nasil izin alacagim?

Normal olmayan cocugun tavri değil, o yaşlarda cocuk akliyla isteyebilir ergen yani ama annesinin tavri normal degil, cocugun onunde bu konuda ağlamasi...
Otorite konusunda sorun yaşiyor sanirim. Aglamak yerine daha kesin bir duruşla cocuga neden isteginin olamayacagini karşisina alip kesin bir dille aciklayip konuyu kapatmasi gerekirdi.

Onun disinda 15 yasinda cocugun aşk derdi de olur, arkadaslariyla gezme eglenme derdi de olur kendini tanima derdi de olur okulunu da okur normali bu bence.

15 yasinda o civarlarda o kadar isyankar oluyorlar ki, bu devreyi aile olarak dogru yönetmek gerekir. Gerekirse destek alarak yonetmek gerekir. Umarim her çocuğun önü acik olsun, kotulerle karsilasmasan büyüyebilsinler.

evet 15 yaşında aşk derdi olur ama daha masumu olur böyle şehirden şehre atlamalı yok oralarda kalmalı olmaz değil mi ?

Mesela okulumuzda dershanemizde gördüğümüz yerlerdeki kişiler olur belli ki bu kızımız sosyal medyadan birileriyle arkadaşlık edebiliyor bu çocuk 16 yaşında bi sonraki 35 yaşında olabilir işin kötüsü kandırılmaya açık doğruyu yanlışı kendimizi korumayı belirli yaşlarda öğrenmemiz gerek bazı şeylerin olmayacağını görmemiz gerek 15 yaşında kız kardeşi olan biri olarak konuşuyorum . Evet annesinin otoritesinde ciddi sorunlar var bu çocuğun istekleri de akıllıca değil ağlamak çok saçma ve çaresizce bir tepki malesef

çok haklısın ancak benim gözlemlediğim bizim jenerasyonun 20lerde yaşadıklarını 13-14 yaş grubu yaşıyor bu devirde. bana da anlamsız ve sonu kötüye varacak şeyleri düşündürüyor.
bu internetin etkisi mi yoksa yanlış başka yerde mi bilmiyorum ama bakıyorum da 10-11 yaşında kız çocukları bile bir sürü şeyden haberdar.
öğrenmelerini ve istemelerini engellemek sanırım mümkün değil ama neyin neden olmayacağını düzgün anlatmak lazım sanırım.

Bu arada ben de erken evlendim, erkenden iki çocuk sahibi oldum, gorenler kardeslerinmi diyor dusun yani. Ama bebegimi sirtima bağlayıp oyle uniye gittim bitirdim vallahi. Mesleğim elimde, işim var, param var. Kendim basardim.Herkesin yapabileceği sey değil, ha yapabiliyorsa buyursun. Ama gerçekten simdi boyle konu acan 1 sene sonra evlendim, kocam biseye izin vermio keske okusaydim der. Biz de kotulugune birsey demiyoruz, gercekler acidir.

evet öyle ruhen yara alabilirler bu durumlardan ben bu jenerasyonda çoğu çocuğun eğitiminin sorunlu olduğunu düşünüyorum açıkcası o kadar uçlardayız ki ülke olarak bir kısım çocuğa peçe taktırırken bi taraf karşısındaki büyük biriymiş gibi salıyor sonra da e genç zapt edemiyoruz ki oluyor. Cidden evden sürekli kaçan sprunlu çocukların ailelerinden bahsetmiyorum ama bu kadar kuralsız çocuk yetiştirilmesinin özgürlükle alakası olduğunu düşünmüyorum bu daha çok kadın veya erkeklerin gençken biz yapamadık diye çocuklarının her isteğini yaptırmasıylla ilgili 367 kadın öldürülmüş ve bu kadınların çoğu eminim tanıdıkları erkekler tarafındandır ve çoğunlukla bu ilişkiler ergenken başlıyor aileler bence kural koymalı çocuklar da kuralların ve sınırların geçilmeyeceğini bilmeli bu elbette 2+2=4 gibi değildir ama çocukların annesi de ağlıyacak kadar otorotesiz olmamalı

buna çok katılıyorum. ne yazık ki ya inanılmaz baskı yada inanılmaz rahatlık var.
e normal standartta yetişen çocuklar da rahat olanları görüp özeniyor haliyle, madem oluyor benim ailem de salsın diyor.
zaten okullarda ne eğitim ne öğretim yok maalesef. elbette hakkını veren öğretmenler vardır ama genel anlamda gençlik çok rahat.
kural koymak insanı esir etmedikçe kötü bir şey değil. herşeyi yaşına uygun yaşamak en güzeli.
ama önce ebeveynlerin bu konuda uyanık olması lazım.
bir de dediğin gibi çocukta otorite kurmak için belli duruşta olup bunu bozmamak lazım.

Kesinlikle kural kötü birşey değil kuralsızlık kötü birşey bir çocuk belirli kurallarla yetişiyorsa zaten şu soruyu sormaz ben sevgili için İstanbul dan Ankara ya gidebilir miyim diye .
Bir çocuğun enerjisini tamamen bu işlere yöneltmesi ve ailesinin çok etkisiz olması yanlış .
Ben ergenlerin ele avuca sığmaz aman küçük yaramazlıklar yaparlar kısımlarına katılmıyor iki kız kardeşimin ergenliğine de gördüm evet yanlarında olmalıyız ama sürekli bir görmezden gelme durumunda daha büyük bir sorun yaşanıor hayır demek gerek sadece hayır bazen

Ayy normalde ergenlere sabırlı olması gerek ama bu durumu da aşmış. İki totosu b..klu büyümeden sevgililik oynuyor. Otur ders çalış kızım ana babanıza yazık. Ağlatmış kadını birde ne iyi annen var yolardim o saçını orada. Ne işin var başka ilde kimdir nedir belli değil tövbe yarabbim. Hayatımda hiç evladımı dovmedim ama ne biçim sınavsın ailene. Allahim beni sınamasın.

böyle yetişen çocuklar sonra iş hayatında o ortamı zehir eden, herşeyi hakkı sanan bireyler oluyor işte.
aileler uğraşmamak için rahat ederken bambaşka insanlar zorluk yaşıyor.

böyle yetişen çocuklar sonra iş hayatında o ortamı zehir eden, herşeyi hakkı sanan bireyler oluyor işte.
aileler uğraşmamak için rahat ederken bambaşka insanlar zorluk yaşıyor.
Kesinlikle katılıyorum çocuklarına hiç hayır demediklerinden etrafta bir sürü prens ve prenses oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…