- Konu Sahibi bitane2014
-
ne içtiysen bnada ver
Ben kısıler veya yasanmıslıklar uzerınden gıtmıyorum.Fıkrım bu.Kısısellestırmeye çalışanlar ,ofkelenenler var.Fıkır suçlusu böyle olunuyor herhalde.
Kavram karmaşası olduğunu düşünüyorum.Kardeş deyıp gecılmıs ama öyle degıl,olmamalı.
bağlayıcı unsur annedir, aynı anneden doğanlar kardeştir derken aslında siz de kardeş deyip geçiyorsunuz, farkında değilsiniz. biyolojik olarak kardeşlerdir, ama his olarak bir şey yoktur veya kızgınlık, kırgınlık gibi duygular baskın gelebilir. ya da çocuk anneden, babadan öğretilen bir reddetme yaşayabilir. şimdi ben biyolojik annemi öğrendiğimde, bana sürekli olarak seni terketti, umursamadı, aramadı, sormadı gibi şeyler denseydi, ben ne biyolojik annemle görüşmek isterdim, ne de ondan doğan kızları kardeş kabul ederdim. ama bu duruma annem, babam ve diğer bütün yakın akrabalarım saygılı davrandı. biyolojik annem görüşmek için babamdan izin istediğinde, kararı benim verebileceğim söylenmiş ve benimle ciddi bir şekilde konuşuldu. sonrası dediğim gibi anne olarak benimsememe ama kardeşleri sevme, benimseme gerçekleşti. yaşanmışlıklar ve paylaşımlardan dolayı baba bir kardeşimin önüne geçmediler. zaman ne gösterir, neleri telafi eder bilinir mi? belki 10 yıl sonra onlarla daha yakın olurum, belki daha iyi anlaşırım.Ben kısıler veya yasanmıslıklar uzerınden gıtmıyorum.Fıkrım bu.Kısısellestırmeye çalışanlar ,ofkelenenler var.Fıkır suçlusu böyle olunuyor herhalde.
Kavram karmaşası olduğunu düşünüyorum.Kardeş deyıp gecılmıs ama öyle degıl,olmamalı.
baba bir kardeşimle aynı adama "baba" demekten başka ortak bir noktamız yok öyle mi? neden yok? çünkü aynı karında büyümedik, aynı kadından doğmadık. aynı kadın bizi emzirmedi vs. neyse enteresan fikirleriniz var, ama kendiniz fikirlerinizi farketmeden çürütüyorsunuz. kolay gelsin size.Evet baba dedıgı bırıne bır baska cocuk da baba demıs oluyor ortak payda bu.Bu kadar gerısı yok.Kardes olmazlar.
Gen ıcın söyleyecek bı sey yok ,orayı aşamam.Ama onun dışında ıddıam bı gun kabul edilecek
Evet baba dedıgı bırıne bır baska cocuk da baba demıs oluyor ortak payda bu.Bu kadar gerısı yok.Kardes olmazlar.
Gen ıcın söyleyecek bı sey yok ,orayı aşamam.Ama onun dışında ıddıam bı gun kabul edilecek
evet bir yaşanmışlık var ki, hanımefendi böyle bir tez atmış ortaya. konunun açılmasındaki sebep buysa, çok bencilceEski konunuzu okudum.
Çocuğunuzun, kocanınizin önceki eşinden olma çocuklarıyla vakit geçirmesini istemiyormussunuz.(sadece konuyu okudum ve bunu çıkardım)
Bu fikrininiz mantıklı hiç bir tarafı yok.
Öne sürdüğünüz fikrin açıklaması bile yok.
bende, buna istinaden diyorum ki, madem böyle bir düşünce yapısına sahiptiniz, ne diye çocuklu adamla evlendiniz...Eski konunuzu okudum.
Çocuğunuzun, kocanınizin önceki eşinden olma çocuklarıyla vakit geçirmesini istemiyormussunuz.(sadece konuyu okudum ve bunu çıkardım)
15 yaşıma kadar görmediğim biyolojik annemin iki kızını gördüm ve kardeş hissettim. onlar da aynı şekilde. amerikalı kendileri, kültürlerinde abla kelimesi olmadığı halde, abla diyorlar bana. olabiliyor yani. kan çekmesi deyin, fiziksel benzerlikler deyin ne derseniz deyin.Beraber büyüyen beraber çocukluk geçiren insanlar kardeş hisseder.
