• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl geçiniriz? Ev Ekonomisi.

Daha yeni basladik. Yedi yil var :KK43: Kiraya ciksak 800-900 tl burda. Bizde cocuk kucukken ev alalim dedik..
Allah ev alanada düğün yapanada yardım ediyor, merak etmeyin darda kalmazsınız:) bizde 5 yıl ev ödedik , onun öncesinde düğünümüzü yaptık, sonra araba sonra evi satıp büyüğünü aldık. yeterki niyet hayırlı olsun nasıl geçti anlamazsınız:)

Wuu canm cok faxla degil mu yaa
Kiradasiniz bide
Istanbul mu aldiginiz sehir
Benzer bi durumdayz aslinda ama bizim ara odemelerimiz senelik hic yoktan
Bende kara kara düsünüyorum
Ama sonra Allah buyuktur diyorum
Kazancinz iyiyse sorun yok tabi ama
30 bin cok fazla degil mi
Evet fazla hemde çok fazla kara kara düşünüyorum eşim ise odeyemezsek çıkarız diyor anlayacagin Allah yardimcimiz olsun

Evet fazla hemde çok fazla kara kara düşünüyorum eşim ise odeyemezsek çıkarız diyor anlayacagin Allah yardimcimiz olsun
Allah ev alana yardım eder dedik girdik bizde
Aylik kazanciniz ne kadar ?
Senelik 60000 cok maasli calisan icin
Yardim edeniniz olmayacak mı?
Bizim kira ile 2700 aylik ödememz
Sene sonunda da Allah kerim simdilik
Birde cıkarsanz paraniz kesilecek yazık günah
İns ödersiniz suhuletle
Allah kolayliklar versin
Eger istanbulsa eli ayagi duzgun evler zaten o fiyat
Bizimki teeeee nerelerde ileride pirim yapar diye umuyoruz sadece
Kul sıkısmaynca hızır yetismezmis

Allah ev alana yardım eder dedik girdik bizde
Aylik kazanciniz ne kadar ?
Senelik 60000 cok maasli calisan icin
Yardim edeniniz olmayacak mı?
Bizim kira ile 2700 aylik ödememz
Sene sonunda da Allah kerim simdilik
Birde cıkarsanz paraniz kesilecek yazık günah
İns ödersiniz suhuletle
Allah kolayliklar versin
Eger istanbulsa eli ayagi duzgun evler zaten o fiyat
Bizimki teeeee nerelerde ileride pirim yapar diye umuyoruz sadece
Kul sıkısmaynca hızır yetismezmis
Canım eşimin kendi işi maaşlı çalışan değil bürosu var
yardım edenimiz yok kendimiz odeyecegiz ve istanbuldayız maalesef dediğim gibi ev fiyatlari yüksek

ege çıkarsanız kesinti yaparken proje üzerindeki evlerde anlaşamaya bağlı olarak paranızı hemen vermiyorlar ayrıca parayı keserek size ödüyorlar

en büyük akam kredi borcuymuş. neden bu kadar çok çektiniz? 4,5 milyarın 3 milyarını krediye vermek hem de 7 yıl boyunca çok büyük cesaret bence bunu 10 yıla ypaılandırın. diğer masraflar önemsiz 10 tl elektrikten 20tl internetten kıssan ne olur

Bankaya borçlu olmayan mı var, hep bu krediler bitiriyor adamı...

Esimle ikimizin toplam maasi 4 bucuk tl.
2700 tl kredimiz var
Ort. 300 tl yol parasi işe giderken
200 tl de kredi karti diyelim
Bir cocugum var annem bakiyo.
Faturalari dusunursek
300 tl dogalgaZ
60 su
90-100 elektrik
80 internt
80 cep telefonlari

Toplamda 3900 falan yapiyor :KK43:

Sizce bu sartlarda gecinebilir miyiz? Kadinlar kulubunun akilli kadinlari bi bakiverin..

