nasıl hitap etmeli?

civilenginar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2019
333
653
103
merhabalar hanımlar bir süredir devam eden ilişkim var. kendisi 3 kardeş ve en büyükleri. kendinden küçük 2 kız kardeşi var. tanıştırmak istiyor beni onlarla. kızların biri benden bir yaş küçük ona ismiyle hitap edicem ama biri benden 6 yaş büyük. zaten erkek arkadaşım da benden 7 yaş büyük. bugüne kadar aramızda sürekli kızın ismini kullandık. diyelim ki ismi ayşe hep ayşe dedim ama kızla hiç birebir konuşmadığımız için ona ne demeliyim. ayşe abla mı yoksa direkt ayşe mi? ufak bir sorun ama bunun lafını yapabilirler..

Abla deyin..Abla sıfatından Rahatsız olursa İsmiyle hitap edersiniz..

Bence abla demeye gerek yok gibi. Eşim benden 8 yaş buyuk ve eşimden küçük, benden büyük olan kuzenlerine filan abla ya da abi demiyorum ben.
Abla, abi demem için eşimden buyuk olmasi lazim.
Gerci kendi ailemde de kendimden 10-15 yaş buyuk olmayan akrabalara, kuzenlere ablali, abili konusmuyorum ben.

erkek arkadaşına danış arada kaldım nasıl hitap edeyim diye.ama ben olsam ismiyle hitap ederdim.

Genelde eşimden küçük olanlara ismiyle hitap ediyorum bende ..

Size nasil hitap edeyim abla mi yoksa isminizle mi diye sor bence en sagliklisi sormak.

Kız sevgilinizden küçük olduğu için abla demeyin. O kadar aman aman bi yaş farkı da yok. Kimsenin abla hitabına bayıldığını da sanmıyorum :)

Hitap etme

Yani çok gerekmedikçe kullanmam hele de ilk tanışmada hitap vs gerekmez ki

13 yıllık evliyim Kv ye hitap etmedim şimdiye kadar

Kendi anneme de arkasından bağıracaksam hitap ederim

Görümcem eşimden 8 yaş büyük o abla diyor

Ben X abla ama çok nadir

Bir gün oturuyoruz birkaç kişi görümceme X abla bilir gibi bir şey demek zorunda kaldım

Kadınlar ayyy diye görümcemle dalga geçtiler abla mı dedirtiyorsun kendine vs o da ne isterse öyle der ben dedirtmedim vs dedi 10 yıllık evliydim zaten istesem de değişmez bundan sonra hitap şeklim

Ben de döndüm kocam abla diyor ben ne diyeceğim hem 8 yaş var arada deyince sustular biz de 8 yaş büyüklere abla diyoruz dediler

En pratiği hitapsız konuşmak zaten daha sevgilisiniz ileride söz nişan vs olursa sorarsın ne diyeyim diye

Kocam benden 7 yaş, görümcem de 5 yaş büyüktür.
Ismiyle hitap ettim hep..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…