Nasil gececek bu gunler?

yellowdaisyy

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
4.118
18
318
Kizlar cok bunaldim
Daha once konu acmistim buraya, spiralle hamile kaldim cocuk icin su an hic uygun degiliz
Aldirsam mi diye? fakat olaylarin seyri cok bask bir hal aldi.
Ben kalp atislarini duyduktan sonra aldirmaktan vazgectik ve esimde sen naisl istersen
ben raziyim dedi. suan zamani degil ama evlat dedi. Neyse biz doktara gittik.
ilk Doktor dusuk ve enfeksiyon tehlikesi oldugunu bebegi istiyorsak spiralin cikarilmamasini soyledi.
(butun bunlari goze alarak)
ikinci doktor boyle bir durumla daha once karsilasmadigini Buyuk bir hastaneye ve deneyimli bir doktora
gitmemizi onerdi.
ucuncu doktor ( baska bir sehirde ve buyuk bir hastanedeki doktor) spiralin alinmasi gerektigini
bebegin belki dusecegini belki kalacagini kalirsa risksiz gebelik olucagini ama spiralle dusmesininde
olasi olacagini soyledi.
Kafam allak bullak olmustu.Ayni gun icinde bir kac kere vajinal ultrasona girdigim ve su demir aletlerle muayene edildigim icin de zaten rengim falan kalmadi cok kotu bir gun yasiyordum.
Son doktor anestezi olmadan almayi denicem dedi. ama ipler gorulmedigi icin yapamadi. Bir dunya canimin yanmasi yanima kar kaldi. Eve geldim. Dusundum ve eger bu gebelik olucaksa risksiz olsun dedim. spirali aldirmaya karar verdik ilk gitgimiz hastaneye giderek fikrimizi soyledik.
Doktor spirali alirken bebegin yolun ustune oldugunu ve bebeginde alinacagini soyledi.
bizde kabul ettik. belki kurtulur dedim ama olmadi
ve simdi boyle bir karar verdigim icin kendimi sucluyorum. hic savasmadim mucadele etmedim
nasil kabul ettim. saglikli dusunemedim diyorum. Ruhtan farksizim kac gundur
hicbirsey yapmak istemiyorum sadece uyumak istiyorum.
kendimi asla affetmicem , spiral olmasa boyle birseye karar vermezdim ama o aptal spiralden kurtulmak istedim. cok psikolojim bozuk. Ben ne yaptim diyorum bir daha diyorum
beynim uyustu artik. Az once elime ultrason resmi gecti
Mahvoldum. Nasil yaptim ben bu isi hala kendime inanamiyorum.
Keske kendi dusseydi keske bekleseydim. Bu dusunceler beni yiyip bitiricek.
Maddi yonden suan bir suru problemde yasiyoruz. hersey ust uste geldi
cok mutsuzum

Kizlar cok bunaldim
Daha once konu acmistim buraya, spiralle hamile kaldim cocuk icin su an hic uygun degiliz
Ben kalp atislarini duyduktan sonra aldirmaktan vazgectik ve esimde sen naisl istersen
ilk Doktor dusuk ve enfeksiyon tehlikesi oldugunu bebegi istiyorsak spiralin cikarilmamasini soyledi.
ikinci doktor boyle bir durumla daha once karsilasmadigini Buyuk bir hastaneye ve deneyimli bir doktora
gitmemizi onerdi.
ucuncu doktor ( baska bir sehirde ve buyuk bir hastanedeki doktor) spiralin alinmasi gerektigini
bebegin belki dusecegini belki kalacagini kalirsa risksiz gebelik olucagini ama spiralle dusmesininde
olasi olacagini soyledi.
Kafam allak bullak olmustu.Ayni gun icinde bir kac kere vajinal ultrasona girdigim ve su demir aletlerle muayene edildigim icin de zaten rengim falan kalmadi cok kotu bir gun yasiyordum.
Son doktor anestezi olmadan almayi denicem dedi. ama ipler gorulmedigi icin yapamadi. Bir dunya canimin yanmasi yanima kar kaldi. Eve geldim. Dusundum ve eger bu gebelik olucaksa risksiz olsun dedim. spirali aldirmaya karar verdik ilk gitgimiz hastaneye giderek fikrimizi soyledik.
Doktor spirali alirken bebegin yolun ustune oldugunu ve bebeginde alinacagini soyledi.
ve simdi boyle bir karar verdigim icin kendimi sucluyorum. hic savasmadim mucadele etmedim
kendimi asla affetmicem , spiral olmasa boyle birseye karar vermezdim ama o aptal spiralden kurtulmak istedim. cok psikolojim bozuk. Ben ne yaptim diyorum bir daha diyorum
cok mutsuzum

