• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl geçiniriz? Ev Ekonomisi.

KeliN ilacı olsa kendi başına surermis misalı ayda 1.500 tl ev odemesi ve 5 ayda bir 30 bin tl de ara odemelerimiz var nereden kissak yetişsek diye düşünüp duruyorum...Bir çocuğumuz var ve ayrıca kira ödüyoruz evi yatırım için aldı guya ama gerçekten zorlanıyoruz ustelik teslimat süresi 2019 :(

Oooof içim daraldı

Nerden kisabilecegimi dusunuyorum. Elektrik ve suya dikkat etmeye calisicam bakalim ne kadar fark olacak. Cep telefonu faturalarini daha uygun hale getirmeye calisicam. Dogalgaz 3 ay daha fazla gelir. Sonra tasarrufu ordan epeyce yapabiliriz.

KeliN ilacı olsa kendi başına surermis misalı ayda 1.500 tl ev odemesi ve 5 ayda bir 30 bin tl de ara odemelerimiz var nereden kissak yetişsek diye düşünüp duruyorum...Bir çocuğumuz var ve ayrıca kira ödüyoruz evi yatırım için aldı guya ama gerçekten zorlanıyoruz ustelik teslimat süresi 2019 :KK43:

Oooof içim daraldı
Bes ayda bir otuz bin cok fazlaymis gercekten.. Allah yardimciniz olsun.

Nerden kisabilecegimi dusunuyorum. Elektrik ve suya dikkat etmeye calisicam bakalim ne kadar fark olacak. Cep telefonu faturalarini daha uygun hale getirmeye calisicam. Dogalgaz 3 ay daha fazla gelir. Sonra tasarrufu ordan epeyce yapabiliriz.
doğalgaz için bu kış ben bir şey keşfettim,evi soğuk tutuıp birden açınca baya yüksek geliyordu.Sonra bir de tüm odaları tüm gün çok yüksek olmayan bir derecede tuttum yani evv hepl ılık oluyordu,üşüdüğümde de üşüdüğüüm odanın derecesini yükselttim,2aydır 50 lira düşük geliyor.Bunuj yapmıyorsan dene bence.

Daha yeni basladik. Yedi yil var :KK43: Kiraya ciksak 800-900 tl burda. Bizde cocuk kucukken ev alalim dedik..
Neyse en azından çocuğunuzun okul masrafları başlamadan biter krediniz. Faturalardan kısmaya çalışın.

Normal hersey ama, acaba ek iş gibi bişey yapamaz mısınız? biliyorum çalışıyosunuz çocuk var, ama iki gün Allah korusun zor günler için 3-5 lira bulunur kenarınızda.
Bu arada eviniz hayırlı olsun

doğalgaz için bu kış ben bir şey keşfettim,evi soğuk tutuıp birden açınca baya yüksek geliyordu.Sonra bir de tüm odaları tüm gün çok yüksek olmayan bir derecede tuttum yani evv hepl ılık oluyordu,üşüdüğümde de üşüdüğüüm odanın derecesini yükselttim,2aydır 50 lira düşük geliyor.Bunuj yapmıyorsan dene bence.
Ben zaten hic kapatmamki dogalgazi.

Gelirinize göre kredi ödemeniz biraz yüksek olmuş.

3-5 faturalardan kısabilirsiniz.
Bir de ekstra masraf çıkmasın diye dua edebilirsiniz ( :
Şaka bir yana güzel bir planlamayla çok zor olmaz gibi sanki.

KeliN ilacı olsa kendi başına surermis misalı ayda 1.500 tl ev odemesi ve 5 ayda bir 30 bin tl de ara odemelerimiz var nereden kissak yetişsek diye düşünüp duruyorum...Bir çocuğumuz var ve ayrıca kira ödüyoruz evi yatırım için aldı guya ama gerçekten zorlanıyoruz ustelik teslimat süresi 2019 :KK43:

Oooof içim daraldı
Kredi kullanarak mı aldınız evi,ara ödemeler çok değil mi 5 ayda bir 2019 yılına kadar ödenecek mi 30 binlira?

