pesinden kosturacak benim oglum, Cok yakisikli olcak benim oglum,erkek annesiyim ben, Benim oglusum bi tane.vssBu tur sozler 3 yasindaki bir cocugun beynine yerlesmesi zor degil

Sapıkların var olup olmamasıyla alakası yok bence bu durumun. Herkesin mahremi var, çocukların da... Çocuğun mahremini korumak ailenin görevidir. Bazı aileler çocuğunun bir birey olduğunun farkında değil. Çocuklarını kendi malları sanıyorlar sanırım.
Yolda sevimli bulduğumuz yetişkin insanları gidip öpmüyorsak başkalarının çocuklarını da öpmemeliyiz ve kendimiz çıplak gezmiyorsak çocuğu da gezdirmemeliyiz. Bunun bilincinde olmayan insanlar üremese keşke.
Dediğinizde haklısınız tabi ki sapıkların var olması ile alakası yok ama malesef sapıklar çok fazla olduğu için bunu söyleme gereği duydum. Diğer türlü zaten “çocuğunu çıplak çıplak videolarını burda paylaşma” dediğimde farklı da algılayabilir onu demeye hakkım olmaz. Ama bu şekilde uyarmam gerektiğini düşündüm açıkçası. Yani bilmiyorum boş yere uyardım zaten silmedi hikayede kaldı kendi kendine silinmiş.
Yazık diyorum başka birşey diyemiyorum.

Sevgili hanimlar cok haklisiniz cocuklarimiza dikkat etmeliyiz.Onlari disarida oldugu gibi sosyal medyada da korumayiz.Yalniz sorunun kokune inelim.O sapiklari yetistirenler de birer anne baba.Lutfen ozellikle erkek cocuklarimizi kiz cocuklarimizdan ayirmaliyim.Kizlarimizdan ustun olduklarini dusunmesinler.Temelinde bu yatiyor.Ben erkegim her seye hakkim var dusuncesine giriyolar.
Kizlar icin de gecerli tabi.Cocuklariniza soylediklerinizi iyi secin.Cocuklarin beyni taze sizi dinlemediklerini dusundugunuz zamanlarda bile sizi dinlerler.Aslan oglum, kizlari pesinden kosturacak benim oglum, Cok yakisikli olcak benim oglum,erkek annesiyim ben, Benim oglusum bi tane.vssBu tur sozler 3 yasindaki bir cocugun beynine yerlesmesi zor degil
Biz kendimizi de yırtsak böyle çocuklar yetiştiren anneler o kadar çok ki. Çoğu erkek kendine herşeyi yapmakta öZgür olduğunu sanıyor.
Annede babada bitiyor herşey.

Paylaşmak,dozunda paylaşmak normal birşey ama paylaşmayanı da ayıplamak apayrı bir anormallik. Önce kadın eğitilmeli. Karın eğitilirse bu dünyada ne psikopat kalır ne sapık kalır.

Back
X