ALLAH SABIR VE SIFA VERSIN...ama keske iyi bi doktor arastirp bulsaydin belki cozum yolu olabilirdi ve bide spiralle olmus ondada vardir bi hayir valla biz o kadar istiyoruz olmuyor sana ALLAHIN BIR LUTFUYMUS ama kaybetmssin yapacak birsey yok kendini uzme...kader boyleymis :nazar:

Yurdumun doktorlarına bakın ayakta alkışlıyorum hepsini...Böyle bir konuda nasıl hepsi ayrı ayrı fikir verebilir.spiralle hamile kalınırsa bebeğe zarar verir yada vermez bunu bilmek bu kadar zor olmamalı.Çok geçmiş olsun size vicdanınız rahat olsun siz zaten onu tutabilmek yaşama hakkı verebilmek için bunu yapmak istemişiniz.

bazen insan düsünmeden hareket edebiliyor iste
sizi anliyabiliyorum biraz korku biraz bencillik
insallah istediginizde bebek sahibi olmak nasip eder size allah

Nasıl yani...spirali olduğu halde hamile kalan teyzem diğer akrabalarımz...sağlıklı bi şekilde kucağa alınana cockları...
ilk kez senin başına gelmiyordur ki...bu durum bunu nasıl bilemezler...
Bence bu bir hataysa en az senin kadar o doktorların da hatası var ...

ALLAH SABIR VERSİN...
ALLAH AFFETSİN...

ne diceğimi bilmiyorum arkadaşım...
gecmiş olsun:59:

Kendinizi üzmeyin, spiral içerideyken hamilelik oldukça riskli. Eğer spiral aşağıda olsaydı bebek zarar görmeden çıkarılması belki mümkün olurdu. Ama spiralin konumu ve bebeğin konumu buna uygun değişmiş. Siz elinizden geleni yapmışsınız. Doktor doktor dolaşmışsınız. Sonuçta doktorlara da kızmadım ben, bir arkadaş kızmış ama bu sonuçta hergün karşılaşılan bir olay değil. Muhtemelen muyane olduğunu doktorların çoğu ilk kez karşılaşıyordu bu durumla.
Belki spiralle hamile kalıp sağlıklı doğum yapanlar vardır ama bebeğin yerleştiği yer, spiralin bulunduğu nokta ve spiralin çıkarılıp çıkarılamaması durumu kişiden kişiye değişir. Onca doktorun hepsi de yanılmış olamaz. İçiniz rahat olsun. İleride bebek büyüdükten sonra sorun yaşaığınızda daha çok üzülecektiniz. Lütfen üzmeyin kendinizi.

Geçmiş olsun hayat bir oyuncak değilki riski göze alasın bence verdiğin karar doğrudur.
İçin rahat olsun...

Kizlar cok bunaldim
gitmemizi onerdi.
olasi olacagini soyledi.
cok mutsuzum

Canim benim,Allahtan senin icin sabir diliyorum,ama belkide diger türlü sanada zarari olabilirdi bu hamileligin.Ah canim,lütfen esin anlayisliysa,onunla bol bol konusmaya calis,lütfen!!!Agir Depressyona girmeden!!!

Canim benim,Allahtan senin icin sabir diliyorum,ama belkide diger türlü sanada zarari olabilirdi bu hamileligin.Ah canim,lütfen esin anlayisliysa,onunla bol bol konusmaya calis,lütfen!!!Agir Depressyona girmeden!!!

Canım vardır her işte bir hayır, bunuda böyle düşün, Allah muhafaza sağlıksız olarak doğamsı sana ömür boyu vicdan azabı verirdi. Hayırlısı böyleymiş de, sen zaten onu özellikle aldırmak için gitmemişsin, vicdanın rahat olsun.

