Hep İstanbul'da yaşamış ve okumuş bir arkadaşım Urfa'ya atanmıştı. Lojmanın kötü olduğunu öğrenince yeni atananlarla sosyal medyadan haberleşip (nasıl numaralarını buldular bilmiyorum ama facebook gruplarından olabilir) grup kurmuşlardı. 3-4 kişi bir araya gelip ev tuttular. İşlemler için oraya yakın olanlar gitti. Evrak teslimine arkadaş gidince bir baza, kilim, dolap gibi temel ihtiyaçları aldı odasına. Göreve başlayınca da gitti.
Tam olarak ne zaman veriliyor hatırlamıyorum ama okul açılırken (tam adını unuttum) sarf malzeme vs almanız için para veriliyor. Maaşlar da önden yatıyor (özeldeki gibi prim günü dolduktan sonra değil). Bir yerden borç yaparsanız bu şekilde ödeyebilirsiniz.
Yol parası için ise o yere gidene kadar gündelik işlerde çalışabilirsiniz (inci-boncuk, tekstilde temizleme gibi) veya dediğim gibi birinden borç isteyin. Zaten memur olacağınız için daha kolay verirler.
Aklıma da şey geldi. En kötü ihtimalle devlet hastanesi varsa mescidinde veya camide kalın işlerinizi halledene kadar
İlla bir yer bulunur. Belki bir öğretmen arkadaş sizi bir iki günlüğüne ağırlar.