Annemin/babamın uzakta büyümüş çocukları olsa şimdi getirseler kardeş hissetmem.
evet bir yaşanmışlık var ki, hanımefendi böyle bir tez atmış ortaya. konunun açılmasındaki sebep buysa, çok bencilce
beni doğurmayan ama büyüten, bir kere bile doğurduğu kardeşimden beni ayırmamasına, aramıza hiç bir şekilde girmemesine bir kez daha şükrettim. binlerce şükür. yapmayın konu sahibi. derdiniz buysa yapmayın. hem çocuğunuzu, hem eşinizi, hem diğer çocukları veya çocuğu üzmeyin, incitmeyin. kimden ne hayır göreceksiniz hiç belli olmaz. biz İNSANız.iyi kötü duygularımız var, hepsi de insanca. ama olumsuz duyguları törpüleyebilmek bir insanı gerçekten İNSAN yapar. ne diyeyim, keşke konunuz tez amaçlı olsaydı. sizin için de, eşiniz, çocuğunuz ve diğer çocuklar için de çok üzüldüm.
dayatma varsa bilemem. sadece bir araya getirme çalışması varsa, birlikte gezmek, tatil vs bana ters gelmedi. keşke benim biyolojik annem de daha önceden beni görmek isteseydi de, evdeki kardeşimle yaşıt olan ve az küçük olan diğer kardeşle daha fazla vakit geçirseydim. yılların telafisi yok. bana saç rengi, göz rengi dışında tıpa tıp benzeyen kardeşimin çocukluğunu bilmeyi çok isterdim.Üzülecek bı sey yok ortada.Görüşüm bu şekilde.Dolayısıyla babasının anneyı tek kalemde harcayıp kardeş kardeş tutturmalarına anlamı veremiyorum.Zorlama gelıyor.Cunku cocuk kucuk,aynı evden değiller,sureklı bı ırtıbat sağlamaya çalışmak manasız.Büyür,görüşmek ıster görüşür,ama el kadar cocuga kardeş kardeş baskısı anlamsız.Gorusuyorlar mı evet görüşüyorlar ben zarar gorecegını bılıyorum,ama tum cevre koşullarını kontrol edemem.Boyle öğrenecek.Burada okuyorum kayınvalıdem söyle,boyle cocuğum etkılenmesın dıye göndermek ıstemıyorum falan,yanı bu düşünce kucuk cocugu olan her annede mevcut,normal.Cunku henuz kendını koruyacak düzeyde degıl.Benımkı öyle bır çekince.
Yoksa boyle oldugundan fıkır gelısmedı.Fıkrım boyle oldugu ıcın dayatma ve zorlamayı doğru bulmuyorum
Eski konunuzu okudum.
Su an öyle bı durum sozkonusu degıl büyüdü ve cok guvenlı bı cocuk.Ve görüşüyorlar ,ben zaten öyle bı kısıtlamaya gırmedım ama henuz 1 yasındakı cocuga "yüzsüz" denmesını kolay hazmedemedım.bana sürekli çocukluğumu soruyorlar, fotoğraflarıma bakmak istiyorlar. onlar da bu zaman kaybı için çok üzülüyor. bırakın gitsin çocuğunuz, abi veya ablasını tanısın. çocuğunuzun nasıl bir zarar göreceğini düşünüyorsunuz?
Eski konu nasıl okunur bılmıyorum,ben de ne yazdığımı okumak ısterdım.Vakıt gecırmek dedıgınız bılınclı olmayan genc yaşta biriyle 1 ya da 3 yas bebeği kastedıyorsunuz.Yası hatırlamadım çünkü ne zaman yazdığımı bılmıyorum.
Size uymuyorsa mantıksız olmuyor ki aynı fıkırde oldugum kısıler de yazdı,okursanız.
Bılım kurgu ızlerken sıze mantıksız gelen seyler bı zaman sonra normal oluyor bılıyor musunuz ?
Zamana,kişilere,ozellıkle benımle bagdastırmadan düşünmeye çalışın,bi yanlışlık yok mu ?
Asıl bekledıgım "eee tarlayı eken kısmıydı" Allah'tan oralara ınmedık.Ben dıyorum kı ,hala kızı,amca kızı,dayı kızı vs,tanımlamalar var.Sımdılerde kuzen deyıp gecılıyor.Iste buradakı de o kavram karışıklığı .
Tamam yarı kardeş oluyorlar. Bak yine kardeş var tanimlamada.
Siz isteseniz de istemeseniz de onlar kardeşler.
Niye 40 yaşındaki adamın 3 yaşında kardeşi olsa ,görmesine engel mi?
Eski konu nasıl okunur bılmıyorum,ben de ne yazdığımı okumak ısterdım.Vakıt gecırmek dedıgınız bılınclı olmayan genc yaşta biriyle 1 ya da 3 yas bebeği kastedıyorsunuz.Yası hatırlamadım çünkü ne zaman yazdığımı bılmıyorum.
Size uymuyorsa mantıksız olmuyor ki aynı fıkırde oldugum kısıler de yazdı,okursanız.
Bılım kurgu ızlerken sıze mantıksız gelen seyler bı zaman sonra normal oluyor bılıyor musunuz ?
Zamana,kişilere,ozellıkle benımle bagdastırmadan düşünmeye çalışın,bi yanlışlık yok mu ?
Asıl bekledıgım "eee tarlayı eken kısmıydı" Allah'tan oralara ınmedık.Ben dıyorum kı ,hala kızı,amca kızı,dayı kızı vs,tanımlamalar var.Sımdılerde kuzen deyıp gecılıyor.Iste buradakı de o kavram karışıklığı .Aynı olmayan 3 ayrı olay var,kardeş deyıp kapatılıyor mevzu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?