- Konu Sahibi bitane2014
-
eylemin çirkinliği kardeş olduğunuz gerçeğini değiştirmiyor ama..
siz kabul etmiyor etmek istemiyorsunuz diye genetiği hiçe sayamazsınız..
ancak duygusal olarak kabul etmez görüşmezsiniz bu sizin tercihiniz ..
Evet. Basimizdan eksik olmasinlar
Gen aktarimi olarak bakarsaniz olaya kardes oluyorlar. Paylasim olarak bakarsaniz neleri paylastiklarina bagli. Bazi insanlar tanisip gorusmek ister. Bazilari da oldugu yerde kalsin ilgilenmiyorum der. Adı kardes oluyor bu durumda sadece. Ama ebeveynlerden biri ortak oluyor. Sizin cocugunuzun baba dedigi birine bir baska cocuk da baba demis oluyor. Ikisi de o babanin evladi.
hayır size katılmıyorum. doğuran annemi anlamaya çalışmakla birlikte anne olarak benimsemedim. geçen yıl tanıdığım o dünya tatlısı iki kızı kardeşim olarak benimsedim, çok seviyorum. ama baba bir kardeşimle elbet yakınlığım çok daha fazla. kan çekmesi var ya kan çekmesi, anne bir kardeşlerimle tam da onu yaşadım. doğuran annenle neden olmadı bu kan çekimi dersen, belki için için kızıyorumdur. belki olmuştur ama bu anlamlandıramadığım duygularım baskın geliyordur.Cok guzel bı ornek olmuş.Anne doğurmuş,baba bakmış ve babanın diğer cocugu ıle büyüdüğünüz ıcın onu daha yakın görüyorsunuz.Bu duygusal son derece gercekcı.Beraber bırcok seyı paylastıgınız kısılerı daha yakın görmenız.Ben burada babaları kotulemedım.Babamla en ufak sorunum yok.Annelerı de baştacı yapmadım.Olayı hıııccc kısısellestırmedım,öyle yapıp laf çarpanlara da cevap vermedım.Konunun ıyılıkle kotulukle en ufak ılgısı yok.Kardeslık dıyorum ,bıze ogretıldıgı gıbı degıl dıyorum.Anne asıldır dıyorum
hayır size katılmıyorum. doğuran annemi anlamaya çalışmakla birlikte anne olarak benimsemedim. geçen yıl tanıdığım o dünya tatlısı iki kızı kardeşim olarak benimsedim, çok seviyorum. ama baba bir kardeşimle elbet yakınlığım çok daha fazla. kan çekmesi var ya kan çekmesi, anne bir kardeşlerimle tam da onu yaşadım. doğuran annenle neden olmadı bu kan çekimi dersen, belki için için kızıyorumdur. belki olmuştur ama bu anlamlandıramadığım duygularım baskın geliyordur.
sizin iddianız ne ki? farklı bir açıdan bakalım, baba terk etsin anne büyütsün. kan çekimi baba bir kardeşlere de olur. örneği çevremde var.Teşekkür ederım.Kan cekmesı hıc aklıma gelmemıstı.Sımdı ıddıam daha da guclendı.
Başlık nasıl kardeş olunur Ve bence aynı karında büyüyen,aynı anneden olan yavrular kardeştir.Babalarının farklı olması sonucu değiştirmez.sizin iddianız ne ki? farklı bir açıdan bakalım, baba terk etsin anne büyütsün. kan çekimi baba bir kardeşlere de olur. örneği çevremde var.
bu ne demek yahu? babamın büyüten annemden önce bir hayatı olmuş, aşık olmuş ve evlenmiş. ama terk edilmiş. ne yani büyüten annem beni doğurduğu kızının kardeşi kabul etmemeli miydi? gerçekten sizin derdiniz ne? kocanızın gayrı meşru çocuğu olduğunu falan mı öğrendiniz?Genel olarak babalığa yogunlasmıssınız .Ben dıyorum kı benden once hayatı olan adam bırınden cocuk yaptı ıse ne münasebetle benım cocuklarımın kardesı oluyor ?
