• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl geçiniriz? Ev Ekonomisi.

Eviniz iş yerinize yakın olamaz mı? Kredi kartına 200 tl ödüyorsanız çok iyi. Cep telefon faturaları daha az olabilir. Bu devirde kim rahat geçirebiliyor ki bacım?? Takma kafana.

Eger 3 kisiyseniz ve aksamlari sadece evinizde ailece bulunuyorsaniz 90 -100 elektirik icin cok fazla. 60 su faturasida 3 kişilik bir aile icin fazla geldi gibi bana :/ birde mutfak masrafida var

Eviniz iş yerinize yakın olamaz mı? Kredi kartına 200 tl ödüyorsanız çok iyi. Cep telefon faturaları daha az olabilir. Bu devirde kim rahat geçirebiliyor ki bacım?? Takma kafana.
Devlet memuruyuz ikimizde. İs yerimi degistiremem. Haklisin benim yol masrafi fazla baya. İkimizin isyerleri arasi 35 km kadar malesef. Ben ilceye gidip geliyorum.Esimin isine yakin oldu ev. onunki eve on dakika yuruyerek. Yol masrafi tek bana ait.

kredi için ödediğiniz miktar çok fazla. daha çok mu var kredinin bitmesine..

Esimle ikimizin toplam maasi 4 bucuk tl.
2700 tl kredimiz var
Ort. 300 tl yol parasi işe giderken
200 tl de kredi karti diyelim
Bir cocugum var annem bakiyo.
Faturalari dusunursek
300 tl dogalgaZ
60 su
90-100 elektrik
80 internt
80 cep telefonlari

Toplamda 3900 falan yapiyor :KK43:

Sizce bu sartlarda gecinebilir miyiz? Kadinlar kulubunun akilli kadinlari bi bakiverin..
2700 konut kredisimi,80 lira net çok değil mi daha uygun paketler var onları tercih edebilirsiniz,sınırsız 50 liraya bile var,80 telefon demişsiniz toplamı mı 80 geliyor,40-40 bununda uygun paketleri var,uygun bir pakete geçebilirsiniz.

Eger 3 kisiyseniz ve aksamlari sadece evinizde ailece bulunuyorsaniz 90 -100 elektirik icin cok fazla. 60 su faturasida 3 kişilik bir aile icin fazla geldi gibi bana :/ birde mutfak masrafida var
Gunduz de annem bizde bakiyor cocuga. Yani evde herzaman elektrik su dogalgaZ kullaniliyor. Bundan sonra biraz daha dikkat etmemiZ gerekiyo, kredi borcuna yeni girdik. Sizin nasil geliyo faturalariniz?

malesef elektrik ve su bize de cok geliyor. Gecen yila gore farkli bir harcama yok. Elektrik ozellesti faturalar surekli artti. %30-40 enflasyon var vatandasin haberi yok. Elektrik 90 geldi bize de dusun.

Gunduz de annem bizde bakiyor cocuga. Yani evde herzaman elektrik su dogalgaZ kullaniliyor. Bundan sonra biraz daha dikkat etmemiZ gerekiyo, kredi borcuna yeni girdik. Sizin nasil geliyo faturalariniz?
Biz 4 kisilik aileyiz. Su 40 lira elektirik 60 doğalgaz 300 civarlari gelir bizde genellikle. Tabi bazi aylar faturalarda ciddi oranda yukselme oluyor.

Arkadasim elektirik su cok fazla degilmi? Ben Afyonda yasiyorum butun gun evdeyimbbilgisayarim hep açık camasir, bulasik makinesi hergun calisiyor. Aylik elektirik faturam en fazla 50, Su afyonda 2 aylik geliyor oda 2 ayda enfazla 40. Internet 49. Telefon faturalarimiz en toplamn 68. Yani arada iyi fark var tasarrufa byralardan baslayin derim..

Valla cok zor hemde cok. Kalan 600 lira ile cocugun giderlerini mi halledeceksiniz? Kendi ihtiyaclariniza mi harcayacaksiniz?
Mutfak alisverisini mi yapacaksiniz?
bir düğüne giderken bir seyler alip mi gideceksiniz?
omrunuzun yarisi sıkıntıyla gececek.
o yuzden krediye karsiyim ben..

malesef elektrik ve su bize de cok geliyor. Gecen yila gore farkli bir harcama yok. Elektrik ozellesti faturalar surekli artti. %30-40 enflasyon var vatandasin haberi yok. Elektrik 90 geldi bize de dusun.
Bizede 60 civari geliyor ki bizim kullandigimiz elektirige gore baya yuksek. Sabahları evde zaten kimse olmaz. Tasarruflu kullaniriz. Suda aynı sekilde.

2700 konut kredisimi,80 lira net çok değil mi daha uygun paketler var onları tercih edebilirsiniz,sınırsız 50 liraya bile var,80 telefon demişsiniz toplamı mı 80 geliyor,40-40 bununda uygun paketleri var,uygun bir pakete geçebilirsiniz.
Ewt konut kredisi oduyoruz. Telefon 80 tl esimle ikimizin toplami. Daha uygun tarifeler bulabilirim, haklisiniz. Bakicam. İnternet bizim dsmart+ internet seklinde. Hangisine ne oduyoruz bilmiyorum. Taahhutumuz var. Bitsin hemen birakicam dsmarti.

Arkadasim elektirik su cok fazla degilmi? Ben Afyonda yasiyorum butun gun evdeyimbbilgisayarim hep açık camasir, bulasik makinesi hergun calisiyor. Aylik elektirik faturam en fazla 50, Su afyonda 2 aylik geliyor oda 2 ayda enfazla 40. Internet 49. Telefon faturalarimiz en toplamn 68. Yani arada iyi fark var tasarrufa byralardan baslayin derim..
Sanirim yanlis bilmiyorsam ile gore degisiyor zam oranlari. O yuzden diger illere gore arada fazla ucurum var. Izmirden bir akrabamiz istanbula tasindiginda pisman oldu buranin herseyi pahali diye

Bence kredi dışında her şey çok normal,ben izmirde de istanbulda da yyaşadım.Faturalarım hep bu civarda geldi..

Ayda 20 lira su olduguna göre ton fiyatı düşük demek ki.

Back
X