Nasıl kardeş olunur ?

Orada hemfikiriz,net.Sorun este.Haklısın tonla bı seyler bulur eziyet ıcın.
Ama konu ınan kı bu degıl.Eskı bı konuyu açıp ha sen busun demek dıger konularda da rastladığım sey ve doğru bulmuyorum.Arkadan vurmak gıbı.
Onlarla ılgılı konu gectı zaten.Benım bugun yazdığım konu bağımsız .Anlatmaya çalıştım.Baba kardeslıgını bıze dayatmıslar,baska türlü dusunmemıze de ızın vermemısler.

Tamam yarı kardeş oluyorlar. Bak yine kardeş var tanimlamada.
Siz isteseniz de istemeseniz de onlar kardeşler.

Niye 40 yaşındaki adamın 3 yaşında kardeşi olsa ,görmesine engel mi?

Görme konusunda sıkıntı yok.Kucuk cocuğun ıhtıyacının karşılanmasında sorun olur bılıncsızlıkten.Benım bahsettıgım henuz çocukluktan çıkamamıs birine kucuk cocugu emanet etmek seklındeydı.

Ben ısteme ya da ıstememe durumunda degılım.Cocugum kötü etkılenmesın yeter.Kımlerle muhatap oldugunu ben bılıyorum çünkü.

İki tane birbiri ile bağlantılı konu açmışsınız. O yüzden tabi ki biz de bağlantı kuracağız. Ayrıca konuda ileri sürdüğünüz iddialara ilk sayfalarda cevap verildi.

kavram kargaşası diyorsunuz ya, onlar baba bir kardeşler. ben de evdeki kardeşimle biyolojik anlamda, baba bir kardeşim. ama doğumundan itibaren yanında olduğum için doğrudan kardeşim diyorum. annem de beni doğurmadığını düşünmüyor hiç, kaç çocuğun var denince iki kızım var diyor. diğer kızlar anne bir kardeşlerim.
zor bir durum ama gereksiz şeyler için kafanızı meşgul etmeyin artık, çünkü durumu değiştiremezsiniz. onlar baba bir kardeşler ve babalarının kontrolünde görüşecekler. isteseniz de istemeseniz de, kabul etseniz de etmeseniz de baba bir kardeşler. bunu en kısa sürede kabullenirseniz içiniz daha huzurlu olur.
eşinizin çocukları anneyle de yeterince iletişim kurmamışlar sanırım, sorunlu olmaları normal. işiniz zor ama biraz daha hoş görülü olmayı deneseniz? eşinizle sorunlarınızı da inşallah en yakın zamanda çözersiniz. gönlünüze ferahlık, yuvanıza huzur diliyorum.

bu arada eski konu karıştırıp insanları yargılamak KK'da adetmiş. takılmayın hiç. ben de bugün bu adeti öğrendim. nasıl yaptıklarını da kurcalaya kurcalaya buldum. kişinin profiline giriyorsunuz, hakkında penceresine tıklıyorsunuz, açtığı tüm konulara tıklıyorsunuz ve tatatammm bütün konuları başlıklar halinde çıkıyor. aynı şeyi kendi profilinize de uygulayın konunuzu okursunuz. benim konularımın arasında da biyolojik annemle ilgli bir konu var. bana da fikir verir misiniz başlıklı. isterseniz bir okuyun.

Hanımefendi sizin eşiniz adam değil, siz bunun hırsını günahsız çocukların kafalarına siz kardeş değilsiniz vs şeylerle doldurarak o çocuklara ödetiyorsunuz. Evliliğiniz kötüyse bunun muhattabı gaddar kocanız; eski eş , onun çocukları ya da sizin çocklarınız değil. Bunu bir kabullenin, ondan sonra çocukların kalbini kardeşlerine zehirle doldurmayın. Oyun parkında bile anneler çocuklarının yanına gelen çocuğu bak kardeş hadi oynayın diyip çocuklarına gösterirken, sizin yaptığınız yanlıştır. Çocuk isterse sokakta oynadığı çocuğu bile kardeş görürü onlar masumlar. Ne meseleniz varsa kocanızla halledin, nun eski eşi, onun çocuğu üstünden yürümeyin kendisiyle halledin meselenizi.

Çocuklara acıdım anne sbu şekilde zehir aşılıyor, baba bu adam.

Afedersiniz, ben nereye gideceğini bilmeden yazdım sonraki mesajlarınızı da okudum.

Benim dediğim mesela babam aldatsa başka kadından çocuk yapsa görüşmek istemezdim sanırsam şeklindeki fikrimi belirtmekti, babamla hiç güzel bir ilşkim yok. Yazdıklarımın sizin durumunuzla hiçbir şekilde alakası yok. Tekrar kusura bakmayın diyorum, ben sizi düşünerek değil kendimi düşünerek yazdım umarım canınızı sıkmamışımdır gece gece.

