- Konu Sahibi bitane2014
-
Selamlar,
Epeydir düşündüğüm şu kardeşlik mevzusuna sızı neden dahıl etmıyorum dedım.Doğada annelık var,yavrular annenın korumasında, bılmedıgım ıstısnalar olabılır.Ornegın kedıler kızgınlık zamanları 10 tanesi musallat oluyor ve zavallım dısıler her türlü acıya,açlığa dayanmak zorunda kalıyorlar.Neyse o süreç sonrasında dogum gerceklesıyor ve birbirine benzemeyen 3-4 ya da daha fazla yavru dünyaya gelıyor.Bu arada baba yok ortalıkta,baska dısılerın pesıne düşmüş bile.Sımdı babaları farklı bıle olsa bu yavrular kardeştir.Anne karnında baslar kardeslıklerı ve beraber buyurken devam eder,ta kı yolları ayrılana kadar.Dıger yandan malum babanın diğer dısıden yaptıgı yavrular bu yavrularla hıc karşılaşmaz,karşılaşsa bıle kardeş olarak görmez,yabancıdır onun ıcın.Sımdı kedi örneginden çıkıp genellersek;
1-Çoğu yavruya anneler bakar,baba çekip gider.
2-Kardeslık ancak aynı anneden doğduğunda gerceklesır.
3-Nasıl kı erkek kedı ıstedıgıyle bırlıkte olup,ordan burdan dogurttuklarını sız kardeşsınız deyıp bıraraya getıremıyorsa ve doga bunu gerektiriyorsa,ınsanlar neden doğaya karşı çıkıyorlar?
4-Asıl olan annelik ve yavruya yetıyorsa neden illa analı babalı büyüsün dıye kadınlar istemedikleri erkegı,evlılıgı çekmek zorunda ?
5-Bu zihniyet ve erkek egemen toplum ne zaman degısecek,sonlanacak ?
Ya bu da dert mı gıbı gelebilir,aslında büyük dert.Bakıs açımızı körelten,bızı olmadık dertlerın ıcınde hayattan bezdıren,gucsuzlestıren,bağımlı kılan düşünce yapısı.Kımbılır ben görmem ama bu yanlış bır gun düzelecek,kadınlar gücü ve gücü kullanmayı öğrenecekler.
Sephoraa sen evliydin değil mi? Bir şey soracağım gerçi çok ütopik olacak ama senin görüşünü merak ediyorum. Mesela dünyada annesi ve babası evli olan kadar annesi ve babası evli olmayan çocukların sayısı eşit olsaydı yani daha kestirmeden sorayım bekar anne baba olmak daha normal olsaydı da çocuk babanın eksikliğini arar mıydı sence? Babanın fonksiyonu toplumsal olarak önemli çocuk herkesin anne babası yanındayken kendi anne babasını yanında ister ama bu sanki sosyolojik bir durum yoksa ben babaların pek bir fonksiyonu olduğunu düşünmüyorum. Sorumluluk hep annede.Ama biz insanız, kedi değiliz. Hiç bir erkek insan bizi cinselliğe zorlamıyor. Korunma şansımız var hamile kalmayabiliriz. Zaman içinde tek eşli olacak şekilde evrimleşmişiz. Zekamız var, karar alabilir, uygulayabiliriz. Kimseye muhtaç değiliz. Erkek egemen yaşamak zorunda değiliz. Yavrularımız kedi yavrusu değil. Duygusal doyuma, ilgiye, sevgiye, bakıma muhtaçlar. Sadece anne yetmez yani.
Sephoraa sen evliydin değil mi? Bir şey soracağım gerçi çok ütopik olacak ama senin görüşünü merak ediyorum. Mesela dünyada annesi ve babası evli olan kadar annesi ve babası evli olmayan çocukların sayısı eşit olsaydı yani daha kestirmeden sorayım bekar anne baba olmak daha normal olsaydı da çocuk babanın eksikliğini arar mıydı sence? Babanın fonksiyonu toplumsal olarak önemli çocuk herkesin anne babası yanındayken kendi anne babasını yanında ister ama bu sanki sosyolojik bir durum yoksa ben babaların pek bir fonksiyonu olduğunu düşünmüyorum. Sorumluluk hep annede.
Sephoraa sen evliydin değil mi? Bir şey soracağım gerçi çok ütopik olacak ama senin görüşünü merak ediyorum. Mesela dünyada annesi ve babası evli olan kadar annesi ve babası evli olmayan çocukların sayısı eşit olsaydı yani daha kestirmeden sorayım bekar anne baba olmak daha normal olsaydı da çocuk babanın eksikliğini arar mıydı sence? Babanın fonksiyonu toplumsal olarak önemli çocuk herkesin anne babası yanındayken kendi anne babasını yanında ister ama bu sanki sosyolojik bir durum yoksa ben babaların pek bir fonksiyonu olduğunu düşünmüyorum. Sorumluluk hep annede.