Sen doktoruna güvenmişsinsin oda gerek görmüş almaya artık düşünme bunları.Spiralle hamile kalınca normal doğum yapanlarda var ama spiralin bebeğe yapıştığınıda duymuştum ben.Zaten doktor doktor dolaşmışsın elinden geleni yapmışsın.Üzülme artık Allah evladına hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin.

Son düzenleme:
Canım, öncelikle çok geçmiş olsun.
Doktor doktor gezmişsin, bebeğini önemsemesen bunu yapar mıydın?
Bebeğe zarar vermeden spirali çıkartmayı da 2 defa denemişsin. Daha ne yapacaktın.

Yok bence suçlama kendini.. Sonuçta o masaya da kürtaj niyetiyle yatmamışsın. Olaylar o şekilde gelişmiş.

allah sabır versin umarım yeniden hamile kalır o mutluluğu yaşarsınız iyi bir anne olacağınızdan eminim. hayat bu yılmayın tövbe ve şükürleriniz eksik olmasın...

Siz sadece imkanlarınız olmadığı için bu bebeği istemediniz. Ve bir bebek istemediğiniz için de önleminizi aldınız. Yani zaten başından beri istemediğiniz bir durum başınıza geldi. Buna rağmen bu gebeliği de sonlandırmadınız. O halde üzülmeyin.
Ben hep bir bebeğin bu dünyada bir hayatı olacaksane olursa olsun dünyaya geleceğine inanırım. Siz hiçbirşey yapmasaydınız da o bebeğin alacak nefesi olsaydı mutlaka dünyaya gelirdi

geçmiş olsun, çok üzüldüm inanın:59: ben de hamilelik düşünmediğim için spiral taktırsam mı diyordum ama konuyu görünce vazgeçtim resmen. allahın bileceği iş canım belki çocuk zarar görerek doğacaktı hayat boyu vicdan azabı çekecektn ya da sana bişey olabilirdi kanama falan yapabilirdi spiralin hamileyken. inş istediğiniz hem zamanda sağlıklı hem de bir bebek sahibi olursunuz:31:

Bebeğinizin görecek günü yiyecek ekmeği olsaydı ne olursa olsun bir şekilde
sizinle birlikte kalırdı.Sizin vermiş olduğunuz tercih bir vesile.
Kısmet değil miş.Üzülmeyin gene olur istediğiniz vakit.
Çok çok geçmiş olsun Allah herşeyin hayırlısını versin.:71:

profıl bılgılerınıze baktım bir çocuğunuz varmıs zaten ama keşke keşke bıraz daha arastırsaydınız ve sızınde dedığınız gıbı kendılığınden rabbımın vesılesıyle yasıcaksa o ızın verırse yasasaydı suan kararı sız vermıs oldunuz ve dahada kötü hıssedıyosunuz ama bunalıma gırmek gıbıde bır lüksunuz yok cunkı annesınız bır cocuğunuz daha var toparlayın kendınızı ve bol dua edın af dıleyın buyuk gecmıs olsun

Oncelikle hepinize ayri ayri tesekkur ederim kizlar zaman ayirip yorum yazdiginiz icin.

Yurdumun doktorlarına bakın ayakta alkışlıyorum hepsini...Böyle bir konuda nasıl hepsi ayrı ayrı fikir verebilir.spiralle hamile kalınırsa bebeğe zarar verir yada vermez bunu bilmek bu kadar zor olmamalı.Çok geçmiş olsun size vicdanınız rahat olsun siz zaten onu tutabilmek yaşama hakkı verebilmek için bunu yapmak istemişiniz.
Ben suan Guney Koredeyim, Ingilizce cok az biliyor doktorlar ve anlasabilmek icin
cok ugrastik. Ilk hastene evime yakindi digerleri icin farkli sehirlere gittim. sonuncusu en buyuk ve deneyimli doktorlarin oldugu bir hastaneydi. ama yinede keske 1 hafta daha dusunup o yorgunluk ve can acisiyla karar vermeseydim diyorum. Sonuncu doktor zaten kesinlikle alinmali dedi.

Nasıl yani...spirali olduğu halde hamile kalan teyzem diğer akrabalarımz...sağlıklı bi şekilde kucağa alınana cockları...
ilk kez senin başına gelmiyordur ki...bu durum bunu nasıl bilemezler...
Bence bu bir hataysa en az senin kadar o doktorların da hatası var ...