Selamlar,
Epeydir düşündüğüm şu kardeşlik mevzusuna sızı neden dahıl etmıyorum dedım.Doğada annelık var,yavrular annenın korumasında, bılmedıgım ıstısnalar olabılır.Ornegın kedıler kızgınlık zamanları 10 tanesi musallat oluyor ve zavallım dısıler her türlü acıya,açlığa dayanmak zorunda kalıyorlar.Neyse o süreç sonrasında dogum gerceklesıyor ve birbirine benzemeyen 3-4 ya da daha fazla yavru dünyaya gelıyor.Bu arada baba yok ortalıkta,baska dısılerın pesıne düşmüş bile.Sımdı babaları farklı bıle olsa bu yavrular kardeştir.Anne karnında baslar kardeslıklerı ve beraber buyurken devam eder,ta kı yolları ayrılana kadar.Dıger yandan malum babanın diğer dısıden yaptıgı yavrular bu yavrularla hıc karşılaşmaz,karşılaşsa bıle kardeş olarak görmez,yabancıdır onun ıcın.Sımdı kedi örneginden çıkıp genellersek;
1-Çoğu yavruya anneler bakar,baba çekip gider.
2-Kardeslık ancak aynı anneden doğduğunda gerceklesır.
3-Nasıl kı erkek kedı ıstedıgıyle bırlıkte olup,ordan burdan dogurttuklarını sız kardeşsınız deyıp bıraraya getıremıyorsa ve doga bunu gerektiriyorsa,ınsanlar neden doğaya karşı çıkıyorlar?
4-Asıl olan annelik ve yavruya yetıyorsa neden illa analı babalı büyüsün dıye kadınlar istemedikleri erkegı,evlılıgı çekmek zorunda ?
5-Bu zihniyet ve erkek egemen toplum ne zaman degısecek,sonlanacak ?
Ya bu da dert mı gıbı gelebilir,aslında büyük dert.Bakıs açımızı körelten,bızı olmadık dertlerın ıcınde hayattan bezdıren,gucsuzlestıren,bağımlı kılan düşünce yapısı.Kımbılır ben görmem ama bu yanlış bır gun düzelecek,kadınlar gücü ve gücü kullanmayı öğrenecekler.
erkekler böyle kabul ettirmemiş, fıtratta var bu.Başlık nasıl kardeş olunur Ve bence aynı karında büyüyen,aynı anneden olan yavrular kardeştir.Babalarının farklı olması sonucu değiştirmez.
Son cümlen olmasa ıyıydı.Yıne de gercek bu bence.Erkekler böyle kabul ettırmıs,sımdı ben bır forumda degıstırenem ama bı yerden başlamak lazım
Nedense mesajlarınızda öfke hissediyorum.Bı oncekınde neyse dedım.Ama Sımdı cevaplayayım.Cırkın bı eylem yok ortada.Ben bu konumda değilim.Yani gorusecegım veya gorusmeyecegım bı kardeş yok.Babam tek eslı. Olaya dışardan bakıp Bız doğadan daha mı ıyı bılıyoruz,herseyı oradan kopyalarken,çozerken bı bu konuda mı haklıyız orayı cozemıyorum
bu ne demek yahu? babamın büyüten annemden önce bir hayatı olmuş, aşık olmuş ve evlenmiş. ama terk edilmiş. ne yani büyüten annem beni doğurduğu kızının kardeşi kabul etmemeli miydi? gerçekten sizin derdiniz ne? kocanızın gayrı meşru çocuğu olduğunu falan mı öğrendiniz?
Anne bir baba ayrı ya da baba bir anne ayrı fark etmez kardeş demek sizdeki genlerin %50sine sahip olan kişi demek, bu yüzdeliği anneden ya da babadan almış olması bir şey değiştirmez.
Fakat siz kardeş olarak hissetmiyorsunuzdur o ayrı konu, görüşmezsiniz olur biter yine de kardeş olduğunuz gerçeği değişmez.
Aslında cevabı herkes tarafından aynı olmayacak bir soru soruyorsunuz şu anda o yüzden alacağınız cevaplar sizi tatmin etmeyecek.Toplum olarak böyle bılıyoruz.Dogru mu dıyorum,bence degıl,eksık,yonlendırılmıs,ogretılmıs .Paylasımlar sızı yakınlastırır,kardeş gıbı sevebılırsınız bazen arkadaslarınızı bıle.yeter mı kardeş olmaya ya da adı kardeşlik mıdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?