nasil izin alacagim?

Yaşınız bence sevgilinizle görüşmek için şehir dışı yolculuk yapmak için uygun değil. Ben sizin ebeveyniniz olsam ben izin vermezdim. İstiyorsa o gelsin bulunduğunuz şehirde gündüz görüşün ve akşam olunca da eve dönün isterdim. Ki benimde o yaşta sevgilim oldu, kanınız kaynıyor,özlüyorsunuz, ben büyüdüm bir bireyim düşüncesindesiniz biliyorum ama şu an düşünmeniz gereken okulunuz dersleriniz.

Hepsini geçtim ben erkek ailesi olsam ve 16 yaşındaki oğlumun 15 yaşındaki kız arkadaşı tee başka şehirlerden kalmaya gelse, bu kızın ailesi yok mu ne biçim aile derim.
16 yaşındaki oğlun için de az çok aynı şeyleri düşünüyorsan sana hak veririm. O yaştaki çoğu çocuğun tek başına şehir değiştirmesi tehlikelidir.

18-20 yaştan önce akıl ne kadar yaşta değil başta dense de çocuksun. Ailen de korkar, orada başına bir şey de gelebilir. Sevgilini geçtim seni tek görenler hırsızlık, gasp, taciz yapabilir. Ayrıca 4 ay 2 buluşmayla tanıdığın çocuk için hiç gerek yok böyle atraksiyonlara.

Aynı şehirde olsanız sorun olmaz ama tek başına uzak yerlere gitmek bu yaşta olmaz. Bence fikrinden vazgeç. Hatta şaşırdım o çocuğun da ailesi 15 yaşında izin vermemeli diye düşünüyorum hele ki İstanbul gibi bir yere tek başına gitmesine.

Ya buradaki bazı yorumlara şaşırdım, üzüldüm hatta kızdım.

Öncelikle ailen çok anlayışlı zaten kıymetini bil diyenler ailesinin kızın sevgilisi olmasına saygı göstermesini bulunmaz hint kumaşı edalarıyla övmesi beni oldukça üzdü. Lütfen buradaki annelere de söyliyeyim çocuğunuzun sizle bir şeyleri paylaşmasını, onu güvende tutmak ve yalancı olmasını engellemek istiyorsanız buna saygı göstermeyi normalleştirmeliyiz.

Kimisi gelmiş biz zamanındaaa memelerimizi saklardık yeh gidi günlerrr yazmışlar. Üzgünüm sana kötü bir haberim var ama senin yaptığın doğru değildi. Bir kadın olarak bedeninden utanmanı sağladılar. Ama sen memelerini sakladın diye bu kız sevgilisi olduğunu ailesiyle paylaşmayacak değil. Aksine bunlar sağlıklı bir hayat ve psikoloji oluştururacak.

Bana göre de şanslı birisin bunun sebebi ise ailenle senin davranışların konusunda konuşup senin düşüncelerine de değer verip ortak bir karara varabilmeniz. Benim dediğim olacak diyen bir aile değil, seni dinleyen bir ailen olması çok güzel.

Müge seni bulur sana söylim kızımm.:)))

11 yaşında kızım var Allahım sana sığınıyorum.
15 yaş tek başına başka şehirlere gidip sevgilinle görüşebileceğin bir yaş değil kuzum. Yapma, çok küçüksün. Allah korusun başına bir hal gelir, ülke ülke değil bırak başka şehri markete gönderirken yüreğimiz ağzımıza geliyor

Benim kızım bana böyle bir istekle gelse gülerim, şaka olabilir anca diye. Deseki sevgilim ankarada, hafta sonu için plan yaplaım, ailece gidelim, ben günümü onunla geçireyim akşam birlikte yemek yiyip onu evine bırakalım, hemen olur derim. Olay sevgilinin olması, onunla birşeyler paylaşmasından korkmak falan değil. 15 yaşında, öpüştüm oynaştım dese de kızmam. Gerçekten sorun yapmam böyle şeyleri. Ama başka şehire, tanımadığım insanların yanına gidecek, nerde kalacak ne edecek stresi beni yorar. Zaman gerçekten kötü, kimseye güvenmem bu konuda. Orada nerede kalacaksınız, başınıza bir kaza bela gelse arayabileceğiniz eş-dost var mı? Siz büyüdüm sanıp kendinize güveniyorsunuz ok ama biz ebeveynler topluma güvenmiyoruz artık. Sizinde anne-babanıza karşı anlayışlı olup neden kabul etmediklerini kavramanız lazım.

15 yasında ne sevgiliye gitmesi ya
Otur oturdugun yerde evladım.

Cocuklar kafayimi yediniz hangi aile buna izin verir okuluna odaklan bide uzak mesafe iliskisi allahim ya rebbim

Siz hayatı 10 yıl ileriden yaşıyorsunuz sanırım.
Annelerin tanışması, babaya söylenmesi birbirlerinin evlerine gitmeler vs.
Bu gelişmeler 15 yaşında ilk aşkını yaşayan, flört eden iki çocuk için çok fazla bence.

