- Konu Sahibi bitane2014
-
Orada hemfikiriz,net.Sorun este.Haklısın tonla bı seyler bulur eziyet ıcın.İyi de senin sorununun kaynağı eşinin çocukları değil ki. Sorun eşinin kendisi bence. O çocuklar olmasa sana başka bir konudan dolayı eziyet ederdi. Çünkü 3 yaşındaki cocugunu sana 1 ay göstermemiş, seni ailenle görüştürmeyen bir adam var karşında. Sense bu duruma cevap olarak boşanmaktan vazgeçip ona bir çocuk daha vermişsin. Hala da onlar kardeş değil gibi şeylere takılıyorsun. Onlar kesinlikle kardeş önce bunu bir kabullen. Her canlının doğası farklı , kediler ile kıyaslayıp bu kardeşliği inkar edemezsin.
Tamam yarı kardeş oluyorlar. Bak yine kardeş var tanimlamada.
Siz isteseniz de istemeseniz de onlar kardeşler.
Niye 40 yaşındaki adamın 3 yaşında kardeşi olsa ,görmesine engel mi?
Orada hemfikiriz,net.Sorun este.Haklısın tonla bı seyler bulur eziyet ıcın.
Ama konu ınan kı bu degıl.Eskı bı konuyu açıp ha sen busun demek dıger konularda da rastladığım sey ve doğru bulmuyorum.Arkadan vurmak gıbı.
Onlarla ılgılı konu gectı zaten.Benım bugun yazdığım konu bağımsız .Anlatmaya çalıştım.Baba kardeslıgını bıze dayatmıslar,baska türlü dusunmemıze de ızın vermemısler.
kavram kargaşası diyorsunuz ya, onlar baba bir kardeşler. ben de evdeki kardeşimle biyolojik anlamda, baba bir kardeşim. ama doğumundan itibaren yanında olduğum için doğrudan kardeşim diyorum. annem de beni doğurmadığını düşünmüyor hiç, kaç çocuğun var denince iki kızım var diyor. diğer kızlar anne bir kardeşlerim.Su an öyle bı durum sozkonusu degıl büyüdü ve cok guvenlı bı cocuk.Ve görüşüyorlar ,ben zaten öyle bı kısıtlamaya gırmedım ama henuz 1 yasındakı cocuga "yüzsüz" denmesını kolay hazmedemedım.
Sız sanslıymıssınız kı,babanız o dengeyı kurabılmıs ve sıze büyüklerine saygıyı ogretmıs.
Orada hemfikiriz,net.Sorun este.Haklısın tonla bı seyler bulur eziyet ıcın.
Ama konu ınan kı bu degıl.Eskı bı konuyu açıp ha sen busun demek dıger konularda da rastladığım sey ve doğru bulmuyorum.Arkadan vurmak gıbı.
Onlarla ılgılı konu gectı zaten.Benım bugun yazdığım konu bağımsız .Anlatmaya çalıştım.Baba kardeslıgını bıze dayatmıslar,baska türlü dusunmemıze de ızın vermemısler.
15 yaşıma kadar görmediğim biyolojik annemin iki kızını gördüm ve kardeş hissettim. onlar da aynı şekilde. amerikalı kendileri, kültürlerinde abla kelimesi olmadığı halde, abla diyorlar bana. olabiliyor yani. kan çekmesi deyin, fiziksel benzerlikler deyin ne derseniz deyin.
Hanımefendi sizin eşiniz adam değil, siz bunun hırsını günahsız çocukların kafalarına siz kardeş değilsiniz vs şeylerle doldurarak o çocuklara ödetiyorsunuz. Evliliğiniz kötüyse bunun muhattabı gaddar kocanız; eski eş , onun çocukları ya da sizin çocklarınız değil. Bunu bir kabullenin, ondan sonra çocukların kalbini kardeşlerine zehirle doldurmayın. Oyun parkında bile anneler çocuklarının yanına gelen çocuğu bak kardeş hadi oynayın diyip çocuklarına gösterirken, sizin yaptığınız yanlıştır. Çocuk isterse sokakta oynadığı çocuğu bile kardeş görürü onlar masumlar. Ne meseleniz varsa kocanızla halledin, nun eski eşi, onun çocuğu üstünden yürümeyin kendisiyle halledin meselenizi.
Çocuklara acıdım anne sbu şekilde zehir aşılıyor, baba bu adam.
Babaya ne gerek var diyenler aslında eleştirdikleri erkek egemen mantığı oluşturuyorlar işte.Babalar çoğu zaman çocukla ilgili sorumluluk almıyor ''anne kutsal,anne her şey,anne tek'' gibi şeyler yüzünden sanki çocuğun DNA'sı bir tek anneden gelmiş gibi davranılıyor.Eşit derecede sorumlular ama babalara sorumluluk yüklemiyor kimse bunun yüzünden.Çocuğunun altını değiştirmeyi bilmeyen bir sürü baba var ortalıkta,bu normal bir durum mu sizce ?
B bitane2014 dedi ki
1-Çoğu yavruya anneler bakar,baba çekip gider.
Evrim surecinde turler farkli trendlerde gelismistir genelleyemeyiz.
