Nasil insanlar anlamadim gitti

Çocuğun sorumluluğu annesine aittir diye düşünüyorum.
Anne ne derse o olur.

Sizden izinsiz, üstelik götürmeyin demenize rağmen götürmeleri çok büyük terbiyesizlik. Sanki sizinle iktidar savaşına girmişler. Götürmeyin deyince "peki evladım, götürmeyiz" diyebilirlerdi. Neden sizinle inatlaşmışlar?

Siz annesiniz, çocuk da sizin. Tavrınızı koyun bence.
Nine dedenin torun sevme olayını aşmış sizin durum.

ya anlamıyorum ben de,
anne-baba ile inatlaşma mıdır bunun adı. yoksa hoşlarına mı gidiyor sinirlendirmek.

benim kendi babam yapar bunu.
ben de eşime diyorum, babam beni dinlemiyor, sen söyle seni illa dinler diyerek.

Ben çok sinirli ve hakkını yedirneyen bir insan olduğum halde güç yetiremedim bunlara. Çoğu insan beni suçladı nasıl olmaz alamazsın diye ama olmuyo işte. Kadın da acayip bir huy var konu açılsın hemen tansiyonu ve nabzı yükselir hastanelik olurdu sonra tüm sülalesi beni suçlardı bırak baksın çocuğun çok güzel bakılıyor diye. Inan psikolojik tedavi gördüm bu yüzden ve doktorum eşimle defalarca konuştu eşinin durumu iyi değil bebeğini istiyor yapmayın bu kıza bunu diye. Ah bee arkadaşım neler çektim yinede pes etmedim
Ah canim ya cok üzüldüm cocuk deyince cok kötü oluyorum ya sen dokuz ay karninda taşı dogum yap sonrada alsinlar yok öyle bi dünya git polise anlat ailen falan birsey demiyorlar mi

Çok silik biriydi o zaman malesef eşim ve babasının yanında o da varmış. Bende ailem gelince söyledim olan biteni babam bizi götürmek istedi onlarda babamı ikna ettiler ve çocuk şuan benim üstümde ama hala onların yanında çünkü yine istiyorum diye tutturdum ben gidip okula kayıt yaptırmışlar doktora danıştım o da çocuğu alıştığı ortamdan alırsanız piskolojisi bozulur dedi şuan doğumdan sonrasını bekliyorum bulunduğum ilçede başka bir okula kaydını yaptırmak için
Canım saka mi yapıyorsun ne demek çocuk onlarda tansiyonu düştü diyor herkes bırak kalsın diyor ne demek Allah korusun cinayet sebebi boyleleri baslarim onun tansiyonuna çek al ellerinden kocana da alırsa bosanirim omur boyu göremez de bu ne rahatlık ya çıldırdın mi bak ben bi ornek vereyim aklını başına getirir belki elin belinde oturma alamazsın omur boyu çocuğu eşimin de halasının KV si olurum biterim onsuz diye diye almis çocuğu çocuk 25yasinda hala KV de onunla büyümüş evlenecek simdi ama annesi sinir hastası yeminle söylüyorum kadın siyirmjs oğlu evlenecek belki evlenince gelir yanima diye umuyor hala yapma bak yazık o çocuğa da sana da annesiz buyur mu çocuk walla benim esimde çok silikti hala da öyle seninki gibi arkamda da durmaz yani ama şart olsun bosanirim oluyorum desen gostermem ikisinde anana başlatma dedim defoldum gittim öğün bugündür sikiyorsa canına susayan varsa gelsin alsın cocugumj benden izinsiz su iciremezler simdi herkes haddini bilsin bildirt bak çok ciddiyim alamazsin omur boyu hasret yasarsin ya hep ya hic karar senin guzelim

ya anlamıyorum ben de,
anne-baba ile inatlaşma mıdır bunun adı. yoksa hoşlarına mı gidiyor sinirlendirmek.