ALLAH SABIR VERSİN...
ALLAH AFFETSİN...

ne diceğimi bilmiyorum arkadaşım...
gecmiş olsun:59:
Sagol arkadasim, Benim tanidigim bir hanim vardi spiralle hamile kaldi ve bebek 7 aylik dogdu
2 ay kuvozde kaldi sonra eve geldi suan durumu nedir bilmiyorum ama bir sorunu yoktu,
ama tanidigim bir bayan daha vardi oda kalmis spiralle ve spiral beline yapismis cocugun . ve suan felcli kalmis. yani ne olucagini bilemiyorum elbette sakat olucak diye aldirmadim neticede saglam insanlar icinde heran sakat olma riski var, ama enfeksiyondan dolayi ve erken dogumdan dolayi cekindim.
cogunlukla boyle bitiyor bu gebelik. ama belkide bitmezdi bilemiyorum hic sans vermemis gibi hissediyorum kendimi bu yuzden affedemiyorum zaten. ihtimallere gore hareket ettim.
Kendinizi üzmeyin, spiral içerideyken hamilelik oldukça riskli. Eğer spiral aşağıda olsaydı bebek zarar görmeden çıkarılması belki mümkün olurdu. Ama spiralin konumu ve bebeğin konumu buna uygun değişmiş. Siz elinizden geleni yapmışsınız. Doktor doktor dolaşmışsınız. Sonuçta doktorlara da kızmadım ben, bir arkadaş kızmış ama bu sonuçta hergün karşılaşılan bir olay değil. Muhtemelen muyane olduğunu doktorların çoğu ilk kez karşılaşıyordu bu durumla.
Belki spiralle hamile kalıp sağlıklı doğum yapanlar vardır ama bebeğin yerleştiği yer, spiralin bulunduğu nokta ve spiralin çıkarılıp çıkarılamaması durumu kişiden kişiye değişir. Onca doktorun hepsi de yanılmış olamaz. İçiniz rahat olsun. İleride bebek büyüdükten sonra sorun yaşaığınızda daha çok üzülecektiniz. Lütfen üzmeyin kendinizi.
doktorlar dediki eger iplik gorulseydi alicaktik sorun olmucakti ama spirali goremiyoruz
yerinde degil bebegin solunda. bebek eger yukarda olsa yine sorun olmayacakti ama iste ters bir yerdeymis.
Geçmiş olsun hayat bir oyuncak değilki riski göze alasın bence verdiğin karar doğrudur.
İçin rahat olsun...
sagol canim
zaten yasiyorum depresyonu canim hicbirsey yapmak istemiyor ruh gibi dolasiyorum dil okuluna
gidiyordum bugun sebep yokken geri dondum yoldan yattim uyudum.
ayaklarimi surukluyorum sadece icim yaniyor engel olamiyorum
ne yazpsam gecmiyor bu aciyi tarif edemiyorum. icimde bir ates cayir cayir yakiyor aynen boyleyim suanda
Canım vardır her işte bir hayır, bunuda böyle düşün, Allah muhafaza sağlıksız olarak doğamsı sana ömür boyu vicdan azabı verirdi. Hayırlısı böyleymiş de, sen zaten onu özellikle aldırmak için gitmemişsin, vicdanın rahat olsun.
omur boyu unutamiyacagim bir olaydi bu. olusu onumden kalmis gibi geldi. cok zor Allah beni affetsin, sabir versin hep bunun icin dua ediyorum
Sen doktoruna güvenmişsinsin oda gerek görmüş almaya artık düşünme bunları.Spiralle hamile kalınca normal doğum yapanlarda var ama spiralin bebeğe yapıştığınıda duymuştum ben.Zaten doktor doktor dolaşmışsın elinden geleni yapmışsın.Üzülme artık Allah evladına hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin.
sagol canim cumlesine. son doktor oldukca kararliydi zaten ameliyatsiz denemeyi o yapti ama
bulamadi bende aciya dayanamadim zaten. ama simdiki duydugum acinin yaninda o hicbirseymis ,anliyorum
Canım, öncelikle çok geçmiş olsun.
Doktor doktor gezmişsin, bebeğini önemsemesen bunu yapar mıydın?
Bebeğe zarar vermeden spirali çıkartmayı da 2 defa denemişsin. Daha ne yapacaktın.