Genetik yakınlık hastalıkları sakatlıkları çoğaltır o yüzden kardeş mevzusunda evlenmemek biraz da bundandır diye düşünüyorum ki, kardeşler birbirine anne babaya olan genetik yakınlıktan daha yakın genetik yapıya sahipmiş.Onun dışında kadının gücü konusuna hak veriyorum evet..Selamlar,
Epeydir düşündüğüm şu kardeşlik mevzusuna sızı neden dahıl etmıyorum dedım.Doğada annelık var,yavrular annenın korumasında, bılmedıgım ıstısnalar olabılır.Ornegın kedıler kızgınlık zamanları 10 tanesi musallat oluyor ve zavallım dısıler her türlü acıya,açlığa dayanmak zorunda kalıyorlar.Neyse o süreç sonrasında dogum gerceklesıyor ve birbirine benzemeyen 3-4 ya da daha fazla yavru dünyaya gelıyor.Bu arada baba yok ortalıkta,baska dısılerın pesıne düşmüş bile.Sımdı babaları farklı bıle olsa bu yavrular kardeştir.Anne karnında baslar kardeslıklerı ve beraber buyurken devam eder,ta kı yolları ayrılana kadar.Dıger yandan malum babanın diğer dısıden yaptıgı yavrular bu yavrularla hıc karşılaşmaz,karşılaşsa bıle kardeş olarak görmez,yabancıdır onun ıcın.Sımdı kedi örneginden çıkıp genellersek;
1-Çoğu yavruya anneler bakar,baba çekip gider.
2-Kardeslık ancak aynı anneden doğduğunda gerceklesır.
3-Nasıl kı erkek kedı ıstedıgıyle bırlıkte olup,ordan burdan dogurttuklarını sız kardeşsınız deyıp bıraraya getıremıyorsa ve doga bunu gerektiriyorsa,ınsanlar neden doğaya karşı çıkıyorlar?
4-Asıl olan annelik ve yavruya yetıyorsa neden illa analı babalı büyüsün dıye kadınlar istemedikleri erkegı,evlılıgı çekmek zorunda ?
5-Bu zihniyet ve erkek egemen toplum ne zaman degısecek,sonlanacak ?
Ya bu da dert mı gıbı gelebilir,aslında büyük dert.Bakıs açımızı körelten,bızı olmadık dertlerın ıcınde hayattan bezdıren,gucsuzlestıren,bağımlı kılan düşünce yapısı.Kımbılır ben görmem ama bu yanlış bır gun düzelecek,kadınlar gücü ve gücü kullanmayı öğrenecekler.
Ama biz insanız, kedi değiliz. Hiç bir erkek insan bizi cinselliğe zorlamıyor. Korunma şansımız var hamile kalmayabiliriz. Zaman içinde tek eşli olacak şekilde evrimleşmişiz. Zekamız var, karar alabilir, uygulayabiliriz. Kimseye muhtaç değiliz. Erkek egemen yaşamak zorunda değiliz. Yavrularımız kedi yavrusu değil. Duygusal doyuma, ilgiye, sevgiye, bakıma muhtaçlar. Sadece anne yetmez yani.
Kedi kardesiyle, kendi yavrusuyla bile ciftlesir, siz bunu yapar misiniz? Olay sadece toplumsal yapi degil, bizim insan olarak dogadaki diger canlilardan farkimiz bu, anne, baba, kardes gibi olgulara sahibiz. Kendi adima baba kavraminin onemli oldugunu dusunuyorum, hem duygusal hem biyolojik olarak.
Soru bana degil ama fikrimi yazmamda bir sakinca yoktur umarim.Sephoraa sen evliydin değil mi? Bir şey soracağım gerçi çok ütopik olacak ama senin görüşünü merak ediyorum. Mesela dünyada annesi ve babası evli olan kadar annesi ve babası evli olmayan çocukların sayısı eşit olsaydı yani daha kestirmeden sorayım bekar anne baba olmak daha normal olsaydı da çocuk babanın eksikliğini arar mıydı sence? Babanın fonksiyonu toplumsal olarak önemli çocuk herkesin anne babası yanındayken kendi anne babasını yanında ister ama bu sanki sosyolojik bir durum yoksa ben babaların pek bir fonksiyonu olduğunu düşünmüyorum. Sorumluluk hep annede.
Kedılerı yakınen tanıyorum.Buradakı asıl nokta kardeşlik mevzusu ,konu baslıgındakı gıbı.Ben anne kardeşliğinin gecerlı oldugunu,dıgerının doğru olmadıgını anlatmaya çalıştım daha cok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?