Nasıl kardeş olunur ?

bitane2014

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2014
128
22
28
Balıkesir
Selamlar,

Epeydir düşündüğüm şu kardeşlik mevzusuna sızı neden dahıl etmıyorum dedım.Doğada annelık var,yavrular annenın korumasında, bılmedıgım ıstısnalar olabılır.Ornegın kedıler kızgınlık zamanları 10 tanesi musallat oluyor ve zavallım dısıler her türlü acıya,açlığa dayanmak zorunda kalıyorlar.Neyse o süreç sonrasında dogum gerceklesıyor ve birbirine benzemeyen 3-4 ya da daha fazla yavru dünyaya gelıyor.Bu arada baba yok ortalıkta,baska dısılerın pesıne düşmüş bile.Sımdı babaları farklı bıle olsa bu yavrular kardeştir.Anne karnında baslar kardeslıklerı ve beraber buyurken devam eder,ta kı yolları ayrılana kadar.Dıger yandan malum babanın diğer dısıden yaptıgı yavrular bu yavrularla hıc karşılaşmaz,karşılaşsa bıle kardeş olarak görmez,yabancıdır onun ıcın.Sımdı kedi örneginden çıkıp genellersek;
1-Çoğu yavruya anneler bakar,baba çekip gider.
2-Kardeslık ancak aynı anneden doğduğunda gerceklesır.
3-Nasıl kı erkek kedı ıstedıgıyle bırlıkte olup,ordan burdan dogurttuklarını sız kardeşsınız deyıp bıraraya getıremıyorsa ve doga bunu gerektiriyorsa,ınsanlar neden doğaya karşı çıkıyorlar?
4-Asıl olan annelik ve yavruya yetıyorsa neden illa analı babalı büyüsün dıye kadınlar istemedikleri erkegı,evlılıgı çekmek zorunda ?
5-Bu zihniyet ve erkek egemen toplum ne zaman degısecek,sonlanacak ?

Ya bu da dert mı gıbı gelebilir,aslında büyük dert.Bakıs açımızı körelten,bızı olmadık dertlerın ıcınde hayattan bezdıren,gucsuzlestıren,bağımlı kılan düşünce yapısı.Kımbılır ben görmem ama bu yanlış bır gun düzelecek,kadınlar gücü ve gücü kullanmayı öğrenecekler.

Bunu her zaman söylüyorum kadınlar istemedikleri erkeği ve evliliği çekmek zorunda değiller. Sadece insanlar olarak sosyal normlar içinde yaşadığımız için eğer erkeğe karşı dürüst olursa ve erkek de kabul ederse yalnızca biyolojik babalık elbette yapabilir. Bence asıl düşünce çocuğun sorumluluğunu paylaşmak.
Kendi adıma eğer 40'lı yaşlarıma kadar sevebileceğim birini bulamazsam bir biyolojik baba bulabilirim. Kimseye de hesap vermem bunun için.

Ama biz insanız, kedi değiliz. Hiç bir erkek insan bizi cinselliğe zorlamıyor. Korunma şansımız var hamile kalmayabiliriz. Zaman içinde tek eşli olacak şekilde evrimleşmişiz. Zekamız var, karar alabilir, uygulayabiliriz. Kimseye muhtaç değiliz. Erkek egemen yaşamak zorunda değiliz. Yavrularımız kedi yavrusu değil. Duygusal doyuma, ilgiye, sevgiye, bakıma muhtaçlar. Sadece anne yetmez yani.

baba olmak babalık yapmak istemenin erkek egemen toplumla ne alakası var bende anlamadım..
zaten kedi gibi olan adamlar çekip gidiyor aramıyor sormuyor bütün erkekleri genellemek enteresan..
kadınlar da sırf çocuk sahibi olmak için evlenmesin bir zahmet ..
kadınların kafayı değiştirmek lazım bu imkanı erkeğe sağlayanlarda onlar..

Kedi kardesiyle, kendi yavrusuyla bile ciftlesir, siz bunu yapar misiniz? Olay sadece toplumsal yapi degil, bizim insan olarak dogadaki diger canlilardan farkimiz bu, anne, baba, kardes gibi olgulara sahibiz. Kendi adima baba kavraminin onemli oldugunu dusunuyorum, hem duygusal hem biyolojik olarak.

Çünkü insan doğasıyla hayvan doğası ayrı.İnsanlar üremek için evleniyor.En azından bizim toplumumuzda ve birçok diğer toplumlarda da böyle.Olaylar geçmişte çok sapıttığı için ,düzen olması adına nikah gelmiş.
Ve o imzayı atarken de maalesef iyi gün kötü gün YEMİNİ VERDİRİLİYOR.
Yine de olay tamamen kadında.Anneliğin kadına yettiğini sanmıyorum.Kadınlar sevilmek ihtiyacı içinde,insanlara verilen güdü bu yönde en azından.Erkeksiz bir hiç gibi hissediyor olabilirler,erkeksizlik sevgisizlik genel çoğunluğa göre.
Benim annem kimseye boyun eğmedi,babamı tanımıyorum bile,görmedim hiç.
Sizin ideal örneğiniz olabilir annem.
Ben de aynı kafadayım.
Ben ve benim gibiler çoğaldıkça azalır ,ama bitmez bu düşünce yapısı.