Ben sizin annenizi de normal görmedim. Böyle bir konuyu açtığınızda topu babana atmak yerine reddedip orada kapatmalıydı. Ele avuca sığmayan bir çocuksunuz herhalde, kadın onaylamayacağı halde çaresizlikten sert tepki veremedi belki de.
Kızımında senin yaşlarında flörtleri oldu, en fazla ilçedeki cafede kahve içer gelirdi. Onu bile arkadaş grubu olarak çıkarlardı.

Şimdi 19 yaşında 1,5 yıllık bir arkadaşlığı var, babasına ilk kez bu ilişkisini anlattı. Onda da baba kız arasında ki köprü ben oldum. Çocukla ben tanıştım, eşim benden aldı bilgileri, bu yaşta resmiyete dökmeyeceği belki bitecek bir bir ilişki için yüz göz olmak istemedi.
Kızım erkek arkadaşının annesi ile benim tanışmamızı istedi. Bende şu durumda erken diyerek kabul etmedim. Ailelerin tanışması bir söz/nişan niyeti varsa olmalı bana göre.
Kızımı erkek arkadaşının evine gitmemesi konusunda da uyardım. Akşam yemeğine davet edildi kibarca reddetmesini istedim. Şimdiden yüz göz olmanın, milletin ağzına laf vermenin anlamı yok çünkü.
Bizde kızımızın ilişkisini biliyoruz ama bir sınır olmalı bana göre. Önceliği eğitimi çünkü bizim için.

Ben senin annen yaşındayım aynı yaşta oğlumda var üstelik. Daha yeni yeni giyimine, saçına, başına özenmeye başladı. Erkek annesi olarak da baksam çok hızlısınız.
2 sene sonra tüm hayatını etkileyecek bir sınava gireceksin enerjini oraya ver, daha kimler kimler çıkacak karşına. Sen eğitimine ne kadar yatırım yapar, sosyal ve iş çevreni belli bir düzeye getirirsen ilişkilerini ve evliliğini de o tarz insanlarla yaparsın. Yarın öbür gün iki bebeyle cebelleşirken arkadaşlarının attığı eğlenceli fotolara/paylaşımlarına iç geçirmekle kalırsın bunu sakın unutma.

cidden şu yazdıklarınıza o kadar katılıyorum ki 19 yaş da çocuk bana göre annesiye tanışmak için çok erken bu sefer çocuklar kendilerini ciddi bir ilişki içinde sanıyor aileler siz yapmasanız bile karşı taraf geliniymiş gibi şimdiden bazı noktalara karışıyor.

Sonra bu çocuklar hayallerini evlilik üzerine kurmaya başlıyorlar. Evet sevgili olmak kötü değil ama belirli yaşlarda olan flörtlerin aileler içinde açıkca konuşulması resmileşmesi bana da tehlikeli geliyor malesef Orta Doğuda yaşadığımız için taraflardan biri muhakkak konuyu söze nişana getirebiliyor. Ailelerin haberdar olmasından yanayım anne de bi şekilde ortamda görüşür ama babaların işin içine katılması bi şekilde çok yakın olması bana yanlış geliyor. Bu yüzden sizin bakış açınızı çok beğendim

Ben kızımın olduğu ortamlarda evlilikle ilgili muhabbet geçtiği zaman hep "bana göre evlilik yaşı 30 olmalı" derdim.
Okulu bitsin, parasını kazansın, gençliğin ve bekarlığın pozitif getirilerini yaşasın sonra girsin o sorumluluğun içine derdim.
Bir arkadaşım 15 yaşında ki kızına el işi çeyiz hazırlayıp koymaya başlamıştı. Onu bile uyarmıştım çocuğun kulağına kar suyunu kaçırma, önceliğin eğitimi olduğunu bilsin evlilik ihtimalini aklına sokma diye.
Bu kadar dikkatli davranmama rağmen üni bitmeden bir sene önce nişan yapacağız diye dillendirmeye başladı. Sırf inatlaşma olmasın aramızda diye "daha çok var bakarız zamanı gelince, üni bitince yüksek lisans, master vs planların var" vs diye hatırlatıyorum.
Belki anlaşamayacak seneye bitecek her şey. Sırf benim tepkilerim yüzünden gözünde devleştirip, ilişkisinde ki negatif yönleri gözden kaçırmasın diye açıkcası bu nötr tavrım.
Benim tek şansım karşı tarafın ailesi de oğullarının önce eğitimine önem veriyorlar. Seneye yurt dışı planları varmış hatta.
Karşı taraftan kısa vadede evlilik baskısı yok Allah'tan aklı karışmıyor. Ne kadar bilinçli yaklaşırsan yaklaş aşık oldular mı değişiyor özellikle kız çocukları.
Ebeveynlik çok ince bir çizgi ne sıkabiliyorsun ne çok serbest bırakabiliyorsun. Tüm samimiyetimle söylüyorum küçüklük hallerinden şu zamanları daha yorucu inanın.