Babaya ne gerek var diyenler aslında eleştirdikleri erkek egemen mantığı oluşturuyorlar işte.Babalar çoğu zaman çocukla ilgili sorumluluk almıyor ''anne kutsal,anne her şey,anne tek'' gibi şeyler yüzünden sanki çocuğun DNA'sı bir tek anneden gelmiş gibi davranılıyor.Eşit derecede sorumlular ama babalara sorumluluk yüklemiyor kimse bunun yüzünden.Çocuğunun altını değiştirmeyi bilmeyen bir sürü baba var ortalıkta,bu normal bir durum mu sizce ?

Sımdı olay bana dondü hıc geregı yokken.Açıklayayım ;

Zehırlenen kımse yok.onlar 20 yasın üstünde ve ayrı yasıyorlar,zarar olacaksa benım cocuklarıma olacak ,benım tarafımdan degıl ,karşı taraftan.
Bı yerde yazmışsınız 3 çocuklu adamla nasıl mıde falan.Ben hıc yargılamadım.Gecmısı talıhsızlıklerle dolu yazık olmuş dedım geçtim.
Ayrıca evlenırsem cocuk doğurmam,evlâtlık alırım dusundesınde olduğumdan oh cocukları da var benden cocuk ıstemez dedım.
Yanı uzaktan ahkam kesmeyle,size uymayan seylere sacmalamayın denmekle olmuyor.Ne benı ne yaşadıklarımı bılmıyorsunuz,ama kolaylıkla konudan uzaklaşıp kısısel saldırıya geçiyorsunuz hıc doğru degıl.
Yanı burada bağımsız bı konu açılamaz,hemen haa sen şöyleydin,işte böylesın ne kadar doğru,sevıyeyı oldukça düşük buldum

Olayın değişik boyutları var.Sosyal,ekonomık,kulturel,karakterıstık,vs.ben tum bunlardan bağımsız olarak,yasanmıslıklardan dışlayarak olaya bakmak ıstedım.Belkı uc ornek olacak ama hanı dünya duzdu.Yuvarlak oldugunu ıddıa etmek saçmaydı,ancak zamanla doğru oldugu ortaya çıktı ya.Ben de dıyorum kı doğurgan anne ,her türlü kendıne yeterken neden edılgen olup,üstüne bu kadar dertle uğraşıyor,bu zıhnıyet,ogretı degısmelı dıyorum

B bitane2014 dedi ki

1-Çoğu yavruya anneler bakar,baba çekip gider.
Evrim surecinde turler farkli trendlerde gelismistir genelleyemeyiz.
Memeli hayvanlar, kuslar, surungenler.. hepsi farklidir, kuslarda anne de baba da bakar yavrulara ve bazilari tek erkekle ciftlesir olene kadar

2-Kardeslık ancak aynı anneden doğduğunda gerceklesır.
Mitokondria kardesligi oyle, ben bir disinin baska disinin yavrularina bakmasini olagunustu karsiliyorum am akedilerde oluyor bu. Iki anne ortak emzirebiliyorlar bazen, eger kendileri kizkardes veya akraba ise.

3-Nasıl kı erkek kedı ıstedıgıyle bırlıkte olup,ordan burdan dogurttuklarını sız kardeşsınız deyıp bıraraya getıremıyorsa ve doga bunu gerektiriyorsa,ınsanlar neden doğaya karşı çıkıyorlar?
Insanlar her zaman kedni dogalarinin tersine kanunlar ve gelenekler uyduran sizofren yamuk evrimlesmis primat turu oldugu icin

4-Asıl olan annelik ve yavruya yetıyorsa neden illa analı babalı büyüsün dıye kadınlar istemedikleri erkegı,evlılıgı çekmek zorunda ?
Asla zorunda degil, 21. yuzyil aile olgusu tamamen kadin ve cocuklari uzerien olacak, anne ve kizlar beraber yetistirecekler cunku primat yapisi oyle gerektiriyor. Erkekler bu maternal cizginin disinda dolanip donorluk yapacaklar, cocuklari egitecekler ve bolge koruyacaklar.

5-Bu zihniyet ve erkek egemen toplum ne zaman degısecek,sonlanacak ?

Simdi.

Ya bu da dert mı gıbı gelebilir,aslında büyük dert.Bakıs açımızı körelten,bızı olmadık dertlerın ıcınde hayattan bezdıren,gucsuzlestıren,bağımlı kılan düşünce yapısı

Evet dert. Bu problemi bu kadar guzel analiz ettiginiz icin tesekkurler..

Kımbılır ben görmem ama bu yanlış bır gun düzelecek,kadınlar gücü ve gücü kullanmayı öğrenecekler.

AMIN.

Valla siz ne dediğimi ya anlayamamışsınız ya çarpıtıyorsunuz bilerek.

İnsan evlenir boşanır her şey olur ben kimseyi yargılamıyorum.

Ben çocuk yapıp sonra yüzüne bakmayıp gidip yeni çocuk yapan adamlarla olan kadınlar rezil dedim. Ama sizin kocanız o kategoride değil ki , çocuklarıyla görüşüyor belli ki. Diğer konuya yazdıklarımın devamında adamın eski çocuklarıyla görüşmesini maddi manevi engellemek isteyen fesat kadınlar berbat yazdım. Sanırım siz o kategoridesiniz.

Sizin çocuklarınız, kardeşleriyle görüşmekten ne zarara uğrar açıklayın bizi de aydınlatın.