ben de eşime diyorum, babam beni dinlemiyor, sen söyle seni illa dinler diyerek.
Inatlasma kizim biraz rahatsizdi goturmeyin dedim hasetlenme dedi kv bana onlar sanki ben kiskaniyorum onlardan sogutmak icin yapıyorlar saniyorlar bide kizim kucukken iste annen sana kizinca ben seni alirim kizim tamam mi diyor ya

ya anlamıyorum ben de,

İnatlaşarak sinirlendirmek, aynı şey.
Herkes haddini bilmeli diye düşünüyorum, anne anneliğini bilsin, dede dedeliğini. Sonuçta ben dede olamam ya da babaanne olamam. Babaanne sevgisi başka bir şey, anne sevgisi başka. Hatta anneanne ve babaanneler daha çok sevilmez mi. Daha eğlencelidir, daha az disiplinlidir. Ama annelik de büyük sorumluluktur.
Çocuk annenin yanında evin kurallarına uyacağını bildiği sürece çok önemli değil.

Mesela bizim evimizde haftada 1 gün Nutellalı ekmek yenir. Diğer günler bal, reçel vs. ama eve misafir gelince ya da biz yatılı bir yere gidersek bu kural iptal olur. Ne zamanki evimize döneriz, yeniden geçerli olur. Evimizdeki kurallar bellidir, misafir geldiğindeki ya da biz misafir gidinceki bellidir. Diğer kuralları eve getirmeye kalkmazlar.
Evde kurallar olması gerekir. Çocuğun ruh sağlığı açısından böyle. Çocuklar düzeni sever, rutinleri olması daha mutlu eder onları.
Ama yılın 365 günü bu kurallar uygulanacak diye de sert olmamak lazım. Gereksiz kurallar koymamak lazım.
Anneanne-babaanne-dede sevgisini de tatmaları lazım.

Inatlasma kizim biraz rahatsizdi goturmeyin dedim hasetlenme dedi kv bana onlar sanki ben kiskaniyorum onlardan sogutmak icin yapıyorlar saniyorlar bide kizim kucukken iste annen sana kizinca ben seni alirim kizim tamam mi diyor ya
Bak ya çocuğu nasilda dolduruyor o....diycem k.bakmayın günah ya Allah a inancı yok mu bunların ne demek ya ne demek inan kanım dondu ellerim titriyor sinirden Allah im al boylelerinj erkenden yanina yak cehenneminde nolur anneler anlamasin yaa yeterrrrr:(

İnatlaşarak sinirlendirmek, aynı şey.
Herkes haddini bilmeli diye düşünüyorum, anne anneliğini bilsin, dede dedeliğini. Sonuçta ben dede olamam ya da babaanne olamam. Babaanne sevgisi başka bir şey, anne sevgisi başka. Hatta anneanne ve babaanneler daha çok sevilmez mi. Daha eğlencelidir, daha az disiplinlidir. Ama annelik de büyük sorumluluktur.
Çocuk annenin yanında evin kurallarına uyacağını bildiği sürece çok önemli değil.

Mesela bizim evimizde haftada 1 gün Nutellalı ekmek yenir. Diğer günler bal, reçel vs. ama eve misafir gelince ya da biz yatılı bir yere gidersek bu kural iptal olur. Ne zamanki evimize döneriz, yeniden geçerli olur. Evimizdeki kurallar bellidir, misafir geldiğindeki ya da biz misafir gidinceki bellidir. Diğer kuralları eve getirmeye kalkmazlar.
Evde kurallar olması gerekir. Çocuğun ruh sağlığı açısından böyle. Çocuklar düzeni sever, rutinleri olması daha mutlu eder onları.
Ama yılın 365 günü bu kurallar uygulanacak diye de sert olmamak lazım. Gereksiz kurallar koymamak lazım.
Anneanne-babaanne-dede sevgisini de tatmaları lazım.

zaten kuralları babama dinletmek mümkün değil.
örneğin benim eşimin müdahalesini istediğim olayda, çocuğa ikinci çikolatayı yedirecekti, ki şu büyük gofretlerden almış.
düşünün yetişkin için bile ne kadar fazla gelir o kadarı.