Normal hersey ama, acaba ek iş gibi bişey yapamaz mısınız? biliyorum çalışıyosunuz çocuk var, ama iki gün Allah korusun zor günler için 3-5 lira bulunur kenarınızda.
Bu arada eviniz hayırlı olsun
Tesekur ederim, Allah razi olsun.
Ben ancak yetisiyorum ev is cocuk derken. Esim belki yapabilir. Bi arastirmak lazim.

İnterneti de biraz azaltabilirsiniz, farklı bir internet sağlayıcısına geçerseniz çok iyi fiyat teklifleri sunuyorlar. Ayrıca telefonunuzda internet paketi var ise, ev için sınırsız bir internete de gerek yok film falan indirmiyorsanız. 80 tl fazla geldi bana biraz

Kredi kullanarak mı aldınız evi,ara ödemeler çok değil mi 5 ayda bir 2019 yılına kadar ödenecek mi 30 binlira?
3 yıl boyunca hem 5 ayda bir 30 bin hem de ayda 1500 tl odenecek sonraki 2 yıl 1.500 tl olarak planlandı kredi çekmedik projeden aldık onlar da böyle bir ödeme planı cikardilar ama gerçekten zorlanıyoruz ustelik kirada ödüyoruz :(

3 yıl boyunca hem 5 ayda bir 30 bin hem de ayda 1500 tl odenecek sonraki 2 yıl 1.500 tl olarak planlandı kredi çekmedik projeden aldık onlar da böyle bir ödeme planı cikardilar ama gerçekten zorlanıyoruz ustelik kirada ödüyoruz :KK43:
Wuu canm cok faxla degil mu yaa
Kiradasiniz bide
Istanbul mu aldiginiz sehir
Benzer bi durumdayz aslinda ama bizim ara odemelerimiz senelik hic yoktan
Bende kara kara düsünüyorum
Ama sonra Allah buyuktur diyorum
Kazancinz iyiyse sorun yok tabi ama
30 bin cok fazla degil mi

Bizimde aylik gelirimiz 6000 lira civari ama borcumuz var aylik toplam iki aydir 5800 falan oluyordu kalan 200 de harclik yapiyorduk market isini de malesef kredi kartiyla yapiyorduk ama simdi bu ay 800 lira harcligimiz kalmisti ama ekstra bisey cikti yine. Ama bence dikkatli bir harcamayla gecinirsiniz tabi sizin bebis var onun harcamasi nedir bilmiyorum gecinmek cok zor gercekten aslinda 2 aydir evliyim ama tum gelir gider isleri bende o yuzden cok iyi anladim gecinmek zor valla bide insan bunaliyor arada dışarı cikmak istiyor onlari unutman lazim bir sure malesef

Eviniz hayirli olsun
Hem icine girip, ödemeye baslicakmissiniz bu bi arti
Size 1.800 tl kaliyor az bi rakam degil
Az iktisatla gecinirsiniz ins

Kredi karti icin 200 az degil mi ne bilim en temel ihtiyaclar olsa bile.pazar masrafi cocugin masrafi giyim masraflari olasi saglik sorunlarinda masraf ki hic tahmin edilemeyen ekstra bir suru sey cikabilir allah kolaylik versin

Esimle ikimizin toplam maasi 4 bucuk tl.
2700 tl kredimiz var
Ort. 300 tl yol parasi işe giderken
200 tl de kredi karti diyelim
Bir cocugum var annem bakiyo.
Faturalari dusunursek
300 tl dogalgaZ
60 su
90-100 elektrik
80 internt
80 cep telefonlari

Toplamda 3900 falan yapiyor :KK43:

Sizce bu sartlarda gecinebilir miyiz? Kadinlar kulubunun akilli kadinlari bi bakiverin..
internet gereksiz, cep telefonu tarifeleriniz de daha ucuz olabilir..pazara gidin mesela marketten daha ekonomik. ve bütün harcamalarınızı nakit yapın çünkü kredi kartı canavardır..en azından elinizde ne var onu görürsünüz.

3 yıl boyunca hem 5 ayda bir 30 bin hem de ayda 1500 tl odenecek sonraki 2 yıl 1.500 tl olarak planlandı kredi çekmedik projeden aldık onlar da böyle bir ödeme planı cikardilar ama gerçekten zorlanıyoruz ustelik kirada ödüyoruz :KK43:
yalı mı aldınız arkadaşım abooo çok fazla o 30 bin er ara ödemeleri ne yapacaksınız..

Back
X