Yok bence suçlama kendini.. Sonuçta o masaya da kürtaj niyetiyle yatmamışsın. Olaylar o şekilde gelişmiş.
aynen oyle oldu canim olaylar o sekilde gelisti. yordun ve ne yapacagim bilmez bir durumdaydim. sadece spiralim aldiralim gebelik devam etsin diye gittik doktora ama o illaki bebekte gider dedi.
ve ben kabul ettim. suan olsa asla yapmazdim ne olursa olsun riskleri goze alirdim.
4 yada 5 aylikkende dusebilirdi. zaten 4-5-6. aylarda dusmesi cok yuksek ihtimalmis. erken dogum riskide 4 katmis. bilmiyorum.
Siz sadece imkanlarınız olmadığı için bu bebeği istemediniz. Ve bir bebek istemediğiniz için de önleminizi aldınız. Yani zaten başından beri istemediğiniz bir durum başınıza geldi. Buna rağmen bu gebeliği de sonlandırmadınız. O halde üzülmeyin.
Ben hep bir bebeğin bu dünyada bir hayatı olacaksane olursa olsun dünyaya geleceğine inanırım. Siz hiçbirşey yapmasaydınız da o bebeğin alacak nefesi olsaydı mutlaka dünyaya gelirdi
bugun gebelik testi alip tekrar bakmayi bile dusundum belki doktor goremistir ultrasonda
ne biliyim sacma seyler iste. cok zormus ya evlat acisi. karnindada olsa 6 haftalikta olsa
sadece birkac mm de olsa acisi cok zormus. Allah kimseye vermesin
geçmiş olsun, çok üzüldüm inanın:59: ben de hamilelik düşünmediğim için spiral taktırsam mı diyordum ama konuyu görünce vazgeçtim resmen. allahın bileceği iş canım belki çocuk zarar görerek doğacaktı hayat boyu vicdan azabı çekecektn ya da sana bişey olabilirdi kanama falan yapabilirdi spiralin hamileyken. inş istediğiniz hem zamanda sağlıklı hem de bir bebek sahibi olursunuz:31:
aman canim, benim icim yandi seninde yanmasin, birde dis gebe olup tupumude kaybeedebirlimisim
oyle bir riskide var
ben daha korunmayacagim, esim korunacak. seninde esin korunsun. sonra kotu seyler yasiyoruz
en guzeli kondom sanirim.

profıl bılgılerınıze baktım bir çocuğunuz varmıs zaten ama keşke keşke bıraz daha arastırsaydınız ve sızınde dedığınız gıbı kendılığınden rabbımın vesılesıyle yasıcaksa o ızın verırse yasasaydı suan kararı sız vermıs oldunuz ve dahada kötü hıssedıyosunuz ama bunalıma gırmek gıbıde bır lüksunuz yok cunkı annesınız bır cocuğunuz daha var toparlayın kendınızı ve bol dua edın af dıleyın buyuk gecmıs olsun

canim ne kadar guzel ozetledin ya. inanki ben bu aciya dayanamiyorum. bu dusunce zaten beni
mahveden. sonuncu doktor yasabilirde dedi ben birazda ona guvendim.
ama sagliksiz bir karar verdim. Allah beni nasil affetsin ben kendimi bile affedemiyorum
Allahtan af dilemeye utaniyorum. keske kendi dusseydi. ben ne yaptim diyorum. ben ne yaptim???
benim kararimla olmus oldu. zaten bu beni mahveden. cocugumu kaybettim icim yaniyor keske
benim kararimla olmasaydi. zor ve riskli bir gebelikte diye panige kapildim. kendimi hic affetmicem.
Oturdu icime cikmiyor.

Çocuğun risk altında olduğunu bile bile gebeliğe nasıl devam edebilirdin ki?
Doktorların bile kendi arasında hemfikir olamadığı bir konuda, sen mi bir fikir oluşturup peşinden gidecektin..??

Bence canını sıkacak bir durum yok..Sen vicdansız bir kadın olsan, zaten şu anda bunu kafana takıyor bile olmazdın.

Back
X