yoksa dediğiniz doğru.
bizim evde TV izlenemz mesela, sadece belli günlerde maç izlenir ve arada sırada da film.
ama babamlarda hep TV açık. orada karışmıyorum, sonuçta o evin düzeni öyle, biz gittik diye düzenlerini bize ayarlamalarını beklemiyorum. o kadar da TV izlesin çok zararı olmaz diyorum.

ama yedikleri konusunda tahammülüm sınırlı.
2. çikolata ya, yedirilir mi :(

Bence de onlar tabiki sevmeli ama habersiz götürmek ne demek??? İnsanların başına neler geliyor. İnsan aklını kaybeder sabah kalk çocuk yok. Allah muhafaza.... En azından bunu düşünmeleri lazım. Ben olsam ağır konuşurdum... :KK12:

örneğin benim eşimin müdahalesini istediğim olayda, çocuğa ikinci çikolatayı yedirecekti, ki şu büyük gofretlerden almış.

yoksa dediğiniz doğru.
bizim evde TV izlenemz mesela, sadece belli günlerde maç izlenir ve arada sırada da film.
ama babamlarda hep TV açık. orada karışmıyorum, sonuçta o evin düzeni öyle, biz gittik diye düzenlerini bize ayarlamalarını beklemiyorum. o kadar da TV izlesin çok zararı olmaz diyorum.

2. çikolata ya, yedirilir mi :KK43:

Babanızın evin ne kadar sıklıkla gittiğiniz de önemli.
Çok sık değilse benim kendi çocuklarımla ilgili kendi düşüncem şöyle: Aman boş ver, ikinci çikolatayı yese ölmez, büyütme GelenKutusu.

Ama sık sık oluyorsa bence babanızı sakince, gerekçelerle ikna etmeniz gerek.
Benim annem geliyor bize mesela kalmaya. Bakıyorum abur cubur almış, çocuklar onu görünce yemek yemek istemiyor mesela. Annemle konuşuyorum, biraz kalbi kırılıyor başta ama sonra bana hak veriyor.
Çünkü çocuk büyütmek sorumluluğu başkasına veremeyecek kadar önemli bir konu.

Cahil insanlar, nasil razi olurlar cocugun annesinden ayri kalmasini. Merhamet yoksunlari. Aynen benim kayinvalidem de sürekli hastalandi, birseyler birseyler.. Vermedim, esim destek oldu bana o da vermemi istemiyordu cünkü benim gibi bakamacagina emin, canta gibi tasiyacak onu da bana ne yaptiysa ona da öyle yapacak dedi vermedi. O da zaten sizinki gibi bakmaya degil göstermek icin isterdi. Ama cevremden birsey diyen olmadi ben yine biraz daha rahttim sizden.
Ama cok sinir oldum size bu durumu yasattikalri icin.
Sen çok şanslısın o zaman ben hem arnavut hemde edirne karışımı biriyle evliyim kendimde ankaralıyım babam evlenme dedi baştan ama gönül işte hayaller ve gerçekler diyorum artık

yoksa dediğiniz doğru.

2. çikolata ya, yedirilir mi :KK43:
Zaten cocuk pedagog lari dede ve ninenin yaptiklarina karismayin ama kendi kurallarinizdan vazgecmeyin diyorlar bak cikolata deyince kizima doktor hazir bakkal işini yasakladi yemeyecek dedi kv gitmiş markete ordan cikolata almis birisini yedirmiş ben yoktum o zaman birisinide benim gözümün onunde yediriyor ya doktor yasakladi cocuk rahatsız diyorum birsey olmaz her cocuk yiyor diyor bana

Babanızın evin ne kadar sıklıkla gittiğiniz de önemli.
Çok sık değilse benim kendi çocuklarımla ilgili kendi düşüncem şöyle: Aman boş ver, ikinci çikolatayı yese ölmez, büyütme GelenKutusu.

Ama sık sık oluyorsa bence babanızı sakince, gerekçelerle ikna etmeniz gerek.
Benim annem geliyor bize mesela kalmaya. Bakıyorum abur cubur almış, çocuklar onu görünce yemek yemek istemiyor mesela. Annemle konuşuyorum, biraz kalbi kırılıyor başta ama sonra bana hak veriyor.
Çünkü çocuk büyütmek sorumluluğu başkasına veremeyecek kadar önemli bir konu.

babam benim joker bakıcım, ihtiyaç halinde atlar otobüse gelir.
bazen sık bazen çok nadir.