Çocuk annenin malı görüşünü savunmanız şimdi anlaşıldı, kocanız çocuklarını maddi manevi eski eşin başına atsın ödeyeceği nafakayı vs de siz yiyin öyle mi? Bu mantığa göre adam sizi de terk etsin sorumluluk almadan siz tek başınıza büyütün çocukları. Hani anne çocuğu tek başına büyütmeli babaya gerek yok demiştiniz ya! Başkalarının çocuklarına gelince babaya gerek yok, sizinkilere gelince iş değişir tabi!

Son düzenleme:

Yani babalığa gerek yok mu demek istiyorsunuz kısaca ?

Çeşitli sebeplerden dolayı çürük bir argüman olduğunu düşünüyorum.

1)Appeal to nature fallacy olmuş sizin iddia. Nasıl ki doğal olan herşey iyi, sağlıklı ve etik değilse, yapay olan herşey de bunların tersi değildir.

2)Ki doğal olanın otomatikman doğru olduğunu varsaysak bile kedilerin sosyal içgüdüleri doğa kanunu yaratmak için yetersiz bir örnek değil mi? Doğada babalık içgüdüsü bulunan ya da tek eşli yaşayan farklı memeli türleri mevcut.

3)Varsayalım ki bunlar da mevcut değil, babalık bağı ve bu bağın getirdiği akrabalıklar insanlara özgü birşey. İnsanlar yemek, uyuma,boşaltım gibi fizyolojik ihtiyaçların giderilmesinde bile diğer tüm canlılardan çok daha farklı ve karmaşık yöntemler izliyor. (Bence siz de yediklerimizi baharatlar, ısı vs. ile tatlandırabilmemizden, yataklardan ve tuvaletin ardından çıplak elle toprağa gömme faslı yaşamıyor oluşumuzdan rahatsızlık duymuyorsunuzdur.) Ebeveynlerimize dair gereksinimlerimizin hayvanlarla aynı şekilde tatmin edileceği ve dahası edilmesi gerektiği fikrine nereden kapıldınız?

bütün mesele bu muymuş ?
bu yüzden mi evrenin gerçeğini bulmuş gibi isnatsız tezini hunharca savunmaya geçmiş konu sahibesi.. bencil duygu durumunun dışa yansıması yani konunun özeti..

neyse sende öfkeliler kervanına katıldın bence bu mesajla hayırlı olsun..

aynı babadan ama farklı anneden olanlar çiftleşsin gibi bir saçmalık da çıkıyor buradan, o zaman bütün çer çöp hastalık genleri çoğalır gider, hep zayıf ve hasta genler çoğalır. bak buradan çürüdü. birde insan ne kadar biyoloji de hayvanlar grubunda değerlendirilse de biz artık içimizdeki içgüdüsel ilkel varlığı evirip, çok zeki çok üst düzey bir hale evrildik ve bu yüzden bizde bir çocuk yetiştirilirken aşk ve sevgi çerçevesinde hem anne sevgisi hem baba güvenliğinde yetişiyor ve yasalar da bunu destekliyor. bence babasız yetişen çocuk eksik bir yan hissediyor her zaman. haa burdan şunu çıkarmayın, kadınlar eşlerine mecburdur her türlü pisliğe rağmen boşanmasınlar, işte burada gene insan unsurunun gelişmişliği devreye giriyor ve bu kadına boşanma ve nafaka gibi çeşitli kolaylıklar sunuyor. yani ben öyle kedi gibi, hayvan gibi yapı istemem arkadaş, insanız biz, insan gibi yaşayalım. uzay çağına gelmiş bir insan olarak böyle saçma bir teoride bulunmanızda gerçekten şaşırtıcı.

Son düzenleme:
Yani niye bu kadar kafa yordunuz cidden ben de bunu anlayamadım. Örnektekileri birbirleriyle karşılaştırma dahi yapamayacak tek ve en büyük fark onların hayvan olması.

Yani şu ülkenin insanları böyle biz de boyleyiz aramızda da neden boyle bir fark deseydiniz daha makul bir felsefik yahut sosyolojik yaklaşım, düşünce ve araştırma olurdu..

".....Yuva yapanların erkekleri, dişilerine çakıl taşları hediye ederek kur yapar. Dişi, karlar eridikçe bu taşlarla yuvasının seviyesini yükseltir. Erkek ve dişi sırayla kuluçkaya yatar. Kuluçka devresinde bir şey yemezler. Yavrular anne ve babaları tarafından birlikte bakılır ve ısıtılır. Birçok hayvanın aksine penguenler tek eşli bir yaşam sürerler...."Vikipedi

Ben de bunu soruyorum size? Yavrularını dogurtup bakmayan baba hayvanlar, yahut cılız yavrularını onemsemeyip ölüme iten anne hayvanlara inat, neden penguenler bu kadar insancilimsi varlıklar? Acaba her canlının kendi familyasinda yapması ve yapmaması gereken görevleri nelerdir? Hangi canlılar hazır kodlarla yaşamını surdurur, hangileri de secimlerini iradesiyle yapar, uygular ve sonucuna katlanır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…