Sephoraa sen evliydin değil mi? Bir şey soracağım gerçi çok ütopik olacak ama senin görüşünü merak ediyorum. Mesela dünyada annesi ve babası evli olan kadar annesi ve babası evli olmayan çocukların sayısı eşit olsaydı yani daha kestirmeden sorayım bekar anne baba olmak daha normal olsaydı da çocuk babanın eksikliğini arar mıydı sence? Babanın fonksiyonu toplumsal olarak önemli çocuk herkesin anne babası yanındayken kendi anne babasını yanında ister ama bu sanki sosyolojik bir durum yoksa ben babaların pek bir fonksiyonu olduğunu düşünmüyorum. Sorumluluk hep annede.

Hayır sorumluluğun hep annede olduğunu düşünmüyorum. Sadece toplum düzeni öyle oturmuş ve siz bunu öyle kabul ediyorsunuz diye size öyle geliyor. Çocuğun sorumluluğu annede olduğu kadar babada da olmalıdır. Boşanıp boşanmamak bişey değiştirmez.
Çocukların hem anneye hem babaya ihtiyacı olduğunu savunuyorum ben. Annenin bütün sorumluluğu (boşanmış dahi olsa) almasına karşıyım.

bana sormamışsın ama yazayım dedim:)
sorumluluğu üstüne alan kadınlar .. almasınlar .. bir erkeğin bir kadın kadar çocuğa bakamayacağını mı düşünüyorsunuz ?
kadının emzirme olayından sonra şartlar eşit..
toplumun şartları ne olursa olsun duygusal anlamda bir çocuğun hem anne hem baba sevgisine ihtiyacı vardır .. paylaşımları farklıdır..
daha normal olsaydı diye sorduğunuz şey boşanma ile zaten normal.. artık boşanmalar çok arttı etrafımda bir sürü bekar anne bekar baba var .. ama o çocuklarda ille babalarıyla paylaşımda bulunmak istiyorlar ..

Kedi ornegi ile insan bagdasmadi.
Insan korunabilir hamile kalmamak icin.anne hamileyken baska disiye gidene s...siz der toplum kedilerde normaldir.
Yavru basinin caresine bakinca sadece babayi deil anneyide tanimaz kedielrde koloni halde gezen kedi kopege hic rastlamadim.
Erkeklerin hepsi sorumsuz degil anneden dah duskun evladina babalarda var.

Genetik yakınlık hastalıkları sakatlıkları çoğaltır o yüzden kardeş mevzusunda evlenmemek biraz da bundandır diye düşünüyorum ki, kardeşler birbirine anne babaya olan genetik yakınlıktan daha yakın genetik yapıya sahipmiş.Onun dışında kadının gücü konusuna hak veriyorum evet..

Ataerkil topluma kafa tutmaya çalışmak için niye kedi örneği verdiniz şimdi? Onların doğası farklı bizim doğamız farklı.Ben bu işten bir şey anlamadım.

Teşekkürler,kedı herkesın tanık olabileceği yakın bı ornektı sadece.Genıs düşünürsek vahsı yasamda da böyle.Erkeklerın cınsellıge zorlamadıgı ıddıanız çok fazla.Amerıka da dahı dk da tecavüz vakaları artarken Turkıyemız'de
cocuk gelinler varken,hadi geçtim evli olup o gece ıstemezse ertesi gun burnundan getırılırken,bu lıste uzarrr.Konu zaten hamile kalmak degıl artı kocasından gızlı korunmak zorunda kalanları unutmayalım,ılla doğuracaksın baskılarını da.
sonuçta bıze ogretılenler ışığında düşünüyoruz,ama bı yerde yanlıs var.Bu kadar mutsuzluk sadece ıkı uyumsuz ınsanın beraberliğinden çıkmaz.

Kedılerı yakınen tanıyorum.Buradakı asıl nokta kardeşlik mevzusu ,konu baslıgındakı gıbı.Ben anne kardeşliğinin gecerlı oldugunu,dıgerının doğru olmadıgını anlatmaya çalıştım daha cok.

Soru bana degil ama fikrimi yazmamda bir sakinca yoktur umarim.
Benim annem calisan bir kadin. Sabahlari erkenden evden cikardi. Benim sorumlulugum komple babamdaydi. Kahvaltimi yaptirir uzerimi giydirir saclarimi beceremese bile kendince toparlar ve okula gonderirdi beni. Kucuk bir kardesim var. Ona da ayni sekilde. Banyosuna kadar yaptirir.
Baba var baba var sonucta.
Fonksiyonu olmayanlara baba denmesine de karsiyim. Cocugu yapip elini bile surmeyen "babalarin" konudaki erkek kedilerden farki yok gozumde.

Tamam iste ben de onu diyorum, siz ayni babadan olan kardesinizle ya da babanizla birlikte olur musunuz? Eger babalik kavramini gecersiz goruyorsaniz bu kisilerin sizin icin bir yabanci olmasi lazim degil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…