Ah canim ya cok üzüldüm cocuk deyince cok kötü oluyorum ya sen dokuz ay karninda taşı dogum yap sonrada alsinlar yok öyle bi dünya git polise anlat ailen falan birsey demiyorlar mi
Babam dedi alırım ikisinide giderim sizi de şikayet ederim diye ama hep bi oylama var ama bu sene net tavrımı koydum doğumdan sonra okullar açılıyor yanımda başka bir okula vereceğim yoksa babam gelirim toplarım hepinizi dedi

Babam dedi alırım ikisinide giderim sizi de şikayet ederim diye ama hep bi oylama var ama bu sene net tavrımı koydum doğumdan sonra okullar açılıyor yanımda başka bir okula vereceğim yoksa babam gelirim toplarım hepinizi dedi
Tekrar mi hamilesin

Kaç yaşındasınız?
Neden babanız olaya el koymadan siz kendi haklarınızı savunamıyorsunuz?
Babanız olmasa ne olacaktı? Çocuğunuz sizden ayrı mı büyüyecekti?

Lütfen biraz büyüyün. Olgun davranın. Sevişmeyi, hamile kalmayı biliyorsanız anneliği de bilin lütfen. Çocuğunuza yazık.

Tekrar mi hamilesin
Evet oglumdan sonra toplayamadım kendimi ve bir tane daha çocuğum olsun istedim. Eşim aslında çok iyi bir insan allahı var ailesi hariç hiç sıkıntımız olmadı bizim. Kv çok ezerek yetiştirmiş o yüzden hayırı bilmiyorum ama bu sene artık herşey için ikna ettim çok şükür artık evlatlarım yanımda olacak

Kaç yaşındasınız?
Neden babanız olaya el koymadan siz kendi haklarınızı savunamıyorsunuz?
Babanız olmasa ne olacaktı? Çocuğunuz sizden ayrı mı büyüyecekti?

Lütfen biraz büyüyün. Olgun davranın. Sevişmeyi, hamile kalmayı biliyorsanız anneliği de bilin lütfen. Çocuğunuza yazık.
Sen ne biliyorsun ki beni suçluyorsun? Herhalde köşeye çekilip izlemedim bende. Kadın beni tansiyon kalp hastası yaptı 29 yaşımdayım ayrıca salak değilim çok şükür biliyorum herşeyi ama ailem çok uzakta gücüm yetmedi arkamda kimse olmadan. Bilip bilmeden yargılama hangi anne 9 ay taşıdığı üstüne üstlük doğum masasında kalbi durduğu halde evladını verir?

Sen ne biliyorsun ki beni suçluyorsun? Herhalde köşeye çekilip izlemedim bende. Kadın beni tansiyon kalp hastası yaptı 29 yaşımdayım ayrıca salak değilim çok şükür biliyorum herşeyi ama ailem çok uzakta gücüm yetmedi arkamda kimse olmadan. Bilip bilmeden yargılama hangi anne 9 ay taşıdığı üstüne üstlük doğum masasında kalbi durduğu halde evladını verir?

Ben de onu diyorum zaten
29 yaşında birinin arkasında birinin olmasına gerek yoktur. Kendi başına kendi çocuğuna sahip çıkabilmelidir.

Evet oglumdan sonra toplayamadım kendimi ve bir tane daha çocuğum olsun istedim. Eşim aslında çok iyi bir insan allahı var ailesi hariç hiç sıkıntımız olmadı bizim. Kv çok ezerek yetiştirmiş o yüzden hayırı bilmiyorum ama bu sene artık herşey için ikna ettim çok şükür artık evlatlarım yanımda olacak
Ins canim ya simdiden başla bence keşke daha once ikna edip alsaydin cocugunu okuma yaşına gelmis artik biraz zor olur sen ona anne olarak laf soyleyebilecen mi tekrar babaanesinin yanina gitmek isterse cok zor durum Allah yardimcin olsun

Back
X