Geçinmek, hayat standartlarıyla alakalı bir durum. Şu noktadan sonra yapacağınız şey, herşeyin en uygununa bakmak, indirimleri takip etmek elektriği suyu olabilidiğince az harcamak vs vs... Eve giren belli, çıkan belli. Geçinmek zorundasınız.

faturalarınız hiç fazla değil. bir küçük kızım var. sabah çıkıp akşam geliyoruz eve ama bu ara faturalar bir coştu. ekstra hiçbir şey yok. elektrik neredeyse normal zamanların 1.5 katı, doğalgaz desen hiç yakmazsan 250 geliyor. yani hayat pahalı. bir internet belki kısılabilir. o da 20-30 farkeder. bu nedenle kıt kanaat, ucu ucuna yetişmeye çalışın. ek iş olabilir, onun dışında çok ta yapılabilecek bir şey yok gibi.

Allah kolaylık versin.

Hani market pazar masrafını bile daha yazmamışsınız... ????
Telefonlarınızı ikinizde 20-25 tl her yöne paketler var onu yapın.
İnterneti 50-55 tl lik paketlerle değiştirin (sınırsızlar en fazla 55 TL siz neden 80 veresiniz)
Kendi işiniz mi (yol parasını çalıştığınız firmadan talep edin cebinizden gitmese iyi olur)
Çamaşır ve bulaşık makinasını akşam 10 dan sonra çalıştırın (farkı farkedeceksiniz)
Elektrik su faturaları... il'e semte göre inanın değişiyor. Onda en fazla tasarruf ederek azaltırsınız.
Kuzun hani apartman aidatı falanda yazmamışsın. Araba varsa benzin masrafı???
Ama işte kredi alıp götürüyor. Yapacak bişey yok kredi bitene kadar kemerleri iyice sıkmazsanız
Borçlar ödenmez tekrar kredi çekersiniz. O yüzden eşinde sende her an hesap halinde olacaksınız. Allah kolaylık versin

Eşimde bende 1000 lira alıyoruz toplam gelirimiz 2000 lira istanbulda merkezi bir yerde oturuyoruz , 750 lira kira veriyoruz her ay 350 lira kredi kartı 150 lira telefon faturası 90 lira kredi 400 lira faturaları ödüyoruz ki bu faturayı minumum söyledim..Mutfak alışverişini söylemedim bile.. Ve en zoru haziranda doğumum var, doğum için paramız yok bebek için napıcaz bilmiyorum , İnsan bazen çok çaresiz kalıyor.. Allahım hepimizin yardımcısı olsun, biliyorum bizlere yardım edecek..

4500 gelir için 2700 kredi çok fazla 10 senelik yaptırıp rahatlayabilirdiniz.şimdi 7 sene hep sıka sıak geçineceksin emin ol 3 sene sonra sıkılackasın bu durumdan.800 kira ile 2700 arasında 1900 tl fark var.yani hiç azımsanacak bir fark değil.tam hazır olmadan ev almışsınız gibi geldi bana 600 harcanacak para kalıyor elinizde buda herşey yolunda giderse sağlık vb giderleriniz çıkarsa bunlar tepetaklak olacak.
interneti ve hatlı tlf kesitirn kontorlu hata çevirin.elektrik faturasını kısmak için gece10 dan sorna bulaşık çamaşır vb makinalrı çalıştırın indirimli oluyor.
market indirimlerini takip edin.
ve asgari ücrettli gibi yaşamaya alışın.
çok borç ödeyen ve bu durumdan nefret eden birinden gelen yorum bu kadar olur.