Memeli hayvanlar, kuslar, surungenler.. hepsi farklidir, kuslarda anne de baba da bakar yavrulara ve bazilari tek erkekle ciftlesir olene kadar
2-Kardeslık ancak aynı anneden doğduğunda gerceklesır.
Mitokondria kardesligi oyle, ben bir disinin baska disinin yavrularina bakmasini olagunustu karsiliyorum am akedilerde oluyor bu. Iki anne ortak emzirebiliyorlar bazen, eger kendileri kizkardes veya akraba ise.
3-Nasıl kı erkek kedı ıstedıgıyle bırlıkte olup,ordan burdan dogurttuklarını sız kardeşsınız deyıp bıraraya getıremıyorsa ve doga bunu gerektiriyorsa,ınsanlar neden doğaya karşı çıkıyorlar?
Insanlar her zaman kedni dogalarinin tersine kanunlar ve gelenekler uyduran sizofren yamuk evrimlesmis primat turu oldugu icin
4-Asıl olan annelik ve yavruya yetıyorsa neden illa analı babalı büyüsün dıye kadınlar istemedikleri erkegı,evlılıgı çekmek zorunda ?
Asla zorunda degil, 21. yuzyil aile olgusu tamamen kadin ve cocuklari uzerien olacak, anne ve kizlar beraber yetistirecekler cunku primat yapisi oyle gerektiriyor. Erkekler bu maternal cizginin disinda dolanip donorluk yapacaklar, cocuklari egitecekler ve bolge koruyacaklar.
5-Bu zihniyet ve erkek egemen toplum ne zaman degısecek,sonlanacak ?
Simdi.
Ya bu da dert mı gıbı gelebilir,aslında büyük dert.Bakıs açımızı körelten,bızı olmadık dertlerın ıcınde hayattan bezdıren,gucsuzlestıren,bağımlı kılan düşünce yapısı
Evet dert. Bu problemi bu kadar guzel analiz ettiginiz icin tesekkurler..
Kımbılır ben görmem ama bu yanlış bır gun düzelecek,kadınlar gücü ve gücü kullanmayı öğrenecekler.
AMIN.
Sımdı olay bana dondü hıc geregı yokken.Açıklayayım ;
Zehırlenen kımse yok.onlar 20 yasın üstünde ve ayrı yasıyorlar,zarar olacaksa benım cocuklarıma olacak ,benım tarafımdan degıl ,karşı taraftan.
Bı yerde yazmışsınız 3 çocuklu adamla nasıl mıde falan.Ben hıc yargılamadım.Gecmısı talıhsızlıklerle dolu yazık olmuş dedım geçtim.
Ayrıca evlenırsem cocuk doğurmam,evlâtlık alırım dusundesınde olduğumdan oh cocukları da var benden cocuk ıstemez dedım.
Yanı uzaktan ahkam kesmeyle,size uymayan seylere sacmalamayın denmekle olmuyor.Ne benı ne yaşadıklarımı bılmıyorsunuz,ama kolaylıkla konudan uzaklaşıp kısısel saldırıya geçiyorsunuz hıc doğru degıl.
Yanı burada bağımsız bı konu açılamaz,hemen haa sen şöyleydin,işte böylesın ne kadar doğru,sevıyeyı oldukça düşük buldum
Olayın değişik boyutları var.Sosyal,ekonomık,kulturel,karakterıstık,vs.ben tum bunlardan bağımsız olarak,yasanmıslıklardan dışlayarak olaya bakmak ıstedım.Belkı uc ornek olacak ama hanı dünya duzdu.Yuvarlak oldugunu ıddıa etmek saçmaydı,ancak zamanla doğru oldugu ortaya çıktı ya.Ben de dıyorum kı doğurgan anne ,her türlü kendıne yeterken neden edılgen olup,üstüne bu kadar dertle uğraşıyor,bu zıhnıyet,ogretı degısmelı dıyorum
Valla siz ne dediğimi ya anlayamamışsınız ya çarpıtıyorsunuz bilerek.
İnsan evlenir boşanır her şey olur ben kimseyi yargılamıyorum.
Ben çocuk yapıp sonra yüzüne bakmayıp gidip yeni çocuk yapan adamlarla olan kadınlar rezil dedim. Ama sizin kocanız o kategoride değil ki , çocuklarıyla görüşüyor belli ki. Diğer konuya yazdıklarımın devamında adamın eski çocuklarıyla görüşmesini maddi manevi engellemek isteyen fesat kadınlar berbat yazdım. Sanırım siz o kategoridesiniz.
Sizin çocuklarınız, kardeşleriyle görüşmekten ne zarara uğrar açıklayın bizi de aydınlatın.
Çocuk annenin malı görüşünü savunmanız şimdi anlaşıldı, kocanız çocuklarını maddi manevi eski eşin başına atsın ödeyeceği nafakayı vs de siz yiyin öyle mi? Bu mantığa göre adam sizi de terk etsin sorumluluk almadan siz tek başınıza büyütün çocukları. Hani anne çocuğu tek başına büyütmeli babaya gerek yok demiştiniz ya! Başkalarının çocuklarına gelince babaya gerek yok, sizinkilere gelince iş değişir tabi!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?