o kadar iyi anlıyorum ki yakın zmanda kuzenim evlendi 21 yaşında ama malesef ailesinin hatası var istemiyorlardı ama kızla tanıştılar istemiyorlardı aileyle tanıştılar sırf aileyi tanımak ve oğullarını durdurmak için kızn ailesi hemen nişan olacak dedi karşı çıkmasına rağmen teyzem yine yapıldı en sonunda evlendiler ilk başta çok dikkate almamak lazım sanırım bir kere tanıştıysan bir daha görüşmemek ne olursa olsun durdurmak gerekiyor o kadar üzülüyorum ki evlendiği için çok küçükler mesela evlilik ne bilmiyorlar ama tutturdular inanın kuzenimden çok o kıza üzülüyorum çocuğun doğru düzgün işi yok ama evlendiler işte..

Üniversite bitmeden bir sene önce nişan yapmak çok kötü bir fikir üniversite bitince bir buçuk sene sonra evlenen biri olarak söylüyorum erasmus yapması lazım işini bulup oturtmaları lazım nişan ilişkiyi evrimleştiriyor çünkü aileler tamamen işin içine giriyor planlarını bir şekilde evliliğe yönelik yapıyorsun vs.. cidden zorlayıcı bir süreç umarım kızınız bu fikrinden vazgeçer eminim üniversite ortamı fikirlerini hayata bakışını değiştirecektir

Çocuğun işi gücü yok ama ailenin durumu iyi maddi anlamda çok sıkılmadılar diyelim.
Yaşıtları flört edip, öğrenci evlerinde yaşarken, kampüs havası solurken bu yaşta evlilik sorumluluğu almaları çok yıpratıcı bir şey. Bir kaç sene sonra anlayacaklar ama o zamanda tren kaçmış olacak. İnşallah evlilik süresince boş durmaz eğitimleri için bir şeyler yaparlar.
Dediğim gibi kızımla ilgili konuya nötr yaklaşıyorum. Ama bir yandan da gelecek planları ile ilgili konuşup heveslendirmeye çalışıyorum. Bu yaz bir yurt dışı tecrübesi olacak. Sonra ki senelerde erasmus yapması için destekliyorum.
Geçen yüksek lisanslarımızı yurt dışında yapacağız evlenip gideriz gibi bir cümle kurdu.
Evinizi kim geçindirecek, evlenecek kadar kendinize güveniyorsanız bunu da düşünün dedim.
Mümkün olduğu kadar yüz vermemeye ama bir o kadar da karşısında olmamaya dikkat ediyorum.
Ama bu konu kafamı yormuyor da değil.

Umarım en güzeli olur kızınız için birbirlerini destekler ve daha yukarı çıkmalarını sağlarlar bu yaşta biraz hayalperest oluyorr sanırım çocuklar evleniriz şunu şunu yaparız gibi ama kızınızın yaşı daha küçük zamanla bu hayalperestlik azalır diye düşünüyorum

Daha 15 yasindasin, çoook aşklar, heyecanlar yaşayacaksin. Bu kadar aceleci olma canim. Bu yasta biri sevgilisi icin yalniz basina sehir disina cikmamali diye düşünüyorum. Anne babanin sözünü dinle. Bizi dinle.

Okul bitti 2 sene sonra atandım daha ilk yılımı çalışmadan annemden laf duymaya başladım.

Yaşadığım şehirde dedemin arkadaşının oğlu varmış bi görüşsek nolurmuş. Dedemin hatrı yok muymuş. Dedim hatır gönül işi mi bu ya. Hem ben daha ilk yaz tatilimi bile yaşamadım. Arkadaşlarımla tatile gidip gezip tozup paramı yicem hiç kaynana görümce zırıltısı çekemem. Ki yaşım da 25 yani.

Nasıl bi motivasyonla bu kadar küçük yaşlarda okul bile bitirmeden cesaret ediyorlar gerçekten anlamıyorum.

O yaşlarda ben de böyle aşk meşk peşindeydim. Keşke otursaydım ders çalışsaydım da üniversite sınavında 3-5 net fazla yapsaydım diyorum şimdi. O yaşlarımda benimle de çok konuştular, bu işler kaçmıyor ama üni sınavının bir yaşı var diye. Ama dinleyen kim? İnşallah sen dinlersin, güzel bir bölüm kazan, güzelce okulunu oku, maaşını kazan, sonra o maaşı bir güzel çatır çatır ye, sonra istediğin kişiyle yuvanı kurarsın. O beyaz atlı prensler evlendikten sonra beyaz atletli köşe yastığına dönüyorlar ama bu kısmı es geçiyorum içini karartmak istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…