• Beğen
Reactions: anu
2700 tl kredimiz var
Faturalari dusunursek
300 tl dogalgaZ
60 su
90-100 elektrik
80 internt
80 cep telefonlari

Sizce bu sartlarda gecinebilir miyiz? Kadinlar kulubunun akilli kadinlari bi bakiverin..
Allah kredi ve kredi kartı ödeyen herkese yardım etsin.
Faturalardan kısabilirsiniz.Eviniz çok mu büyük bilmiyorum ama benim kışın hep derece 45 in üstündedir 300 gelmiyor.Fazla oda varsa en azından kışın en sıcak odayı kullanabilir,diğer odayı kapatabilirsiniz.
Elektriğe bişey diyemiyorum bize de 70-80 civarı geliyor,tasarrufla 100 tl civarından anca bu kadar düşürebildim.
Kredi ödediğimiz dönemde interneti kapattırdık,işte net olduğu için hiç sorun yaşamadık
Digitürke 120 tl ödüyorduk her ay, aboneliğimizdeki paketleri azalttırdık.
Cep telefonunuzu indirimli tarifeye çevirebilirsiniz.
Yol paranız çok fazla, akbil doldurup otobüsle gidebilirsiniz
Bu arada ne yiyip içiyorsunuz,en fazla harcama giden kısmı atlamışsınız. Market masrafı da var daha.En az 400 daha gider

bence kredi ödemnizin taksitini çok fazla yapmışsınız 2300 ü geçmemeliydi 7yıl az bir süre değil her şey zamlanırken maaşlarımızn durumu ortada ve evladınız ne kadar bilmiyorum ama kreşe -okula gibinde 600tl bir tek ona gidiyor.bence kendinizi gereksiz yere çok sıkmışsınız taksit sayısını 1 sene daha uzatıp miktarı düşürseydiniz ev iyi bir yatırım ama diğer giderleri düşürsenizde sürekli zam görüyor belki int. kapattırıp tel. hatlarınıza paket tanımlatabilirsiniz diğerlerindende yapacağınız tasarruf 10-20 tl yi geçmez ki.aslında daha az paralarada geçinilir ama sizinki fazla zorlayıdı olmuş gelirinize bakınca.

Bizde krediyle ev alanlardanız Allah hepimizin yardımcısı olsun gerçekten arkadaşlar şunu söylemeliyim ki evi almadan önce çok iyi bir hesap yapmak gerekiyor yoksa zor durumda kalınabiliyor biz baya baya bi hesap yaptık ve ödüyoruz
bizim de gelirimiz 4500
kredimiz 1700 (5 yıllık çektik yani 60 ay 22. ayı ödedik çok şükür)
iki küçük çocuğumuz var ablam bakıyor 600 ablama veriyoruz
40 su 70 elektrik 210 merkezi sistem yakıt için
300 mutfak 500 kredi kartı
60 tel faturalarımız (evi aldıktan sonra ev telini neti kapattırdık cep telimizi de uygun faturalara geçirdik bazı masraflardan da baya kıstık her ay kıyafet almıyorum gerçekten ihtiyacım olan şeyi o ay alıyorum gibi bir de çocuklarım küçük olduğu için ablamlarla ya da çok samimi arkadaşlarımla çocuklarımızın kıyafetlerini dönüşümlü kullanıyoruz ona olmayan bana gibi:))
ha bu arada eve vestiyer cam balkon yaptırdık ankastre aldık hepsi de ödendi Allah yardım ediyor gerçekten yeter ki sağlığımız olsun çalışabilelim şu da bir gerçek borca girmeden biraz sıkışmadan da insan ev sahibi olamıyor kredimiz bitince rahat ederiz inşallah
Rabbim hepinizin gönlündeki evi nasip etsin

2700 tl kredimiz var
Faturalari dusunursek
300 tl dogalgaZ
60 su
90-100 elektrik
80 internt
80 cep telefonlari

Yaza doğru zaten o doğalgaz 300 olmaz. Hele yaz mevsiminde 50 tl bile olabilir. Bana da internet fazla geldi nedense. Telefonunuza internet yapsanız daha mantıklı. 80 tl az değil ki.

Back
X